מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנכונדרומה או המנגיומה בבדיקת MRI לגבצחי12/03/2016
שלום
בשל תלונות על כאבי גם בלתי פוסקים, הפנה אותי אורתופד גב לראומטולוג, שהפנה אותי לבבדיקת MRI אגן עם וללא חומר ניגוד (גדוליניום) בחשד לסקרואילאיטיס.
הבדיקה תקינה זולת ממצא אחד:
"מוקד האדרה בקוטר 1.3 ס"מ, באיזור אינטרטרוכאנטרי משמאל, יתכן אנכונדרומה/המנגיומה".
שאלתי:
1. במה מדובר? האם זה גידול שפיר?
2. מה הטיפול המומלץ ומה הצעד הבא שאני אמור לעשות?
3. האם זה מסביר את כאבי הגב הכרוניים, שאני סובל מהם תקופה ארוכה ורק מחריפים?
אציין כי לפני כ 9 חודשים בוצע לי MRI לעמוד שידרה מותני והוא היה תקין לחלוטין, בעקבותיו חשד אורתופד גב במחלה ראומטולוגית ושלח אותי לראומטולוג שיזם בדיקה זו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנכונדרומה או המנגיומה בבדיקת MRI לגב - תגובה
ד''ר בועז ליברמן12/03/2016הממצא המתואר מוגדר כשפיר. ירך המקורב בו ממוקם התהליך אינו נכלל בבדיקת עמש מותני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה יכול להסביר כאבי גב כרוניים?
צחי12/03/2016ד"ר ליברמן, תודה על תשובתך המהירה! בדיקת ה MRI המדוברת אכן הייתה לאגן ולא לעמוד שדרה מותני. האם הממצא יכול להסביר כאבי גב כרוניים בלתי פוסקים שרק מתגברים עם השנים? יכול להיות שהגידול השפיר לוחץ שם על איזה עצב שפשוט כואב כל הזמן?
מה הטיפול המקובל במקרה כזה? ניתוח להסרה? יש טיפולים לא פולשניים?
צחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם זה יכול להסביר כאבי גב כרוניים? - תגובה
ד''ר בועז ליברמן12/03/2016לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)