מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרוהןגלי28/01/2010
היי,
יש לי קרוהן ברמה מאד מזערית, אני מטופלת בפנטסה ולרוב לא מרגישה דבר. לפני מס' חודשים היתה לי פיסורה מאד כואבת יחד עם ווסת. מאז, כל פעם שאני מקבלת ווסת מתחילים לי כאבים עזים ביותר ביריכיים, באגן ובגב התחתון. הכאבים הולכים ונחלשים, אך נמשכים שבועיים ואני לוקחת משככי כאבים.
רופא אמר שזה יכול להיות קשור לקרוהן ושיש קשר בין דלקות פרקים לקרוהן.
שאלתי היא האם אכן יש קשר ואם כן, מדוע זה מופיע דווקא בזמן המחזור החודשי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
ד''ר רם דיקמן29/01/2010הקשר לקרוהן לא מאד ברור כאן, אם ישנה התלקחות סביב המחזור או לא - שאלה שש להציג לרופא הגסטרו המטפל בך והוא אמור לבקש שתבצעי בדיקות דם התומכות במחלה פעילה ושתבצעי צילום של באגן ועמוד השידרה, ועוד בדיקות דם מכוונות למעורבות פרקים, הפיסורה מאידך כן יכולה להפוך מציקה בזמן המחזור ולי נראה שבזה יש לטפל ביסודיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי גיהוקים בלתי פוסקים בהריוןמיכל28/01/2010
אני בת 31 ובשבוע 15 להריוני. בשבועות הראשונים סבלתי מגיהוקים שליוו את הבחילות. בשבועות האחרונים הבחילות כמעט פסקו אך התקפי הגיהוקים התגברו- מדובר בהתקפים כמעט בלתי פוסקים של גיהוקים (גרעפסים) קולניים, ארוכים ורצופים המלווים לעתים בצורך להקיא (הקאה מקילה למספר דקות). מתחזק בעיקר בלילה (גם בישיבה ) אך גם ברוב שעות היום.
אני לא לוקחת תוספי מזון, איני מעשנת, נמנעת ממוצרי חלב, קפאין, אלכוהול, מאכלים חמוצים (עגבניות, פירות הדר), חריפים, בשר, קטניות ומאכלים שמנים.
ניסיתי טאמס, סודה לשתייה, מאלוקס וכדורי גסטרו (בעצת רופא הנשים שלי)- ואף אחד מאלה לא עזר.
זקוקה לעזרה דחופה- אני ממש סובלת, לא מתפקדת ובקושי מצליחה לישון כבר מספר שבועות.
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיהוקים
ד''ר רם דיקמן29/01/2010נסי למשך שבועיים לוסק 20 מג' פעמיים ביום חצי שעה לפני ארוחה ועל קיבה ריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מיקרופירין וגסטרוסקופיהדן27/01/2010
בן 50 נוטל טרייטס קופ2.5 +טריטייס רגיל 2.5
סימבסטטין20
אומפרדקס 20
אני עומד לעבור בדיקת גסטרוסקופיה
עקב היצירות בקרוטיס 25% אני נוטל מיקרופירין 0.75
האם חובה להפסיק נטילתו לפני הבדיקה? ומדוע?
באם חיובי כמה זמן לפני?
באם הנטילה מופסקת האם עשוי להדרדר מצב הקרוטיס?
האם הפסקה פיתאומית של המיקרופירין, תגרום לסמיכות דם גבוהה מהרגיל?
בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרופירין
ד''ר רם דיקמן28/01/2010אתה מתאר מצב שלכאורה מאפשר הפסקת המיקרופירין 5 ימים טרם הבדיקה (לא עברת אירוע מוחי ואינך סובל ממחלת לב פעילה), מאידך אינך חייב להפסיק אספירין כלל וכלל לפני הגסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגיולקס ונפיחותאתי27/01/2010
סופסופ גיליתי שאגיולקס גורם לי לנפיחות----
מה עליי לעשות?מצד אחד ללא אגיולקס אין לי יציאת ומצד שלי הבטן שלי נפוחה כמו כדור,
מה עושים?האם לשלב דבר נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד''ר רם דיקמן28/01/2010נסה מרכך צואה כגון פגלקס - כף 3 פעמים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלב את מרכך הצואה יחד עם האגיולקס?
אתי28/01/2010לשלב את מרכך הצואה יחד עם האגיולקס? או להפסיק עם האגיולקס?
יש לי בבית לבולק זה גם טוב?והאם גם כן כף אחת 3 פעמים ביום?
אני אקנה אם צריך כל דבר לפתרון הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגיולקס
ד''ר רם דיקמן29/01/2010להפסיק אגיולקס ולעבור לתכשיר הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצת לי על פגלקס,האם לבולק זה גם ט
רעות\אתי29/01/2010המלצת לי על פגלקס,האם לבולק זה גם טוב?
והאם באותו המינון של פגלקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגלקס
ד''ר רם דיקמן31/01/2010לבולק זה לא טוב בהקשר זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים וכאבי בטן בלתי פוסקיםדור27/01/2010
שלום רב
אני סובל מכאבי בטן ושילשולים כבר שנים והרופאים חושבים כי מדובר בתסמונת המעי הרגיז. בשנה שעברה הייתי בהודו וחטפתי שם קילקול קיבה ושילשולים חריפים במשך שבועיים,מאז תדירות התקפי הכאבים והשילשולים גדולים יותר וחזקים יותר.
בחודש האחרון אני מושבת בבית מכאבי בטן ושילשולים חריפים.
לאחר בדיקות ct ואולטרסאונד נמצא כי:הטחול מגושם באורך 16.4 ס"מ בנוסף בבדיקות הדם נמצא eos ברמה גבוהה של7.2% בדיקות הצואה יצאו תקינות.
האם יש קשר בין 2 הממצאים החריגים? והאם הרמה חריגה של אאוזינופילים היא הגורם לשילשולים? ואם רמה זאת מצביעה על טפילים או תולעים שלא נראו בבדיקות הצואה
האם טחול מוגדל מסוכן ואיך אפשר לטפל בו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאוזינופילים
ד''ר רם דיקמן28/01/2010צריך עיצה מגסטרואנטרולוג שיבדוק אותך ביסודיות, אתה מתאר מצב של שינוי בהרגלי היציאות שיכול להיות משני לטפיל שטרם זיהו, חשוב לפנות לגסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסאתי27/01/2010
אני זמ מס' שניםסובלת מרפלקוס,מטופלת בלוסק, בשנה אחרונה המצב יחמיר יתחילו לו שיעוליםמאוד קשים ממש כמו חנק ולפעמים אני לא יכולה לדבר אבל צרבות כמעט ואין יש לפעמים כאבים בעצם שלהחזה לפני חצי שנה עברתי גסטרסקופיה כתבו שיש GERD להמשיך אם הטיפול התרופתי במידה ולא משתפר ימליצו לבדוק את רמת החומציות אני לא כל כך מוכנה לעשות את הבדיקה הזו הרי זה בור שיש לי חומציות השאלה מה עושים בעיקר השיעולים זה פשוט אין לי מנוחה כמעט כל היום אני משתעלת מבקשת עצה
תודה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיצה
ד''ר רם דיקמן28/01/2010אני מנהל בבילינסון מרפאת צרבת, אשמח שתפני להתייעצות כמקובל, שלחי פקסלמספר 9210313ונתאם לך תור. חשוב שתבדקי ע"י רופא אא"ג ושתנסי להכפיל או לשנות את התכשיר שאת נוטלת, יש גם להקפיד על נטילה נכונה...כפי שאת רואה יש על מה לדבר, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים מתוצאה של אי תזונה נכונהאילתי 4427/01/2010
היי, אני בת 33 בריאה לחלוטין,,בתקופה האחרונה אני לא אוכלת מסודר, ובעקבות זה התחילו לי המון גזים שמגיעים אליי בסוף ארוחה, ובבוקר כשאני קמה.
היציאות שלי הם בסדר,,,רק תחושה בבטן לא נעימה כתוצאה מגזים
מעולם לא סבלתי מהבטן,
כרגע הפסקתי לשתות חלב בבוקר - וחשבתי לשתות במקום חלב סוייה
האם אני צריכה לפנות לרופא? או שכדאי לחכות שאני אתחיל לסדר את "הבטן" עם ארוחות מסודרות?
ואם כן, אז כמה זמן המצב אמור להשתפר??
אני לא אוכלת דברים שעושים גזים,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים
ד''ר רם דיקמן28/01/2010הייתי מתייעץ עם דיטאנית בשלב ראשון ובודק גם אי סבילויות למזונות כגון מוצרי ללב ופירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידק סלמונלהענת26/01/2010
אני בת 33 ,בריאה.
מזה 3 חודשים אני סובלת מכאבי בטן (לא חזקים),נפיחות בבטן,גזים,יציאות מרובות (פעם שלשול ופעם תקין) ותחושה של חוסר התרוקנות עד הסוף.
לפני כחודש וחצי נבדקתי אצל רופאת משפחה ותרבית הצואה יצאה חיובית לחידק סלמונלה.
הרופאה יעצה לא לקחת אנטיביוטיקה היות והסימפטומים לא חריפים,כי לדבריה הדבר מאריך את משך הנשאות.
בחודש האחרון הייתה תחושה של הטבה בסימפטומים ,אך לפני שבוע שוב החמרה בכאבי בטן ,גזים ותחושת אי נוחות.
האם זה סביר שכתוצאה מהסלמונלה אני סובלת מהסימפטומים תקופה ארוכה כל כך ?
האם יש צורך לקחת אנטיביוטיקה?
האם יש צורך בבירור נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר רם דיקמן26/01/2010בשלב זה הייתי חוזר על תרבית הצואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים-דחוףסובלת25/01/2010
שלום. אני בשנות השלושים לחיי ומאובחנת וסובלת יותר מ- 10 שנים בתסמונת המעי הרגיז. אני מתמודדת עם כל תופעות הלוואי אך הדבר הקשה לי ביותר הוא ריבוי הגזים עד כדי כך שאני בחוסר נוחות יום יומי דבר המפריע לי מאד לנהל חיי שגרה נורמליים. אודה לכם מאד אם תוכלו לייעץ לי מה עליי לעשות כדי להעלימם טוטאלית. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיש
ד''ר רם דיקמן26/01/2010תוכלי לפנות ליעוץ לרופא גסטרו שעוסק בתחום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לא מוגדריםאילתי 4425/01/2010
שלום, אני בת 33, בזמן האחרון אני סובלת מכאבי בטן, שנובעים לאחר ארוחה, שמתבטא בגזים, כאבי בטן עליונה, ומידי פעם זה קיבה רכה, שלשול, קיבה רגילה
אני לא אוכלת מסודר בכלל, מתחילה את הבוקר עם 2 כוסות נס קפה עם חלב, צהריים אוכלת 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה, בערב 4 פרוסות של לחם עם חיטה מלאה עם חביתה וגבינה
ואז שוב הולכת לשירותים,,
השילשולים מגיעים לי בדרך כלל אחרי ארוחה של יום שישי, שזו ארוחה מלאה ומבושלת
ואז יום יומיים לאחר מכן יש לי מעין עצירות, ואז הקיבה חוזרת לנורמל
בהתחלה חשבתי שזה בגלל ממתיק מלכותי שאני שותה ספלנדה, הייתי שותה בערך 12 שקיות ביום
ובשבוע האחרון לא שתיתי בכלל, ופשוט עברתי לסוכר
והרגשתי בסדר,,
למשל הסוף שבוע הזה אכלתי אוכל מבושל,,ולא היתה לי שום בעייה, קיבה רגילה
אך היום שוב התחלתי להרגיש את הכאבי בטן, אכלתי בבוקר 2 פרוסות לחם חום עם אבוקדו,בערך בשעה 5 בערב אורז לבן עם סלט ירקות
לאחר מכן ישר הלכתי לשירותים עשיתי קיבה..חשבתי שזהו זה נגמר,,אבל התחושות עם הכאבי בטן זו כמו הרגשה שהבטן מתערבבת לך ואתה צריך שירותים דחוףףףף
לקראת הערב , התחילו לי שוב הכאבי בטן עליונה,וגזים - ושוב נכנסתי לשירותים והיתה לי שוב קיבה,,רק שהפעם היתה נראיתה יותר רכה,,,כרגע ממש כשאני כותבת לך, שוב כואבת לי הבטן, לא אכלתי כלום מאז הארוחה עם האורז,,חוץ מ 2 כוסות מיים עם נענע,,,והשעה כבר 12 בלילה
אני כל כך מיואשת,,,מעולם לא סבלתי מכאבים בטן, גזים
תמיד היתה לי קיבה נורמלית, אני ממש מפחדת לאכול דברים, אני מאוד שומרת על לא לאכול דברים שומניים, מטוגנים
ושותה המון המון מיים עם נענע לפחות 5 כוסות כל ערב
אני לא יודעת אם אני רוצה להתחיל את כל הבדיקות המסובכות האלו
אני רוצה לקוות שזה סתם, בתקופה אחרונה הייתי בלחץ נוראי,,יכול להיות שזה בגלל זה
או בגלל שאני לא אוכלת מסודר
חשבתי אולי השבוע לאכול יותר מסודר ויותר אוכל מבושל,,ואז לראות אם אני עדיין סובלת מזה
קראתי באינטרנט על המעי הגס, חלק מהדברים כן דומים למה שקורה לי
וחלק ממש לא
זה לא קורה לי בכל ארוחה או בכל יום
בקיצור אני מיואשת, דרך אגב אני לא גרה בישראל
אשמח לעזרה וליעוץ ממכם בבקשה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים
ד''ר רם דיקמן26/01/2010בדקי אם יש לך אי סבילות לסוכר החלב (לקטוז) ולסוכר הפירות (פרוקטוז) באמצעות הפנייה מרופא גסטרו והתאימי כלכלה בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס הקאות ושלשוליםאורית20/01/2010
שלום,
היה לי וירוס כנראה שגרם להקאות בחילות חום ושלשול. זה התחיל יום ראשון ומיום שלישי לא הקאתי או שלשלתי אך יש עדיין ממש בחילה וקשה לי לאכול. זה עניין שיחלוף? או יש צורך בבדיקה יותר מעמיקה? ומה מומלץ לאכול? אחרי שאני אוכלת יש בחילה וקצת כאב בבטן העליונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס
ד''ר רם דיקמן20/01/2010להתאזר בסבלנות עוד יום יומיים תחושי הקלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה לוירוס הקאות ושלשולים!!!
לירון ענקי03/06/2011יש לי נסיון די גדול עם הוירוס המגעיל הזה
והדבר היחיד שעזר לי ולילדים שלי זה....תפוח אדמה!
תפו"א במיקרוגל עם מעט מלח - משמיד את הוירוס באורח פלא ובנוסף גם טעים.
כיום אני לא מחכה רגע אחד...מיד עם ההקאה או השלשול הראשון אני נותנת לילדים רק תפו"א עד שהקיבה מתייצבת. אם זה תינוק, פשוט לרסק את התפו"א לפירה עם מעט מים רתוחים. חשוב: אם מבשלים את התפו"א בסיר עם מים על האש כדי להכין פירה, לא לשפוך את המים מפני שכל העמילן נמצא במים הרתוחים האלו פשוט לרסק את התפו"א עם מי הבישול.
אם הגעתם למצב של וירוס קשה וכל מה שאתם טועמים פשוט יוצא מיד. אל תוותרו! איכלו כפית פירה או חתיכת תפו"א מבושל כל 10 דק'...לא תאמינו כמה שזה עוזר.
כשתופסים את הוירוס בזמן תפו"א אחד מספיק כדי להשמיד את הוירוס
כל זה אני כותבת מפני שאתמול התינוק בן השנה הקיא מס' פעמים במעון, המטפלת אמרה שנהיה ממש צהוב ולא רצה לאכול כלום. הוא היה נורא חלש בכייני ועם חום.
מיד הכנתי לו תפו"א ודחפתי לו נר להורדת החום. כחצי שעה לאחר שאכל נרדם כשהתעורר שוב נתתי לו תפו"א וזה הכל.
מאז פשוט חזר לעצמו. לא חום לא הקאות, כלום. ברוך ה'.
הרבה זמן אני רוצה לשתף את התרופה הטבעית והמדהימה הזו ברשת שאנשים פשוט ידעו ושוכחת כל פעם מחדש, הפעם אמרתי שאני עוזבת את כל עיסוקיי ויושבת לכתוב.
מקווה שעזרתי ולו לאחד
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עם הקאותאיריס19/01/2010
לבני בן ה9 יש מזה שנה כאבי בטן לפני שנה בצעתי בדיקות דם א.ס בטן והכול היה תקין
לפני מספר חודשים החלו כאבים בבטן שנמשכים כחצי שעה ואחריו באה הקאה ואז הכאב חולף
היום בצעתי א.ס בטן עליונה וזה התשובה נצפו קשרי לימפה מזנטריאליים ,מסודרים בצורת שרשרת
שגודלה בציר האורך כ3.0 ס"מ .מה אומרת תשובה.
יש לציין שכאבים והקאות פעם בשבוע ,אבל כאבים בבטן כמעט כול יום.
בבקשה תענו לי דחוף אני מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוחים
ד''ר רם דיקמן19/01/2010שוב אני מציין - איננו עוסקים בפיענוחים ואיננו עוסקים ברפואת ילדים, עימך הסליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן צד שמאל מתחת לצלעאסתי19/01/2010
אני סובלת מ IBS שנים רבות. אפשר לאמר שלמדתי לחיות עם הכאב הספציפי הזה.
לאחרונה התחילו כאבים מסוג אחר, בצד שמאל ממש מיתחת לצלע, במותן.
בבדיקת CT הודגמה הסננת שומן מזנטריאלי, בדיוק במקום שכואב לי.
האם תוכל להסביר מהו השומן הזה, ומה הפרוש של המושג הסננה?
האם תוכל להסביר גם מה תפקיד הבלוטות הפאראקוויליות?
בברכה,אסתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח
ד''ר רם דיקמן19/01/2010ההודעה בראש הפורום - אין אנו עוסקים בפיענוחים, יש לפנות לרופא הגסטרו המטפל בך להמשך הנחיות, יש לבצע בדיקות דם ובדיקה אנדוסקופית של המעי הגס בשלב ראשוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עליונהנעמי19/01/2010
לדר' רם דיקמן,
שלום,
מזה זמן אני סובלת לסרוגין בלחץ בקיבה העליונה. ,חולף ובא המלווה בהרגשת קשיות וחוסר תיאבון. בזמן הלחץ יש הקרנה לבית החזה כולל זרועות בהרגשת חידודין חידודין, עם הקרנה לרקות .לפעמים חולשה, בחילה והרגשה קרובה לעילפון.
אין לי שלשולים ולא עצירות חריגה. אין דמום בצואה.
בצעתי בדיקה לחיידק HELICO PYLORI
התוצאה היא [0.9- 0 ] U/ml 0.6 IgG
רופאת המשפחה רשמה לי FAMOTIDINE 20 mg.
אני מרבה בשתיים תה לפעמים CHAMOMILE
אחרי כמה שעות יש הקלה והלחץ חולף.
יש לי הפניה לגסרטואנטרולוג . התור הוא למרץ
ובינתיים?
בתודה על תשובתך.
נעמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בקיבה
ד''ר רם דיקמן19/01/2010יש לבדוק את הקיבה ע"י בדיקה אנדוסקופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, אם יש עצירות קשההיי19/01/2010
יציאות קשות וכואבות אחת ל-10 ימים בעקבות ריספרדל
האם זה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך?
ישנה גם הרגשה לא נעימה בבטן, תחושה שנתקע משהו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר רם דיקמן19/01/2010זה הפיך, הכי חשוב - יש להיבדק ע"י גסטרואנטרולוג, כמו כן - לבדוק תפקודי בלוטת מגן, לשתות הרבה מים ולבצע פעילות גופנית, לריכוך הצואה - פגלקס 3 כפות ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)