כאב עמוק וקבוע כחודש אצל אדם בריא בדכ, בשנות הארבעים לחייו.

מנהל הפורום

ד``ר בועז ליברמן
ד"ר בועז ליברמן
לקביעת תור אצל ד"ר בועז ליברמן ללא פרסום בפורום

• כאב עמוק וקבוע כחודש אצל אדם בריא בדכ, בשנות הארבעים לחייו.
    א.ב.
    14/05/2016

ד"ר שלום רב,

כבר חודש שאני מרגיש כאב עמוק בגב עליון, בצד שמאל (לא בעמוד השדרה), ממש מתחת לגוף הסקפולה. הכאב מלווה אותי 24/7, ומתחזק דווקא במנוחה, בלילה בשינה (ללא קשר לתנוחה, והכאב מורגש בשינה!), וכן לפנות בוקר. כשאני פעיל והולך (אני מדריך טיולים) - הכאב מורגש, אך פחות. בנוסך, אציין שללא קשר לימי עבודה או ימי מנוחה - אני עייף בצורה בלתי רגילה בחודש האחרון, מן העת בה החל הכאב.
    רופא המשפחה נתן לי משכך כאבים (קוד-אקמול), לקחתי אותם בצמדים בלילה - עזר למספר שעות בלבד. בנוסף, ל "Swiss Relief Spray" שרשם לי, לא הייתה כל השפעה.
    הרופא הציע שבמידה ולא יעזור אפנה לאורטופד וכך עשיתי.
    האורטופד חושב שמדובר בדלקת. שאלתי למה דלקת, ואיך? (הייתי ספורטאי שנים ארוכות והיו לי דלקות לא מעט. הכאב היה מעט שונה, ובכל אופן - במנוחה תמיד עברו.
    כעט אני לוקח כדורים אנטי דלקתיים (אטופן 400, שחרור איטי 12 שע'.) שרשם לי, כבר ארבע יממות. יש שיכוך בכאב ויכול לישון 6-7 שעות רצוף (וזה כבר טוב), אך, לאחר מקס' 8 שעות מנטילת הכדור - הכאב חוזר במלוא עוצמתו. ההרגשה האישית שלי היא שמדובר ביותר מדלקת (והרי דלקת יכולה להיות תגובה למשהו אחר - זיהומי?), ושזה יכול להיות כל דבר אחר - מלבד "סתם" דלקת. אם מדובר מעניין הדורש טיפול, אינני מעוניין לאבד עוד שבועות ארוכים וחודשים - אילו בדיקות ניתן לעשות? איך שוללים גידול ממאיר חלילה? איך שוללים זיהום מסוכן (גם אם אני נשמע היפוכונדרי במקצת)?

אשמח להכוונה מהירה לגבי האפשרויות!
    בתודה וברכה,
    א.ב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב עמוק וקבוע כחודש אצל אדם בריא בדכ, בשנות הארבעים לחייו. - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    14/05/2016

כאב ממושך דורש בירור גם אם הסיכוי לאבחנה רעה נמוך ביותר, הייתי מתחיל בצילומים ממוקדים ומיפוי עצם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר בועז ליברמן

א.ב.
    14/05/2016

תודה על תגובתך המהירה דר בועז ליברמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו