מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זו מחלת כבד ומה לא מתפקד בכבדl01/08/2011
שלום,בן 44,
עשיתי בדיקות כלליות ובכללן תפקודי כבד ויצאו תוצאות שהן מחוץ לנורמה:
הטוטל בילירובין1.23mg/dl
כולסטרול כולל 201mg/dl
LDL145.60 mg/dl (יש רקע משפחתי אך הצלחתי להוריד בפברואר השנה ל109)
HDL37.23mg/dl - (מפתיע כי אני עושה ספורט)
monocytes % - 10.60
אני מבין שיש כאן בעיה בהסעה של הביליר' אך זה משהו עמוק יותר כי הכולסטרול לא תקין ויש גם סממן למשהו וירלי.
אשמח לדעת אם זה מצביע על מחלה ואיזה, איזה בדיקות נוספות אעשה והאם עלי לקחת תרופות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו מחלת כבד ומה לא מתפקד בכבד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן03/08/2011יש לראות את חלוקת הבילירובין (ישיר ולא ישיר) ואת תפקודי הכבד האחרים. במידה ומדובר בעלית בילירובין בלתי ישיר בעיקר, אנזימי הכבד תקינים ואין רמז לתמס דם- מדובר תסמונת ג'ילברט (ללא משמעות קלינית וללא מחלת כבד). איני סבור שי "משהו יותר עמוק".
איני רואה את הבדיקות המעידות על "סממן לזיהום ויראלי".
לגבי שומני הדם יש עוד גורמים המשפיעים על רמת ה HDL (גנטיים) ולא רק אלו הקשורים בפעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס Bדויד27/07/2011
אני מצטערת מראש על אורך פנייתי.
ברקע, כבת 40, לפני כ-12 שנים, 2 מתוך 3 חיסונים להפטיטיס B.
במהלך השנה וחצי האחרונות, התבררה עובדת נשאות כרונית לבן זוגי ( הורים יוצאי צפון אפריקה וכל בני המשפחה נבדקו ונמצאו נשאים ).עומס נגיפי ברמה של 29,000 COPIES ואנזימי כבד תקינים.
עם היוודע דבר הנשאות כמובן שנבדקתי לאיתור נוגדנים ולצערי, לא הייתה עדות לחיסון שביצעתי HB Ab - undetectable ומאידך גם לא הייתה עדות להדבקה. לא בעבר ולא בהווה.הן בבדיקת האנטיגן וה-CORE .התחלתי בסידרה שנייה של 3 הזריקות.
שאלותיי:
כיצד ייתכן שלא נדבקתי? התקיימו יחסי מין ללא אמצעי הגנה לאורך תקופה בת 14 חודשים!?
האם אי איתור נוגדנים בדמי בעקבות החיסון (החלקי אמנם ) מלפני 12 שנים מרמזת/ מתייגת אותי בקבוצת ה-"לא מגיבים" לחיסון זה או שזה לא בהכרח?
במידה וכן, האם התחסנות שנייה ( קראתי מספר מאמרים מחו"ל על הצלחה טובה יותר ב"סיבוב" התחסנות שני ) תיתכן יצירת רמה נאותה של נוגדנים ? (מעל 10 ) ?
האם רמה של 29,000 עותקים עם תפקודי כבד תקינים יכולים לרמז על כושר הדבקה של אדם? האם ידוע על מקרי הדבקה בנוכחות עומס נגיפי שכזה? או שבדרך כלל מדובר בעומסים גבוהים של 10 ( בחזקת 5 או 6 ) ? דהיינו מאות אלפים או מיליונים ?
אשמח לכל הארה ומידע בעניין.
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן27/07/2011שלום רב
כ5-10% מהמחוסנים אינם מגיבים לחיסון להפטיטיס B (עישון, השמנה ועוד) ואף יותר מכך כאשר יש מחלה או טיפול הפוגמים ביכולת החיסונית.
אחד הפתרונות לשנות את צורת ההזרקה לחיסון תוך-עורי (intra-dermal) ויש לנו ניסיון מצויין בצורה זו של חיסון (אף פרסמנו בעבר עבודות על כך) עם השגת תגובה ביותר מ 90% מחוסנים שהיו עמידים לסיבוב אחד או יותר של חיסון קונבנציונאלי..
אפשרות נוספת היא שימוש בחיסון פוטנטי מאוד הנקרא Hep Sci-B ונמצא בסל התרופות (3 זריקות תוך שריריות).
לגבי הדבקה- אכן בהחלט ייתכן שלא נדבקים אע"פ שמקיימים יחסי מין ללא הגנה. רמת הנגיף שציינת אינה ברמה המוגדרת כנשא 29000 עותקים/מ"ל= >5000 יח/מ"ל) (גדרת נשא עד 2000 יח/מ"ל) אלא ביותר מכך וכן בן זוגך אינו יכול להיחשב כנשא על פי ההגדרה גם אם אנזימי הכבד תקינים.ככל שהרמה של הנגיף גבוהה יותר שיעור ההדבקה עולה אם כי יש גורמים נוספים שמשפיעים על כך. רמת הנגיף אצל בן זוגך אינה גבוהה במיוחד אלא אפילו ברמה נמוכה יחסית כאשר מתרגמים ליח/מ"ל ולא בעותקים/מ"ל (לחלק ב 5).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת מעבדהיוסי25/07/2011
שלום רב,
לפני כ-10 חודשים התגלה אצלי וירוס של הפטיטיס C במקריות בעת תרומת דם, עשיתי את כל הבדיקות כולל ביופסית כבד - לא נמצאו שום סימנים של פיברוזיד גם הבדיקות דם היו בסה"כ די טובות מלבד ALT 47 . עכשיו בצעתי בדיקות דם נוספות שוב התוצאות טובות ו ALT אף ירד ל-42 . בחלק מהבדיקות בוצעו גם בדיקות של מערכת החיסונית להלן התוצאה:
Immunoglobulin M 107.0 mg/dl, .(...*......).
Immunoglobulin G 1340.0 mg/dl.(......*...).
Immunoglobulin A 61.0 mg/dl , *(..........).
כפי שניתן לראות רק Immunoglobulin A הוא מתחת לרף התחתון, על מה זה יכול להעיד האם זה קשור באיזה שהיא צורה לוירוס ? והאם בכלל כדאי לי בשלב זה להתחיל טיפול תרופתי ? מוצע לי גם טיפול אפשרי במסגרת של מרפאה בבית חולים בתור ניסוי קליני בתרופות שעוד לא נכנסו לססל התרופות בישראל עדיין.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת מעבדה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן25/07/2011אין קשר לרמת IGA ולנגיף. רצוי לבצע בדיקה לנוגדנים למחלת ציליאק. אם הבדיקה תקינה בהחלט הייתי ממליץ על טיפול במסגרת מחקר עם תרופות חדשות אנטי ויראליות שלא נכנסו עדיין לסל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בכבדמיקי24/07/2011
ד"ר נכבד,
אחותי בת 57 .לפני שלוש שנים עברה ניתוח להסרת גידול סרטני בשד מלווה בהקרנות אך ללא טיפולים כימותרפיים .
מזה כשבועיים יש לה חום מלווה בחולשות ובחילות .בדיקות הדם הראו ערכים גבוהים של אנזימי הכבד .בבדיקת אולטרא סאונד מהיום נתגלו כתמים בכבד .
אנחנו מודאגים מאוד,מה המשמעות ??האם זה סרטני חד משמעית ?באם כן מה הטיפול וסיכויי הריפוי ?
היא כבר מרגישה יותר טוב בימים האחרונים וחזר לה התאבון ,אך עדיין יש לה חום נמוך בערבים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בכבד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן25/07/2011ההגדרה "כתמים בכבד" אינם מרמזים על דבר. יש לראות את הצילומים שבוצעו ולחוות דיעה לאחר מכן. לא כל נגע בכבד הינו סרטן בהכרח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפאסאליפת24/07/2011
האם שימוש ממושך ברפאסאל יכול לגרום לעליה חולפת באינזימי הכבד, ולבלוטות לימפה מוגדלות בשער הכבד?
והאם נכון להחליף רפאסאל כטיפול ל- UC אחרי שנים רבות?
חולה UC ברמיסיה תמיד - 4 גרם רפאסאל ליום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפאסאל - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן25/07/2011רפאסל בד"כ לא גורם לעליה באנזימי כבד ואם חלפה תוך שימוש ברפאסל הרי שלא מדובר בתרופה כגורם. לגבי החלטות טיפוליות ב UC יש להתייעץ עם הגסטרואנטרולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן דרכי המרהיפת24/07/2011
האם בתחילת התפתחות מחלה זו אינזימי הכבד עולים?
האם כל זמן שהאינזימים תקינים אין חשש להתפתחות המחלה?
מה הוא הזהוי לתחילתה, ובחשש לסרטן בדרכי המרה האם יש לבצע MRCP?
איש עם סיכון מוגבר לסרטן בדרכי המרה! ללא כל טיפול ועם בדיקות תקינות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן דרכי המרה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן25/07/2011אם מדובר ב PSC, עליה באנזימי כבד כשלעצמה אינה מהווה הוכחה לסרטו דרכי המרה. המעקב כולל US וסמני סרטן (CEA ו CA 19-9) כל 6 חודשים. אם שינוי באחד מאלה מומלץ לבצע CT טריפאזי לכבד או MRI. במידה ויש שינוי משמעותי באנזימי כבד וחשד להיצרות משמעותית בהחמרה במצב הקיים רצוי לבצע MRCP לוודא שאין הצרויות הדורשות התערבות או התייחסות מיוחדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן בדרכי המרה
יפת25/07/2011תודה לך,
שאלתי אם יכול להיות סרטן בדרכי המרה כשבדיקות הדם (כולל אינזימים) תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן בדרכי המרה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן27/07/2011לא סביר כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפיטיטיס עם רקע אימונולוגיא20/07/2011
רציתי לשאול מהם דרכי הטיפול הקיימות (ואם תרופות אז אילו האם הן יעילות ומה הסיכון או תפעות הלוואי שלהן) שקיימות לגבי הפיטיטיס על רקע אימונולוגי (וגם כבד שומני)
האם אפשר לאושש את החשד הזה של הרופאים באופן לא פולשני? שכן הופניתי לביופסיה ואני מעדיפה גם באופן פרטי בדיקה לא פולשנית
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפיטיטיס עם רקע אימונולוגי - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן24/07/2011לעתים כבד שומני מלווה בנוגדנים עצמיים כמו ANA ונוגדנים לשריר חלק והתופעה מטעה ומחשידה להפטיטיס אוטואימוני. הביופסיה חיונית כדי להבדיל בין המצבים. הביופסיה חיונית גם לאבחון הפטיטיס אוטואימוני ולא ניתן לאבחן בלעדיה. אין דרך אחרת לא פולשנית. אם אכן מדובר בהפטיטיס אוטואימוניהטיפול הסטנדרטי כולל איפול בפרדניזון )סטראוידים) ואימוראן ומשיג הפוגה במחלה ותגובה טובה ב80-90% מהמקרים. הטיפול ניתן ל 3-4 שנים בד"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ALT גבוהים מלווה בפריחה וגרד בדידי20/07/2011
שלום, מזה שבוע יש לי פריחה וגרד בכל הגוף. אני חודש וחצי לאחר לידה, מניקה.
השבוע עשיתי בדיקת תפקודי כבד, ALT יצא 30, בהריון היה לי 14, ולמיטב הבנתי זה מאוד קרוב לגבול שהוא 31.
האם זה מעיד על זיהום\דלקת\בעיה כלשהיא?
לרופאים אין מושג מדוע יש לי פריחה- למרות שזה גם מופיע באיזופילים אצלי שקיים ערך חריג. אשמח לחוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי ALT גבוהים מלווה בפריחה וגרד ב - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן24/07/2011על פי התיאור מדובר בתגובה אלרגית (העליה באאוזינופילים קשורה גם לכך) . לגבי אנזימי הכבד, הערך בגדר התקין ואין צורך לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' צוקרמןאורית19/07/2011
שאלתיך ב14/6 שאלה. אני מבקשת ברשותך לצטט שוב על מנת להסביר :
"לפני 7 ימים התארחנו במלון .
עקב כך שנשברו כוסות אחד העובדים הסודנים הרים את הזכוכיות וכשעברתי בהמשך
ראיתי מעט דם על הרצפה (אינני יודעת ,ייתכן שזה של המלצר שהפיל אולם באופן הניקוי אני מנחשת שזה של העובד הסודני.
בני בן ה 14 עבר שם לאחר שניות עם נעלי בית וגרביים (די עבות)וטען לאחר מכן שדוקר לו בכף הרגל.
אני חוששת ומבקשת לשאול:
האם ניתן להידבק כך מאיידס או מצהבת מסוג סי,האם כמות הדם המעטה מדיי שעלולה לחדור דרך נעל בית וגרב הופכת את ההדבקה ללא סבירה?
החשש הוא שאם חדר שבב זכוכית עם דם מזוהם הוא גורם לדקירות חוזרות מה שעלול להגדיל את הסתברות ההדבקה?"
אתה ענית שהסיכון להידבק נמוך ביותר וקלוש. אנו מעריכים מאוד את דעתך (שמעט מרגיעה) אולם אני מבקשת מאוד אם תוכל להסביר למשל לגבי צהבת סי , מדוע הסיכון נמוך מאוד אנו קראנו שהנגיף יכול להדביק גם כשהדם יבש ועד מס' ימים .
אנו הסתכלנו על כף הרגל לאחר שעתיים מהמקרה ועור כף הרגל הייה מאוד מגורה ומעט סדוק (מסיבות אחרות ואישיות קודמות)-האם זה מסכן יותר?
והאם תואיל להסביר/ להדגים מה הכוונה בנמוך ביותר (ההשוואה למשל לעומת דקירת מחט מזוהמת עשוייה לתת לנו פרופורציה ואולי להרגיע)
אודה לך מאוד על סבלנותך להשיב ולהסביר,אנו בלחץ רב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' צוקרמן - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן19/07/2011שיעור הדבקה מדקירה ממחט מזוהמת בדם של HCV הינו נמוך (2-5% ובממוצע 3%). זאת במידה והמחט חדרה וממזוהמת של דם המכיל את הנגיף). הסיבה קשורה באופן ההדבקה של הנגיף מרמתו בדם לעומת HIV וגם בהשואה ל HBV.
המקרה שאת מתארת אינו דומה ולכן סכנת ההדבקה אפילו נמוכה יותר , מה עוד שאין כל ביטחון שהעובד המדובר נגוע בזיהום נגיפי. HCV עלול להיות מדבק גם מדם יבש (מספר ימים מועט) אולם לשבב הזכוכית עצמו אין חשיבות. ההדברקה מתרחשת בזמן חדירת הדם עצמו.
על מנת להסיר כל דאגה מליבך (מאחר ואני מזהה אי שקט ניכר), ניתן לבצע בדיקת HCV RNA ב PCR לילדך ואם הבדיקה שלילית כצפוי את יכולה להיות שקטה לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ומבקשת להבין משהו
אורית19/07/2011כתבת "לשבב הזכוכית אין חשיבות"
3)האם מצב בו זכוכית קטנה חודרת דרך נעל בית (וגרב עבה) ודוקרת בצורה מציקה שוב ושוב מגדילה משמעותית את סכנת ההדבקה?(גם אם הדם יבש בינתיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ומבקשת להבין משהו - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן20/07/2011לא (כפי שכתבתי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס CMVרונית18/07/2011
אני כבר חולה במשך שלוש שבועות חום קרוב ל12 יום
עבר כבר החום
GOT 41 בתחילת המחלה
אחר כך עלה ל71
ונכון להיום בבוקר GOT 111
AST 103
NEUTROPHILS 24.4
LYMPHOCYTES 65.3
מה עושים האם זה מסוכן
הרופא משפחה אמר לי לנוח לאורך כל הדרך
לא קיבלתי תרופות
וגם בדיקת סרולוגיה עשיתי באופן פרטי כי לא שלח אותי לכך.
מחר אני אצל רופא המשפחה הוא עוד לא ראה את הבדיקות החדשות
מה לעשות האם זה מצריך אישפוז?
האם צריך אנטיביוטיקה לוירוס כזה?
האם הרמות יכולות לעלות ?
אני ממש בפאניקה
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס CMV - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן19/07/2011אם אכם מדובר ב CMV ההפרעה באנזימי כבד היא חלק מהמחלה (הכבד "משתתף" במחלה) ואין כל סיבה לדאגה. ההפרעה הינה קלה והפיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה
רונית19/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששותאורית16/07/2011
שותפתי לדירה (בת 40)סיפרה לי שגילתה לאחרונה שהיא נשאית של צהבת סי. וגם סיפרה שעד לאחרונה קיימה יחסי מין לא מוגנים ועד עתה לא נבדקה גם לאיידס.מלחיץ אותי מצב שארע לאחרונה ובו היא חזרה מהקניות עם שקיות ולאחר שפתחה את הדלת אני הגעתי כחצי דקה אחריה ,והיא אמרה לי שכנראה נחבלה ונתכה בקניות מפני שראתה על כף ידה דם וחתך.היא שטפה את היד והשקית.
שאלתי הינה לגבי כך שחצי דקה אחריה נגעתי בידית ומה שקרה די מיד הוא
שהסתכלתי על כף ידי כדי לראות אם יש דם והיה לי עור יבש ומתקלף וכשניסיתי לקלף עוד (משהו קטן של כמילימיטר על 4 מילימטר)זה אשר היה נראה שיטחי ראיתי שהמשיכה מכאיבה ואף גרמה ליציאת שלפוחית לא ראיתי דם שלי או שלה אולם לא הסתכלתי הרבה ושטפתי לאחר מכן את הידיים.
האם ניתן להידבק בכך באיידס או צהבת סי.ושאלה קצת אישית- איך היית מגיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן17/07/2011הסיכוי להידבק באופן שהזכרת אפסי ואין סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד
אורית17/07/2011שאלתי כמובן מתייחסת לכך האם נגיף ההפטיטיס סי או האיידס יכול לחדור דרך הפתח הקטן שנוצר או השלפוחית מים שנוצרה ממשיכת העור היבש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד חידוד קטן
אורית17/07/2011החשש שלי אם ביד ובאצבעות שמשכו בעור היבש ייתכן והיה הדם המזוהם, האם הנגיף יכול לחדור וכך להדביק?
האם לדעתך הסיכון המעשי אינו סביר?
המון תודה על התייחסותך לנדנוד שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד חידוד קטן - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן18/07/2011הסיכוי המעשי להדבקה זניח ואין סיבה לדאגה. בנוסף, שותפתך להבנתי לא ידועה כנשאית של HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי אנזמי כבד גבוהיםזהבה14/07/2011
בת 56
הרופאה נתנה לי בדיקות כלליות כל התוצאות תקינות מלבד אנזימי כבד גבוהים:
GOT 39
GPT 44
GGT 32
ALK 130
LDH 429
יומיים לפני הבדיקה סימתי לקחת 10 ימים מוקסיפן בגלל כאב שיניים, יתכן שמשפיע?
אשמח לעצה.
בתודה זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי אנזמי כבד גבוהים - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן14/07/2011ההפרעה קלה ביותר. לא נראה שקשורה למוקסיפן. ההפרעה מחייבת בירור מקובל גם אם היא קלה ולעתים קרובות קשורה בכבד שומני (האם סובלת מעודף משקל? סוכרת? שומני דם גבוהים?). בכל מקרה יש להשלים הבירור ולעקוב. אין סיבה לדאגה בכל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב לא ברור!!!!! מצב ברור!!!!!!!!!אופירה13/07/2011
יום טוב!
עשיתי היום US חוזר של הבטן:
כיס המרה נהיה קטן יותר עם משקע מועט בלבד, ללא אבנים. דרכי המרה התוך -כבדיות ברוחב תקין הפעם.
CBD מורחב עד 11 מ"מ ) עד ראש הלבלב וללא הרחבה של צינור הלבלב. ללא אבנים.
למה CBD לא חוזר לנורמה?
האם יש מקום לבדיקות אחרות/נוספות?
פרופ' אלי צוקרמן, היקר! הייתה לצידי לכל עורך הדרך מבלי להכיר אותי ,מבלי לקבל תמורה כלשהי.
אני רוצה להודות לך על היחס האנושי והמקצועי,מקיף וזמין,מלא רגישות והבנה, תרמת לי רבות מכל הבחינות. הרגשת ,שאני בלחץ ומצוקה והגבת בהתאם. תודה על האדיבות שלך, על תשומת הלב, על סבלנות. הייתי מאוד נרגשת, כאשר כתבת לי לשלוח לך בדיקות נוספות ואתה תעכוב ותעביר לי תשובה.אני אמשיך מעקב, מקווה, שלא אצטרך ERSP וניתוח.
מאחלת לך המון בריאות והצלחה.!
אופירה
052-3890464.
אופירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב לא ברור!!!!! מצב ברור!!!!!!!!! - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן14/07/2011ריך לתת לזמן לעשות את שלו ולחזור על הבדיקה ועל תפקודי הכבד כפי שכתבתי קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב לא ברור!!!- אופירהאופירה11/07/2011
אני מודה לך על תשובתך.
להלן תוצאות בדיקות תפקודי כבד:
26/06 27/06 03/07 08/07
227 122 141 123- AST
532 411 228 166- ALT
389.9 327 256.3 267- ALKP
414 377 487 - GGT
533 - LDH
יש לציין שהבדיקות נעשו בתאריכים 26/06 וב03/07 בק"ח מכבי ושער במעבדות שונות.
כמו כן, כאב בטן הרשאון היה בערך ב16.06 ונמשך כל היום. ואחרכך עוד 2 פעמים שאחרון ב04/07 נמשך בערך חצי שעה +. כמו כן, מספר פעמים בחילות קלות.
אני בדיאטה. מוכנה לעשות הכל ומאוד חוששת מERSP.
תודה לך על ההבנה ורצון לעזור. בשנת 93 היה לי סרטן שד ואני לא שקטה, למרות שהבדיקות לא מראות תהליך כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב לא ברור!!!- אופירה-המשך- תיקון
אופירה12/07/2011תיקון מהפניה קודמת
ALT- 26/06-532
411- 27/06
03/07-228
08/07-166
AST-26/06-227
27/06-122
03/07-141
08 26/06-390
27/06-327
256-03/07
267-08/07
GGT-26/06-414
27/06-3 דעתך? מה לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב לא ברור!!!- אופירה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן13/07/2011בשלב הזה נראה אכן שיש נסיגה מהירה. ההפרעה אינה קשורה למחלת הסרטן ממנה הבראת. לאור נסיגה מהירה (בעיקר ב AST) וצרוף של כאבי בטן קיימת בהחלט אפשרות של מחלת רבני דרכי המרה אע"פ שב US לא נראו אבנים בכיס. קיימת אפשרות של אבן או "פירור" שנפלטו. ALP ו GGT חוזרים לתקים בד"כ לאט יותר. אם את מרגישה כעת סביר הייתי מציע לחזור על הבדיקות כל שבועיים עד שיחזרו לתקין (הזמן הצפוי עד 2-3 שבועות). אם לא יש לבצע הערכה חוזרת. בשלב זה אין צורך ב ERCP.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב לא ברור!!!- אופירה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן13/07/2011בשלב הזה נראה אכן שיש נסיגה מהירה. ההפרעה אינה קשורה למחלת הסרטן ממנה הבראת. לאור נסיגה מהירה (בעיקר ב AST) וצרוף של כאבי בטן קיימת בהחלט אפשרות של מחלת אבני דרכי המרה אע"פ שב US לא נראו אבנים בכיס. קיימת אפשרות של אבן או "פירור" שנפלטו. ALP ו GGT חוזרים לתקים בד"כ לאט יותר. אם את מרגישה כעת סביר הייתי מציע לחזור על הבדיקות כל שבועיים עד שיחזרו לתקין (הזמן הצפוי עד 2-3 שבועות). אם לא יש לבצע הערכה חוזרת. בשלב זה אין צורך ב ERCP.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב לא ברור!!!- אופירה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן13/07/2011בשלב הזה נראה אכן שיש נסיגה מהירה. ההפרעה אינה קשורה למחלת הסרטן ממנה הבראת. לאור נסיגה מהירה (בעיקר ב AST) וצרוף של כאבי בטן קיימת בהחלט אפשרות של מחלת אבני דרכי המרה אע"פ שב US לא נראו אבנים בכיס. קיימת אפשרות של אבן או "פירור" שנפלטו. ALP ו GGT חוזרים לתקים בד"כ לאט יותר. אם את מרגישה כעת סביר הייתי מציע לחזור על הבדיקות כל שבועיים עד שיחזרו לתקין (הזמן הצפוי עד 2-3 שבועות). אם לא יש לבצע הערכה חוזרת. בשלב זה אין צורך ב ERCP.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך GPT =117 ! עד כמה להלחץ מזה ?!!רוני11/07/2011
טריגלציאידים -398 בספירה
GOT=58
ספירת הכולסטרול הרע ככל הנראה נובעת מזה ששבועיים לא שתיתי את הקרסטור 20מ'ג(עצלנות),הערך הקודם שעלה שנה אחורנית היה 222 שהיווה שיפור משמעותי.
היי, אני בן 39 בעל משקל עודף של כ25 ק'ג מעשן כבד ובפעילות ספורטיבית ששואפת לאפס. בשבוע האחרון שקדם לבדיקה, בערך פעמיים ביום החום היה מטפס לי עד ל39 מעלות לערך, מלווה בחולשה כללית נוראית ושרירים תפוסים. רק הבוקר התפנתי לבדיקת דם וביקור אצל הרופא.נכון להרגע נראה כאילו גלי החום עברו ומרגיש יותר טוב.
שאלתי היא לגבי הGPT ,ערך כזה גבוה אמור להדאיג אותי עד איזה רמות דוק'??
בבדיקות שעשיתי לפני שנה שני המדדים האלה היו בטווח המותר, בשבוע שחלף שתיתי משהו כמו 3 אופטלגין ו\או אקמול ביום בגלל החום, וחזרתי לקרסטור שלשום אחרי שבועיים הפסקה.יכול להיות וזה מה שהקפיץ את הספירות?
אני ממש מודאג מהרע ביותר, ונאחז בכל שביב מידע, רופא משפחה אני אראה רק בעוד כמה ימים(עובד במקום מבודד ומרוחק) וטרוד מאוד מהעניין.
אשמח לכל הערה\הארה.
בתודה .רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך GPT =117 ! עד כמה להלחץ מזה ?!! - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן11/07/2011הערך כשלעצמו אינו כה מדאיג. רוב הסיכויים שנגרם מכבד שומני (יש לך גורמי הסיכון המתאימים) והטיפול בקרסטור אכן מתאים ואינו קשור לכך אולם יש לבדור את רצף האירועים על מנת להחליט אם יש קשר לטיפול בקרסטור . גם אז לא מומלץ להפסיק הטיפול אלא לעקוב בלבד בתנאי שרמת הGPT אינה עולה על 200 ואין עליה בבילירובין. אין צורך לדאוג יתר על המידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)