מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בילירובין נמוךדנה02/12/2011
שלום,
לראשונה בחיי מורות בדיקות הדם שלי בגיל 50 על בילירובין נמוך מהנורמה של מעבדת מכבי ב כ10%.
מה משמעות הדבר ומה המלצות לנירמול?
תודה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילירובין נמוך - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן03/12/2011שלוםרב
אין לכך כל משמעות ואם זו הבעייה היחידה , את בריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אפשר להגיד בוודאות אם יש לי AFP?DANI30/11/2011
שלום
בבדיוקת דם שערכתי, יצא ש
AFP בשנת 2009 הם: 9.18
AFP בשנת 2011 הם 10.86
רמת ה HEPATITIS B DNA PCR
ב2008 היא 12625
ב2011 היא 504
בדיקת אולטראסאונד כבד ואשכים לא העלו דבר.
לשאלתי,
מה ניתן להגיד שיש לי בוודאות ?
האם יש איזשהו סיכוי שערכי ה AFP תקינים עבורי אינדיבידואלי
למרות שהם גבוהים מ 7 ?
האם אני מדבק, אם כן כיצד ובאיזה סיכוי ?
מה הסטטיסטיקה לאנשים בגיל שלי 26 שעלולים לפתח שחמת או סרטן בעקבות ממצאים אלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אפשר להגיד בוודאות אם יש לי AFP? - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן03/12/2011רמת ה AFP תקינה לחלוטין. אנו דואגים כאשר יש עלייה למספר מאות-אלפים בד"כ. ךגבי רמת ה HBV DNA הרי שיש תנודות ספונטניות ברמת הנגיף גם ללא קשר לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני מדבק עם נתונים כאלו ?
DANI03/12/2011לפי מה שאתה כותב, אין לי מה לדאוג בקשר ל AFP.
ובקשר לצהבת.
האם אני יכול להדביק בצהבת עם נתונים כאלו ?
האם אתה צריך נתונים של בדיקות אחרות על מנת לדעת זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני מדבק עם נתונים כאלו ? - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן06/12/2011הרמה של הנגיףנמוכה מאוד ב 2011 והסיכוי להדבקה נמוך ביותראבל עדיין קיים ובודאי כאשר > 10,000 יח/מ"ל. לאור אפשרות של תנודות ברמת הנגיף מציע שבת הזוג תחוסן בכל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסתיו30/11/2011
שלום רב,
ראיתי תוכנית טלוויזיה שבה נטען ש30% מהמסתננים לארץ נושאים את נגיף האיידס.
אכלתי לפני כשבועיים בת"א במסעדה סינית וראיתי במטבח ביחד עם העובדים האסייתים ,עובדים אפריקאים שמסייעים באוכל ובסלט.
כשהגיע האוכל מייד הכנסתי לפה וניסיתי ללעוס ופצעתי עצמי בחיך .ולאחר מכן המשכתי רגיל עם הארוחה.
עבדתי פעם במטבח ואני יודע שדי הרבה נחתכים שם.
אני חושש שאולי באותו מזון שפצע (סושי מטוגן ומצופה)היה מעט דם או אולי לאחר מכן בכל שאר המזון שהמשכתי ללעוס היה דם. והיה במגע עם הפצע אצלי.
האם ניתן להידבק כך באיידס וצהבת אם היה דם על המזון.
האם יש סיבה לחשש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילוג
אורן01/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן03/12/2011לא כך נדבקים באיידס (בנגיף ה HIV). הסיכוי להדבק בדרך כזו אינו קיים באופן מעשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח CTהדסה30/11/2011
שלום,
אבי הופנה לבדיקת CT בטן מחשש לממצא בלבלב,
אודה למי שיעזור לי לפענח את "הסינית" שבתוצאות מאחר והתור לאונקולוג רק עוד שבועיים ואנחנו במתח אדיר
נכתב שיש ממצא היפר ווסקולרי בקוטר 2 ס,מ בפרוצסוס אונצנטום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח CT - תגובה
פרופ` איתן מור01/12/2011ממצא היפרוסקולרי בגיל הזה חשוד לגידול ורצוי שיראה רופא מומחה בתחום עם הדיסק של ה CT. הטיפול המומלץ במידת האפשר הוא ניתוח. לפני הניתוח רצוי לבצע בדיקת אולטראסאונד אנדוסקופי לאשור האבחנה ולקיחת דגימה במידת האפשר.
אם את רוצה נוכל לראות אותו במרפאתנו בביה"ח. תתקשרי לשרית 03-9376528 לתאום תור אלי או לדר סולומונוב. או במרפאה בבית לפי הפרטים למטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מכל הלב
הדסה01/12/2011מודה לך מאוד,
תמיד טוב לדעת את האמת ולשמוע מומחה, לצערי הרב אבי לא יוכל לעבור ניתוח בגלל גילו ומחלות רבות נוספות והראשית אי ספיקת לב קשה,
אהיה בקשר עם אונקולוג בקפלן ואם לא אסתפק בתשובתו אשמח להתייעץ אתכם
מודה לך מאוד על ההתייחסות והיחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
הדסה01/12/2011סליחה על הנדנוד,
כשאתה אומר להתייעץ עם מומחה אתה מתכוון אונקולוג או כירורג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
פרופ` איתן מור01/12/2011אחד מהשניים. כירורג עדיף כזה שמומחה לכירורגיה של ניתוחי כבד ולבלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח סיטי בטןהדסה30/11/2011
שלון רב,
אצל אבי היה חשש לשאת לרינקס לאחר בדיקת הסיטי נכתב
ממצא היפר ווסקולרי בפרוצסוס אונצטום.
יש לנו תור לאונקולוגיה רק עוד שבועיים מישהו יכול לעזור לנו להבין
המתח הורג אותנו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות שלי
הדסה30/11/2011כתבתי שוב כי התבלבלתי הוא בל מסרטן בגרון לפני כמעט 30 שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית ALTבנימין27/11/2011
שלום.
בבדיקות הדם החרונות שעשיתי ניצפתה עלייה ברמת ALT 8.9 ובנוסף נכתב שזה גבוה מ 100 . בעבר קיבלתי חיסון ל HBV איך אני צריך להתנהל כעת אלו בדיקות רצוי לעבור ?
והאם עלייה ב אנזים הנ"ל יכולה לנבוע גם מכבד שומני ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית ALT - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן03/12/2011לא ברור מדברייך מההערך של ALT. אם הערך הוא 8.9 זהו ערך תקין. הגבול העליון של התקין שונה במעבדות שונות (בד"כ 40).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנייעל26/11/2011
שלום רב. בבדיקת אולטרסאונד בטן הממצא הבא: כבד- בגודל תקין , מרקמו שומני , עם אזור היפואקוגני לא מוגדר היטב בכיפתו , כנראה הסננה שומנית לא אחידה. האם יש סיבה לדאגה או המשך בירור ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן27/11/2011אין סיבה לדאגה. הממצא שכיח וניתן לעקוב בעוד 4-6 חודשים שוב ב US. אם אין שינוי באופי וגודל הממצא יש להמשיך מעקב כל 6 חודשים משך שנה נוספת ואח"כ ניתן להפסיק מעקב. אם יש שינוי בממצא במשך תקופת המעקב מומלץ חבצע MRI עם דיכוי שומן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בעייתי לקבל חיסון צהבת בשנתייםנגה25/11/2011
שלום רב,
בני התגייס אתמול וקיבל חיסון שפעת קרום המח וצהבת. מא אתמול בלילה יש לו חום וגם היום 38.1. אני חוששת שאולי אסור היה לו לקבל את החיסון של הצהבת משום שלפני שנתיים כבר קיבל כזה לפני נסיעה לסין. האם היה צריך להימנע מלחסן אותו? האם עליו לצפות לתופעות לואי נוספות? אם כן מה עליו לעשות?
תודה
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בעייתי לקבל חיסון צהבת בשנתיים - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן26/11/2011אין כל בעייה עם חיסון הצהבת גם אם ניתן שלא לצורך. לאצריך להמנע מלחסן בשום פנים ואופן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HCV הריון ולידהאלה24/11/2011
בת 29. לפני כ-9 חודשים גיליתי שאני נשאית של HCV גנוטיפ 1B עם עומס נגיפי של 2696856 IU/ml. תפקודי כבד ו-US תקינים. לאור נסיונות להרות (הריון ראשון) לאחר התיעצות עם מומחה כבד הוחלט לשקול טיפול לאחר לידה. כרגע אני בהריון בשבוע 29, תפקודי כבד תקינים ואף ירדו. בבדיקת עומס נגיפי השבוע התגלה שהעומס עלה ל- 4033664 IU/ml.
אני מודעת לכך שיש סיכוי של כ-3% להדבקת התינוק.
אודה לך אם תוכל לענות לי על מספר שאלות:
1. האם יש משמעות לעליה בעומס הנגיפי כאשר תפקודי הכבד נשארו תקינים?
2. האם יש המלצות כולשהן למהלך ההריון או הלידה כגון ניתוח קיסרי?
3. האם אין חשש/ממולץ להניק את התינוק אחרי הלידה
4. האם עם עומס נגיפי כה גבוה כדאי לשקול טיפול מיד לאחר הלידה?
5. טרם גילוי המחלה קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בעלי במשך כ-9 שנים ובבדיקה נמצא כי הוא לא נדבק. האם עדיין יש חשש להדבקה לאור עומס נגיפי גבוה? האם מומלץ לשתמש באמצאי מניעה?
אני ממש בלחץ לכן אודה לך על תשובה מפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV הריון ולידה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן26/11/2011העליה בעומס הנגיפי אינה משמעותית ואת יכולה להסיר דאגה מליבך. אין צורךמ לשנות את אופן הלידה ומומלצת לידה רגילה אלא אם יש התויות מיילדותיות אחרות.אין דחיפות לטיפול מייד לאחר הלידה אולם בהחלטמומלץ טיפול בזמן כלשהו אחריה. הסיכוי להדבקה בין בני זוג הוא אכן סביב 3%. כלומר נמוך אך לא אפסי. אין המךצה לההשתמש באמצעי הגנה בין בני זוג קבועים. אין גם בעייה בהנקה מאחר וסכוי להדבקה זניח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום פרופסורtאביטל23/11/2011
הבינותי מתשובתך בשאלה קודמת ששאלתי אותך כי שיעור ההדבקות בHCV הינו נמוך ביותר כ 1%, ולכן אין ממליצים על שימוש בקונדום בין בני זוג.
כלומר אחוז ההדבקה הינו 1-100 ב HCV.
כאשר מנגד אחוז ההדבקה במגע מיני בודד ללא שימוש באמצעי מניעה ב HIV הוא כ 1 ל 1000 ויותר!!, ושם רצוי ביותר, עד מומלץ שימוש באמצעי מניעה בין בני זוג כי קרוב לודאי שתהיה הדבקה בקיום יחסי מין.
אני לא כ"כ מבינה, בהפטיטיס אחוז הסיכוי להדבקה הוא יותר גבוהה משמעותית,ולא ממליצים שימוש באמצעי מניעה בין בני זוג, ואילו ב HIV שהסיכון ההדבקה הוא משמעותית יותר נמוך שימוש במניעה הוא חובה גם בין בני זוג.
אינני מבינה,אשמח לשמוע את תשובתך המקצועית בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פרופסור - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן23/11/2011לפי נתונים של המרכז למחלות זיהומיות בארה"ב , אם בן זוג סובל מזיהום כרוני בהפטיטיס C הסיכוי להדבקה של בן או בת הזוג היא מקרה אחד ל1000 שנות סקס בתדירות מגעים של 2-3 בשבוע. מכאן שהסיכון נמוך מאשר של HIV. 1% לא מתייחס למגע בודד אלא להדבקה של בן זוג קבוע ללא הגבלת זמן כך שיש להבדיל בין המספרים. מקווה שהבנת טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
tאביטל23/11/2011ראשית פרופ' תודה רבה על תשובתך..
אם אכן הבינותי נכון על פי תשובתך זה כי סיכויי ההדבקה ב HCV הינם על גבול האפסי ?? ממש כמעט זניח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן26/11/2011בשיעור אכן נמוך. 1-3% ביחסים עם בן זוג קבוע לאורך זמן. אין נתונים על מגע בודד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני והריוןעדי23/11/2011
שלום!
לפני 5 שנים בבדיקות דם אובחנו אצלי רמות גבוהות של GGT והופנתי לבדיקת ביופסיה ואז נמצא שיש לי כבד שומני.אחרי דיאטה ומעקב בבית חולים כרמל ירדתי 15 קילו והערכים התאזנו.היום כעבור 5 שנים שחזרתי למשקלי ערכי ה GGT חזרו להיות גבוהים.שאלתי היא אם אני יכולה בכל זאת להכנס להריון ולחזור למשטר של שמירה על המשקל כמו שעשיתי לאחר הדיאטה??נקבע לי תור לבדיקת גסטרו לעוד 3 חודשים ורופאת המשפחה המליצה לחכות עם הריון עד שהרופא יבדוק אותי ואני מעדיפה לא לחכות...
אשמח אם תוכלו לענות לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני והריון - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן23/11/2011ההפרעה בGGT קשורה לכבד השומני קרוב לודאי. אין מניעה להריון גם אם ה GGT גבוה ואין הפרעה או מחלה אחרת. ניתן יהיה להמשיך בדיאטה גם בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת כבד?צורי22/11/2011
האם מחלת וילסון היא מחלת כבד?
יש לי נחושת גבוהה ותסמינם מתאימים אך ללא טבעות בעינים .הבדיקות יצאו מבלבלות(שתן,חלבוון).הרופא לא בטוח אם יש לי את המחלה או לא.אני מבולבל.
איך אפשר לדעת לבטח?
האם יש גורמים אחרים שמעלים את רמת הנחושת?תרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת כבד? - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן22/11/2011מחלת וילסון היא אכן מחלת כבד בנוסף למחלה נוירולוגית. האבחנה מתבססת על מספר קריטקריונים ביניהם הפרשה מוגברת שלנחושת בשתן ורמת צרולופלזמין נמוכה בדם. בתסמונת הכבדית לא בהכרח מופיעה שקיעת נחושת בעיניים. האבחנה מתבססת בעיקר על רמת נחושת גבוהה ברקמת הכבד אולם כיום ניתן לאבחן באמצעות בדיקה גנטית (בדיקת דם). מאידך, לא כל רמה גבוהה של נחושת בשתן משמעותה וילסון. למשל במחלת הכבד השומני יכולה להיות הפרשה מוגברת שלנחושת, בנטילת גלולות למניעת הריון ועוד. חשוב גם כמה רמת הנחושת בשתן? האם מאוד מוגברת? האם הפרעה בתפקודי הכבד? מה רמת צרולופלזמין ועוד, כולל סיפור משפחתי (חשוב מאוד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלה בכבד?
בנימין27/11/2011ש לי הפרעה קלה בתפקודי כבד אבל לא תמיד.CT בטן תקין.הצרולפסמין בדם הוא 16.כשהטווח מתחיל מ-20.תוצאות של השתן עוד לא הגיעו.
לגבי סיפור משפחתי -יש לי כול מיני מחלות במשפחה(סבים וסבתות) אבל לא מחלות כבד כלל..
אני נוטל תרופות לסכרת.האם הם יכולות לגרום לנחושת גבוהה?כי באותו יום נדמה לי שהיתי בהיפוגלקמיה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת כבד? - תגובה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן03/12/2011רמת צרולופלזמין אצלך היא גבולית אבל בהעדר יתרהסימנים לא ניתן לקבוע אבחנה של וילסון. תרופות לסוכרת לא גורמות להפרשת נחושת מוגברת בשתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקדים זעירים בכבד תיקוןאבי22/11/2011
שלום בן 63 לפני ניתוח ערמונית.
בבדיקת סי טי אגן ובטן נימצא מוקדים היפודנסים זעירים בכבד בסיגמנט 4 בקוטר 9 מ"מ ובקוטר 5 מ"מ כנראה שפירים, -ערמונית מוגדלת.
יש לציין שבביופסיה של הערמונית נמצא גידול קרצינומה גליסון דרגה 7 גבולות שמורים .
ברצוני לברר מה משמעות הבדיקה בכבד.
בתודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדים זעירים בכבד תיקון - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן22/11/2011ראה תגובתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקדים זעירים בכבדאבי22/11/2011
שלום בן 63 לפני ניתוח ערמונית.1
בבדיקת סי טי אגן ובטן נימצא מוקדים זעירים בכבד כנראה שפירים, ערמונית מוגדלת.
יש לציין שבביופסיה של הערמונית נמצא גידול קרצינומה גליסון דרגה 7 גבולות שמורים .
ברצוני לברר מה זה " מוקדים זעירים בכבד כנראה שפירים"
בתודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדים זעירים בכבד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן22/11/2011מוקדים זעירים מהסוג שתיארתיכולים לייצג למשל ציסטותזעירות בכבד שהן ממצא שפיר. בד"כסרטן הערמונית אינו שולח גרורות לכבד. ניתן לבצע US של הכבד ואם אין רואים את המוקדים הללו מפאת גודלם בדיקת MRI עשויה לעזור בהוכחה שהממצאים אכן שפירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטלת שטן מרובהמושתל20/11/2011
פרופ' שלום,
אני בן 24, מושתל כבד כבר 5 שנים על רקע היפטיטיס ב', מקבל תרופות : סלספט יום 2500 mg ויום 2000 mg , פרוגרף 3 mg ביום, אדיפוביר, ו-Hepagam שזה נוגדנים לוירוס שמקבל אותו דרך הווריד כל חודשיים וחצי .
יש לי בעיה שאני נוטל שטן באופן מרובה, הבעיה הזאת היא לא חדשה, אם אני שותה קצת מים אז אחרי זמן כל כך קצר אני נכנס לשירותים, אני תמיד עושה בדיקות דם וכל הבדיקות תקינות, התופעה הזאת היא לא חדשה אצלי . מה יכול להיות הבעיה ? מה הסיבה העיקרית לבעיה הזו ?
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך!!
לימור21/11/2011בס"ד
שלום לך
אשמח לדעת איך חייך נראים לאחר השתלה ?
אני אולי אצטרך לשקול השתלה
אם תוכל אשמח לשמוע ממך
תודה לך וכל הישועות
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים לאחר ההשתלה ..
מושתל21/11/2011שלום רב,
קודם כל אני מקווה שלא תצטרך לניתוח של השתלת כבד ושתהיה בריא עם הכבד הנוכחי :)
אני אדבר על עצמי ועל השלבים שעברתי, זה היה בשנת 2004 כשעשיתי בדיקות דם ויצא שיש לי וירוס היפטיטיס ב', מאז שנת 2004 עד שנת 2006 הייתי במעקב אצל הרופא כל 6 חודשים ומקבל תרופה נגד הוירוס . בשנת 2006 התחיל המצב הבריאותי שלי להתדרדר ואז נכנסתי לבית חולים הדסה ושמה אשפזו אותי חודש שלם, ובתקופת האשפוז המצב שלי היה הולך ומתדרדר בלי סימן של שיפור עד שהרופאים אמרו לי שאני חייב לעשות השתלת כבד, חזרתי הביתה ואחרי 10 ימים התקשרו אלי מבית החולים ועשיתי את ההשתלה, אחרי ההשתלה הייתי מאושפז עוד חודש בבית חולים, כי ישנם סיבוכים אחרי הניתוח כמו דחיית הכבד המושתל, ואז נותנים כל מיני תרופות שמדכאות את מערכת החיסון כדי שהגוף יקבל את הכבד המושתל, ואז אחרי שמאזנים את כמות התרופות ומצב יהפוך ליותר טוב אז משחררים את המושתל, אז אחרי ההשתלה ישנם אשפוז של חודש או יותר .
אחרי השחרור מבית חולים לאט לאט החיים חוזרים כמו שהיתה אחרי המחלה, הכל חוזר רגיל, אבל השנה הראשונה אחרי ההשתלה ישנם סיבוכים, אחרי שמקבלים כמה תרופות שמדכאות את מערכת החיסון בכמות גדולה, עם הזמן הרופא מפחית את מינון התרופות כי קבלת תרופות מסוג זה במינון גבוה עושה כמה סיבוכים ותופעות לווי עם השנים, כמו סיבוכים בתפקודי כליה-גידולים בעור, ועוד הרבה סיבוכים, אבל זה לא תמיד ככה, לא כל מושתל מופיעות תופעות אלה, ישנם מושתלים כבד כבר 20 שנה וכמעט אין להם תופעות אלה . אז השנה הראשונה אחרי ההשתלה ישנם קצת בעיות ואולי שתחזור לבית חולים מהרבה סיבות, הסיבה העיקרית היא דחיית הגוף האיבר המושתל, אבל תוך אשפוז של כמעט 4 ימים הכל טוב עם קבלת תרופה דרך הווריד . אני עד עכשיו אושפזתי אחרי ההשתלה כמעט 4 פעמים מסיבה שהיתה לי דחיה קלה, ורובם היו בשנה הראשונה אחרי ההשתלה, וגם אושפזתי עוד כמה פעמים כי היה לי שפעת, והשפעת תתמשך כמה שבועות כי מערכת החיסונית של המושתל היא נמוכה וחלשה .
כיום אני מקבל 3 סוגים של תרופות שהם : פרוגרף - סלספט - אדיפוביר .
אדיפוביר זה לוירוס שהיה לי בכבד ולא כל מושתל או כל מי שיש לו מחלה בכבד מקבל אותו . ואני מקבל את הפרוגרף במינון קטן והסלספט במינון גבוה ועם הזמן הרופא מוריד לי במינון לאט לאט עד שנגיע למינון כל כך קטן עם קבלת הגוף הכבד המושתל .
עכשיו אני חי רגיל כמו כל אדם אחר, יצאתי לחו"ל, למדתי באונ', ועוד מעט יהיה לי עבודה גם .. הכל רגיל אחרי ההשתלה, לא צריך לפחוד :)
אני מטחל לך רפואה שלמה, וגם אם אתה רוצה לדבר איתי טלפון אני מוכן, וגם אם אתה רוצה שנתראה ונדבר עוד יותר גם בשמחה .
תהיה בריא ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ושהשם ישמור אותך תמיד
לימור22/11/2011בס"ד
אשרייך שזיכית אותי להעריך את חיי יותר ממה שהערכתי
לי יש שחמת כבד , והכבד לא מתאושש לפחות כרגע
אני בת 36 ( אוטוטו)
ומקווים שעד האולטרסאונד הבא יראו שיפור ואולי לא אצטרך לחשוב על האופציה של השתלה
אני מאחלת לך חיים מלאים בתוכן ועשייה
וכל הישועות ובשורות טובות
תודה לך
אם אזדקק לתשובה נוספת אני אעלה כאן לפורום לחפש אותך
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטלת שטן מרובה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן22/11/2011ראשית חשוב לקבוע כמות השתן היומית האם היא אכן מרובה מבחינת הנפח או מדובר בתכיפות גדולה של מתן שתן. הבירור שונה בכל אחת מהאפשרויות. אם מדובר בכמות שתן גדולה (פוליאוריה) אזי הבירור יותר בכוון אנדוקריני. אם מדובר בנפח תקין אולם בתכיפות גוברת הבירור בכוון אורולוגי כולל בדיקה אורודינמית של שלפוחית השתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)