נגעים ליטיים

מנהל הפורום

ד``ר בועז ליברמן
ד"ר בועז ליברמן
לקביעת תור אצל ד"ר בועז ליברמן ללא פרסום בפורום

• נגעים ליטיים
    דור
    05/05/2011

בצילום גולגולת (AP+LATERAL) נמצאו נגעים ליטיים מרובים בקוטר מ 0.3 ס"מ ועד 0.8 ס"מ מפוזרים בעצמות הגולגולת.
    בצילום צדדי בלבד הודגם נגע אקספנסילי כ- 2.0*0.9 ס"מ ב-diploe של קרקפת.
    cella turcica בגדר הנורמה.

מה המשמעות? הבנתי שהאבחנה הנפוצה במקרה היא MM. האם יש סיכו, אפסי כלשהו, שממצאים כאלה אינם סרטניים? מהו נגע אקספנסילי? מהו diploe?
    היכן המקום הטוב ביותר להמשך איבחון/טיפול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נגעים ליטיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נגעים ליטיים - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    08/05/2011

אקספנסילי משמעותו מתרחב/מתנפח, בנוכחות נגעים כפי שתואר יש לשלול/לאבחן בראש ובראשונה מיאלומה נפוצה, יש לפנות למחלקה ההמטו-אונקולוגית הקיימת בכל מרכז גדול
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך אבחון- נגעים ליטיים

דור
    09/05/2011

תודה על תגובתך ד"ר ליברמן.
    רופאת המשפחה הפנתה אותי לבדיקות לצורך אבחון - בנס ג'ונס, בדיקות דם וכן לסריקתPET (ב- 17.5.11, אני בהמתנה לתור מוקדם יותר).
    בחדשים האחרוהים עברתי מיפוי עצמות (עקב כאב מתמשך בקרסול) ובדיקות דם בהם, לפי התוצאות שקיבלתי, לא נמצא ממצא חריג.
    האם רצוי שאעביר את המשך הבירור למחלקה המטו-אוקולוגית? אני מתגוררת ליד העיר מודיעין, לאן היית ממליץ לי לפנות?
    אני בת 54.

ושוב, תודה, דור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך אבחון- נגעים ליטיים - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    09/05/2011

ניתן להשלים בירור ראשוני בקהילה ולפנות לאחר מכן למרכז מתמחה, בירושלים או במרכז (תה"ש, איכיחוב וכו'), בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך אבחון

דור
    13/05/2011

תוצאות בדיקות המעבדה תקינות. תוצאה חריגה ל-(ALT(GPT ערך 46. בשבוע הבא אעשה את סקירת ה-PET. הרופאה הפנתה אותי להמטולוגית במטרה להמשיך לבדיקת מח עצם. האם התוצאה של בדיקה כזו חד משמעית? האם כדאי לחכות עם הבדיקה לאחר קבלת תוצאות הסקירה הכלל גופית? האם כדאי שאעשה את הבדיקה במכון אונקולוגי, שבו אמשיך גם בטיפול?

בברכה ובתודה, דור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך אבחון - תגובה

ד``ר רוני וייצן
    13/05/2011

בדיקות דם תקינות אינן שוללות מחלה ולכן יש צורך בהמשך הבירור. אחרי תשובת ה PET כדאי להיבדק ע"י המטולוג או אונקולוג במרכז רפואי (לפי הממצאים והחשד) ולהחליט איתו על המשך הבירור/טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך אבחון

דור
    15/05/2011

לא נמצא חלבון מונוקלונלי בבדיקת (Protein Electrophore. (B. האם תוצאה זו מורידה את הסבירות למיאלומה נפוצה?

אחת האפשרויות שנראות לי מתאימות לתאור של המקרה שלי היא Chondrosarcoma (בליטה בגולגולת, מרגישה בריאה). האם יש מרכז בארץ שמתמחה בסוג זה של סרטן? האם הוא בר טיפול כאשר מופיע בגולגולת? האם ביופסיה היא האמצעי היחיד שיביא לאבחון וודאי של הגורם לנגעים הליטיים?

צילום ה-PET ביום שלישי הקרוב.

המון תודות, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך אבחון-נגעים ליטיים

דור
    24/05/2011

שלום דוקטור,

בבדיקת ה- PET לא נמצאו ממצאים חריגים. תוצאות כל הבדיקות תקינות. לא נמצאו שרשרות קצרות- לא נמצא חלבון מונוקלונלי .

איך להתקדם עם אבחון הגורם לנגעים הליטיים בגולגולת?? למי לפנות??

תודה, דור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו