מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בבטן תחתונה בצד שמאלאורלי02/02/2010
אני בת 46, נשואה, אמא ל-3. אין לי התקן ולא משתמשת בגלולות. כאמצעי נגד הריון עושה זריקה פעם ב-3 חודשים. לפני 3 שבועות עברתי בדיקה, שכללה אולטראסאונד ווגינלי, ע"י רופא נשים מומחה. הרופא ציין שהכל נראה תקין. אובחנה רק דלקת חמורה וקיבלתי טיפול ששילב כמה תרופות. ואכן המצב השתנה פלאים כבר אחרי כמה ימים. אך מזה שבוע אני סובלת מכאבים בבטן תחתונה בצד שמאל. הכאב מופיע לכמה שניות ונרגע עם הקרנת כאב לרגל שמאל, גם בתנועות חדות,לפעמים, וגם במצב של מנוחה, דהינו: ישיבה, שכיבה, עמידה ובתדירות גבוהה- כל 15-20 דקות , לערך. לפי מיקום, נראה כשחלה.
לפני שנתיים עברתי ניתוח משולב למתיחת נרתיק והקטנת שלפוחית השתן (ע"י רופא נשים ואורולוג באותו ניתוח). בבדיקה הרופא התייחס גם לזה ואמר, כי גם מבחינה זו הכל נראה סביר.
האם יש איזה השערה? למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן תחתונה
ד''ר יהודית אסולין דיין03/02/2010אם המיקום נראה לך מתאים לשחלה והכאב התחיל לאחר שאובחנה דלקת באגן הרי שיש מקום לשוב ולהתייעץ עם הגינקולוג.
ד"ר אסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון לצליאקאורית02/02/2010
כרגע קיבלתי תוצאת בדיקות של בני בן העשר. אשמח לקבל אינפורמציה על הנתונים הנ"ל... וכיצד להמשיך מפה הלאה...
236 IgA
שלילי 2 Deam.GLiadin.Pept* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
ד''ר יהודית אסולין דיין03/02/2010התוצאה תקינה.
איך להמשיך (לא ציינת מה הבעיה מלכתחילה... בכל מקרה זהו פורום למחלות מבוגרים) ? לפנות לרופא הילדים ולהתייעץ איתו.
ד"ר אסולין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במערכת העיכול זקוק ל...אמיר02/02/2010
שלום רב יש לי בעיות במערכת העיכול מזה כמה חודשים ועשיתי בדיקת צואה, שם הבדיקה הוא: OCCULT BLOOD STOOL שהתוצאה שלה היא: Positive
ותבחין נשיפה (נראה לי לפילורי, שם הבדיקה הוא: C13 UREA BREATH TEST ) שתוצאותיו הם: 11.25 ואני ראיתי שערכי הנורמה הם: 0-3.5 כמו כן יתר בדיקות הדם יצאו תקינות, כמו כן לפני כ3 שנים עשיתי את הטיפול המשולש ל פילורי
רציתי לדעת מה המשמעות של התוצאות הללו ומה עליי לעשות?, האם זה אומר שיש לי סרטן במעי הגס או משהו כזה?
האם אני עכשיו צריך לבצע קולונוסקופיה או גסטרוסקופיה או שניהם ואם כן האם יש מקום בארץ שבו אפשר לעשות הרדמה ושיבצעו את שתי הבדיקות באותו הזמן, כלומר לא לבוא לשתי בדיקות שונות אלא לעשות הרדמה אחת ואת שתי הבדיקות
בבקשה תענו לי על כל השאלות ותתנו הסבר כלשהו (כמובן שאני אלך לרופא המשפחה שלי אבל הוא יהיה רק ביום שישי הזה ולכן אני פונה בפורום זה)
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי
ד''ר יהודית אסולין דיין03/02/2010בדיקת צואה שיצאה חיובית מעלה חשד לדימום שמקורו במעי וההמלצה היא לבצע קולונוסקופיה.
ב-90% מהמקרים המעי הגס תקין בנוכחות בדיקת צואה לא תקינה.
ההחלטה האם לבצע גם גסטרוסקופיה תלויה בגילך ובתלונות. אם אתה צעיר מגיל 55 ואין ירידה במשקל וכד' אפשר להסתפק בשלב ראשון בטיפול בהליקובקטר.
לגבי אפשרות לבצע את שתי הבדיקות- קודם צריכים להחליט האם יש צורך בשתיהן (לא מבצעים בדיקה מיותרת כי "כבר מרדימים"). אם הגסטרואנטרולוג חושב שצריך את שתיהן תתייעץ איתו לגבי האפשרות לבצע אותן יחד.
ד"ר אסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת באותו הנושא
אמיר03/02/2010שכחתי לציין שכואבת לי גם קיבה אז האם יש איזה שהם כדורים שמקלים על הכאב כמו כן הבנתי שלפני בדיקת הקולונוסקופיה יש צורך לשתות איזה נוזל מבחיל ביותר וראיתי איפשהו שיש איזה שיטה או משהו חדש שלא צריך לשתות את זה האם זה נכון ואם כן מה עליי לבקש מהרופא משפחה או מהרופא גסטרו כדי להימנע שמתיית הנוזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם סמוי
ד''ר יהודית אסולין דיין03/02/2010לא כל דבר אתה צריך לבקש. תן קרדיט. גסטרואנטרולוג יודע בדיוק איזה חומרים יש ואם אפשרי לתת חומר יותר נסבל הוא יעשה כן. כנ"ל לגבי כאבים בקיבה.
ד"ר אסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש...דניאל02/02/2010
שלום,
אני בן 25 ויש לי 2 שאלות:
1. נמצא אצלי הליקובקטר ברמה 10. טופלתי ע"י אנטיביוטיקה במשך 10 ימים והיום סיימתי את הטיפול.
הייתי מעוניין לדעת, האם אחרי הטיפול יש צורך בגסטרוסקופיה לבדוק את הנזקים שהחיידק עשה בקיבה(הבנתי שהחיידק גורם לאולקוס, פוגע ברירית הקיבה ויכול לגרום לסרטן) אני יודע שבדיקת נשיפה אני בטוח אעשה בשביל להיות בטוח שהחיידק נעלם השאלה היא האם לצורך מעקב יש צורך לבדוק את מצב הקיבה לאחר הטיפול?
2. אני קם בבקרים עם כאבי בטן תחתונה ויש לי כאבים בזמן הטלת הצואה, כאבים ממש חזקים ואני לא ממש מצליח להוציא את כל מה שיש לי, אני מרגיש כאילו משהו חסום שם.
יש לי דקירות כאלה בבטן התחתונה כמו כן יצאה לי צואה דמית יש לי תור לקולנוסקופיה כדי לבדוק את זה.
טחורים יכולים לעשות כאבי בטן בבוקר?? הבנתי שרק בזמן הטלת הצואה לכן אני חושש...
השאלה שלי היא כזאת:
מה ההסתברות שלי מבחינת הגיל שמדובר בסרטן המעי הגס או איזשהו סרטן הקשור למערכת העיכול? אני מאוד מאוד חושש עד התור לבדיקה או שאני סתם לחוץ וזה כנראה טחורים?
עשיתי אולטראסאונד בערך לפני 4 חודשים שיצא תקין השאלה אם זה משקף ולא צריך שוב...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר יהודית אסולין דיין02/02/20101.לעניין החיידק. תבחין נשיפה הוא מאוד מדויק ומספק. גם אם החיידק גרם לאולקוס הטיפול זהה לזה שקיבלת.
2.קרוב לוודאי שיש לך טחורים או סדק-פיסורה בפי הטבעת ומזה הדימום. הסיכוי לאבחנות יותר רציניות (שמעוררות אצלך חרדה) הוא קלוש ביותר.
ההרגשה שמשהו חסום בפי הטבעת נובעת בדרך כלל מכיווץ יתר של השריר ולא מחסימה "אמיתית". במקרה כזה אנחנו מפנים לבדיקת תפקוד פי הבטעת שנקראת מנומטריה רקטלית ולאחר מכן מפנים לטיפול בביופידבק בו לומדים להרפות את פי הטבעת ולהתרוקן נכון יותר.
ד"ר אסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק במעי הדקחגית01/02/2010
מהי הבדיקה הדרושה על מנת לאתר קיומו של חיידק הסטפטוקוקוס או חיידקים אחרים במערכת העיכול, מלבד תרבית צואה רגילה.
האם אפטות וארוזיות שנמצאו במעי דק יכולים היו להיות תוצאה של המצאות חיידקים אלה אם כן אילו חיידקים (לא מדובר על חיידק ההליקובקטר ולא על מקרה קרוהן או צליאק)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטות
ד''ר יהודית אסולין דיין01/02/2010שלום חגית,
תרביות צואה או בדיקה מיקרוסקופית של הצואה היא הדרך העיקרית לאתר חיידקים במעי. במקרים אחרים אפשר לבצע בדיקות לרעלנים. השאלה מה מחפשים.
אפטות יכולות להיות גם משניות לתרופות ממשפחת הוולטרן (אספירין וכו') ויכולות להיות גם חלק ממעי תקין. תלוי במספר ובהקשר הקליני. יכולות להיות חלק מקרון וקוליטיס, מחלת בכצ'ט, צליאק. למה כל כך ברור שאין המדובר במחלות אלו?
הכי נכון להתייעץ עם הרופא שמכיר את כל התמונה. נתונים חלקיים לא מאפשרים תשובה מדויקת.
ד"ר אסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לגילוי צליאקסימה01/02/2010
בבדיקה שנערכה לי התקבלו התוצאות הבאות :
7.19- 0.00 AU/ml 0.20 Deam.GLiadin.Pept
16.0- 0.0 U/ml 130.0 T.TRANSGLUTAMINASE
15.0- 0.0 U/ml 13.1 ANTI-TRANSGLUTAMINA
אשמח לדעת לפי התוצאות מה הסבירות לצליאק.
תודה על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק?
ד''ר יהודית אסולין דיין01/02/2010הסבירות לצליאק נקבעת על סמך מכלול נתונים כולל בדיקות הדם, הסימפטומים וממצאי הגסטרוסקופיה.
TTG גבוה יכול לרמז על צליאק. מקובל להשלים גסטרוסקופיה עם דגימות תריסריון ואם מתאימות הרי שמדובר בצליאק.
ד"ר אסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר ולוסקדינה01/02/2010
שלום, בני בן 20, סובל 5 שנים מחיידק ההליקובקטר. טופל בטיפול המשולש 5 פעמים לפחות ללא הצלחה.
בחודש האחרון הוא סובל מכאב בצד שמאל של הבטן.
אמור להתחיל את הטיפול המשולש שוב אבל הפעם קיבל לוסק מקורי.
הלוסק הראשון שהוא לקח גרם לו להרגשת נמנום.
קראתי שזה חלק מתופעות הלוואי אולם יש שם תיאור של הרבה תופעות לוואי מפחידות.
שאלות: 1. מה לעשות כדי להפטר מהחיידק?
2. האם בכל זאת לקחת לוסק למרות האזהרות המצויינות בתופעות הלוואי?
וזאת בהתחשב בעובדה שהוא סובל מאלרגיות.
3. האם כאב הבטן קשור לחיידק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר יהודית אסולין דיין01/02/20101.אין טעם לחזור על טיפול משולש שלא עזר מספר פעמים. יש צורך לפנות לגסטרואנטרולוג ולתת טיפוליפ מ"קו שני" או שלישי".
2.אין אפשרות לדעת בוודאות האם החיידק הוא הגורם לכאב. רק לאחר השמדתנו נוכל לבחון זאת.
3.אם בטיפולים קודמים הוא קיל לתחילף ללוסק ולא היתה הרגשת נמנום אז עדיף לקחת תרופה שכבר נלקחה. אין שום יתרון ללוסק המקורי על פני תחליף מבחינת הצלחת הטיפול.
ד"ר אסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
דינה02/02/2010תודה על התשובה
מה פירוש קו שני ושלישי?? הרופא המליץ כרגע לתת כל אחד מסוגי האנטיביוטיקה - מוקסיפן ומטרוגיל בנפרד במשך 10 ימים כל סוג, סה"כ 20 יום ולהמשיך לוסק.
איך אפשר להגיע אליך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטר
ד''ר יהודית אסולין דיין03/02/2010קו שני- טיפול מרובע: מטרוגיל, טטרציקלין, קל בטן ולוסק או אומפרדקס).
קו שלישי- לבופלוקסצין מוקסיפן ולוסק (יקר ולא תמיד מאושר. יכול להגיע למאות שקלים).
ניתן להגיע דרך מרפאת מכון הגסטרו בשיבא.
ד"ר אסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנציפלומד או קרבוסילן לבטן נפוחה?אתי01/02/2010
מה יותר מתאים להורדת הבטן? להזכירך בטן כמו הריון בחודש מתקדם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן תפוחה
ד''ר רם דיקמן01/02/2010ברור הסיבה ראשית כל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא אמר לי שזו הצטברות של גזים
אתי01/02/2010כך הרופא אומר,שזו דעתו.....
אני התעקשתי לבדיקות נוספות אבל הוא אומר שזה גזים באופן חד משמעי...
מה עדיף לקחת?
ניסיתי מאתמול קרבוסילן,אבל זה לא סייע ממש,האם ניתן לשלב את האנציפלמד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים
ד''ר רם דיקמן02/02/2010את זה הבנתי אבל מדוע יש הצטברות של גזים, האם זה בגלל אי סבילות לסוכרים מסויימים וכד' שאלות שיש להפנות לרופא גסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפנה במיידית לרופא גסטרו אבל.......
אתי03/02/2010האם ישנה בדיקה שיכולה לבדוק אם אני אלרגית לסוכרים?
צליאק? מוצרי חלב?
והאם זו בדיקה שגרתית,או שאני אצטרך "להתחנן" לרופא להפניה בגלל שהבדיקות הללו יקרות למכבי?
ואגב,
כל הכבוד לתשובותייך,אתה אדיב,סובלני ומקצועי
שאלה נוספת אתה רופא של מכבי?או רק פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים
ד''ר יהודית אסולין דיין03/02/2010יש תבחין נשימה לזיהוי אי סבילות ללקטוז ופרוקטוז שהם השכיחים ביותר.
לצליאק מספיקה בשלב זה בדיקת דם-סרולוגיה לצליאק.
מרבית רופאי הגסטרו יפנו לבדיקות אלו "בלי תחנונים".
זו תופעה מאוד מוכרת ומאוד מטרידה- היכולת שלנו לעזור מוגבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבעתי תור למחר....בינתיים
אתי04/02/2010בינתיים מה עדיף שאטול?
הבטן עדיין נפוחה,אני נוטלת כבר כמה ימים קרבוסילן 3 פעמים ביום,האם אוכל לשנות או לשלב אנציפלומד ?
או שבכלל מומלץ משהו אחר לגמרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים
ד''ר יהודית אסולין דיין05/02/2010אפשר לנסות לשלב אנציפלמד- זהו תכשיר של אנזימי עיכול.
פרוביוטיקה יכולה לעזור וצריכה להילקח לתקופה ממושכת (מספר חודשים).
ד"ר אסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב?!
אתי05/02/2010לשלב הכוונה ש-3 פעמים ביום מכל כדור?
והאם באותו הזמן בדיוק?
שאלה נוספת האם חייבים לאחר\יחד עם האוכל או שאפשר ללא אוכל?
ושוב,אתה מקסים ואדיב...כל הכבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנימה מחוסר ברזלבת 2631/01/2010
ערב טוב ,
האם אם אדם סובל מאנימיה מחוסר ברזל "חמור" חייב לבצע גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה למרות הגיל (בת 26) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
ד''ר רם דיקמן01/02/2010רצוי שכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
בת 2601/02/2010תודה לך ,
מאיזה בדיקה עדיף להתחיל ? והאם זה הכרחי ?!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה
ד''ר יהודית אסולין דיין01/02/2010אנמיה מחסר ברזל יכולה להיגרם מאיבוד דם במערכת העיכול ולכן ההמלצה לברר את המערכת. בצעירה בת 25 אני מתייחסת לגורמים נוספים כגון איך הדימום הוסתי והאם הוא מוגבר. מה היה קודם- האם תמיד היתה אנמיה או שזהו ממצא חדש? מה חומרת האנמיה? האם יש או אין תלונות מכוונות ממערכת העיכול.
הפורום אינו תחליף למכלול השיקולים הנ"ל וכדאי להתייעץ עם רופא הגסטרו שהמליץ על הבדיקות.
לא ממש משנה מאיזו בדיקה מתחילים. עם מחליטים שצריך אז מבצעים את שתיהן.
ד"ר אסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותך
בת 2602/02/2010בוקר וטוב,
תודה על תשובתך , הנה הבדיקות החדשות , עשיתי אותם בגלל כאבי ראש , סחרחורת , עייפות אפילו במאמץ קטן , חולשה... ( אין איזשהן תלונות עלצכאבי בטן ומשהו שקשור למע' העיכול ) ...
בקשר לדימום מווסת ( זה חלש מאוד , ובין 3 ימים ) ....
מתאריך 08:59 28/01/2010
10.8- 4.8 K/ul 6.5 WBC
5.40- 4.20 M/ul 3.48 RBC
1 16.0- 12.0 g/dl 7.4 HB
47.0- 37.0 % 25.5 HCT
31.0- 26.0 pg 21.3 MCH
36.7- 33.0 g/dl 29.0 MCHC
16.0- 11.0 % 19.9 RDW
97.0- 80.0 fL 73.4 MCV
75.0- 40.0 % 61.9 NEUT%
50.0- 20.0 % 25.7 LYM%
12.0- 2.0 % 8.3 MONO%
7.0- 0.0 % 1.9 EOS %
2.0- 0.0 % 0.4 BASO %
4.5- 0.0 % 1.8 LUC%
8.0- 1.9 K/ul 4.0 NEUT.abs
4.5- 0.9 K/ul 1.7 LYMP.abs
1.0- 0.2 K/ul 0.5 MONO.abs
0.6- 0.0 K/ul 0.1 EOS.abs
0.1- 0.0 K/ul 0.0 BASO abs
0.4- 0.0 0.1 LUC abs
15.0- 0.0 0.0 MACRO%
10.0- 0.0 18.4 MICRO %
10.0- 0.0 0.2 HYPER%
10.0- 0.0 43.9 HYPO %
10.0- 0.0 0.4 MICRO%/HYPO%
450- 150 K/ul 402 PLT
13.0- 4.0 fL 10.0 MPV
-----------------------------------------------------------
100- 70 mg/dl 69 GLUCOSE
43- 17 mg/dl 19 UREA
0.95- 0.51 mg/dl 0.45 CREATININE
145.0- 135.0 mEq/L 136.8 SODIUM
145- 40 µg/dl 9 IRON
5.10- 3.50 mEq/L 4.90 POTASSIUM
200.0- 110.0 mg/dl 189.8 CHOLESTEROL
150- 0 mg/dl 157 TRIGLYCERIDES
120- 40 mg/dl 53 CHOLESTEROL- HDL
130.0- 40.0 mg/dl 104.9 CHOLESTEROL-LDL calc
- mg/dl 136 NON-HDL_CHOLESTEROL
-----------------------------------------------------------------
0.50- 0.00 mg/dl 1.51 C-REACTIVE PROTEIN
----------------------------------------------------------------
4.20- 0.35 mIU/L 1.13 TSH
672- 156 pmol/L 339 VITAMIN B12
----------------------------------------------------------------
1 291.0- 10.0 ng/ml 5.0 FERRITIN
---------------------------------------------------------------* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם לפני שנה וחצי
בת 2602/02/2010בדיקות דם לפני כמעט שנה וחצי היו תקינות לגמרי ....
אני מצרפת חלק מהם ... עשיתי אותם בזמנו בגלל כאבי ראש ....
הבדיקות מתאריך
09:51 23/07/2008
10.8- 4.8 K/ul 4.9 WBC
5.40- 4.20 M/ul 4.44 RBC
16.0- 12.0 g/dl 13.0 HB
47.0- 37.0 % 38.2 HCT
31.0- 26.0 pg 29.3 MCH
36.7- 33.0 g/dl 34.1 MCHC
16.0- 11.0 % 13.9 RDW
97.0- 80.0 fL 86.0 MCV
75.0- 40.0 % 59.4 NEUT%
50.0- 20.0 % 30.9 LYM%
12.0- 2.0 % 5.7 MONO%
7.0- 0.0 % 1.2 EOS %
2.0- 0.0 % 0.8 BASO %
4.5- 0.0 % 1.9 LUC%
8.0- 1.9 K/ul 2.9 NEUT.abs
4.5- 0.9 K/ul 1.5 LYMP.abs
1.0- 0.2 K/ul 0.3 MONO.abs
0.6- 0.0 K/ul 0.1 EOS.abs
0.1- 0.0 K/ul 0.0 BASO abs
0.4- 0.0 0.1 LUC abs
15.0- 0.0 0.2 MACRO%
10.0- 0.0 1.1 MICRO %
10.0- 0.0 0.6 HYPER%
10.0- 0.0 0.5 HYPO %
10.0- 0.0 2.2 MICRO%/HYPO%
13.0- 4.0 fL 9.7 MPV
400- 150 K/ul 272 PLT
--------------------------------------------------
110- 70 mg/dl 79 GLUCOSE
50- 10 mg/dl 37 UREA
0.95- 0.47 mg/dl 0.66 CREATININE
8.0- 2.0 mg/dl 4.5 URIC ACID
8.3- 6.4 g/dl 8.4 PROTEIN-TOTAL
10.50- 8.50 mg/dl 9.41 CALCIUM
4.8- 3.4 g/dl 4.8 ALBUMIN
200.0- 110.0 mg/dl 192.1 CHOLESTEROL
200- 10 mg/dl 68 TRIGLYCERIDES
120- 35 mg/dl 57 CHOLESTEROL- HDL
130.0- 1.0 mg/dl 120.0 CHOLESTEROL-LDL calc
145- 37 µg/dl 71 IRON
31- 0 U/L 18 GOT (AST)
31- 0 U/L 9 GPT (ALT)
36- 0 U/L 14 GGT
126- 37 U/L 57 ALK. PHOSPHATASE
480- 130 U/L 249 LDH
167- 0 U/L 56 CPK
-----------------------------------------------------------------
670- 180 pmol/L 379 VITAMIN B12
45.0- 7.0 nmol/L 30.2 FOLIC ACID
---------------------------------------------------------------* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה
ד''ר יהודית אסולין דיין02/02/2010שלום אריג,
בהחלט אנמיה משמעותית. לאור העובדה שהבדיקות הקודמות היו תקינות ואין דימום וסתי מוגבר הייתי ממליצה בירור מלא של מערכת העיכול. גסטרוסקופיה כולל דגימות מעי דק. סרולוגיה לצליאק. קולונוסקופיה ואם הכל תקין גם קפסולה (מצלמה ניידת) של המעי הדק.
בהצלחה.
ד"ר אסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגוף לא רגיל לאוכל........אתי30/01/2010
עשיתי "דיאטה",וירדתי 25 קילו.
ה"דיאטה" כללה מעט מאוד אוכל משהו כמו 500 קלוריות ליום.
לאחרונה התחלתי לאכול מעט יותר ושאלתי היא האם הגוף מקבל שוק כל פעם שאני אוכלת מעט יותר וגורם לבטן שלי להתנפח כמו הריון?
אני נבוכה עד כדי כך שאני מעדיפה לא לצאת מהבית,
למה זה קורה לי?ממה נובעת הנפיחות,כתבתי לך שיתכן וזה מהאגיולקס אבל אולי זה קשור למשהו אחר?
אולי הזקתי לעצמי ונהיתה לי בעיה בגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד''ר רם דיקמן31/01/2010אם את נוטלת אגיולקס המירי אותו בפגלקס כף 3 פעמים ביום, אם לא יחול שיפור פני לגסטרואנטרולוג לבירור הבעיה ובמקביל היוועצי בדיטאנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בבטן תחתונה וצואה רכהדניאל29/01/2010
שלום רב,
אני בחור בן 21, בריא בד"כ. בשנה האחרונה אני סובל ממחסור בברזל ללא סיבה ידועה!
בתקופה האחרונה הנני מבחין לעיתים בצואה חומה עם גוון שחור ואף יציאות רכות. בנוסף לכך, אני חש רגישות במרכז הבטן העליונה קצת מתחת לסרעפת (הכאב הזה הוא כרוני רק בלחיצה על האיזור)... יש לציין כי בדיקת גסטרוסקופיה שביצעתי לפני כחצי שנה יצאה תקינה כולל ביופסית תריסריון ובדיקת דם סמוי בצואה שלילית, בנוסף לכך נשלל צליאק בנוגדנים ואין עדות למחלה דלקתית של המעי....
האם לדעתך מדובר בדימום כלשהו במערכת העיכול? מה עליי לעשות וכיצד עליי להמשיך בבירור? האם ישנו צורך בבדיקת קפסולת וידאו למעי הדק???
תודה ואשמח לקבל תשובה בהקדם!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
ד''ר רם דיקמן31/01/2010המשך הבירור צריך להיות הדמייה של מעי גס עם ביופסיות במידת הצורך (קולונוסקופיה) ובהמשך כפי שציינת קפסולה המצלמת את המעי הדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיהוקים ונזלתרוני29/01/2010
שלום רב!
שמי רוני בן 42
לאחרונה אני סובל מגיהוקים ומבחילות במשך כל היום ובמיוחד בשעות הערב. בנוסף יש לי נזלת שקופה ממש כמו מים במיוחד בזמן הארוחות..שאלתי היא :האם אני סובל מאלרגיה והאם יכול להיות לזה קשר ,לקשיי הנשימה מהם אני סובל זה זמן רב?
בתודה מראש רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה
ד''ר רם דיקמן31/01/2010יש לבצע בירור ע"י גסטרוסקופיה ובמידה ולא מקדמת לנסות תכשיר כגון אומפרדקס להפחתת חומציות, פנה בעניין זה לגסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומציות שלא עוברתדביר29/01/2010
לד"ר שלום רב,
אני בן 27 וכבר כמה שנים אם חומציות בקיבה.
קיבלתי טיפול לחיידק אילובקטר וזה נרגע לי.לפני שנתיים,וחזר לי לפני חצי שנה.
קיבלתי פעמיים בהפרשי חודשיים טיפול.וכיום אחרי חודשיים מהטיפול האחרון .
אני סובל מצרבות,חום בבטן,חום באמצע הבטן ולמעלה.
אני כבר לא יודע מה לעשות .
הרופא גסטרו שלי לא רואה צורך לבצע אנדוסקפיה רוצה לתת לי שוב טיפול
הרופאת משפחה אסרה עלי זאת.כי כבר לקחתי יותר מדיי ... ב4חודשים שני טיפולים.
אומפרדקס אני לוקח בקביעות כל בוקר.
מה אפשר לעשות איך להוריד את החומציות?
בתודה
אריק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומציות
ד''ר רם דיקמן31/01/2010אם אתה סובל מצרבות ותחושת בעירה המטפסת מהקיבה לחזה, נסה להכפיל את מינון האומפרדקס לשניים ליום, אם לא יחול שיפור בקש לבצע גסטרטסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ בקשר לגסטרוסיגלית29/01/2010
דוקטור שלום,
עברתי צנטור לב, תקין.
אובחן יתר לחץ דם הוחל תריתאס.
גסטרוסקופיה-אטרופיה של קפלים בגוף, בליטה קטנה בגוף,השאר תקין.
פתולוגיה אטרופיק גסטריטיס ומיטפלזיה אנטיסטנלית, דלקת קלה עד בינונית , אין HP הרופא ממליץ מעקב שנתי עם ביופסיה..
סובלת מכאבים ומחוסר תאבון מלווה בבכילות והקאות. מרגישה כאבים מהקיבה כלפי מעלה.
הרופא טוען שאין טיפול..
מה עליי לעשות?
תודה, סיגלית ביבס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה
ד''ר רם דיקמן31/01/2010יש לבצע בירור ע"י מיפוי התרוקנות קיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..ADI28/01/2010
אני לפני ניתוח טבעת בקיבה וביצעתי צילום ושט, קיבה ותריסריון. בתוצאות כתוב כך-
"הודגם בקע היאטלי גולש עם רפלוקס קלוש. קשת התריסיון פונה ימינה- עדות לליגמנטום ע"ש טרייטס ארוך- עשוי להתאים למלרוטציה של המידגאט"
מה זה אומר? האם יש סיכוי שלא אוכל לעבור את הניתוח?
בנוסף לכך, אני כבר יומיים לאחר הצילום ואני סובלת מכאבי בטן נוראיים, מיחושים, קושי ביציאות והיציאות מאוד מוזרות...האם זה בעקבות האבקה שנתנו לי לשתות? זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה..
ADI28/01/2010שכחתי לציין כי ביקרתי היום אצל גסטרואנטרולוג והוא פשוט לא ידע להסביר לי במה מדובר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוחים
ד''ר רם דיקמן29/01/2010הפיענוחים לצערי לא חלק מהשירות שאנו נותנים, זה רק עלול להחטיא, ראי מה כתבנו בראש הפורום, פני עם הצילומים לכירורג, היציאות הן כמו שאמרת תוצאה של מה ששתית לקראת הבדיקה, זה יחלוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)