מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- palomar 1540אביגיל19/07/2009
שלום לכם, התעניינתי השבוע בהדסה בטיפול לייזר להעלמת צלקות, אך נותרתי עם כמה שאלות שאמח לקבלת תשובה:
האם הטיפול בלייזר מתאים גם לשקעים באיזור המצח שנותרו כתוצאה מאקנה, ?
נאמר לי כי מדובר ב 10 טיפולים, מה הפרש הזמן בין טיפול לטיפול?
האם יישנם איסורים מיוחדים כמו חשיפה לשמש בזמן הטיפולים?
כעבור כמה זמן מסיום הטיפול תופעת האדמומיות והנפיחות אמורה לעבור ? והאם מדובר באדמומיות חמורה?
האם טיפול שכזה, לאחר תקופה של נטילת רוקוטאן עלול להזיק (שנה אחרי).?
המון המון תודה מראש
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר 1540
ד''ר מיכאל שוחט22/07/2009ניתן לטפל גם באזור המצח המרווח בין הטיפולים בדב 3 שבועות הנפיחות והדמומיות נמשכים מס ימים ואין בעיה עם סיום טיפול ברואקוטן לפני שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה, דבר נוסף
אביגיל23/08/2009,
שאלה נוספת מבחינה כספית, נאמר לי כי טיפול באיזור המצח יעלה כ 5.000 ש"ח. וכי טיפול באזור אחר אם ארצה כרוך בעלות נוספת, האם זה הגיוני? הרי מדובר בחלק הפנים? מדוע מחלקים זאת לכל אזור ואזור?
תודה על המענה האדיב
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף עור בלייזר משולב בקילוף מכאנידרור10/07/2009
לפני מספר ימים ראיתי תוכנית טלויזיה דוקומנטרית על מכשיר לייזר חדשני (ההדגמה היתה בקליפורניה) בכל מקרה, הרופא אמר שהמכשיר שולח פולסים של לייזר ובמקביל מקלף את העור מכנית..כמו ליטוש (וממש ראו את זה) כמו כן, לדברי הרופא, הלייזר הזה בעצם "מנקב" את העור בצורה מקרוסקופית וכתוצאה מכך, בתהליך הריפוי העור נסגר סביב "חורים" אלו ובעצם מותח את העור בנוסף. הייתי רוצה עוד אינפורמציה על תהליך זה, איך נקרא המכשיר והאם מישהו מבצע תהליך זה בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן19/07/2009הרעיון אינו חדש, יצאו בעבר מספר מכשירים שהתבססו עליו. ההצלחות הטיפוליות בעזרת מכשירים אלו הינם חלקיות. בעבר אף קרה שמכשיר כזה נאסף ע"י החברה לאחר הפצתו עקב כשלים שנמצאו בו ושוחרר שוב להפצה לאחר יקונים שבוצעו בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקותכרם10/07/2009
יש לי צלקות אקנה עמוקות בפנים,אך לא בצורה של חורים אלא שקעים עמוקים ורחבים, רציתי לדעת האם למצב זה מתאים יותר פילינג כימי עמוק או טיפול בלייזר? בנוסף התייעצתי עם רופא לגבי טיפול מקומי בצלקות ספציפיות והוא אמר שישנו מכשיר לייזר חדש שבאמצעותו ניתן לטפל בצלקות בודדות,מהו המכשיר והיכן אוכל לקבל מידע מקיף לגביו ולגבי העלויות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן19/07/2009המכשיר אינו קובע את איכות הפעולה. מה שקובע הינו עומק הקילוף ומיומנות המטפל. ייתכן שבחלק מהמקרים עליהם את מדברת תוכלי להעזר בפילינג עמוק. מכשיר הלייזר אותו את מזכירה הינו פלומר 1540 והוא יעיל לצלקות גדולות ועמוקות יותר. במקרים אלו הוא בד"כ משפר את המצב ולא מעלים את הצלקת לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור פניםחיים09/07/2009
יש לי בעיה אסטתית לא נעימה
כשאני מתאמץ או כשחם לי אפ' קצת, עור הפנים שלי נהיה אדום
אמנם אצל כולם זה כך רק בגלל (כנראה) שעור הפנים שלי פחות אטום (יותר שקוף)
אז זה בולט יותר
השאלה היא האם יש טכנולוגיה כזו או אחרת שמעבה או משהוא כזה את עור הפנים
תודה אתם עשר
חיים - מגדל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן19/07/2009אין אפשרות כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה כן אפשר לעשות?
חיים19/07/2009אז מה כן אפשר לעשות בנידון?
תודה חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בפניםאבי07/07/2009
שלום , אני בחור בן 18 לפני 3 שנים בערך התחיל להיות לי אדמומיות בשתי הלחיים שלי וזה ממש מפריע לי ומוריד לי את הביטחון העצמי , הלכתי לשתי רופאי עור וקיבלתי משחות עם סטרואידים שרק החריפו את המצב אח"כ הלכתי לסופר פראם ואיזה אחת הקוסמטיקאיות שם נתנה לי קרם של ahava בשם dermud אחד ליום ואחד ללילה והיא אמרה שזה יעזור לי .. אבל שום דבר זה לא עזר לי בכלל עכשיו רציתי לשאול אני קראתי על כל מיני טיפולי ליזר למינהם כמו IPL או טיפול פוטודינמי .. אני ממש חושש מטיפולים מהסוג הזה ואני גם לא יודע עד כמה היעילות שלהם תשפיע לי על הורדת האדמומיות לאחר הטיפול , רציתי להתייעץ איתכם איזה טיפול אתם ממליצים לי לעשות לבעיה שיש לי ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן07/07/2009לצערי ללא בדיקה לא אוכל לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים אדומים וכתמים אחרי האקנהפלוני05/07/2009
אני סובל מאקנה זה 10 שנים מגיל ההתבגרות .
עברתי כבר כמה טיפולים עם רואקוטן וזה עזר חלקית .
כל תקופה יוצאים לי פצעונים חדשים , בעיקר באיזור הפנים .
מה שקורה זה שיש לי פצעים אדומים וכשהם נעלמים נשאר סימן באותו המקום וזה מאוד מפריע לי .
אני רוצה להבין מה אפשר לעשות ?
יש דרך להעלים את הנגעים הללו מהפנים ומן העור בכלל?
או שהכל זה טיפול קוסמטי שעולה הרבה כסף ונותן כלום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים
ד''ר מיכאל שוחט06/07/2009במידה ומדור בסימני פיגמנטציה ניתן עיי שימוש יום יומי בקרם הבהרה לשפר את מראה העור לעיתים ניתן לשלב פילינגים רפואיים ולעיתים טיפולי לייזר לגבי אודם בדכ הוא נעלם עם הזמן וניתן לשלב טיפולי לייזר או קרן אור להעלמת האדמומיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOK
פלוני07/07/2009אני מודע לזה שכל דבר שקשור למחלות עור צריך קודם לראות בשביל לדעת מה לעשות .
וגם היסטוריה רפואית הקשורה למחלה .
אצלי האקנה לא נעלמת , כל הזמן מופיעים פצעים ואחרי תקופה של שבוע -שבועיים נעלמים וחלקם משאירים עקבות בדמות סימנים אדומים .
פצעים "ישנים" השאירו סימנים וכמה מהם יחסית בולטים ומפריעים לי .
מדובר על סימנים של לפני שנה בערך .
הבנתי שאם זה לא מבריא ומקבל את צבע העור תוך תקופה של שבועות -חודשים מספר ,זה כבר לא יעבור בלי טיפול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינג כימימיכאלה02/07/2009
הקוסמטיקאית שלי הציעה לי לא מזמן לעבור טיפול פילינג כימי. אני די מפחדת להתעסק עם כל מה שקשור לחומרים כימיים ולאינטראקציה שלהם עם עור הפנים. מישהי הציעה לי לפנות דרך הקופ"ח לטיפול כזה, כי לטענתה, אם כבר עושים פילינג אז שיהיה עמוק ובפיקוח רפואי. הייתי אצל רופא עור בכללית אסתטיקה, שאמר משהו על טסטים לעור ודיבר על הרמה של הפילינג. מה בדיוק הכוונה? למה לא לעשות דרך הקוסמטיקאית כבר? אפשר לעשות טיפולים אסתטיים בלייזר גם אצל הקוסמטיקאית או שאצלה זה רק חומרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג
ד''ר מיכאל שוחט06/07/2009פילינג אצל קוסמטיקאית מדובר בפילינג קל להעלמת כתמים ושיפור מראה העור טיפול רפואי המתבצע עיי רופא מסוגל לטשטש ולהעלים קמטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחהמאיה23/06/2009
האם השיפור של סימני מתיחה לאחר טיפול בלייזר נשמר לכל החיים או רק לתקופה מסוימת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה
ד''ר מיכאל שוחט30/06/2009השינוי שנוצר הינו בדכ קבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליזר לורידים ונימים ברגליםדנה23/06/2009
שלום
האם ניתן להעלים ורידים ונימים בליזר
וואם כן מה דרך הטיפול?
אודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ונימים
ד''ר מיכאל שוחט30/06/2009ניתן לטפל בלייזר המידה ואת מתאימה לטיפול יש להגיע ליעוץ רופא לשם קביעת ההתאמה מדובר בדכ בטיפול אחד או שניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת ומבולבלת הסרת שיער בלייזרש23/06/2009
שלום,
אני מעוניינת לעשות הסרת שיער בלייזר אבל לאחר שיטוט במספר פורומים אני מבולבלת לגמרי....
איך אפשר לדעת לאיזה מכון ללכת?
הבנתי שצריך לבדוק באתר של משרד הבריאות אבל יש שם רק שם של אחד או שנים.
במידה ולמישהו יש המלצות אשמח לשמוע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר
ד''ר מיכאל שוחט30/06/2009מומלץ לגשת למקום מנוסה הנמצא תחת פיקוח רפואי המלצה של י לגשת לכללית אסתטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון למיואשת
תמרה22/07/2009באיזה אזור את מתגוררת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בעיניים וטיפול באינפראליטל18/06/2009
הבנתי שתתכן פגיעה בעיניים בטיפול באינפרא כאשר מורידים שער בפנים. האם זה נכון ואיך אפשר להמנע מכך?
הודע לכם על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליזר
ד''ר מיכאל שוחט30/06/2009חובה לחבוש משקפי מגן במהלך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו שמע על ד"ר מאיר כהן?אני17/06/2009
יש לי צלקות אקנה בפנים ואני מעוניינת לעשות אצלו פילינג לייזר. אשמח לחוות דעת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר כהן
ד''ר מיכאל שוחט30/06/2009מדובר בכרורג פלסטי המטפל בצלקות עיי ליזר ארביום יאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם מעוניינת לעבור פילינג לייזר
לי13/09/2009הי מור אני גם מעוניינת לעבור אצלו פילינג לייזר עברתי בעבר פילינג לייזר בינוני.
צרי איתי קשר גם במקרה שעברת כבר, אשמח לשוחח.
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך למור ולי
צחי30/09/2009היי
גם אני מעוניין לעבור אצלו פיליניג בלייזר,אולי אתן ביררתם ויכולות לתת לי אינפורמציה לגביו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרונות הלייזרליאת13/06/2009
שלום,
יש לי מעט צלקות אקנה במצח, ורציתי לדעת מהם החסרונות של שיטת הלייזר 1540 בטיפול בצלקות (מלבד העובדה שהטיפול לא מעלים את הצלקות לגמרי - אבל זה נכון לכל טיפול).
קראתי איפשהו שפילינג באמצעות לייזר גורם לכתמים. האם תופעה זו רלוונטית רק לבעלי עור כהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2009ניתן להשיג תוצאות טובות יותר עיי שימוש בלייזר מסוג ארביום יאג או CO2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזררותם09/06/2009
היי.
כתגובה לשאלתי הקודמת (שאלתי אם אני יכולה לעשות לייזר/קרן אור, אני בת 14 ועדיין לא קיבלתי מחזור), כתבת לי שעליי לצפות לצמיחה חוזרת של השיער בגלל הפעילות ההורמונאלית. רציתי לשאול תוך כמה זמן בערך השיער יגדל בחזרה?
ואיפה הכי מומלץ לעשות (אצל קוסמטיקאית או בקופ"ח)?
תודה, רום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שתחליטי לעשות
גילי10/06/2009אני לא יודעת מה בסוף תחליטי לעשות ואני לא רוצה לומר לך סתם בלי להיות סגורה על זה במאה אחוז, אם אפשר או שאי אפשר לעשות הסרת שיער לפני גיל 14. מה שאני כן יכולה להגיד לך זה שתמיד עדיף לעשות טיפול כזה דרך קופ"ח. אני עשיתי לפני שנה בכללית אסתטיקה והייתי מאוד מרוצה. גם מהמחיר וגם מהיחס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיער
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2009זמו הצמיחה תלוי באזור המטופל ובדכ הטווח הוא בין 4 ל8 שבועות מומלץ לעבור טיפול במקום מוכר בעל ניסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזהמאיה06/06/2009
איזה מכשיר/טיפול הוא המומלץ ביותר לטיפול בסימני מתיחה רבים מאוד עקב הריון?
ד''ר אכי פרידמן09/06/2009פלומר 1540.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)