שאלה בעקבות ממצא

מנהל הפורום

ד``ר בועז ליברמן
ד"ר בועז ליברמן
לקביעת תור אצל ד"ר בועז ליברמן ללא פרסום בפורום

• שאלה בעקבות ממצא
    אברהם משה
    13/06/2010

שלום ד"ר

אני בן 54.אבקש לציין שאני סובל מכאבי גב כרונים וגם מבטן " עצבנית" עשיתי mri(ינואר 2007), כולל מיפוי עצמות חוזר ( ינוא 09): קליטה מוקדית בl5s1(כנראה שביטוי לתהליך ניווני שהודגם בהדמיות האחרות) קליטות מולטי פוקלית,נמצאו שינויים ניוונים רבים לא נמצא עדות סרולוגית לממאירות. בסיטי גבי ומותני מודגמים נגעים סקלרוטים בגוף חוליה l5+שינויים ניוונים ,בt12-l1יש שינויים דיסקוגנים +שינוי מרקם עצם מעל ותחת לדיסק בחלקו האחורי.הדיקות היו מינואר 2007+ מיפוי חוזר ב-2009
    עקב כאבי מפשעות ולחץ ל"פיפי" הופניתי ע"י אורולוג לבדיקות , וצילום "בטן ריקה": בבדיקה זו המימצא:הודגם צל בסמיכות גבוה בגודל 6 מ"מ, מוטל על צלע 11 מימין:מוקד סקלרוטי ?אבן קטנה?
    שאלותי:1. מהו מימצא סקרולוטי על צלע 11?איך הוא מטופל?
    2. איפה הוא ממוקם מימין( יש לי כאבים מימין בצלעות) אך איני יודע אם מימצא כזה גורם לכאבים?3.ואם זה אבן מה עושים?
    4. האם צריך בדיקות מקיפות להיום?
    תודה מקרב לב. אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בעקבות ממצא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצא סקלרוטי בצלע

ד``ר רוני וייצן
    13/06/2010

ממצא סקלרוטי מוטל על צלע יכול להיות נגע מסוייד בצלע או מחוצה לה. יכול להיות ממצא שפיר או לא. תיתכן אבן בכיס המרה או בכליה. מכיוון שקיימות מספר אפשרויות לפרש את הממצאים ומכיוון שיש לך כאבים, יש צורך בבירור מקיף אשר יכלול בדיקת רופא המשפחה ולפי ממצאיו ישקול הפניה לאורולוג (ציינת הפרעה במתן שתן), ל CT של החזה והבטן ובדיקות דם לתפקודי כבד וכליה, סידן, PSA.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו