מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המסת שומן לעומת שאיבת שומןד``ר שריה כהנוביץ04/02/2009
אמרתם שזה מתאים להמסה של 200-300 סמ"ק, רציתי לדעת כמה זה לעומת שאיבת שומן, מה המקסימום שאפשר להוציא שם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיה
ד``ר שריה כהנוביץ04/02/2009למאיה שלום,
המקובל בשנים האחרונות כגבול עליון לשאיבת שומן, הוא כמות של כ-5 ליטר. גם במקרה זה, סביר להניח שהמטופלת עלולה להזדקק לעירויי דם לתמיכה.
בברכה,
ד"ר שריה כהנוביץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי טיפול שני בסמרטליפוביוטי03/02/2009
שלום ליועצים הרפואיים ולקוראי הפורום. לפני 4 וחצי חודשים עשיתי טיפול ראשון של סמרטליפו ל"שקיות" בצידי הגב, מגובה בית השחי כלפי קו התחתון של החזייה. לצערי הרב לאחר שלושה חודשי המתנה שהם הזמן שאמורים לראות תוצאות סופיות לא היה שום שינוי. בדיעבד הסתבר שכל המכונים בארץ גם האחד בו אני עברתי את הטיפול לא קיבל את ההנחיות לגבי הסיב הרב פעמי שבו אמור להתבצע הטיפול ולכן זומנתי לחזור שוב על הטיפול. לפני 6 שבועות עשיתי טיפול חוזר באותו האזור, המקום הרבה יותר נפוח מפעם קודמת, עדין אין שום תוצאות (למעט שנראה שהשקיות צנחו כלפי מטה לכיוון המותניים) ואני תוהה אם אזכה סוף סוף לראות תוצאות לאחר שני טיפולים, שהיו מאד כואבים!! עם שטפי דם מרובים שלקח למעלה משבועיים להיספג!! עם רגישות מקומית עד לרגע זה!! והשאלה לרופאים - האם קיים סיכוי ולו הקלוש ביותר שגם לאחר הטיפול השני בסיב הנכון!!! עדין יכולה להיות סיטואציה שלא תהיינה תוצאות?? האם העור הרפוי באזור הזה אמור "להידבק" ולהיצמד ולא להישאר תלוי כפי שקורה לעיתים לאחר הרזייה משמעותית?? אודה לתשובתכם הן של צוות היועצים והן מקוראי הפורום. בתודה ביוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לביוטי
ד``ר שריה כהנוביץ03/02/2009לביוטי שלום,
משאלתך עולה כי קיבלת טיפול מסור מהצוות המטפל בך, שעושה ככל שיש לאל ידו להגיע לתוצאות המקוות.
הצעתי היא שתתאזרי בסבלנות ותראי את התוצאות המקוות בעוד כחודשיים.
בברכה,
ד"ר שריה כהנוביץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להתערב
יסמין16/03/2009"משאלתך עולה כי קיבלת טיפול מסור מאנשי הצוות"? אני חצי שנה אחרי טיפול שכשל ומצאתי דרך נורא נחמדה לגלות שהיתה בעיה בסיב- דרך פורומים של המון מאוכזבים.הצוות הכ"כ מסור לא דאג לעדכן אותי בכך שהסיב שהובא לארץ לא היה תקין!! אז מה אני אגיד לך, אחלה של צוות יש לכם שם בפרופורציה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המסת שומן בלייזרמאיה02/02/2009
האם השומן שיוצא מהגוף יוצא יחד עם תאי השומן כמו בשאיבה, או רק התכולה של התא? האם זה עובד על מצבורים גדולים, כלומר כמה סנטימטר בעומק השומן זה יכול להמיס? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיה
ד``ר שריה כהנוביץ03/02/2009למאיה שלום,
השומן היוצא מתא השומן שהתפרק עובר דרך כלי הדם הוורידיים לכבד, שם הוא מתחבר למרה ומופרש דרך מערכת העיכול, בצואה.
שיטה זו מיועדת לתיקוני אזורים לא פרופורציונאליים קטנים.
שיטה זו מבטיחה מראה עור אחיד יותר משיטות אחרות.
בברכה,
ד"ר שריה כהנוביץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המסת שומן ?סיגל02/02/2009
אני רזה ויש לי שומן שיושב לי באזור הירכיים , מאוד מתריד ולא נוח בבגדים , אני עדין לא מבינה מה כדאי יותר שאיבת שומן או המסה בלייזר ? אחרי המסה האם יש שתפי דם מקומיים ? כמה זמן ? (אני עשיתי נתוח אף וזכור לי שהיה לי שתפי דם הרבה זמן . )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיגל
ד``ר שריה כהנוביץ03/02/2009לסיגל שלום,
המסת שומן נועדה לריכוזי שומן לא גדולים, עד סדר גודל של 200-300 סמ"ק.
בריכוזים גדולים יותר של שומן עדיף להשתמש בשאיבת שומן.
היתרונות הגדולים של המסת שומן:
1. הפעולה מבוצעת תחת הרדמה מקומית ולא כללית;
2. הפעולה מבוצעת דרך נקבים בעור, המבוצעים במחט, ולא על-ידי חתכים, הדורשים תפירה לאחר מעשה;
3. הפעולה מבטיחה עור בעל מראה אחיד יותר.
בבכה,
ד"ר שריה כהנוביץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה למיכלד``ר שריה כהנוביץ01/02/2009
למיכל שלום,
סביר להניח כי בפעולה המתקנת הושקעה בהמסה כמות אנרגיה גדולה יותר מאשר בפעולה הראשונה. לכן, סביר להניח כי התגובה הבצקתית ("נפיחות"), תהיה משמעותית יותר בשבועות הראשונים.
בברכה,
ד"ר שריה כהנוביץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי עיסוי לימפטי
מיכל02/02/2009תודה על תשובתך. האם עיסוי כזה יכול לעזור לתהליך ההחלמה? האם בעזרת העיסוי ניתן לקבל תוצאות טובות יותר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה לאחר הטיפוליעל24/01/2009
שלום לכם. רציתי לשאול 2 שאלות: 1.אם לאחר הטיפול קרה והעלתי במשקל האם השומן יחזור להתרכז במקומות שטופלו או "יעדיף" מקומות אחרים? 2.האם יש צורך לאחר הטיפול בחבישות לחץ ואם כן אז לכמה זמן? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
ד``ר שריה כהנוביץ24/01/2009ליעל שלום .1. במקרה ותעלי במשקל לאחר הטיפול,"ישמין "כל תא שומן בגוף,כולל התאים שנשארו באיזור המטופל.אך מכיוון שמספר התאים הופחת בטיפול, הרי שהאיזור המטופל ישמור על הפרופורציה החדשה שעוצבה בטיפול להמסת השומן. 2. בעקבות ההמסה נוצרת בצקת.כדי למנוע הצטברות נוזלים לא רצויה יש להשתמש בחבישה לוחצת לחמישה ימים ,24 שעות ביממה.לאחר מכן,נזדקק לחבישה הלוחצת למספר שעות ביממה,למשך 21 יום,להדבקה ועיצוב האיזור המטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימי20/01/2009
האם ניתן לעשות המסת שומן מאחורי הידיים והפנים? האם יש מקומות שבהם אי אפשר לעשות המסת שומן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסימי
ד``ר שריה כהנוביץ22/01/2009לסימי שלום,
כעיקרון, ניתן לבצע המסת שומן בכל איזור של ריכוז רקמת שומן תת-עורית. יש, כמובן, להיזהר באיזורים הסמוכים למבנים בעלי חשיבות, כמו כלי דם, עצבים, פרקים וכיוב'.
ניתן לבצע המסת שומן וטיפול בעור מדולדל באזור הזרועות. המסת שומן באזור הפנים - מקובלת בדרך כלל באיזור התת-לסתי.
בברכה,
ד"ר שריה כהנוביץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המסת שומן באיזור הישבן והירכייםמיה17/01/2009
אני מלאה מאוד באיזור הישבן ןהירכיים. יש לי תופעה ושמה רינו האם ניתן לבצע המסת שומן? האם ההמסה כואבת וכמה טיפולים עליי לבצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
17/01/2009שלום רב,
המסת שומן עם ליזר לא נועדה להורדת משקל או דיאטה. המטרה היא עיצוב הגוף באזורים שבעייתים להרזיה רגילה.
אשמח לראות אותך ולייעץ לך אם הטיפול מתאים לך. אבקש לטלפן למוקד פורפורציה.
ד"ר סם סלוצקי
מומחה לכירורגיה פלסטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול שלא הצליחמאי17/01/2009היי, חברה שלי עברה את הטיפול הזה אבל אם להיות כנים זה לא עשה לה שינוי.. אנחנו בתור חברות שלה כמובן שלא אמרנו לה שזה לא הצליח אבל אני חושבת שגם היא יודעת את זה..אני רוצה לעבור גם המסת שומן מאזור הידיים אבל אני פוחדת שזה לא יצליח כמו אצלה שהלך לה כל הכסף לפח.. למה זה לא הצליח לה? מה הסיכוי שגם אצלי לא יהיה שינוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
17/01/2009שלום רב,
הלייזר תמיד עובד. אפשר בצורה קטלנית לחפור חור בתוך היד עם הליזר. הטיפול מיועד לעיצוב הגוף ולהיט גדול בזמן האחרון בארה"ב (בוצעו יותר ממיליון טיפולים) ו- 85% מהמטופלים מרוצים.
אינני מבין את חוסר ההצלחה של הטיפול או אי שביעות הרצון ממנו. בשביל תשובה מלאה אצטרך לבדוק את החולה. אבקש לקבוע פגישה דרך המוקד של פורפורציה.
ד"ר סם סלוצקי
מומחה לכירורגיה פלסטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהריקי14/01/2009שלום רב, כשעושים טיפול המסת שומן, לכמה טיפולים נזקקים בערך? אני רוצה להמיס שומן בעיקר מהישבן. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לריקי
ד``ר שריה כהנוביץ15/01/2009לריקי שלום,
ראשית,
עליך לדעת כי המסת שומן נועדה לטיפול בריכוזי שומן מוגבלים, עד 600-1000 סמ"ק. בהמסת שומן של כמויות מעל ל-200-300 סמ"ק יש לשקול טיפול נוסף, או, לפעמים, אפילו שני טיפולים נוספים.
ברכה,
ד"ר שריה כהנוביץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכרת והמסת שומןקטי11/01/2009שלום רב, אני בת 38, חולת סכרת מסוג 1 (מטופלת ע"י אינסולין לנטוס). ואני מעוניינת בביצוע המסת שומן בלייזר מאיזור המותניים והזרוכות. רציתי לדעתהאם יש מגבלות עבור חולה סכרת לבצע הליך זה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לקטי
ד``ר שריה כהנוביץ12/01/2009לקטי שלום,
אין הורית-נגד מוחלטת לביצוע המסת שומן בחולה סכרתי.
עם זאת, עלייך לדעת כי מחלת רקע כסכרת מסוג 1, עלולה להביא לסיבוכים בתהליך הריפוי, הקשים לניבוי מוקדם.
לכן, על הרופא המטפל בסכרת, בשיתוף הכירורג הפלסטי, לשקול היטב את ההחלטה להמסת שומן, טרם שיקבעו את התנאים לביצועה.
בברכה,
ד"ר שריה כהנוביץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהנורית08/01/2009שלום רב, האם המסת שומן בלייזר יכולה להתאים לאנשים שסובלים מהשמנת יתר חולנית? כלומר שמנים בהרבה מעל למשקל המתאים להם? אם לא, למי המסת שומן כן מתאימה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לנורית
ד``ר שריה כהנוביץ09/01/2009לנורית שלום,
הטיפול בהמסת שומן נועד לשינוי דיספרופורציה באזור מוגבל, בכמויות של עד כ-400 - 500 סמ"ק.
במקרה המתואר על ידך, אם מדובר בהתבלטות שומנית לא פרופורציונית, ניתן לבצע את הטיפול בהמסת שומן.
אם הכמות הנדרשת לסילוק עולה על הגבול העליון שציינתי, יש לשקול את סילוקה באמצעות שאיבת שומן קונבנציונאלית.
בברכה,
ד"ר שריה כהנוביץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמסת שומןאמיר05/01/2009האם המסת שומן בפרופורציה היא תחת הרדמה מקומית? אני מאוד מפחד מתהליכים רפואיים (כל בדיקת דם מרתיעה אותי) והאם אפשר לעשות הרדמה כללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאמיר
ד``ר שריה כהנוביץ05/01/2009לאמיר שלום,
היתרון בתהליך המסת השומן, לעומת תהליך שאיבת השומן, הוא באפשרות לבצעו תחת הרדמה מקומית.
כעיקרון, ניתן לבצע המסת שומן גם תחת הרדמה כללית, אלא שאף לא באחד מהמרכזים הרפואיים המבצעים ניתוחים תחת הרדמה כללית, אין מכשור להמסת שומן.
לכן, אם ניתן יהיה להתגבר על רתיעתך מהזרקת חומר להרדמה מקומית, בעזרת גלולה מרגיעה, כווליום, ניתן יהיה לבצע המסת שומן, גם לך.
בברכה,
ד"ר שריה כהנוביץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
אמיר25/01/2009שאלה נוספת אם אפשר שמעתי שבפורפורציה המסת שומן נעשית ע"י מומחים האם זה כך גם במקומות אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהרינת04/01/2009האם יש טיפול יעיל באמת בתופעת עור התפוז? אני בת 50 ולא סבלתי מהתופעה עד לפני שנתיים. אני רוצה לדעת באמת אם יש טיפול שמחליק שוב את העור, כלומר מעלים את הצלוליטיס ולא רוצה כמובן לבזבז את כספי וזמני. אודה מאוד לתשובתכם הכנה והמפורטת. יום טוב, רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לרינת
ד``ר שריה כהנוביץ04/01/2009לרינת שלום,
המסת השומן בעזרת smartlipo טובה בהרבה מתהליך שאיבת השומן, בכל הקשור למניעת גליות העור לאחר הפעולה. עם זאת, אין המסת השומן באה לטיפול ייעודי בצלוליט.
בברכה,
ד"ר שריה כהנוביץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהרויטל30/12/2008שלום לכם, לכמה זמן נשארות התוצאות של המסת שומן בלייזר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לרויטל
ד``ר שריה כהנוביץ31/12/2008מספר תאי השומן בגוף קבוע.מספר תאי השומן בכל איזור ואיזור בגוף - קבוע.
בהמסת שומן בלייזר, אנו מפחיתים את מספר תאי השומן באיזור ההמסה. מכיוון שלא נוצרים תאי שומן חדשים, הרי שמתאר הגוף משתנה ומקבל פרופורציה חדשה.
אם לאחר המסת השומן תאכלי ללא גבול, ישמין כל תא ותא בגוף, אבל הפרופורציה שנקבעה לאחר ההמסה - תישמר.
לכן, בנוסף להמסה, רצוי להמשיך לשמור על אכילה מאוזנת ועל פעילות גופנית.
בברכה,
ד"ר שריה כהנוביץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)