שאלה לגבי תשובת mri - מעקב לאחר סרקומה

מנהל הפורום

ד``ר בועז ליברמן
ד"ר בועז ליברמן
לקביעת תור אצל ד"ר בועז ליברמן ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תשובת mri - מעקב לאחר סרקומה
    דנית
    08/02/2018

שלום רב,

אני נמצאת במעקב אונקולוגי כעשר שנים לאחר מס׳ ניתוחים להסרת גידול מסוג מיקסואיד ליפוסרקומה מהירך + כימותרפיה + הקרנות...
    לפני כחודש החלו כאבים חדשים בירך העליונה אשר התגברו והפכו לקבועים ומטרידים במיוחד בזמן מנוחה ובעיקר בלילה.
    במקרה החודש אמורה להיות לי ביקורת שנתית אצל האונקולוג שלי ואני צריכה להגיע אליו עם בדיקות mri עדכניות.
    השבוע עשיתי את ה- mri וזה מה שהיה רשום בתשובה:
    ״מצב לאחר כריתה במדור הקדמי של הירך הימנית.
    חתך ניתוחי לאורך הירך וחסר רקמה ניכר בשרירי הארבעה-ראשי.
    לא נראית מסה החשודה כשאתית בירך.
    ללא מוקדי האדרה פתולוגיים ברקמות הרכות.
    שינוי אות במחצית המרוחקת של הפמור, מתאים לשינויים שלאחר קרינה.
    בשולי אזור הקרינה יש מוקד גרמי זעיר בפמור העובר האדרה , בניגוד לשאר אזור ההשפעה של הקרינה.
    מוקד נוסף פרוקסימלית לכך, עובר אף הוא האדרה קלושה.
    המוקד הדיסטלי נראה גם בבדיקה קודמת (לפני שנה) אם כי נראה שגדל במקצת.״
    לסיכום:
    ״ללא עדות לחזרה מקומית של גידול הרקמה הרכה.
    מוקד קטן העובר האדרה במרכז עצם הפמור מימין, נראה גם בבדיקה קודמת אך מעט בולט יותר בבדיקה הנוכחית.״

עד שיגיע התור לאונקולוג אני חוששת ומוטרדת מאוד.. גם מהכאבים וגם מהתשובה של הבדיקה..
    האם ייתכן ומדובר בגרורה או שמא זה גם יכול להיות משהו אחר?
    (יש לציין שלמרות שכתוב שזה נראה בבדיקה קודמת, זה לא היה כתוב בתשובה הקודמת..)

אודה לתגובתכם בהקדם,

דנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    08/02/2018

לא אוכל לדייק מבלי לראות את הבדיקה, אך על פי המצוטט ככל הנראה לא מדובר על חזרה מקומית, אלא חשד לבעיית עצם עקב הקרינה, יש לפנות לאורתופד המתמחה בתחום האונקולוגי,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

דנית
    08/02/2018

תודה רבה על התשובה המהירה.
    בכל מקרה, האם לדעתך הממצאים יכולים להסביר את הכאבים?
    בכל מקרה, כמובן שאפנה לאורטופד בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגבה

ד''ר בועז ליברמן
    09/02/2018

הממצאים מעלים חשד לאי ספיקה של העצם בעקבות קרינה, לרוב האורתופדים פחות נסיון בתחום זה ואני ממליץ לחזור למחלקה המתמחה בתחום
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דנית
    09/02/2018

אעשה זאת בהקדם.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי

דנית
    20/02/2018

ד״ר ליברמן שלום רב,

בהמשך לשאלתי ולהתכתבותינו, אשמח להתייעץ איתך בנוגע לתשובה שקיבלתי...
    הייתי בפגישה עם האונקולוג והוא אמר שכנראה מדובר בשינויים בעקבות קרינה, אך הוא רוצה שאחזור על בדיקת ה- mri בעוד חצי שנה ובמידה והממצאים האלו יגדלו אז כבר תהיה סיבה לדאגה ורק אז יתייחס לזה ברצינות.
    השאלה שלי היא מדוע לחכות עוד חצי שנה על מנת כן להתייחס לזה ברצינות ולהמשיך לברר במה מדובר, בהתחשב בעובדה שהממצאים הללו חדשים לעומת הבדיקה קודמת?
    בפענוח הנוכחי רשום שאחד המוקדים נצפה גם בבדיקה קודמת ועושה רושם שגדל במקצת..(על אף שבבדיקה הקודמת הממצא לא הוזכר כלל בפענוח והיה רשום שאין עדות לשום תהליך מוקדי).
    יצאתי מאוד מבולבלת מהפגישה ועדיין בחששות.
    האם לדעתך המהלך לחזור על הבדיקה רק בעוד חצי שנה הוא סביר? (במיוחד אם הממצא היה בשנה שעברה וגדל ובכלל לא ידעתי על קיומו)
    אם זה אכן נזק בעקבות קרינה אז מה זה אומר בפועל? תמיד היה רשום לי בבדיקות שיש שינויים לאחר קרינה, אך הפעם מדובר בדבר חדש.
    האם לדעתך במקרה זה מספיק שהאונקולוג ראה את הבדיקה או שמא גם האורטופד האונקולוג צריך לבחון את הממצאים?

אשמח לשמוע את דעתך,

בברכה ותודה,

דנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו