כאבים בירך שמאל וממצא במפרק הירך

מנהל הפורום

ד``ר בועז ליברמן
ד"ר בועז ליברמן
לקביעת תור אצל ד"ר בועז ליברמן ללא פרסום בפורום

• כאבים בירך שמאל וממצא במפרק הירך
    מיכל
    10/02/2012

שלום רב,
    אני בת 31. שנים רבות עסקתי במחול באופן מקצועי ואינטנסיבי (עד לפני כשנה) וכיום אני מורה לפילאטיס. בריאה בדרך כלל.
    בעקבות כאבים מתמשכים בירך שמאל- מפשעה שמאל אשר החלו לפני 3 חודשים (בתקופה שכבר לא רקדתי) וללא כל חבלה באזור, נשלחתי לבדיקת אם אר איי אגן ומפרק ירך (רגיל, לא ארתרו).

להלן התוצאות:
    בבסיס ראש הירך משמאל הודגם נגע בעל סיגנל גבוה ב-STIR/T2 ונמוך בT1 בגודל כ-11 מ"מ עם דופן לא סדיר ותוכן שבחלקו לא הומוגני. הנגע מקבל האדרה לאחר הזרקת חומר ניגוד.
    לפי המיקום ניתן לחשוב שמדובר ב-Herniation pit אך המרקם הלא הומוגני והדופן הלא סדיר מביא למחשבה על אבחנות מבדלות נוספות כגון: אנכנדרומה, לזיות סובכונדראליות שיכולות להיות כתוצאה מ-Femoracetabular Impingement.
    כמו כן, הודגמה כמות נוזל קטנה שמלווה את גיד הגלוטאוס מדיאוס ויכולה להתאים לדלקת במידה קלה באותו צד.

נשלחתי למומחה למפרק ירך ואני ממתינה לתור אליו. היות שהתור הינו רק בעוד מספר שבועות ואני מודאגת, רציתי לדעת האם מתוך התוצאה הנ"ל עולה חשד לממאירות. במיוחד מטריד אותי ה"מרקם הלא הומוגני" וה"דופן הלא סדיר".

אגב, כיום הכאב ממוקד בירך עצמה.

בתודה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בירך שמאל וממצא במפרק הירך - תגובה

ד``ר רוני וייצן
    14/02/2012

ממליץ להגיע לפגישה עם ד"ר ליברמן בתאום איתו. בדר"כ מיידית.
    אבחנה אפשרית ניתנת על פי סיפור המחלה, בדיקה גופנית ועיון בבדיקת ה MRI.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו