אנכונדרומה או המנגיומה בבדיקת MRI לגב

מנהל הפורום

ד``ר בועז ליברמן
ד"ר בועז ליברמן
לקביעת תור אצל ד"ר בועז ליברמן ללא פרסום בפורום

• אנכונדרומה או המנגיומה בבדיקת MRI לגב
    צחי
    12/03/2016

שלום
    בשל תלונות על כאבי גם בלתי פוסקים, הפנה אותי אורתופד גב לראומטולוג, שהפנה אותי לבבדיקת MRI אגן עם וללא חומר ניגוד (גדוליניום) בחשד לסקרואילאיטיס.
    הבדיקה תקינה זולת ממצא אחד:
    "מוקד האדרה בקוטר 1.3 ס"מ, באיזור אינטרטרוכאנטרי משמאל, יתכן אנכונדרומה/המנגיומה".
    שאלתי:
    1. במה מדובר? האם זה גידול שפיר?
    2. מה הטיפול המומלץ ומה הצעד הבא שאני אמור לעשות?
    3. האם זה מסביר את כאבי הגב הכרוניים, שאני סובל מהם תקופה ארוכה ורק מחריפים?
    אציין כי לפני כ 9 חודשים בוצע לי MRI לעמוד שידרה מותני והוא היה תקין לחלוטין, בעקבותיו חשד אורתופד גב במחלה ראומטולוגית ושלח אותי לראומטולוג שיזם בדיקה זו.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנכונדרומה או המנגיומה בבדיקת MRI לגב - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    12/03/2016

הממצא המתואר מוגדר כשפיר. ירך המקורב בו ממוקם התהליך אינו נכלל בבדיקת עמש מותני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה יכול להסביר כאבי גב כרוניים?

צחי
    12/03/2016

ד"ר ליברמן, תודה על תשובתך המהירה! בדיקת ה MRI המדוברת אכן הייתה לאגן ולא לעמוד שדרה מותני. האם הממצא יכול להסביר כאבי גב כרוניים בלתי פוסקים שרק מתגברים עם השנים? יכול להיות שהגידול השפיר לוחץ שם על איזה עצב שפשוט כואב כל הזמן?
    מה הטיפול המקובל במקרה כזה? ניתוח להסרה? יש טיפולים לא פולשניים?
    צחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה יכול להסביר כאבי גב כרוניים? - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    12/03/2016

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו