מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ממוצע של תדירות שתןנירית14/02/2018
כל כמה זמן בערך ממוצע אדם נורמלי צריך להטיל שתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תדרות
ד''ר יוסף שמואלי19/02/2018נירית שלום
באופן מאד כוללני , לקבלת קנה מידה, מעל לשעתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרונות לחוסר אונות עקב טיפוליםמנשה13/02/2018
עוד מחכה לתשובות סופיות ולקביעת הטיפול אבל הבנתי שהטיפולים פוגעים באונות. יש דרך למנוע את זה או לקבל טיפול משלים שמסייע בעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אונות
ד''ר יוסף שמואלי14/02/2018שלום לך מנשה
ניתן לטפל בהפרעות באונות לאחר הטיפול.
יש אמצעים יעילים לשיקום הזקפה , כמובן שיש צורך להשקיע
בהם גם מאמץ ורצון ,
מי שמומחה לנושא זה הם האורולוגים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הערמונית אשמח לקבלת עזרהקובי 00810/02/2018
עברתי ניתוח TRRP בעקבות אצירת שתן חזרה תשובה מהפתולוגיה gs3=4 +7 20-25%nvrhenv vhh מהריקמה הייתי אצל אונקולג זריקת זולדקס כל 3 חודשים במשך חודש כדורים קסודקס פעם ביום
ולהתחיל טיפול הקרנות חיצוניות ,30 פעם במשך 6 שבועות,מיפוי עצמות תקין ,אשמח לשמוע על תופעות הלוואי בהקרנות וסיכווי ההצלחה למיגור המחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערמונית
ד''ר יוסף שמואלי14/02/2018שלום קובי
בפנייתך, חסרים מספר נתונים כולל הגיל וכיתוב שמופיע בטעות.
אולם, אתה חייב לחזור לאונקולוג שהמליץ על הטיפול לפגישה ממצא על האופציות הטיפוליות המתאימות לך וכמובן, תופעות הלוואי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מומלץ להקטנת ערמוניתבנימין08/02/2018
אני צריך לעבור ניתוח להקטנת ערמונית ואני בדילמה איזה מן האפשרויות היא הטובה ביותר - אם ניתוח רובוטי או ניתוח פתוח רגיל? מה המעלות והחסרונות של כל אחד מהאפשרויות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח ערמונית
ד''ר יוסף שמואלי08/02/2018שלום בנימין
ניתוחי רובוט לערמונית מבוצעים רק כאשר מאובחן סרטן הערמונית
אם הניתוח הוא בגלל הפרעות במתן השתן, קיימים ניתוחים אנדוסקופים לערמוניות קטנות יחסית ועם חתך קטן בבטן תחתונה אם הערמונית גדולה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר כריתה רדיקאלית - PSA תמוהאבי ל.05/02/2018
בן 71, בריא, ב- PSA 6 כריתה רדיקאלית עם קופסית שלמה ב- 2009. תוצאות ביופסיה (ערמונית בממדים 3X4X5 ס"מ ובמשקל 63 גרם, מכוסה קופסית חלקה עם שלפוחית זרע. אונה ימנית בצבע שחור, אונה שמאלית בצבע ירוק, בחתכים רקמה אפורה קשרית):
Prostatic adennocarcinoma, geleason score 6 (3+3) present in right lobe and involving aprox. 10% of tissue submitted (maximal tumor dimention 1.2 cm). There is no perineural or capsular invation. Apex, bladder neck, periurethral area, seminal vesicles are free of tumor.No evidence of extraprostatic extension. In addition, areas of high grade pin and foci of non specific granulomatous prostatitis are identified
במעקב PSA בארץ ובחו"ל תוצאות עם מגמות הפוכות:
2014 - בארץ קטן מ- 0.03, בחו"ל קטן מ- 0.02
2015 - בארץ 0.05, בחו"ל קטן מ- 0.02
2016 - בארץ 0.04, בחו"ל קטן מ- 0.01
2018 - בארץ 0.07, בחו"ל קטן מ- 0.008(!!!).
מה מצבי? מה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
psa
ד''ר יוסף שמואלי05/02/2018שלום אבי
עדיין הערכים מאד נמוכים ולא ברור אם יש להם משמעות קלינית.
יש פרוטוקולים שונים של מעקב וטיפול בהתאם:
עליך להתייעץ עם האורולוגים שניתחו אותך כדי לברר מה פרוטוקול המעקב שלהם ואיך הם מתייחסים לרמות כאלה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יתכן שבערכים אלה..
אבי06/02/2018תודה ד"ר.
מבקש לשאול האם מנסיונך, בערכים אלה שהגיעו ל- 0.07 בכלל יתכן שיתברר שאין לי סרטן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בערכי ה- PSAגארי01/02/2018
בן 62 ובודק את הערכים בקביעות. עד היום הערכים היו סדירים ולא היו גבוהים מ- 1.5, אבל בפעם האחרונה הערכים עלו ל- 5.19. אמרו שאולי זה דלקת ואין סיבה לדאגה, מה דעתך?
psa
ד''ר יוסף שמואלי04/02/2018שלום גארי
אכן העלייה משמעותית, אני ממליץ לחזור עליה ולמלא את ההוראות כיצד לבצעה בדיוק.
לאחר הבדיקה, יש צורך להיבדק ע"י אורולוג להחלטה על המשך בירור לפי הצורך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערכי psa
ד''ר יוסף שמואלי05/02/2018לגארי שלום
זו אכן עליה משמעותית וכדאי להתייחס אליה.
ניתן לבצע תרביות שתן לברור דלקת , יש רופאים שנותנים מחזור של אנטיביוטיקה וחוזרים על הבדיקה לאחר מכן.
בכל אופן צריך לחזור על הבדיקה ואם התוצאות דומות, לעבור ביופסיות, האם בדקו אותך רקטלית ? והאם הבדיקה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לסרטן בשלב מתקדםאדם30/01/2018
למה בשלבים מתקדמים (שלב T3b) לא ממליצים יותר על ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולים מתקדמים
ד"ר יוסף שמואלי31/01/2018שלום לך
כאשר הגידול מתפשט אל מחוץ לערמונית, הניתוח אשר מסיר את הערמונית, משאיר מאחוריו רקמת גידול שיצאה החוצה מהבלוטה ותמשיך להתפשט.
קיימים טיפולים אחרים המטפלים בכל הגוף להשמדת הגידול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות במתן שתן - תסמין של חיידקנירית27/01/2018
האים אחד התסמינים של uREA.PARVUM היא תכיפות במתן שתן
תכיפות
ד''ר יוסף שמואלי28/01/2018שלום נירית
תרבית חיובית כזו מצביעה על זיהום ותסמינים של גירוי במתן השתן כולל תכיפות יכולים להיות כתוצאה מכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לוקחים לזה?
נירית28/01/2018יש מצב שזה עובר לבד?
ואם לא מה לוקחים לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה לוקחים
ד''ר יוסף שמואלי28/01/2018נירית יקרה , הפורום איננו תחליף לביקור אצל רופא לבדיקה והמלצה על טיפול ספציפי בהתאם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות שהמחלה חזרה?אודי25/01/2018
כריתה רדיקלית של הערמונית לפני שש שנים. לפני כמה חודשים ה- PSA עלה ל-0.06 ובשבוע שעבר עלה ל- 0.26
מה זה אומר? יכול להיות שחזרה המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גידול בערמונית
ד''ר יוסף שמואלי27/01/2018שלום אודי
צריך לחזור על הבדיקה ולחזור לאורולוג שלך, יתכן ותצטרך לקבל טיפול נוסף , אולם כל זאת בכפוף להמלצות האורולוג המנתח ולסימנים הקליניים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בחיבור עם האשךשוקי21/01/2018
יש לי רגישות ותחושה של כמו גולה בחיבור עם אשך ימין. קיבלתי הפניה לאולטרסאונד אבל אני מאוד חושש. מה זה יכול להיות? יכול להיות שזה סרטני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים
ד"ר יוסף שמואלי22/01/2018שלום לך
גידולי האשך הם גושים מתוך ובתוך האשך.
מחוץ לאשך,בדרך כלל אינם גידולים ממאירים.
הסונר היא בדיקה אמינה ואינה כרוכה בקרינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטאין 10 מ"ג בשתןהודיה17/01/2018
שלום ד"ר רציתי לשאול כבר הרבה זמן שיש לי הרבה פיפי ויצא לי בשתן פרוטאין 10 מ"ג ורשום בהערות שהבדיקת חלבון היא כמותית למחצה מה פשר הדבר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן17/01/2018שלום הודיה
הכוונה שהבדיקה היא בערבון מוגבל ובכדי להעריך רמה מדוייקת של חלבון (פרוטאין) בשתן יש להתייעץ עם רופא נפרולוג לגבי איסוף שתן ביממה לחלבון בשתן. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות של פתח השופכהאיריס15/01/2018
שלום,
בני בן 3 וחצי עבר לפני כשבועיים וחצי ניצוח של הרחבת פתח השופכה. ההבחנה בוצעה לאחר שמתלונן כשבועיים על כאבים בפין. הניתוח בוצע בבוקר וכבר באותו היום בערב החל להתלונן על כאבים בתבור וגם החלו לצאת משם הפרשות שקופות ללא ריח. בני קיבל פעמיים ביום אנטיביוטיקה למשך שבוע. ההפרשות פסקו ולאחר צילום אולטרסאונד הוחלט כי עליו לעבור עכשיו ניתוח של סגירת הטבור מכוון שלא נסגר סופית ע"פ הרופא.
יש לי 2 שאלות:
1. האם הניתוח לסגירת הטבור דחוף או שניתן להמתין לגיל מאוחר יותר וייתכן שיסגר לבד?
2. מאז הניתוח בלי החל להרטיב במיטה בעיקר בלילה 3 פעמים בלילה, ולעיתים גם בורח שתן ביום. (גמול מגיל שנתיים וחצי עד לפני כחודש לא היה מפספס בכלל). מה אפשר לעשות כדי שלהפסיק את בריחת השתן?
אודה לתשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד"ר יוסף שמואלי16/01/2018שלום לך
אני ממליץ לא לדלות את הטיפול בפתח בטבור, כמו שתיארת הילד סובל מכך כבר.
בהקשר לאיבוד השתן, יש צורך לחזור לאורולוג המנתח ולברר בעזרת בדיקות פשוטות מה הבעיה לאחר הניתוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
ד"ר יוסף שמואלי16/01/2018הכונה, לא לדחות את הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על שימוש בהיידרוגלשלומי14/01/2018
האם כדאי להשתמש בהיידרוגל לפני הקרנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה
ד"ר יוסף שמואלי16/01/2018שלום רב
מחדירים את הג'ל בין הערמונית והמעי הגס , הרקטום . בכך , מרחיקים ביניהם כדי שהקרינה לערמונית לא תפגע ברקטום ותגרום לתופעות לוואי מהקרינה. מומלץ
בהצלחנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף לאחר שפיכת זרעגל09/01/2018
שלום רב
לפני כשנה ויותר היתה לי יציאה של זרע בלילה(קריי לילה)שהייתה נורא שורפת.
כמו כן ללא שום סימנים של הפרשות וכו' רק תחושות של שריפה בקצה הפין במשך כמה חודשים.
עברתי את כל הבדיקות בלי יוצא מהכלל כפול שתיים שנתן לי האורולוג כולל הבדיקה הפולשנית שהייתה ממש קשה והכל היה בסדר והתופעה חלפה מעצמה.
היום לפנות בוקר(כעבור כמעט שנה) שוב הייתה לי יציאה של זרע שמיד לאחר מכן עשיתי שתן והיה לי שורף .
לאחר כמה שעות עשיתי שתן ולא היה שורף כולל במהלך כל היום היה הכל בסדר
מה שאני מרגיש נכון לעכשיו הוא כשאני לוחץ בקצה הפין אני מרגיש מעט שורף.
אני שותה דיי מספיק והשתן לבן.
אין לי כלל דחיפות לשתן וללא שום תופעות
מה יכולה להיות התופעה שחזרה שוב??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שורף
ד''ר יוסף שמואלי11/01/2018לגל שלום
אם עברת את כל הבדיקות , כולל pcr std , תרביות זרע, תרביות "ב-4 כוסות" עם עיסוי של הערמונית, אני ממליץ כי תתייעץ עם רופא המומחה לזיהומים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפוחית השתן:בעלת קיבולת טובהיערית09/01/2018
היי ביצעתי בדיקת u.s +שארית שתן. לאחר שהיו לי דחיפות לשתן והתוצאה הייתה:"שלפוחית השתן:בעלת קיבולת טובה. דופן השלפוחית סדיר.
שארית השתן:לאחר התרוקנות בקיבולת76 סמק.
שאלתי היא מה זה אומר ?זה תקין? מה הטיפול? ויש לציין שהייתי ממש עם שלפוחית מלאה כי הייתי אמורה לשתות ולא להתרוקן.אך בכל זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחיפות
ד''ר יוסף שמואלי11/01/2018שלום ליערית
הבדיקה היא בגדר הנורמה, אם כי השארית לא לגמרי מינימלית, יתכן וכמו שתיארת , לא התרוקנת היטב בבדיקה.
ובכל זאת,השארית היא יחסית קטנה ,
אני ממליץ לבצע במרפאה אורולוגית רק בדיקת שארית לאחר התרוקנות או לחזור על סונר שלפוחית ללא ששתית קודם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב והייתי שמחה לדעת
יערית11/01/2018תודה אך אשמח לעוד
פרט מה זא רק בדיקת שארית לאחר התרוקנות או לחזור על סונר שלפוחית ללא ששתית קודם ?איך בדיוק עושים את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
re
ד''ר יוסף שמואלי13/01/2018לבדיקות האלה יש תוצאות דומות,
ניגשים לסונר ללא שתיה או מתרוקנים בשירותים לפני הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקביעת תור
יערית13/01/2018פרופ' יקר אני גרה במרכז ושייכת לכללית
אתה מקבל אולי גם במרכז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)