מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הידרוצלה וריקוצלה אשך שמאל. כאביםשון22/05/2018
היי יש וריקוצלה דרגה 2 והידרוצלה בנונית באשך שמאל.
עברתי ניתוח להידרוצלה בצד ימין. לפני הניתוח צד שמאל היה תקין לחלוטין. ללא וריקוצלה וללא הידרוצלה. האם הגיוני?
מה יכול לגרום לכאבים ואי נוחות וכובד באשך שמאל?
הוריקוצלה עצמה?
ההידרוצל?
או שמא הלחץ של הנוזלים על הוריקוצלה גורם לכאב וכאשר ההידרוצל יטופל יכול להיות שהכאב יעבור?
אני חייב תשובה דחוף דחוף.
אני רק נער צעיר ואני סובל זמן רב והרופאים אומרים שהם לא מוצאים סיבה לכאבים.
אתם אולי יודעים ממה שאמרתי מה יכול להיות הגורם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
שון22/05/2018וגם איזה תחתונים צריך ללבוש?
האם זה בסדר להיות כל הזמן עם תחתון רפוי כולל בשכיבה הליכה והכל כדי להפחית את הכאב?
או שמא הדוק עדיף?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך גדול בגלל זרעדני21/05/2018
שלום
במהלך השינה היה לי פיפי יחסית דחוף ולא הלכתי לעשות והמשכתי לישון, במהלך השניה התעוררתי עקב קרי לילה והרגשתי שלא כל הזרע יוצא בגלל שהיה לי פיפי דחוף
כאילו היה לי ריפלקס ויצא קצת זרע
עכשיו אני חושב שהזרע חזר לאשך והאשך גדל
- זה הגיוני?
- יכול לקרות דבר כזה?
ומה קורה נגיד אם אני לא נותן לזרע לצאת לאן הזרע חוזר?
תודה ומקווה שהבנתם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זרע
ד''ר יוסף שמואלי11/06/2018שלום לך
הזרע איננו יכול לחזור לאשכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות הידרוצלה באשך שמאלדן21/05/2018
היי לפני חודשיים היתחילה לי הידרוצלה באשך שמאל לאחר ניתוח ניתוח להידרוצלה בצד ימין. ושבוע לאחר מכן התחילו כאבים באשך שמאל. באולטרה סאונד נראית וריקוצלה דרגה 2. אך בבדיקה גופנית לא נראה וריקוצלה כלל. השאלה שלי האם יש וריקוצלה?
ומה גורם לכאבים באשך שמאל?
והאם הידרוצלה מסוג זה עדיין יכולה להיספג.
יש לומר שבצד ימין הייתה הידרוצלה היא לא גרמה לכאב בכלל.
צד ימין תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היתפתחות הידרוצלה.
דן21/05/2018וגם יש לציין שצד שמאל היה תקין לפני הניתוח וגם כשבועיים לאחר הניתוח. ורק אז הכל התחיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר כריתה, PSA וטסטוסטרוןרון17/05/2018
בן 72, בריא. ב- 2010 PSA-6 וכריתה רדיקאלית מוצלחת של הערמונית, קופסית שלמה ללא פריצה, גליקסון 6(3+3). תפקודי שתן ומין תקינים. מאז:
התפתחות PSA תמוהה:
2011-קטן מ-0.01, 2012-קטן מ-0.03 (מבוצע בשיטה חדשה!!!), 2013-קטן מ-0.03, 0.03-2014, 2015-קטן מ-0.03,
0.04-2016, 0.05-2017, 0.07-2018 ינואר, 0.03-2018 מאי (ירידה!!!).
ומצב טסטוסטרון:
2009-20.4, 2011-21.3, 2013-21.7, 2018-17.1 ינואר, 2018-25.0 מאי (עליה!!!).
מה מצבי? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות
ד''ר יוסף שמואלי17/05/2018שלום רון
נראה שמצבך טוב מאד , הבדיקה הרגישה ביותר להתפתחות הגידול היא אכן ה- psa . וגם ההורמונים תקינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש הבהרה, תודה.
רון19/05/2018ד"ר, הרשה לי לשאול:
אם מצבי טוב מאוד כדבריך, מה הסיבה לערכי ה- PSA שאינם אפס, וגבוהים יותר מההתחלתיים שלאחר הכריתה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות והשתנה מרובה יחסיתאילן15/05/2018
שלום ד"ר
בן 45 בריא
מה אפשר לעשות גם בתחום טבעי או הימנעות נגד תכיפות בשתן אני מעריך להוריד את הקפה ?
מהם ההמלצות שלך האם יש דברים שאוכל לקחת תוספים או משהו אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תכיפות
ד''ר יוסף שמואלי17/05/2018שלום אילן
לא הייתי ממליץ לנסות טיפולים שאינם מוכחים, עליך לפנות לאורולוג, לעבור מספר בדיקות בניסיון לאבחן את הבעיה ואז לטפל בה ספציפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקת בחיידקים בשירותים ודלקותיוכבד13/05/2018
האים ניתן לקבל דלקות או זיהומים מהשתנה בשירותים ציבוריים? יש לציין שאני לא יושבת על האסלה אלא באויר כזה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדבקה
ד''ר יוסף שמואלי17/05/2018שלום לך יוכבש
ההדבקה נגרמת בעיקר במגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון הקרנות לפי ערכי psaשני12/05/2018
שלום.
אבי לאחר חודש ושלושה שבועות מזריקת הדקפפטיל ובנוסף התחיל לפני כעשרה ימים את כדורי הזייטיגה. בדיקת ה psa הנוכחית הינה 0.13.
האם עדיף להמתין שערכי ה psa ירדו עד לאפס לפני התחלת ההקרנות, על מנת לשפר יעילותן?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרנות
ד''ר יוסף שמואלי17/05/2018שלום לך שני
קיימים פרוטוקולים מוקפדים על מועדי הקרינה ושדות הקרינה.
עליך למלא אחר ההוראות של המטפלים בקרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק האשכים מתנפח וכואבמארק09/05/2018
היי עברתי ניתוח להידרוצלה בצד ימין בסוף פברואר. אני מושבת ולא יכול לזוז מאז. עשיתי בדיקות גילו לי דלקת באשך הימני מורסות ונתנו לי טיפול ובשבוע הבא יראו מה קורה. האשליה השמאלי שלי עם וריקוצלה דרגה 2. הם מאוד כואבים גם אחרי שבועיים של אנטיביוטיקה. בעיקר צד שמאל. והוא קשה ומתנפח בזמן שכיבה אך בזמן הליכה הוא נרפא אבל הוא כואב כל הזמן יש לי הרגשה של כבדות שהופכת לדקירה. האם הגיוני כל מה שאמרתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הידרוצל
ד''ר יוסף שמואלי10/05/2018שלום לך
עליך לעבור בירור אולטרסאונד עדכני של שק האשכים כדי לשלול מורסה באשכים,או זיהום סביבם. אם קיימת מורסה , טיפול אנטיביוטי לא יועיל, יש צורך בניקוז. תתיעץ שוב עם הרופא המנתח
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד שמאל התחתון של הגבדוד08/05/2018
אני סובל מכאבים מאוד חזקים בצד שמאל של הגב התחתון מזה כבר חודש עברתי מיון פעמיים באיכילוב כולל פגישה מספר פעמים עם אורטופדים גם מומחה לעמוד השדרה והגב ולאחר בדיקות Ct ובדיקות רנטגן נשלל הנושא האורטופדי לחלוטין ואין שום בעיה שמצביעה על היווצרות הכאב הזה .
לכן נשאר הנושא האורולוגי חשוב לציין שאני מטופל של סרטן הערמונית ולפני שבוע עשיתי בדיקה של הPCH והיא יצאה תקינה אבל אני עדין במעקב לגבי זה בנוסף עברתי נינתור לפני כחצי שנה עקב התקף לב וריסוק אבנים בכליות לפני שנה וחצי .
המיון הפנו אותי בנוסף לאורטופדים גם לאורולוג לבקשה לבדיקת CT אורוגרפי והוא החליט שזה לא הבדיקה הדרושה ולכן שלח אותי למיפוי PET עם קוליין שאני צריך לעשות ביום ראשון הקרוב .
האם זה הבדיקה הנכונה ?
האם אני צריך לעשות עוד בדיקות מהכיוון האורולוגי נוספות ?
יכול להיות שזה אולי אבל בכיס המרה ?
חשוב לציין כי בבדיקות דם ושתן שעשו באיכילוב הכול נימצא תקין למעט דם בשתן שהופיע אבל לא בכמות גבוהה .
ונשלל הנושא של אבנים בכליות .
אולי משהו שמכוון למעי הגס ?
אני ירדתי 7 קילו בחודש הזה וישנם המון מצבים שהכאב תוקף אותי ואני מרגיש שאני עומד לאבד הכרה מרוב שהכאב חזק .
בנוסף אני לוקח משכאי כאבים שהאורטופד נתן לי בשם זאלדיאר שמקל במעט על הכאב אבל לא עוזר במיוחד .
אשמח לעזרתכם תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בגב
אני ממליץ לבצע את הבדיקה שיעץ האורולוג ולשלול ממצאים הקשורים בגידול הערמונית. כמו כן,עליך לעבור בירור של דימום בדרכי השתן גם אם מינימלי או אף מיקרוסקופי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרים ונפיחות לאחר ניתוח עקמת הפיןיוחאי07/05/2018
שלום,
עברתי לפני 6 שבועות ניתוח קורפופלסטיקה לתיקון עקמת הפין.
התיקון הצליח וכבר אין לי כאבים בזמן זקפה,
לאחר הניתוח הופיעה בתחתית העטרה, היכן שהתפרים הנמסים מוקמו, מעין נפיחות נקודתית שהייתה נראית נורמלית יחסית למקום שעבר ניתוח.
הבעיה שהתפרים האלה היו אמורים להינמס לאחר 3 שבועות, ועדיין קיימים כמעט במלואם, והנפיחות שהייתה לאחר הניתוח במקום הזה- עדיין קיימת.
מצד אחד, המנתח אמר שזה יימס בסוף וזה יהיה בסדר,
מצד שני, אני מפחד שנוצר שם עודף עור והגוש הקטן והנפוח הזה תמיד יישאר שם.
האם יש להתעקש להוציא את התפרים בשלב זה? האם העור יחזור להיות מתוח כמו שהיה לפני הניתוח או שיש סיכון שהנפיחות היא לתמיד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקמת
הניתוח הנפוץ לתיקון עקמת הפין,הוא קיפול מעטפת תעלות הזקפה ותפירתה,יתכן ומדובר בקפל הזה או תפרים בולטים. אין דחיפות לטיפול . עליך להתייעץ שוב עם הרופא המנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI ערמונית איכות בדיקהסטיב06/05/2018
נשלחתי לעשות בדיקת mri ערמונית .
אישרו לי במכון מור מאר להם מכשיר של 1.5 טסלה .
יש מכונים להם מכשיר של 3 טסלה .
מה המשמעות של חוזק המגנטים לגבי איכות הבדיקה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
mri
מגנט בעל עוצמה גבוהה יותר, מאפשר רסולוציה טובה יותר. כלומר, אפשרות להבדיל בחדות רבה יותר בממצאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI ערמונית בדיקה
סטיב10/05/2018שלום. מה אומר המשפט הבא :
בדיקה רקטלית - +2 הומוגנית,עם גרגור באונה ימין.
יש לבצע mri מולטי פרמטרי במכשיר טסלה 3.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק שנגרם מהתאפקות לפיפישני06/05/2018
היי
רציתי בבקשה לדעת ממוחה באמת האים שמתאפקים לפעמים "לעיתים קרובות," זה באמת יכול לגרום לנזק ואם כן לאיזה נזק? והאים גם לדלקות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה קודמת
שני06/05/2018התאפקות של בערך 3-5 שעות אבל לא תמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על טיפול בסרטן הערמוניתשמואל06/05/2018
חדש לסרטן הערמונית, האם הטיפול הוא בהכרח כירורגי? הבנתי שעכשיו הטיפול המקובל הוא טיפול ביולוגי שגורם לאימפוטנציה, יש דרך למנוע את זה?
סרטן הערמונית
ד''ר יוסף שמואלי07/05/2018שלום לך שמואל
הטיפולים הנהוגים כיום הם : ניתוח , קרינה וטיפולים הורמונלים , הם עלולים לפגוע בתפקוד המיני, אך ניתן להשקם את התפקוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה והידרוצלה מסוכן יותר?עמית02/05/2018
יש לי הידרולצה באשך השמאלי אבל הבעיה שיש בו גם וריקוצלה. השאלה שלי היא האם זה יותר מסוכן מאשר וריקוצלה ללא הידרולצה או שאין כל הבדל?
מסוכן
ד''ר יוסף שמואלי03/05/2018שלום עמי
שניהם אינם מסוכנים. אם קיימת הפרעה בפוריות, יש סיכוי שאיכות הזרע תשתפר לאחר תיקון ואריקוצל.
בהידרוצל לא חייבים לטפל אם איננו מפריע.
עליך להתייעץ עם אורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה אם לא מטפלים?ליאורה01/05/2018
מה קורה אם לא מטפלים בערמונית מוגדלת?
מה קורה
ד''ר יוסף שמואלי03/05/2018שלום ליאורה
ערמונית מוגדלת איננה דורשת כל טיפול, אם איננה מפריעה ואיננה חוסמת .
כמובן שחייבים לברר כי אין חשד לגידול בבלוטה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)