מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות אולטרה סאונד ושתןיעקב בר דוד07/04/2018
דר שלום רב
בן 53 לפני חודש וחצי החלו להופיע תחושת כאב חולף בקצה הפין ( לכמה שניות ) מטריד פעמיים שלוש ביום.
ללא צריבה במתן שתן.
( לציין כי בדיקת Psa בלי קשר שבוצעה לפני חמישה חודשים במסגרת כלליות הייתה 0.7 )
כל הבדיקות דם היו תקינות
פניתי לאורולוג שביצע בדיקה רקטלית ומישוש
PR ערמונית +1 מוצקות רגילה
פי מיאטוס רחב, ללא רגישות
אשכים בשק במיקום ומנח תקין
אבחנות - Dysuria
המלצות טיפול ע"י פרמיקסון פעמיים ביום לחודש
ביקורת בעוד שלושה חודשים
לאחר שבועיים בהם התחלתי לשים לב שיש טפטוף אולי בגלל ה פרימקסון פניתי בתוך התהליך לרופא המשפחה והוא הפנה ל US לברור עקב דיזוריה
כליות תקין שני הצדדים
שלפוחית שתן עם קיבולת בינונית
סילונים תקינים דו צדדי
הערמונית בנפח 14.5 סמ"ק
לאחר התרוקנות 6.1 ס"מ
בדיקות שתן תרבית - תקינות כולן
בדיקת pcr כלימדיה ו נססרייה - תקינות
אתמול סיימתי את החודש פרימקוסין
עדיין טפטוף מעצבן
הכאב עבר בקצה הפין אך מידי פעם לסירוגין תחושת אי נעימות בקצה הפין ( אך לא כאב )
תכיפות במתן שתן אך לא דחיפות משהו לא נעים
קימה בלילה למתן שתן פעם או פעמיים
שאלותיי בתודה מראש
כיצד האורולוג רשם ערמונית +1 ואילו באולטרה סאונד הגודל 14.5 סמ"ק?
והאם זה הגורם לטפטוף ולאי נוחות והתכיפות או ייתכן שזהו תופעות לוואי של ה פרימקסון ?
תודה על פועלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סונר
ד''ר יוסף שמואלי07/04/2018שלום יעקב
לשאלתך, זה אינו גורם לטפטוף, עליך לעבור בירור אורולוגי לבדוק הפרעות במתן השתן , כולל הערמונית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מידות
ד''ר יוסף שמואלי14/04/2018ליעקב שלום
הגדרת גודל הערמונית בבדיקה רקטלית איננו בסנטימטרים, אלא על פי המידה על האצבע ממששת, וזה מתאים לנפח שהסונר מצא.
קשה להחליט מה הסיבה לטפטוף על פי המתואר , התרופה איננה גורמת לכך,
אם התופעה נמשכת והיא משמעותית, יש מקום להמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דלקות בשתןסובלת02/04/2018
סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן מזה כשנה וחצי. בפעמיים האחרונות שבהן הרגשתי את התסמינים של צריבה, תכיפות במתן שתן, כאבי בטן תחתונה וגב תחתון עם חולשה כללית ובחילות הלכתי להיבדק, בדיקת סטיק הראתה דלקת ודאית (דם בשתן, חלבונים וכו) אך התרבית יצאה שלילית. מה עליי לעשות? יכול להיות שיש משהו בדרכי השתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת
ד''ר יוסף שמואלי07/04/2018שלום סובלת יקרה
ראי בבקשה את תשובתי הקודמת על אותה בעיה ובעיקר , חשיבותו של טיפול מונע אנטיביוטי לתקופה ממושכת
שלא תסבלי כמה שאפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח השתן חריף מאודליאת30/03/2018
ריח השתן שלי חריף מאוד אח ורק בשתן הראשוני שלי הבוקר כמו כן ציבעו כהה כמו כן השתן מכיל ריח כמו של תבלין חריף מוזר ואח ורק בשתן הראשון של הבוקר מודה לכם ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריח חריף
ד''ר יוסף שמואלי07/04/2018שלום לך ליאת
צבע השתן וריחו תלויים בפקטורים שונים, הכי חשוב , סוגי המזון והתבלינים, תרופות משנות את צבעו, אי שתייה מספקת גורמת לריכוזו וצבעו הכהה ועוד ועוד, תוכלי בעצמך לשלוט בכך, חשוב מאד לשתות עד שהשתן צלול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת צוות רפואי שעובד עם חולים בסרטן שלפוחית השתן לצורך הערכת איכות תרגום בתשלום גבוהנעם-לי29/03/2018
היי, אני מחפשת רופאים וצוות רפואי נוסף שעובד עם חולים בסרטן בשלפוחית השתן לצורך הערכת איכות תרגום בעברית של טקסט המיועד לחולים אלו. השכר על עבודה זו יהיה 200 דולר. האם תהיה מעוניין לסייע או תוכל להפנות אותי למישהו רלוונטי? נדרש לקיים ראיון אישי במיקום לנוחיותך שיארך כחצי שעה. תודה רבה
המלצות
ד''ר יוסף שמואלי07/04/2018אין זה המקום להמליץ , אך בכל בית חולים גדול , עובדים רופאים כאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה קלה לאחר השתנהדריה28/03/2018
היי
שמתי לב שבזמן האחרון מרגישה צריבה קלה לאחר שאני עושה פיפי לא בהשתנה עצמה.
בדיקות שתן ותרבית ב"ה בסדר.
מה יכול להיות?
אין הפרשות ואין כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
re
ד''ר יוסף שמואלי07/04/2018שלום לך, ראי תשובה קודמת שלי על הנושא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורודדינמיקה בדיקה לתכיפות שתןהלית28/03/2018
האים כל בדיקת אורודינמיקה לבירור תכיפות שתן מחייבת החדרת קטטר גם לפי הטבעת?
כי בת דודתי עשה אותה רק עם החדרה לשלפוחית? איך יכול להיות שלי אמרו גם לפי הטבעת?
ואנו עם אותו בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהוו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קטטר
ד''ר יוסף שמואלי07/04/2018שלום הלית
יש צורך בקטטרים. ראי תשובה מפורטת שנתתי קודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכיס מרה - לפני ניתוח בראטרייגאל27/03/2018
נמצאה אצלי אבן בכיס מרה בגודל 1.5 ס"מ.
בבדיקה לפני ניתוח בראטרי (שרבוול) .
מה אתם ממליצים האם להסיר את כיס המרה או להסיר את האבן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כיס מרה
ד''ר יוסף שמואלי07/04/2018שלום לך
שאלות אלה אינן בתחום האורולוגיה, פנה בבקשה לכירורגים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לאחר ההקרנות רצוי לבצע PETדן27/03/2018
שלום רב
מטופל בדקפפטיל+אביטרן
נמצא כרגע בהקרנות
כמה זמן לאחר ההקרנות רצוי לבצע PET
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרנות
ד''ר יוסף שמואלי07/04/2018שלום דן
קיימים פרוטוקולים שונים למעקב אחר יעילות הטיפול, אני ממליץ להיצמד לפרוטוקול המעקב של המטפלים שלכם בקרינה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במשך ארבע שניםרון26/03/2018
שלום דר
לפני כ4 שנים הייתי בחול וקיבלתי אוראלי לא מוגן למחרת שקמתי עשיתי פיפי ושרף לי חזרתי לארץ לבית חולים ואמרו לי שיש לי מחלת מין לא מסוכנת והביאו לי זריקה בטוסיק זה הפחית את הצריבה אבל אחרי זה התחילו לי כאבים באשך ימין מפשעה ובטן תחתונה ימין עשיתי אולטרא סאונד אשכים ואמרו לי שיש לי דלקת באשכים והביאו לי אנטיביוטיקה וזה לא עזר ועכשיו כעבור ארבע שנים עדיין יש כאבים באשך ימין חזקים ועשיתי שוב אולטראסאונד ולא מצאו כלום וגם אולטראסאונד כליות תקין מה זה לדעתכם יכול להיות אני כבר 4 שנים עם הכאבים האלה ולפעמים האשך הימיני נפוח וכואב מאוד ואזור הבטן התחתונה ובמפשעה בכלל. וגם ניהיה לי תכיפות במתן שתן של חמש פעמים בשעה . ועוד משהו האם בדיקת אמאראיי של הגוף תעזור לי למצוא תשובות?
תודעה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
4 שנים
ד''ר יוסף שמואלי07/04/2018רון שלום
אינני בטוח ביעילות בדיקה זו במקרה שאתה מתאר, ממליץ להתרכז בתרביות וניסיונות לבודד חיידקים הגורמים לזיהום בדרכי השתן והמין, כולל מחלות מין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות במתן שתן וכאבים בחיץ הנקביםיותם26/03/2018
שלום רב
בן 28 מזה כחצי שנה כאבים בחיץ הנקבים במתן שתן וצואה ולפעמים גם כאבים בשגרה עם מין זרמים וכאבים מקפלים .
בנוסף תכיפות גבוהה למתן שתן מס רב של פעמים בפרק זמן קטן .
ראוי לציין שעשיתי בדיקת שתן שהראתה חלבון גבוה .
כמו כן הזמנתי תור לאורולוג כי הבעיה מתחילה להיות מטרד עבורי .. מה דעתך בנושא הנ״ל ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים
ד''ר יוסף שמואלי07/04/2018ליותם שלום
אני ממליץ לעבור בירור אורולוגי לזיהום של בלוטת הערמונית, prostatitis , אם אכן נמצא חיידק במערכת השתן או המין, הטיפול הוא אנטיביוטיקה לתקופה ממושכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים של דלקת בשתןבשם25/03/2018
אני בת 27 ללא מחלות רקע, לא מעשנת ולא בהריון. לפני כשנתיים התחילה לי דלקת בשתן, רופאת המשפחה רשמה לי זינט וכעבור יומיים הרגשתי מעולה. חצי שנה לאחר מכן הופיעה לי שוב הבעיה, קיבלתי שוב את אותה האנטיביוטיקה(ראוי לציין כי לא נלקחה תרבית לצערי). אחרי מס' ימים חשתי הקלה אך מאז המצב לא אותו דבר. יש לי תסמינים של דלקת בשתן (שורף תמידית בעת התפנות לשירותים,קיום יחסי מין וספורט, כאבי בטן תחתונה,תכיפות במתן שתן וחוסר יכולת להתאפק,נפח השתן קטן מאוד ביחס לפעם, אין דם בשתן). מבדיקות שנעשו פעמים רבות במהלך השנתיים האחרונות – כולן יצאו תקינות: בדיקות שתן ותרביות, בדיקות דם, אולטרסאונד בטן ושלפוחית, בדיקות גניקולוגיות, בדיקת STD(גם בן זוגי נבדק ויצא תקין). הלכתי למס' מומחים, אורולוגים ואורוגניקולוגים שנתנו לי תרופות כמו: ציפרודקס,טריביד(ofloxacin),אלאטרולט, טוביאז, ספזמקס, סדורל וכדורי סודיום בי קרבונט. אף אחד מהם לא עזר ואף לא הקל על מצבי. במקביל ניסיתי גם כ- 10 טיפולים של דיקור סיני אך ללא שינוי במצבי. בנוסף נסיונות של שתיה מרובה ככל האפשר, חליטות פטרוזיליה,חמוציות ומה לא...שום דבר לא הועיל. אני לא יודעת איך להמשיך מכאן, איכות החיים שלי נפגעה משמעותית ואני כבר לא זוכרת מה זה להרגיש בריאה. אשמח להמלצות שאולי יוכלו לעזור לי. תודה רבה
דלקת
ד''ר יוסף שמואלי07/04/2018שלום בשם
יש שלפוחיות הרגישות יותר לזיהומים והתיכול שלך מובן לגמרי.
אני ממליץ לקבל טיפול אנטיביוטי מונע של כדור אחד ביממה למשך מספר חודשים , לאחר תרבית שתן תקינה.
ניתן גם להתייעץ עם רופא מומחה לזיהומים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ציסטוסקופיה - האם בהרדמה?יעקב25/03/2018
שלום
1. האם נהוג לעשות בדיקת ציסטוסקופיה בהרדמה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציסטו
ד''ר יוסף שמואלי07/04/2018שלום יעקב
ניתן לבצעה בהרדמה כללית, אך כמעט כולן מבוצעות בהרדמה מקומית , הבדיקה- קצרה מאד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכליה,תפקודי כליות גבוהיםדינה25/03/2018
שלום רב!
אימי בת 91.לפני 3 שנים התגלתה אצלה אבן בגודל 15 מ"מ בשופכה של הכליה השמאלית.
לא ניתן שום טיפול.כבר אז תפקודי כליות היו גבוהים.
כרגע יש עליה מהותית גם באוראה(מעל 74),גם בקראטינין 1.4.בבדיקת דם האחרונה גם יש עליה ברמה של חומצה אורית(7.4).אני מבינה שבגילה של אימא אין פיתרונות קסם.השאלה שלי ,האם עירוי נוזלים עשוי לעזור לה?היא שותה מעט מאוד ואוכלת מעט מאוד.כל החיים שלה היא כך.המשקל שלה 45 ק"ג,הגובה 143 ס"מ.המשקל קבוע.היא לא מתלוננים על הכאבים,אך היא די מבולבלת.
האם יש מצב שהיא מבובלבלת בשל העליה בתפקודי כליות?
אם כן,אשמח להמלצותיכם.
בברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבן הכליה
ד''ר יוסף שמואלי07/04/2018שלום דינה
קראטינין - 1.4 איננו גורם לבלבול , אלה לא ערכים מאד גבוהים.
כנראה קיימות סיבות אחרות למצבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההשלכות של ערמונית מוגדלת?אריה25/03/2018
מה ההשלכות של ערמונית מוגדלת? האם חובה לטפל בזה? האם יש דרך אחרת חוץ מניתוח?
ערמונית
ד''ר יוסף שמואלי07/04/2018שלום אריה
ההפרעות במתן השתן, אינן תלויות לרוב בגודל הערמונית
אם אינך סובל , אין כל צורך לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרולצה. מה קורה באי טיפולמארק22/03/2018
מה יכול לקרות אם אני לא אטפל בהידרוצלה? זה יכול להסיק?
הידרוצל
ד''ר יוסף שמואלי23/03/2018מארק שלום
הידרוצל איננו ממצא חשוד לממאירות או יכול לגרום לנזק.
אם הוא מפריע לאיכות חייך, מומלץ לנתח, ואם לא - לא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)