גוש גדול מעל המרפק בזרוע ימין

מנהל הפורום

ד``ר בועז ליברמן
ד"ר בועז ליברמן
לקביעת תור אצל ד"ר בועז ליברמן ללא פרסום בפורום

• גוש גדול מעל המרפק בזרוע ימין
    ד``ר בועז ליברמן
    13/04/2012

שלום רב,
    אני בת 61. יש לי גוש גדול מעל המרפק בזרוע ימין. אני סובלת מכאבים עזים וחיכיתי מספר חודשים לבדיקת MRI.
    בבדיקה נמצא תהליך הומוגני בעל מרקם שומני המערב את שריר הטריספס וחודר אנטריורית גם לתוך שריר הברכיאליס. ממדי התהליך 12 ס"מ אורך, 5 ס"מ AP ו 4.5 רוחב. העצב הקוטנאי האחורי עובר בקדמת התהליך. המרפק נראה שמור. העצם נראית שמורה עם עצם לשד תקין. מתאים לליפומה.

נאמר לי על יד הרופא כי הניתוח יתבצע במחלקת אורטופדיה אונקולוגית.
    שאלותיי:
    מדוע יש צורך במעורבות של אונקולוג?
    האם נתוני הבדיקה מעידים על כך שזהו גידול שאינו שפיר?
    תודה מראש וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליפומה - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    13/04/2012

אורטופד אונקולוג הוא מנתח המתמחה בטיפול כירורגי בגידולים שפירים וממאירים המערבים את מערכת השריר-שלד, התמחות זו נוצרה על מנת לתת טיפול מיטבי למחלות אלו תוך הסרה של הגידול ככל שנדרש, ושימור התפקוד של האתר המנותח.
    לפי התאור שנתת בשאלתך קיים סיכוי גבוה כי מדובר על תהליך שפיר, ולכן מעורבות אונקולוג (רופא המטפל בסרטן באמצעים תרופתיים או בקרינה) לא סבירה במקרה זה.
    רופא המתמחה בתחום יוכל להרחיב את התשובה, ולהעריך את אופי הגידול לאחר מעבר על בדיקת ה MRI.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו