מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוסטרוכונדרומה שלא הוסרה - כתף שמאליתשיר27/12/2017
היי, קיימת אצלי אוסטרוכונדרומה בכתף השמאלית מגיל 19 שלא הוסרה התבקשתי לעקוב אחרי זה . לא נעשה מעקב כל השנים הללו ,כיום בת 36.
לפני מס' חודשים החלו כאבים כתוצאה מתנועה לא נכונה כתוצאה מכך הייתה לי לדלקת ,נפיחות ,בצקת וכאבים ששום משכך לא עזר לי הייתי שבועיים ללא שינה ויכולת תזוזה .
חשוב לי לציין שגם היום יש כאבים בשכמה ודקירות לכיוון החזה.
לאחר mri שלא נמצא קרע קיבלתי את הפענוח הבא:
mri עם הזרקת גדוליניום.
בסקפולה בחלק העליון -פנימי הודגם תהליך על הגבעול בגודל *4*3.1*4.7 ס"מ. אשר גודל פנימה לכיוון פסגת הריאה.
התהליך בעל מרקם הטרוגני עם אזורים בעלי סיגנל נמוך בכל הרצפים.
מסביב לתהליך הודגמו שינויים בצקתיים בשרירי דופן בית החזה,בולט אחרי הזרקת גדוליניום.אין עדות לחדירה לחלל בית החזה . לא הודגם הרס הצלעות.
הדגמה תקינה של צרור נוירו-ווסוקלרי.
קרוב לוודאי מדובר על אוסטרוכונדרומה.
להערכה נוספת לבצע ct מכוונת לאזור והמשך בירור במרפאה אורטופדיה אונקולוגית.
רציתי לדעת מה הכוונה הטרוגני ? ושזה לכיוון הריאות ? ומה זה יכול להיות ?
כמובן ביצעתי ct עם חומר ניגוד מחכה לתוצאות .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר בועז ליברמן28/12/2017מידת הפעילות של אוסטאוכונדרומות נקבעת במבוגרים על פי עובי כיפת הסחוס עליהן, במקרה זה על פי התיאור מדובר על אוסטאוכונדרומה ישנה ככל הנראה, על מנת להתקדם יש להבדק על ידי מומחה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה של אוסטרוכונדרומה
שירי28/12/2017תודה רבה על המענה המהיר.שאלה נוספת שלא התייחסת האם תוכל בבקשה לומר לי מה הכוונה ל'הטרוגני'(במקרה שלי כמובן) הבצקות שהתייחסו וזה שזה על פסגה לכיוון הריאה .
אני מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר בועז ליברמן28/12/2017הטרוגני משמעותי מראה לא אחיד, לא אוכל לענות יותר מבלי לראות את הבדיקה עצמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה של אוסטרוכונדרומה
שירי28/12/2017אוקיי ,תודה רבה על המענה המהיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)