ביפוספונטים

מנהל הפורום

ד``ר בועז ליברמן
ד"ר בועז ליברמן
לקביעת תור אצל ד"ר בועז ליברמן ללא פרסום בפורום

• ביפוספונטים
    גליה
    29/08/2009

שלום רב,

אני סובלת מסרטן שד עם גרורות לשלד.

קיימת גרורה אחת זעירה באגן. לא נצפת בצילומי רנטגן או בסי.טי. רק בפט סי.טי ובמיפוי עצמות.

שאלתי,
    האם אני חייבת לקבל ביפוספונטים? הבונופוס גורם לי לתופעות לוואי לא נעימות במערכת העיכול ואני תוהה לשם מה? במצב הנוכחי לא מדובר בסכנה מיידית לעצמות. אז אולי כדאי להפסיק ולחזור לזה אם וכשאר יהיה צורך אמיתי?

מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביפוספונטים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד''ר בועז ליברמן
    29/08/2009

לביפוספונטים יש תפקיד כפול, במקור מטרת מתן התרופה היא טיפול במצב העצם שנפגע עקב דלדול הסידן מסיבות הורמונאליות ופגיעה ישירה מגרורות, לאחרונה מתרבות העדויות כי ביפוספונטים לפחות בחלקם, מהווים במידה מסוימת הגנה מפני פיזור הגרורות בעצם, כך שהטיפול בכללותו מומלץ וניתן לתפור את התרופה שתתאים לך אישית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה.

גליה
    29/08/2009

האם תוכל לציין בבקשה לגבי אילו תרופות ממשפחה זו יש עדויות הקשורות המלמדות על האפשרות של מניעת פיזור?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו