מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הקרנות של סרטן ערמוניתאבי31/05/2018
בשנת 2011 עברתי ניתוח רובוטי שאחריו psa היה 0.00 במשך שנה וחצי, ואז התחיל לעלות.
בינואר 2015 קיבלתי קרינה למיטת הערמונית למרות זאת psa המשיך לעלות.
טופלתי בקוזודקס וזולודקס.
אך psa המשיך לעלות וקיבלתי הקרנות לבלוטות לימפה אגניות משולב עם טיפול הורמונלי.
לאחרונה psa עלה מ 0.04 ל 0.29 תוך 3 חודשים בעקבות עליית טסטוסטרון ו- psa היגיע ל- 1.6, ובדיקתpet הייתה קליטה חדשה בבלוטה מעל לשדה קרינה קודם.
מטופל כעת בדקופטטיל 22.5 מ" ג וזייטיגה, ממתין לטיפול קרינתי.
עכשיו psa 0.06 , וטסטוסטרון קטן מ-0.9.
שאלתי האם עדיף להמתין שרמתהטסטוסטרון תגיע לרמת סרוס קטן מ-0.5 וpsa
יגיע ל-0.00 לפני תחילת הטיפול הקרינתי.
בכבוד רב
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרנות
ד''ר יוסף שמואלי11/06/2018שלום אבי
קיימים פרוטוקולים טיפוליים שונים. לא בהכרח צריך להמתין לירידת הטסטוסטרון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גם הכמות קובעת או רק האיכות?בדוי לרגע30/05/2018
שלום, בן 33, בעבר הובין אצלי וריקוצלה בדרגה ממש ממש נמוכה ורק באשך 1,בדיקת זרע בסמוך לגילוי הוריקוצלה הייתה תקינה פלוס מאז הבאתי 2 ילדים (3 הריונות אחד מהם נכמר בהפלה) להריון האחרון נכנסנו לפני 3 וחצי שנים,
אתמול אישתי ואני החלטנו להביא ילג נוסף אך שמנו לב שהפעם אחרי שגמרתי בפנים לא זלג ממנה נוזל זרע ונפל החוצה, גם לא היום במהלך היום מה שפעם כן היה קורה, יש סיבה לדאגה? האם תמיד כשכמות הזרע תקינה הוא נפלט החוצה?האם זה מעיד כי הכמות שלי מאוד קטנה? או שמא כם בכמות סבירה לא מחייב שזה ייפלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זרע
ד''ר יוסף שמואלי11/06/2018שלום לך
לא ניתן להעריך את הכמות לפי מה שאתה מתאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת ציסטוקופיהמאיר29/05/2018
תאריך 29-5-18 עברתי בדיקת ציסטוקופיה ונמצא "ציסטוקופיה שופכה תקינה ערמונית קצרה. בצוואר השלפוחית הצרות פיברוטית בקוטר 12FR אינה מאפשרת מעבר ציסטוקופ"
רצתי לשאול מה המשמעות של קוטרFR12 כמה % זהמה ז ה "ערמונית קצרה".
לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח ערמונית דרך השופכה ומהלך התאוששות נסתם הקטטר האם יכול להיות שה הסיבה להווצרות הצלקת?
בתודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה
ד''ר יוסף שמואלי11/06/2018שלום מאיר
קטטר 12 היא הקטטר בעל הקוטר הדק ביותר למבוגרים.. הערמונית איננה גדולה , אך קיימת צלקת הגורמת להיצרות, קשה לנחש מה הייתה הסיבה לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית רגיזה בלילה בלבד?שואלת29/05/2018
האם מוכרת תופעה כזו של שלפוחית רגיזה אבל רק בלילה כשהולכים לישון? במהלך היום תדירות שתן רגילה. כשאני הולכת לישון קצת אחרי ששוכבת לישון מתעורר צורך לתת שתן ולפעמים אפילו פעמיים עד שאני נרדמת אבל אין ממש כמות שתן יוצאות ממש מספר טיפות. גם מתעוררת בלילה לתת שתן אבל ביום הכל כרגיל. האם מוכרת תופעה כזו ? בדיקות תרבית שתן תקינות- אין דלקת. בדיקות דם של תפקודי כליה,, ספירת דם, סוכר הכל בנורמה. גם שתן כללי בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלילה
ד''ר יוסף שמואלי11/06/2018שלום לשואלת
בגדי לענות על שאלתך עלייך לעבור בירור כולל בדיקה אורודינמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה של בלוטת הערמוניתגיא28/05/2018
שלום,
בן 53
בUS גילו הגדלה דל הערמונית 40 סמ"ק. מעט לוחצת על הקרקעית
PSA 3.0 (בסוף 2014 היה 1.3)
אורולוג גילה ממצא נודולארי קטן מימין
נשלחתי לעשות ביופסיה של הערמונית US טרנס רקטלי
אבל הבנתי שיש בדיקה יותר מדויקת - ביופסיה בהנחיית MRI
האם כדאי היה לבקש בהנחיית MRI?
עד כמה הבדל הוא משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביופסיות
בד"כ בביופסיות ראשונות לא מבצעים mri . אלא כאשר האבחנה בספק לאחר ביופסיה אחת או יותר
היא יכולה להיות מדויקת יותר , אך גם בסונר ניתן לזהות את הנגע.
לעיתים, אין ה-mri מזה נגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין d והשתנה מרובהאנונימי27/05/2018
האם חסר בוויטמין D גורם להשתנה מרובה? בשל השתנה מרובה ולאחר שבדיקת הסוכר בדם ברמה תקינה רופאת המשפחה הפנתה לבדיקה של סידן ושל ויטמין D. מדוע? ( בחור צעיר בן 22).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
d
ד''ר יוסף שמואלי11/06/2018כנראה שהיא מבקשת לבדוק בלוטות אשר הפרשתן יכולה להשפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח הידרוצלה. והיתפתחות בעיות נוספות לאחר מכן.שלום27/05/2018
אני כבר כמעט שלושה חודשים לאחר ניתוח הידרוצלה בימין. לאחר הניתוח גילו לי הידרוצלה ווריקוצלה בשמאל כואב מאוד מאוד ולא יודע מה לעשות לגבי זה.
במשך כמה שבועות הכאבים בצד ימין נעלמו להם ולפעמים חזרו אבל ממש בעיקצוצים. ולעומת זאת בשמאל רק מתחזקים. אך היום ניגנתי בגיטרה למשך 5 דקות וישבתי על הספה כאשר האשכים רפויים. לאחר הנגינה חזרו לי הכאבים בצד ימין וגם כאב מאוד בחיבור בין הבטן לרגל ימין
זאת היתכווצות שרירים או משהו אחר ממש לחוץ מהעניין.
תודה.
יש לומר שבגלל הכאבים אני רוב היום שוכב ולא עושה פעילות רבה. במשך שלושת החודשים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
re
ד''ר יוסף שמואלי11/06/2018נראה לי שעניתי על שאלות אלה למעלה
המהלך לאחר הניתוח לא נראה לי לגמרי תקין, עליך להיוועץ במנתחים, לחזור על אולטרסאונד ובדיקות נוספות לבירור המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן טיפול בסרטן הערמוניתגלעד27/05/2018
גבר בן 68 עם סרטן הערמונית דרגה 11 פרץ את הקופסא במדד גילסון 8 ,מיפוי עצמות תקין אין גרורות ,גידול מקומי .האם אחרי חודש של טיפול הרומונלי ניתן עדיין לשנות אופן טיפול וללכת על ניתוח ,כי יש התלבטות בסוגיה ,מה כדאי לעשות ניתוח או טיפול הורמונלי או שניהם .
התלבטות
ד''ר יוסף שמואלי11/06/2018שלום לך גלעד
אכן, המצב שלך גבולי,
רוב הסיכויים כי תצטרך לעבור טיפול נוסף לאחר הניתוח - קרינה בכדי להשתלט על הגידול שפרץ. . מצד שני , קיימת אסכולה הדוגלת בהסרת הערמונית בכדי למנוע סבל כתוצאה מגוש מקומי שיכול לגדול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח rirs rt והכנסת סטנטחגית26/05/2018
שלום רב,
עברתי נסיון שלא צלח לrirs באפריל, וכיוון שלא ניתן היה להיכנס עקב היצרות, הכניסו סטנט לחודש, ולפני קצת יותר משבוע עברתי ה rirs, בכליה ימנית, אבן גדולה מאוד רוסקה (2 ס"מ) והשאירו הסטנט. אני סובלת מכאבי תופת בגלל הסטנט בעצם כבר חודש וחצי. מרותקת למיטה, לא יכולה לעמוד או ללכת כאבים נוראיים, לוקחת טרמדקס בשילוב כדורים אחרים, דבר שגרם לבעיות קשות במערכת העיכול, ממש הרדמות, חוקנים וכאבים קשים, בטן נפוחה וכו'. אחד מהתאוריות היא שבגלל שבלי קשר לאורולוגיה, עברתי לאחר כריתת רחם, הדבקויות קשות מאוד, בעיות מעיים וגב תחתון, ואגן, הסטנט ממש מרע המצב והגוף שלי לא מסוגל להכיל אותו עד מצב של טראומה נפשית ממש מרוב כאב. הרופאים רוצים שאשאר עם הסטנט לפחות עוד שבוע עד סי טי ואז יחליטו אם להוציא. מה האופציות שלי? אני במצב מזעזע, ואני לא מהמפונקים. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
rirs
ד''ר יוסף שמואלי11/06/2018שלום חגית
המצב די מורכב אצלך, יתכן ופירורי האבן שרוסקה, חוסמים את
מעבר השתן מהכליה לשלפוחית השתן ובעצם, זה תפקידו של התומכן, לעזור לשתן לעבור .
אני ממליץ לקבל גם חוות דעת נוספת מאורולוג המתמחה בנושא אבני כליה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משתין המון ביום וגם בלילהדן25/05/2018
שלום רב בן 43 סובל מסכרת נעוריים בחודש וחצי האחרון ברח לישתן בלילה .בפעם הראשונה לא הרגשתי כלום וממש שתן מלא לא בריחה קטנה אתמול ברח ועצרתי אבל הרגשתי לפני כאילו אני בשירותים ונותן שתן אולי מין חלום.אני משתין המון ביום וגם בלילה לפחות 5 פעמים קם ושותה קרוב לליטר וחצי בלילה שאני קם משינה .מה יכול להיות ומה לעשות תודה
יום ולילה
ד''ר יוסף שמואלי11/06/2018שלום דן
לסוכרת ואיזון הסוכרת יש השפעה חזקה על מתן השתן והדחיפות לתת שתן.
אני ממליץ להתייעץ עם אורולוג העוסק בנושא, נאורואורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע לאחר ניתוח להידרוצלה בצד ימיןתומאס24/05/2018
נניח עברתי ניתוח להידרוצלה בצד ימין למעלה משלושה חודשים. הרופא הסכים לאונן. אז החלטתי לעשות את זה אתמול בפעם הראשונה לאחר הניתוח. הזרע יצא שקוף מימי ולא דביק ובכמות קטנה יחסית וגם מאוד כאב לאחר מכן. והזקפה ירדה במהירות כאילו לא הייתה. לאחר השפיכה והפין נהיה ממש קטן. מה גורם לכך והאם זה תקין?
הידרוצל
ד''ר יוסף שמואלי11/06/2018שלום תומאס
אין קשר להידרוצל ולהוצאת זרע. יתכן והימנעות ממושכת מקיום יחסי מין גרמה להפרעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה מוזרה על הוריקוצלהזיאר24/05/2018
יש לי בליטה מוזרה ומאוד כואבת על הוריקוצלה.
יש תמונה. מה זה?
בליטה
קשה להתרשם מהתמונה
עליך להיבדק ולהוסיף צילום אולטרסאונד לפי הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה דרגה 2 בדיקת זרערן.23/05/2018
היי אני בן 17 וגילו לי באשך שמאל וריקוצלה דרגה 2 באולטרה סאונד. אך בבדיקה גופנית דרגה 1. וגם גילו לי הידרוצלה כמות בנונית עד גדולה. באשך שמאל. יש לי כאבים באשך שמאל והרגשת כבדות ודקירה. מה לעשות?
לגבי אוננות הרופא אמר לי שאני יכול. לפני כמה ימים אוננתי והזרע שלי יצא שחור ומאוד מיימי ולא סמיך. על מה זה יכול להעיד?
האם וריקוצלה בדרגות האלה יכולות לגרום לפגיעה בזרע.?
ומדוע יש כאבים?
ואיך אפשר לטפל בעניין?
והאם כדי להמשיך לאונן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זרע
ד''ר יוסף שמואלי11/06/2018שלום רן
עליך לבצע בדיקות זרע במעבדה לברר את איכות הזרע ,והרכבו
על פי זה מחליטים אם להציע תיקון הוריקוצל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאשר נדבקים מאדם במחלות זיהומיות STDלירון23/05/2018
כאשר נדבקים מאדם במחלות זיהומיות STD
כאשר נדבקים מאדם במחלות זיהומיות STD.
לדוגמא אוראופלזמה חיובי.
האם לאחר מספר שנים עדיין יכול לצאת תוצאה חיובית למרות שלאחר ההדבקה טופל אנטביוטי?
הזיהום יכול לחזור שוב מעצמו או יכול להיות חבוי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זיהום
ד''ר יוסף שמואלי11/06/2018שלום לירון
הזיהום אכן יכול להישנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדלקת לא זיהומית בצינורית הזרע?עמוס22/05/2018
יש לי בחודשים האחרונים כאבים באזור שק האשכים בזמן פליטת זרע.
הרופא שבדק אותי חושב שכנראה יש לי דלקת ללא זיהום חיידקי באזור. אולי מקור הדלקת בצינורית נוזל הזרע, ולכן הכאבים.
ברצוני לשאול מה ניתן לעשות בכדי לזרז את זמן ההחלמה מהדלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת
ד''ר יוסף שמואלי11/06/2018שלום לך עמוס
בכדי להגיע לאבחנה צריך לבצע בדיקות מעבדה.
בין השאר : שתן כללית ותרבית , תרבית זרע, שתן ל- PCR STD
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)