מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרומת ביצית לקיחת הורמוניםא.צ.18/06/2017
האם בתרומת ביצית נוטלים את אותם ההורמונים כמו בטיפולי ivf? והאם יש סיכון בריאותי בנטילת ההורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו15/10/2017שלום רב
אסטרוגן פומי ופרוגסטרון נרתיקי לרוב- כמו במוקפאים או בתמיכה אחרי שאיבה.
מדובר בטיפול מתון שסיכוניו מועטים, אפילו מתגמדים בהשוואה להריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש תורמת ביצית לביצוע בבית החולים בארץיוגב09/05/2017
אנו זוג שמחפשים תורמת ביצית ישראלית לביצוע הפריה באחד מבתי החולים בארץ המורשים לכך על פי החוק.
כל ההליך מתבצע בבית החולים הלל יפה ובפיקוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו13/05/2017האם ידוע לך שתרומת ביציות בארץ אפשרית ע״פ החוק רק כתרומה אנונימית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
יוגב16/05/2017שלום ד"ר יואל לא ידוע לי . נאמר לי בבית חולים הלל יפה כי ניתן גם לחפש תורמת באופן עצמאי ולהגיע לבית החולים כך יקצר את הליך ההמתנה . האם הטעו אותי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר של DNA מנושאת ההריוןגאיה01/04/2017
האם ייתכן מעבר מסוים אפילו מזערי של די אן איי מהאם נושאת ההריון (לא תורמת הביצית) לעובר במהלך 9 חודשי ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת ההריון על הילד, שלא דרך הרכב ה- DNA
ד``ר יובל בדולח01/04/2017התשובה היא לא. אך, אנו יודעים בודאות שחלים שינויים המכונים "אפיגנטיים" - כלומר הDNA עובר שינויים בהשפעת תנאיי ההריון כמו לחץ דם, תזונה וכו'.
מכאן שהשפעת ההריון על הילד שיוולד, משמעותית ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית- כמה שאלות של מתחילהתמי20/03/2017
שלום,
אני עומדת לבפני בחירת תורמת, ויש לי כמה שאלות-
מה חשוב לבדוק בתורמת?
ההאם העובדה שעברה הפסקות הריון יזומות היא חסרון? הסיבה שנאמרה לי היא שהתורמת לא רצתה עוד ילדים (יש לה ילדים בריאים, כך נאמר לי)
ההפרייה תתבצע בחו"ל מתרומת ביצית. האם עדיף שבעלי יטוס לשם לתת זרע טרי או שאין חשיבות אם יתן פה זרע ויישלח זרע קפוא לחו"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה חשוב בתורמת
ד``ר יובל בדולח01/04/2017שלום רב,
אין חשיבות להפלות של התורמת.
חשוב לדעת שהתורמת נבדקה גנטית ובריאותית ולא נמצא דבר משמעותי.
אם הזרע של בעלך תקין - אין צורך לתת זרע טרי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית ובדיקת מי שפירתמי12/03/2017
האם תרומת ביצית מבחורה בריאה וצעירה (שנות ה-20 המוקדמות) מייתרת את הצורך בבדיקות דיקור מי שפיר וצ'יפ גנטי? בהנחה שהחלבון העוברי יוצא תקין כמו גם יתר בדיקות ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
ד``ר יובל בדולח01/04/2017אמנם הסיכון בהפרעה במבנה הכרומוזומים של תורמת צעירה ובריאה קטן ביותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג תרומת זרע בעת תרומת ביציתרוית08/12/2016
שלום,
הבנתי שבעת תרומת ביצית, איכילוב מאפשרים לקחת תרומת זרע מגוי. מדוע?
האם יש חוקיות בנושא זה כשיש צורך בתרומת ביצית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגיה דתית
ד``ר יובל בדולח08/12/2016שלום רב, אין כאן עניין חוקי אלא בקשה של צבור מסוים בסוגיה דתית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש נוזל ברחם מה זה אומראתי30/11/2016
שלום
אני באמצע טיפול להכנת הרחם לתרומת ביצית. שתיתי 3 פעמים ביום פרוגינובה. הרופא אמר שיש נוזל והריבית לא סדירה. עשיתי המון פעמים היסטרוסקופיה והאחרון אמרו שתקין. רופא אחר אמר שהריבית סדירה. הרופא ביטל לי את הטיפול. מה זה הנוזל? ומה אפשר לעשות עוד פעם היסטרוסקופיה?א יאפשר לעשות כמו שצריך שלא יחזור הדקויות מבזבזת הרבה שנים בגלל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל ברירית
ד``ר יובל בדולח04/12/2016שלום רב, נוזל ברירית מהווה בעיה שאיננו יודעים בבירור את סיבתה. יתכן שהוא קשור להדבקויות או דלקת שהיתה בעבר ברירית הרחם. ניתן לנסות לשאוב את הנוזל סמוך לטיפול, לאפשר לו ניקוז ע"י מקלון בשם "למינריה", אך אים טיפול שבודאות מונע זאת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית בגיל 47 - הורמונים כן או לא?שירלי28/11/2016
האם עליי לקבל הורמונים בהליך של תרומת ביצית למרות שלא מדובר בביצית שלי? קצת חוששת מזה. נטלתי בעבר הורמונים בהפריות ויש לי ילד ביולוגי בן 4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר יואל שופרו29/11/2016למעט מקרים בהם מועברים עוברים מופשרים על בסיס מחזור טבעי (ככל שקיים ביוץ סדיר אצלך) מקובל להכין את רירית הרחם באמצעות תכשירים פומיים ונרתיקיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירלי29/11/2016והתכשירים הללו הם הורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר יואל שופרו29/11/2016כן בהגדרתם אבל הם ניתנים בצורה המביאה לכך שרמתם בדם קרובה מאוד לזו הקיימת במחזור טבעי של פעילות שחלתית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירלי29/11/2016תודה על המענה המהיר!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרומניפולציה פלוס PDG - פגמים בעוברgili17/11/2016
שלום, נכנסתי להריון מתרומת ביצית ע"י הפריה בשיטת מיקרומניפולציה פלוס PDG לבחירת מין העובר. בשבוע 14+4 הדופק פסק. שקיפות עורפית פלוס בדיקות סקר שליש ראשון יצאו תקינות. מה יכולה להיות הסיבה להפסקת הדופק הפתאומית בשבוע 14 וכמה ימים? האם זו השיטה שפוגעת באיזון הכרומוזומלי של הביציות או עוזרת לזרעים לא תקינים להכנס לביצית? האם העובדה שעשיתי המון ספורט פגעה בעובר? יש לי עוד כמה עוברים בחול ואני מפחדת לנסות שוב ולהגיע לאותה תוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר יואל שופרו29/11/2016שלום רב,
הפלה של עובר תקין מבחינה כרומוזומלית בשב 14 להריון מחייבת בירור קרישיות יתר וגם שלילת אפשרות שקיימת מחיצה רחמית (היסטרוסקופיה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על הליך תרומת ביציותאילנה14/11/2016
שלום רב!
אני כמעט בת 44. ללא ילדים ולא נשואה. עשיתי את כל הבדיקות הנדרשות, אני רוצה להיות אמא. כל הבדיקות תקינות חוץ מFSH - 25.62 MIU/ML. במרפאת פוריות הסבירו לי שאין דרך אחרת רק תרומת ביצית. 1. האם יש צורך לבצע בדיקות חוזרות? ( אולי יש טעות). 2. תרומת ביצית - כמו שהסביר הרופא, מתורמת מאוקראינה, האם בודקים שם את התורמת שהיא כשרה ובריאה לתרום? 3. האם ניתן לקבל תרומת ביצית מתורמת ישראלית? 4. מה התשלום שאצטרך לשלם עבור התרומה?(ביררתי שהקופה מחזירה בסביבות 11 אלף ש"ח. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר יואל שופרו14/11/2016שלום רב,
בגיל 44 אם ערך ה FSH הזה נלקח כשרמת האסטרדיול נמוכה מ 200 אז תרומת ביציות היא הטיפול היחיד שבא בחשבון.
בכל תכנית בודקים שהתורמות בריאות וכשירות לחתום. ברובן גם מבצעים בירור גנטי בסיסי.
יש תרומת ביציות בהיקף קטן בארץ בבתיה״ח הלל יפה שיבא ואסה״ר.
העלויות משתנות- יש לברר מול התכנית הספציפית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית בגיל 47שירה08/11/2016
מהם הסיכונים בכניסה להריון מתרומת ביצית בגיל 47? יש לי בן ביולוגי בן 4
ד``ר יואל שופרו08/11/2016שלום רב,
אם הינך בריאה, נטולת בעיות רקע וההריון של הבן עבר בשלום, ניתן לאפשר לך טיפול במטרה להרות. בגיל זה מדווחת אמנם שכיחות גבוה יותר של סיבוכי הריון, אך בהנחה שהנ״ל מתקיים וזמין עבורך מעקב טוב, זה סיכון שבהחלט מקובל לקחת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן ותרומת ביצית האם זה אפשריאמ12/09/2016
שלום מעונינת לתרום ביצית
.האם בגלל שיש לי מחלת קרוהן זה בעיתי ולא יאשרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן ותרומת ביצית האם זה אפשרי - תגובה
ד``ר יואל שופרו17/09/2016זה תלוי בהרבה משתנים.
אם מדובר במחלה משמעותית או שעברת ניתוחי בטן משמעותיים- כנראה שלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי תרומות ביציות בקייב שנכשלומירב21/08/2016
שלום רב, רציתי לדעת מה הסיבה ששתי תרומת ביצית שעשיתי בקייב נכשלו למרות שעל פניו הכל תקין, הרירית שלי היא 11 לפני ההחזרה, בדיקת ההיסטרוסקופיה שעשיתי יצאה תקינה, בתרומה הראשונה החזירו לי 2 עוברים טריים אחרי 3 ימים, בתרומה השנייה החזירו לי 2 עוברים מוקפאים לאחר 5 ימים, יש לציין שלפי הדוח העוברים שהחזירו לי באיכות טובה מאוד, , ואילו עכשיו בפעם השלישית עשיתי לפני החזרה גם בדיקת פיפל והרופא שלי אמר שבנוסף לאסטרופם ( 4 ביום ) ובנוסף לאוטוגרסון 100 ו- 200 - 3 פעמים ביום הוא המליץ לי על זריקת אויטרל ופוגסטרון לאחר ההחזרה ועוד 3 פעמים זריקת פוגסטרון לאחר ההחזרה בתקווה בע"ה שהפעם זה יצליח, דרך אגב העוברים בני חמישה ימים, תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי תרומות ביציות בקייב שנכשלו
מירב21/08/2016שכחתי לציין שאני בת 45
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד``ר יואל שופרו29/11/2016יתכן שבהחלט מדובר במקריות. יחד עם זאת הייתי בודק שאין קרישיות יתר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכונים בנשיאת היריון בגי 48 ומעלה - וסיכויי הצלחהX26/05/2016
שלום,
נתבשרתי היום ע'ס שיחה גניקולוגית, שלא מומלץ לי להיכנס להיריון, בגלל סיכונים אפשריים, של כניסה אוטומטית להיריון בסיכון גבוה. כלי דם שלא עובדים טוב בגיל הזה, סוכר, הכבדה על מערכות גוף שונות. משקל...
כך שיצאתי לא מעודדת, שבכלל טוב להיכנס להליך הזה. אך לא הבנתי מדוע העלו את הגיל אם כך. האם רוצים לסכן נשים?
האם כל מקרה לגופו ע'ס בדיקות דם ומשקל? לא סובלת ממחלות או רגישות לתרופות. איך להתייחס למידע שכזה. שהיריון בגיל מבוגר הוא מסוכן? והרי הביקוש רק גובר. ועוד לתיאומים.
מי מציע ייעוץ טרום הריוני?
והאם מעלה סיכוי לסרט, או אין קשר. אני יודעת שחוסר שעות שינה כן. (עם תינוק).
מבולבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכונים בנשיאת היריון בגי 48 ומעלה - וסיכויי הצלחה - תגובה
ד``ר יובל בדולח06/06/2016שלום רב,
אנסה לעשות לך מעט סדר:
ראשית בגיל 48 אין אופציה אחרת להרות מלבד תרומת ביצית.
הריונות בגיל 40-45 ומעלה נבדקו במחקר הרפואי. זה נכון שככלל, אלו הריונות בסיכון מוגבר יותר, בעיקר בשל הסיבות שהזכרת- בגילאים אלו נמצא יותר סוכרת, יתר לחץ דם וכו' - מה שעלול לסבך את ההריון.
יחד עם זאת, אם את בריאה לחלוטין, הרי שיתכן שההריון יעבור ללא אירועים מיוחדים.
כיוון שזו האופציה היחידה - זהו סיכון סביר. אגב, בכל הריון יש סיכון לסוכרת, רעלת הריון ועוד בעיות רבות - האם זו סבה לא להמליץ לנשים להרות כלל?....
הריון תאומים אינו מומלץ לכל אשה, בכל גיל.
אם תרצי מידע נוסף, תוכלי לפנות אלינו או לכל ייחידת הפרייה / או מומחה להריון בסיכון על מנת שיפרט.
בהצלחה!!
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווקה עם תרומה כפולה זרע וביציתטליה 4125/05/2016
שלום.
רווקה בת 41 עם תרומה כפולה גם זרע וגם ביצית.
אמש פעם ראשונה בוצעה לי החזרה של 2 עוברים. רירית - 9.
לוקחת גם אסטרופם וגם אנדומטרין 3 פעמיים ביום כ"א. אמורה לעשות בדיקה דם עוד שבועיים בע"ה.
האם מומלץ לנוח ולהישאר במצב שכיבה??
ואילו פרמטרים חשובים בתוצאות הבדיקות שאעשה בעוד כשבועיים??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווקה עם תרומה כפולה זרע וביצית - תגובה
ד``ר יובל בדולח06/06/2016שלום,
לא הוכח ששכיבה מעלה את סיכויי ההצלחה. את יכולה לנהוג כרגיל.
בדיקת ההריון היא כמותית. כל תוצאה מעל 150 משמחת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)