מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- 2 גושים קשים ברגליסכה25/12/2014
שלום!
לפני כ- 3 שבועות הרגשתי בשוק שמאל שלי (כ-3 ס"מ מעל הקרסול, מקדימה מעט הצידה) 2 גושים קשים וחלקים מתחת לעור אחד בגודל 1-2 ס"מ והשני קטן יותר. הם אינם כואבים, ובמקרה מששתי אותם.
הופנתי לצילום רנטגן ואולטראסאונד. התוצאות היו: ברנטגן: ממצא גרמי שמור. ואולטראסאונד: בצקת קלה ללא קולקציה וללא הפרמיה. בנוסף בדיקות דם תקינות.(כלליות ושקיעת דם).הלכתי לכירוג שבמישוש אמר גנגליון, וכירוג אחר נוסף אמר גוש שומני מסויד. כאמור באולטראסאונד לא ראו כלום!
אני מבינה שב-א.ס. אמורים לאבחן \לראות גנגליון או גוש שומני מסויד אך כאמור לא נראו, ואני מבולבלת ומלאת חששות! מה זה? האם עלי להמשיך בבדיקות? הרי האבחנה לא היתה וודאית וכל כירוג אמר משהו אחר! למי מומלץ לי לפנות? אודה מאוד לתשובתכם! יסכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה תוצאות סי.טי שקיבלתי בנתיים
יסכה28/12/2014בינתיים קיבלתי תוצאות סי.טי:
המבנה הגרמי תקין.מבנה הקרסוליים שמור משני הצדדי ם. בשליש הקאודלי של השוק השמאלית מלפנים, זוהתה מלאות רקמתית תת-עורית עם שוליים לא סדירים. בחלקה העליון הסתיידות זעירה. הממצא בקוטר כולל של 3 ס"מ, אינו מרים את העור הסמוך. אין לראות חסר גרמי. המסה השרירית והמישורים השומניים הודגמו בשני מישורי השוק ללא חריג. לסיכום: השינויים שתוארו בשומן התת עורי בקדמת השוק הקאודלי משמאל אינם חד משמעיים (שטף דם ישן?) הסננה דלקתית ישנה\צלקת? מעקב ובקורת לפי הנחיה קלינית.
גם כאן אין תשובה ברורה וחד-משמעית..! רופאת המשפחה שלי הגיבה: הם לא נתנו תשובה..! מה הדוקטור ממליץ לי לעשות? מה עלי להבין מהנ"ל? רוב תודות מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
2 גושים קשים ברגל - תגובה
ד''ר בועז ליברמן29/12/2014יש לבצע בדיקת MRI, או להיבדק על ידי מומחה בתחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! איזה סוג רופא נקרא מומחה בתחו
יסכה29/12/2014תודה על תשובתך!
ושאלתי היא איזה סוג רופא נקרא מומחה בתחום? כירוג? אונקולוג? כירוג פלסטי?אורטופד? האם רק בבי"ח או גם בקופ"ח (מה שלא נראה לי כ"כ...) ומי יכול לתת לי הפניה למ.ר.אי. הרופאת משפחה שלי הפנתה אותי לכירוג פלסטי להוציא הכל החוצה. ואני כמובן מעדיפה שלא אם אין צורך ומעוניינת בהמשך בירור. כהצעתך - מ.ר.אי נראה לי נכון .אך ממי לבקש? ושוב מי מומחה בתחום? תודה על הכל מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה! איזה סוג רופא נקרא מומחה בתחו - תגובה
ד''ר בועז ליברמן29/12/2014באם בדיקת ה CT אינה אבחנתית רופא המשפחה יכול להפנותך לבדיקת הMR, באזור המרכז קיימות שתי מרפאות בתחום האורתופדיה האונקולוגית (איכילוב ותל-השומר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה..
יסכה29/12/2014רופאת המשפחה שלי הפנתה אותי לכירוג פלסטי על מנת להוציא את מה שיש שם. מה מומלץ לי לעשות עכשיו? לבקש ממנה מ.ר.י.? לבקש הפניה אחרת לאורטופד אונקולוגי? מה דעתך על הכיוון הזה??
ועוד- בתגובה קודמת שלי העתקתי את כל תשובת ה-סי.טי שלי. האם היא נקראת "לא אבחנתית"?
אני מי-ם. המון תודות על הכל!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
יסכה29/12/2014כשכתבתי מה דעתך על הכיוון הזה, הכוונה לעצתה של רופאת המשפחה....
אני מבינה ממך שעדיף בירור אצל מומחה לאורטופדיה אונקולוגית מאשר הוצאת הגוש?! מה הסיבות? סיכון כלשהוא כירוגי? עדיפות לבירור אצל מומחה בתחום? אם מוציאים, יתכן ולא יגלו הכל חו"ח? אחר? תודה ומקווה שלא מטריחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)