מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בצקת אחרי כריתת תיאורידשמוליק01/07/2018
שבוע וחצי אחרי כריתה של התיאוריד ודיסקציה, יש לי בצקת חמורה מאוד בצוואר, בתוך כמה זמן היא המצב אמור לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת אחרי כריתת תיאוריד
פרופ` אבירם נצר02/07/2018שמוליק שלום,
אל תדאג, הבצקת תיסוג בהדרגה בתוך 3-4 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדנופתיה מרשימה בצוואר - האם מחלת הנשיקה?מיכל28/06/2018
שלום רב,
לביתי הופיעה בפתאומיות בחוטת לימפה מוגלדת משמעותית בצד ימין בלבד של הצוואר. ברוב הפעמים שנגעתי היא לא רגישה אולי פעמיים זה הציק לה וגם אז לא עשה רושם שממש כואב לה. אין חום. אין כאב גרון מלבד פעם אחת שאמרה שכואב וזהו. היינו אצל רופא נתן בדיקות דם - אין לויקוציטוזיס יש נויטרופיליה קלה ולימפופניה קלה. crp 3.
טוקסופלסמה שלילי
cmv igg חיובי ו igm שלילי. נוגדני ebv igg חיובי. נלקח משטח גרון ועוד אין תשובה.
האם למרות שigm שלילי, יכול להיות ומדובר במילת הנשיקה כגורם לנפיחות? האם יש כאן חשד לתהליך מסוכן יותר חס ושלום? כמו למשל הודג'קין? איזה עוד בדיקות דם מומלצות?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנופתיה מרשימה בצוואר - האם מחלת הנשיקה?
פרופ` אבירם נצר28/06/2018מיכל שלום רב,
התיאור שלך מתאים מאד למחלה ויראלית. הייתי ממליץ להמתין מס' שבועות. קרוב לודאי, שבהדרגה הכל ירגע, אם תחול החמרה או שלא תיהיה נסיגת הבלוטות, יהיה מקום לבירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון גראס לאחר כריתת שקדיםמאור26/06/2018
שלום עברתי ניתוח לכריתת שקדים לפני כשבועיים, כ8 ימים לאחר הניתוח הופיע לי דימום רציני מהגרון הגעתי לבית החולים ורצו להוריד אותי לחדר ניתוח לבסוף החליטו לנסות לעצור את הדימום עם הקסאקפרון, מה שצלח בסופו של דבר ולאחר שלושה ימים של אישפוז השתחררתי , עברו יומיים מהשיחרור, והמצב נראה טוב ומחר לפי הרופא שלי אוכל לחזור לאכול הכל חם וכל מזון שארצה כרגיל.
השאלה שלי היא האם מותר לעשן עכשיו? אם לא מתי כן יהיה אפשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון גראס לאחר כריתת שקדים
פרופ` אבירם נצר28/06/2018רצוי מאד שלא תעשן בשבועיים הקרובים. העשן הלוהט עלול לגרום לדימום חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפוליפים במיתרי הקולנדב26/06/2018
האם יש השלכות לחוסר טיפול בפוליפים במיתרי הקול? האם ניתוח היא האפשרות היחידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפוליפים במיתרי הקול
פרופ` אבירם נצר28/06/2018נדב שלום,
תלוי מה הממצא בגרון. אם מדובר בפוליפ, קרוב לודאי שיש להסירו בניתוח. אבל קשה לי להמליץ בלא שראיתי את מצב המיתרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזור נפוח מסביב לשקר אחדעילי24/06/2018
שלום
יש לי נפיחות לי שקד אחד, שמתי לב לנפיחות הזו בחודש האחרון אבל היא לא כל כך הפריעה.
בימים האחרונים זה התחיל להפריע, בנוסף הופיע שם מעין אפטה ויש קושי לבלוע. היה קצת חום 38 שדי עבר היום
אני מצרף תמונה, הייתי שמח לשמוע מה אתם חושבים שזה יכול להיות
כמובן שקבעתי תור לרופא, פשוט אני שואל כדי להרגיע קצת את הסקרנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזור נפוח מסביב לשקר אחד
פרופ` אבירם נצר28/06/2018עילי שלום,
זה בהחלט נראה כמו אפטה. תמתין מס' ימים וזה יחלוף מעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בבלוטות הטעם אחרי הסרת שקדיםרותי24/06/2018
לפני חודש וחצי עברתי ניתוח להסרת שקדים, מאז השתנה לי חוש הטעם. אמרו לי שיכול להיות שבמהלך הניתוח נפגעו חלק מבלוטות הטעם. האם נכון? האם הן מחלימות מעצמן או שמה שאבד אבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בבלוטות הטעם אחרי הסרת שקדים
פרופ` אבירם נצר24/06/2018רותי שלום,
להערכתי, מדובר בפגיעה זמנית בחוש הטעם והיא תחלוף בתוך מס' חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון ואוזניים שמקרינים גם ללסת התחתונהורד בראל כדורי22/06/2018
כאבי גרון ואוזניים שמקרינים גם ללסת התחתונה בבוקר פחות ובערב מתגבר לאחר משטח גרון אין חיידק. כבר שבוע ימים לא שקטה אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון ואוזניים שמקרינים גם ללסת התחתונה
פרופ` אבירם נצר28/06/2018ורד שלום,
אני ממליץ שתיבדקי ע"י אא"ג לבירור וטיפול במיחושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין בלוטות לימפה לבלוטת התריסימימה21/06/2018
בגלל התנפחות של בלוטת לימפה בצוואר שלחו אותי לבדוק את בלוטת התריס. מתקשה להבין מה הקשר בין השתיים... אשמח להסבר.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין בלוטות לימפה לבלוטת התריס
פרופ` אבירם נצר21/06/2018ימימה שלום,
בהחלט יכול להיות קשר. תהליך דלקתי או גידולי בבלוטת התריס יכול לגרום למעורבות בלוטות הלימפה בצוואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים מדאיגים מאוד - כאבים והקאותמודאגת19/06/2018
שלום רב ד"ר,
כבר כמה חודשים שאין לי תאבון ויש לי כאבי בגרון, עם צרידות ואפילו ממש 'ללא קול', וכן כאבים וגירוד בעורף,כאבים באוזניים. וכן בליטה בעורף ובסנטר העליון
הלכתי לרופא א.א.ג של הקופ"ח, הוא בדק אותי עם מצלמה דרך האף ואמר שהכל תקין. אולטרסאונד יצא תקין.
לפני יותר מחודש התחילו לי הקאות, כאין רפלוקס, הרגשה כאילו האוכל לא 'יורד לי בגרון' אלא תקוע למעלה, לא תמיד הקאה פותרת את התחושה. אני מקיאה תוך כדי או מיד לאחר אכילה. בהוראת רופאת המשפחה, חזרתי לא.א.ג ששוב בדק עם מצלמה והפנה אותי לגסטרואנטרולוג לגבי הקאות ואמר שיש לי סימני צרבת שכנראה גורמת לצרידות ולכאבים בעורף ובגרון.
עכשיו יש לי כבר כמה ימים פצעים רבים בחלל הפה, ועכשיו גם בלוטות הלימפה בצוואר מאחורי האוזן כואבות מאוד , במיוחד בנגיעה. רופאת המשפחה חושבת שמדובר בהרפס, ואתמול התחלתי טיפול באציקלו- וי 400 5 כדורים ביום למשך 5 ימים (עדיין ללא שיפור).
והיום 'חידוש' של כאב כללי בשיניים (אציין שאין לי בפה אפילו סתימה אחת....) וכן תחושה ב2 קצוות השפתיים של 'רדימות'.
אציין שיש לי ברקע גיליאן ברה של סיבי עצב דקים, שמתבטא בנורופתיה חריפה.
האם נראה לך שיש לי מה לדאוג? האם יש בדיקות שאתה ממליץ עליהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים מדאיגים מאוד - כאבים והקאות
פרופ` אבירם נצר19/06/2018שלום רב,
לפי תיאורך, סביר מאוד שמדובר בהחזר וישטי שאחראי לתלונותיך. אני ממליץ שתחזרי לרופא האא"ג, וכנראה שיש צורך בהתחלת טיפול.
הפצעים שאת מתארת בפה, אינם קשורים קרוב לודאי, ומדובר בזיהום חריף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באוזן שמקרינים לצווארעוזי19/06/2018
יש לי כאבים באוזן שמאל שמקרינים לצוואר. אין דלקת. ממה זה יכול להיגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באוזן שמקרינים לצוואר
פרופ` אבירם נצר19/06/2018עוזי שלום,
סביר יותר שהכאבים מקורם בצוואר ומקרינים לאוזן, ולא הפוך.
בכל מקרה, אני ממליץ שתיבדק ע"י אא"ג, והוא יאבחן את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של בלוטת לימפה פראטרכיאליתאורית17/06/2018
מה המשמעות של בלוטת לימפה פראטרכיאלית? מה עושים עם המידע הזה עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות של בלוטת לימפה פראטרכיאלית
פרופ` אבירם נצר17/06/2018אורית שלום,
לצערי, אין ברשותי שום פרטים. אני ממליץ שתפני לרופא המטפל ששלח אותך לבדיקה. הוא כבר יברר מה הסיבה להגדלת הקשרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש נע ורך מתחת ללסתמיכאל14/06/2018
אני מרגיש שיש לי גוש רך שזז מעט כשנוגעים בו. הוא ממקומם מתחת ללסת.
למי פונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש נע ורך מתחת ללסת
פרופ` אבירם נצר14/06/2018מיכאל שלום,
תפנה לרופא אא"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות וקשיי בליעה ללא דלקת או מחלהמינה12/06/2018
תחושה של גוש בגרון, קשיי בליעה וצרידות. אין מחלה או דלקת כלשהי, איזה בדיקות צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות וקשיי בליעה ללא דלקת או מחלה
פרופ` אבירם נצר12/06/2018מינה שלום,
אני ממליץ שתיגשי להיבדק אצל אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנפחות של בלוטות הלימפה ללא דלקתרונן10/06/2018
מחכה לתשובות וקצת לחוץ, אשמח לדעת מה יכולות להיות הסיבות להתנפחות של בלוטות הלימפה ללא סימנים של דלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנפחות של בלוטות הלימפה ללא דלקת
פרופ` אבירם נצר11/06/2018רונן שלום,
יש מספר רב של מחלות שמתבטאות בהגדלת קשריות לימפה, הדלקת יכולה להיות ברקמה מרוחקת יותר מבלוטת הלימפה המוגדלת.
אני ממליץ שתיבדק ע"י רופא. הוא כבר יפנה אותך לביצוע הבדיקות המתאימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות ודרכי טיפול בלימפנגיומה צוואריתשרון07/06/2018
מה המשמעות של לימפנגיומה צווארית וכיצד מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות ודרכי טיפול בלימפנגיומה צווארית
פרופ` אבירם נצר07/06/2018שרון שלום,
תלוי בגודל ובמיקום הלימפאנגיומה. לעיתים אין צורך לגעת בה ולעיתים ניתן להזריק לתוכה חומרים לגרימת הצטלקות.
אני ממליץ שתפני לרופא אא"ג לבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)