מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גוש בגב שאינו כואבד``ר בועז ליברמן18/10/2010
אני בת 47
לפניי יומיים גיליתי גוש די גדול בגב מתחת לשכמה (סקפולה) הימנית, שאינו כואב כלל. מיד רצתי אל רופא המשפחה שאמר שלפי דעתו זוהי ליפומה ושסביר להניח שיוציאו אותה . אבל במקביל הפנה אותי לכיררוג , בבביקור אצל הכיררוג נאמר לי כי זה לא נראה לו ליפומה אלא משהו שקשור לאורתופד והפנה אותי לבצע צילום רנטגן ובדיקת US כשבהפניה ציין שיש גוש עם גבולות לא ברורים (מה שהלחיץ אותי מאוד כמובן...!) אשר זז יחד עם הסקפולה , ושאפגוש אורטופד.
הגעתי עוד היום עם כל התשובות לאורטופד כשבצילום לא נמצא שום ממצא חריג ,
וב US נכתב "בגב באזור הסקפולה הימנית בהתאם לממצא משושי הודגם אזור איזו היפואקוגני בגודל כ 3.0 * 1.4 ס"מ, ללא גבול מוגדר , ללא זרימת דם , טיבו לא ברור רקמה רכה בלבד ? ליפומה ? אחר ? נא המשך בירורו ייעוץ אורטופד . "
הגעתי לאורטופד והוא אמר שזה נראה לו כמו ליפומה בכל זאת אבל כדי לשלול דברים אחרים הפנה אותי למרפאת חוץ אורטופדיה אונקולוגית בבי"ח איכילוב .
מה דעתך על הגוש לפי הממצאים הקיימים ? האם זה נראה כמו משהו סרטני או משהו מסוכן אחר ?
איני יודעת עם זה קשור אך לאחרונה אני סובלת מכאבים במפסעה וברגל.
אודה מאוד לתשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בגב - תגובה
ד``ר רוני וייצן18/10/2010לא ניתן לאבחן על פי התיאור בלבד מה הממצא. יתכן שאינו סרטני אולם
את חייבת להיבדק במרפאה אליה הופנית ושם גם יבררו את כאבי הרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גוש בגב - תגובה
ד''ר בועז ליברמן19/10/2010באם הגוש ממוקם מתחת לשכנה עצמה יתכן ומדובר על תהליך שפיר מסוג אלסטופיברומה שלרוב אינו מצריך טיפול, בקשי מרופא המשפחה הפניה לבדיקת mri, ונשמח לראותך עם תשובת הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש בגב
שושי מעפולה20/10/2010הייתי שמחה לקבל הסבר על אלסטופיברומה כיוון שבאינטרנט אין משום מה...!
והאם לא נראה לך שייתכן בגידול סרטני ???????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)