אוסטאואיד אוסטאומה- סיכויי חזרה

מנהל הפורום

ד``ר בועז ליברמן
ד"ר בועז ליברמן
לקביעת תור אצל ד"ר בועז ליברמן ללא פרסום בפורום

• אוסטאואיד אוסטאומה- סיכויי חזרה
    מגי
    18/07/2015

שלום, לפני כ11 שנים בערך אובחן אצלי אוסטאואיד אוסטאומה בגב תחתון קרוב לעמוד השדרה. בגלל המיקום של הגידול לא בוצע ניתוח והטיפול היה תרופתי בלבד (משככי כאבים) ומעקב כל מספר חודשים לוודא שהגידול קטן עם הזמן. כבר 5 שנים שאני לא סובלת מכאבים בכלל. לאחרונה נכנסתי להריון, אני בחודש שישי כרגע וחזר לי כאב ממש באותו מקום בגב התחתון, הכאבים חזקים יותר בליחה- מה שמתאים לאבחנה של אוסטאואיד אוסטאומה ומקרין גם לרגל ימין. אשמח לדעת מה הם סיכויי החזרה של גידול כזה? האם זה נפוץ? האם ייתכן שהוא לא נעלם לחלוטין ולכן הכאב חזר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוסטאואיד אוסטאומה- סיכויי חזרה - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    19/07/2015

סיכויי החזרה נמוכים מאוד. לאור ההריון לא הייתי מבצע בירור כעת ושוקל אותו רק באם התסמינים יחמירו או לאחר הלידה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה לקראת ניתוח

דניאל
    02/06/2016

שלום בועז, שמי דניאל ואני מחכה חודש וחצי להסרת הגידול שנמצא על הירך ליד המפרק.
    לקח כשנה וחצי לאבחן את הגידול. בתחילה קיבלתי זריקת קורטיזון כי חשבו שמדובר אולי בפריצת דיסק (החזיקה כ7 חודשים). בחצי השנה האחרונה לוקחת באופן קבוע משככים לרוב אופטלגין נוזלי ובארבעת החודשים האחרונים לקחתי ארקוקסיה (80 כדורים סך הכל, 90 מ"ג) עם הפסקות קצובות של שבוע עד עשרה ימים כל פעם (כי הכאבים היו בלתי אפשריים והמשככים הרגילים לא עוזרים יותר מ-3 שעות רצוף, לכן גם לא ישנה כמעט). לאחרונה החל לי טנטון באוזן לרבות זרמים מוזרים בראש שהרגישו כמו נתק, ומיד הפסקתי את הטיפל בארקוקסיה מחשש שמא אני עושה נזק בלתי הפיך לגוף. כעת, שלושה שבועות לקראת הניתוח, אני בדילמה נוראית כי לא ברור לי איך ומה לעשות כדי להפיג את הכאב עד אז. מצד אחד יש לי מרשם לפרקוסט 5 מג (30 כדורים סך הכל) לצד משככים כגון מוסקול, נורופן ואופטלגין נוזלי. הבנתי שפרקוסט עלול למכר ואסור לשימוש באופן ממושך. אני מנסה לברר האם אפשר לזרז את הניתוח באמצעות מסלול פרטי. האם אתה יודע באם יש אפשרות לבצע את הניתוח באופן פרטי ? האם לקחת את הסיכון וליטול רק פרקוסט? האם אפשר לבקש בשלב זה מרשם לטיפות או אפילו גראס רפואי? אני מנסה בעצם בשורה התחתונה להבין מהו המשכך הכאבים הכי פחות גרוע וזה שיעזור לי לצלוח את ה 21 ימים הבאים. כל יום בשבילי הוא סוג של נצח, ואני סובלת מאוד. מבחינתי, במידה ויש רק את האופציה לקחת משככים מזיקים בגלל הטנטון ותופעות הלוואי שהזכרתי, אני מעדיפה לשלם כל סכום רק לזרז הניתוח ולסיים עם הכאבים האלה ובעיקר התלות במשככים המזיקים.
    אנא ייעוץ ותשובתך בהקדם. אני אובדת עצות כעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו