הפלות חוזרות- שאלה חשובה

מנהל הפורום

ד``ר יורם גלעדי
ד"ר יורם גלעדי
לקביעת תור אצל ד"ר יורם גלעדי ללא פרסום בפורום
 
  • הפלות חוזרות- שאלה חשובה
    מירית
    08/03/2019

    שלום, שמי מירית ואני בת 40.יש לי 2 ילדים בריאים.
    ב 5 שנים האחרונות עברתי 6 הפלות,כל אחד בשבוע אחר. לפני יומיים גיליתי שאני בהריון ספונטני. במשך כל ההריונות שלא צלחו, טופלתי בקלקסן. כעת אני בשבוע 9 ושוב רופא אחר נתן לי קלקסן 60 מג,אספירין 150 מג וכדור נוסף שנקרא pravalip. רופא אחר אמר לי לקחת דופסטון.
    אני מאוד חוששת מהפלה נוספת ולא יודעת למי להקשיב, ומה נכון לעשות. לא ציינתי שעשו לי את כל הבדיקות האפשריות ולמעט פקטור 5(הטרוזיגוט) שמצאו לי,כל הבדיקות תקינות. אשמח שיצרו עימי קשר לטל הנל
    תודה רבה,מירית

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר יורם גלעדי
    10/03/2019

    הטרוזיגוטיות לפקטור 5 מצדיק טיפול בקלקסן / אספירין למרות שלא עזר בהפלות הקודמות.
    PRAVALIP היא תרופה ליתר כולסטרול שאין לו קשר ישיר להפלות. מאידך - יתר כולסטרול קשור לעיתים לתסמונת מטבולית כמו עודף משקל וסכרת שרצוי לטפל בהם במידה וקיימים כי הם מגבירים סיכון להפלות.
    כמו כן - רצוי לברר נושא של טיפול ב PRAVALIP בהריון (מרכז טרטולוגיה)

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


