גוש בשריר הירך ואסטוס מידיאליס

מנהל הפורום

ד``ר בועז ליברמן
ד"ר בועז ליברמן
לקביעת תור אצל ד"ר בועז ליברמן ללא פרסום בפורום

• גוש בשריר הירך ואסטוס מידיאליס
    שלי
    15/07/2010

שלום רב, מזה כשמונה שנים אני סובלת מגוש בירך שמאל. ביצעתי בדיקת אולטרה סאונד ראשונה שממצאיה סברו שמדובר בגוש שומני בקוטר 1.5X3 ס"מ.לאחר שנה ביצעתי בדיקה נוספת שממצאיה סברו שמדובר בהמטומה שהתארגנה בגודל 2.1X49X52 ביצעתי CT אשר ממצאיו לא הדגימו דבר. לבסוף חמישה חודשים לאחר האולטרה סאונד האחרון ביצעת בדיקת MRI אשר ממצאיה קבעו שבתוך השריר הואסטוס מדיאליס הודגם תהליך בלתי מוגדר מכיל בתוכו מבנים מסולסלים בחלקם טובלריים בגודל 2.5X7.5 ס"מ. התהליך מתעשר בצורה בולטת ונראה שמקבלת אספקת דם מכלי דם פמורליים. הסיכום הוא שנראה כי מדובר במלפורמציה ווסקולרית בתוך השריר.
    לפני כשנה וחצי אורטופד בקופ"ח אמר לי שמדובר בפגם מולד, שאלו כלי דם ואין מה לעשות. אבל שוב הכאבים חזרו לי והחודדש אירע לי מקרה שבו בקושי הצלחתי להניע את הרגל.אודה על חוות דעתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד''ר בועז ליברמן
    18/07/2010

מלפורמציה או AVM מהווה תהליך שכיח יחסית בשרירים ויכול לגרום לכאב ואי-נוחות בעיקר במאמצים, ניתן לטפל על ידי צינטור מקומי או סיסטמי וחסימת כלי הדם, פתרון כירורגי פחות מוצלח לרוב עקב הנטיה הגבוהה לחזרה מ'קומית ולפגיעה הנגרמת בניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו