מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התכווצות אחרי אכילה או שתיהרונן..25/12/2009
שלום אני בן 35 בריא בדרך כלל.מזה יומייים כל דבר שאני אוכל או שותה מיד יש תחושה של התכווצות או לחץ בבטן בצד ימין מתחת לצלעות .מה מקורם ולמה זה קשור .מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צד ימין
ד''ר רם דיקמן26/12/2009יכול להיות קשור לדלקת בכיס המרה או להצטברות גז במעי הגס או הדק, בקש בדיקת סונר בטן עליונה בשלב ראשון והיוועץ בגסטרואנטרולוג בשלב הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזיםשירלי22/12/2009
שלום רב
יש לי בעיה, שנים, ולפעמים היא ממש חמורה
אני סובלת מגזים, כמעט מכל דבר שאני אוכלת, ולפעמים עם ריח מאד לא נעים, ואני לא יודעת מה לעשות.
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים
ד''ר רם דיקמן23/12/2009ראי תשובה בשאלות נפוצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת ממה אני סובלתאלמונית22/12/2009
שלום,
אני בת 45.מזה כ-5 שנים קורה לי מצב שכשאני אוכלת ארוחה רגילה אני ממוטטת לחלוטין לאחר מכן.
עייפות נוראית תופסת אותי ולא מאפשרת לי לתפקד לפעמים 15שעות ויותר.
עם השנים הגעתי למצב שאני יכולה לאכול רק פירות וירקות עד השעה 6 בערב ואז אני אוכלת ארוחה סבירה ללא הגזמה בכמות ונשכבת במיטה.
ככה אני חיה ומיותר לציין שחיי מאוד מוגבלים.
לצערי אני בתקופה הזו גם מאוד העלתי במשקל על אף הדיאטה הקפדנית שגם לוותה ע"י דיאטנית.
לפני כן שמרתי על משקל תקין ע"י תזונה נכונה וספורט, גם אחרי 3 לידות .
עד עכשיו הבדיקות שלי היו תקינות ורק לאחרונה אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס שלפי האנדוקרינולוג לא מסבירים את התופעה ממנה אני סובלת.
האם יכול ליהיות שאני רגישה למזון כלשהו ?אני לא הצלחתי למצא מזון ספציפי להרגשתי הרעה.אני רק יודעת שירקות פרות וביצה משאירים אותי מתפקדת.האם זה יכול ליהיות קשור לתפקוד הכבד למרות שבדיקות רגילות לא העלו דבר?
מה מומלץ לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
ד''ר רם דיקמן23/12/2009מציע פניה לגסטרואנטרולוג, ביצוע גסטרוסקופיה ומיפוי התרוקנות קיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת קולונוסקופיהבעל21/12/2009
כבת 50, מאחר ויש אצלי סיפורמשפחתי של CRC אז כל 5 שנים עושה קולונסקופיה. משהו נקודתי לא ברור לי בתוצאה שקיבלתי ואצטט ברשותך: "המעי הגס נסרק עד לצקום אשר זוהה לפי פתח התוספתן, השסתום האיליאוצקלי וקפלים אופייניים: הנכה סבירה, צואה נוזלית במעי ימני, הרירית שנסרקה נצפתה תקינה ללא פוליפים.". שאלתי: א. מה פרוש "הנכה סבירה"? ואם נראה לך הכל תקין מדוע קיבלתי היום תור לגסטרו אם הכל בסדר???? . תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה סבירה
ד''ר רם דיקמן21/12/2009הכנה סבירה משמעותה שמעל מ 90 אחוז מהמעי נצפו באופן מלא לאחר שטיפות ושאיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ביציאות- קרוהן ברימסיה?!טל21/12/2009
הי,
אני בת 32, קרוהן במעי הדק מגיל 16, היית מטופלת בתרופות (כשנתיים) עד לרימסיה מאז ללא טיפול תרופתי, שומרת על תזונה ומרגישה מצויין.
בחודש האחרון התחיל דימום ביציאות, חשבתי שזה טחורים, אבל עכשיו חזרתי מבדיקה אצל פרוקטולוג שאמר שזה לא טחורים אלא ריר ודם והוא משייך את זה לקרוהן והפנה אותי לגסטרולוג.
אין לי כל תסמינים אחרים, אין חוסרים בבדיקות הדם, אין שילשולים או כאבי בטן , ואני באמת מרגישה מצויין.
האם יתכן שזה התפרצות של קרוהן? האם למרות שהאבחנה הישנה היא קרוהן במעי הדק יכול להיות שעכשיו זה מתפשט או משתנה למעי הגס? האם ישנה אופציה אחרת מעבר לטחורים או קרוהן?
אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם
ד''ר רם דיקמן21/12/2009השאלות במקומן והתשובות בקולונוסקופיה, בצעי את הבדיקה בהקדם ונוכל לדון בכך לאחר מכן, בדקי צואה לתרבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת בדיקת CRP
טל22/12/2009תודה על התשובה, מוסיפה נתונים:
עשיתי היום 22.12.09 בדיקת דם: וCRP והתוצאה היתה 1.85, שאני מבינה שזו רמה המעידה על דלקת.
כמו כן הסתכלתי אחורה על בדיקה זהה מתאריך 3.11.09 והתוצאה היתה תקינה 0.15
- האם ניתן להניח שהדלקת בראשיתה?
- האם העובדה שקיבלתי חיסון שפעת חזירים לפני כ10 ימים, ושפעת עונתית לפני כחודש עלולים להשפיע על רמת הCRP?
- האם היות ואני מאובחנת בקרוהן, ניתן לשלול כל מיני אופציות סרטניות אחרות?
וכעצתך, קבעתי תור לגסטרולוג...
אבל אודה על התייחסות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר רם דיקמן23/12/2009אין לי מה להוסיף בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שקרוהן- עוד שאלות
טל31/12/2009טוב, אז עשיתי סיגמוסקופיה, ורואים דלקת בבירור, ב10 ס"מ האחרונים, לקחו גם ביופסיות. התחלתי טיפול בפנטסה בנרות.
השאלות שלי הן:
1. האם יתכן שזה לא קרוהן אלא קוליטיס? האם הביופסיות יענו על שאלה זו?
2. האם יתכן ויש מקומות אחרים במעי שמודלקים? הרי בדקו רק חלק ספציפי?
3. בעבר בהתקפים (בקרוהן במעי הדק) הייתי לוקחת גם פלג'יל מעבר לפנטסה- האם בקרוהן במעי הגס לא נהוג לתת?
4. האם ממליץ להמשיך בירור עם בדיקות נוספות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת מעי דלקתית
ד''ר רם דיקמן01/01/2010נשמע יותר כמו UC ולא קרוהן, לביופסיות חשיבות רבה מאד, ייתכן וישנה דלקת בעוד חלקים של המעי אם מדובק בקרוהן, מה שלא נראה כך, יש להמשיך במעקב רופא הגסטרו המטפל בך ולבצע בדיקות דם רוטיניות, צפיפות עצם וצילום או הדמייה אחרתשל המעי הדק, אשמח להפנות אותך ליחידה למחלות מעי דלקתיות בבילינסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי...אבל
טל01/01/2010נכון, עכשיו הבנתי... גם באבחנה אחרי הבדיקה רשום proctitis ולא קרוהן...
כנראה הייתי נעולה על הקרוהן.
האם עכשיו זה אומר שאני חולה בשתי המחלות????
איך אפשר לעבור מייעוץ של קופת חולים לייעוץ של בית חולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת מעי דלקתית
ד''ר רם דיקמן02/01/2010בקשי הפנייה מרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רכותשני19/12/2009
שלום, בת 26, 3 שבועות לאחר לידה, במהלך ההריון הייתה לי מס' חודשים צואה רכה ( מתנצלת מראש על התיאור) ללא כאבי בטן פעם ביום בבוקר צואה לא אחידה , מתפרקת, כשפניתי לרופא המשפחה נאמר לי שאולי קשור להריון ולחכות לאחר הלידה, לאחר הלידה עדיין פעם ביום צואה אפילו קצת יותר רכה לפעמים לפני כן כאב בטן קל קצת גזים ואז צורך להכנס לשירותים לאחר היציאה הכל עובר כאילו לא היה, חזרתי לרופא שבדק את הבטן וטען כי לדעתו אין סיבה לדאגה נשלחתי לבדיקות דם של תפקודי כבד ובלוטת התריס , תוצאות הבדיקות נמצאו בתוך הערכים הנורמליים , מה לדעתך יכולה להיות הסיבה ליציאות כאלה? יש לציין כי אני ממש מפוחדת , תודה מראש שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה
ד''ר רם דיקמן21/12/2009ככל הנראה בהדבר קשור לשינוי בהרגלי אכילה, נסי להפחית פרי ואח"כ נסי מוצרי חלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברום הבטןדביר16/12/2009
לד"ר שלום רב,
אני בן 26 לפני שנתיים סבלתי מהחיידק אילובקטר ,ולפני כ4 חודשים חזר לי החיידק שוב.
לפני שנתיים בוצעה בדיקה אינדוסקפיה שההמצאים היו בקע ,חיידק בקיבה אילובקטר,דלקת בתריסיון ודלקת בקיבה.,כרגע אני אחרי טיפול כנגד החיידק לאחר שבצעתי בדיקת נשיפה.
כי התלוננתי על כאבים בבטן,כעת אין לי כאבים בבטן אבל סובל מכאבים בבית החזה באמצא.בקו שמתחת לצוואר.הרופאה טוענת וגם הנטרופת שכנראה יש לי דלקת בוושט,ונקבע לי תור לגסטרו רק בעוד חודשיים.הכאבים חזקים.ולא מצליח להרגיע בעזרת אומפרדקס.אני סובל כמו כן מגרבסים קטנים פעם ב.ורפלוקס קטן .יש גם צרבות מדיי פעם,האם זה אכן מתאים ויכול להיות דלקת בוושט,או שזה יכול להיות בכלל בגלל החיידק בקיבה שעדיין נשאר לי בקיבה
אשמח להצעות ולתגובה
בתודה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה
ד''ר רם דיקמן16/12/2009יש לחזור על הגסטרוסקופיה, בינתיים החל באומפרדקס 20 מג' פעמיים ביום , יש ליטול את הטיפול 30 דקות לפני ארוחה, בוקר וערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של בדיקת נשיפהיאיר14/12/2009
urea c13 -שם בדיקה
0.06-תוצאה
DELTA C-יחידות
1-האם התוצאה היא תקינה
2-ביום הבדיקה חזרתי אחרי כשעה מקבלת כדור הc13 האם זה מפריע לתהליר הבדיקה
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר רם דיקמן15/12/2009זה תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן..מישהי2213/12/2009
שלום.
אני רוצה להתייעץ לגבי בעיה שיש לי.
אני סובלת כמה חודשים מכאב בטן שממוקם בדיוק באזור כיס המרה (בצד ימין)
זה מרגיש כמו כאב כמו דקירות קטנות.
כשזה התחיל זה נמשך שבועיים והכאבים היו נוראים,הרגשתי שמשהו מתנפח שם והולך להתפוצץ.
אחרי זה הכאב נהיה פחות נוראי אבל עדיין יש לי כמה דקות ביום דקירות באזור הזה.
אני עברתי המון בדיקות.
בדיקות דם,אולטרהסאונד לבדוק אם יש לי אבנים בכיס המרה ,וגם גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה.
לא מצאו שום דבר!
הרופא גסטרואנטרולוג אמר שיש לי תסמונת IBS שמאופיינת בספסם קוליטיס ורשם לי פפברין ואמר לי לשמור על דיאטה נכונה.
אני קראתי באינטרנט שתסמונת IBS קשורה לעצירות או שלשולים. אין לי שום תופעות חוץ מהכאב הזה בצד ימין.
האם אני צריכה להמשיך לדרוש עוד בדיקות או שפשוט להשלים עם המצב?
והאם התסמונת הזאת מתאימה למה שיש לי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר רם דיקמן13/12/2009את צודקת, נשמע לי ככאב בטן הדורש בירור ולא רק תסמונת מעי רגיש, יתכן שהכאב תפקודי ולא קשור לבעיה כגון דלקת או ממצא "אמיתי אחר", שווה לשמוע עוד חוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות מרתיות צהובותבת 2613/12/2009
בוקר טוב ,
על מה מצביעה הקאות מרתיות צהובות מימיות ( ללא תוכן של אוכל ) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
ד''ר רם דיקמן13/12/2009על הפרעה בהתרוקנות המרה מהתרסריון ומטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ... בבקשה..
בת 2616/12/2009בגלל ההקאות ובדיקות דם שלא תקינות (כולל אנימיה קשה ) עשיתי אתמול גסטרוסקופיה , והנה התשובה , בבקשה הסבר קצר ... והאם הטיפול הוא רק לוסק 40מ"ג פעמיים ביום 30 דקות לפני ארוחת בוקר וערב . וגסטרוסקופיה חוזרת בעוד 6 שבועות
האם התוצאה מצדיקה את האנימיה וההקאות או שצריך לעבור בדיקה נוספת(קולונוסקופיה) ?
ממצאים :
ושט תקין , מעבר ושט קיבה תקין . בקיבה נשאבו כמויות גדולות של תוכן קיבה חום עם שרדי דם ישן . באנטרום 6 קיבים עד 2ס"מ עם CLEAN BASE עם צלקות גדולות .גסטריס דיפוזית .
בצל התריסריון אדום עם כיבים מרובים סירקולריים וגדולים התופסים שטח ניכר מהיקף התריסריון . קושי במעבר לחלקו השני.
אבחנה אנדוסקופית :
DIFFUSE GASTROPATHY
ANTRAL ULCERS MULTIPLE
נשלחה פתלוגיה : לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
ד''ר רם דיקמן21/12/2009מצדיק בהחלטלגבי קולונוסקופיה, היוועץ ברופא הגסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות והפרעה בהתרוקנותיורם10/12/2009
שלום ד"ר,
מזה כמה חודשים אני סובל מעצירות והפרעה בהתרוקנות.
לפעמים קשה לי לצאת למרות שיש לי רצון לצאת וכאשר אני מצליח ההתרוקנות אינה מוחלטת ואני צריך לשירותים שוב. לפעמים נדרשות שלוש 'ישיבות' עד להרגשת התרוקנות מוחלטת. הדבר מעיק ביום יום.
ביקרתי אצל רופאת המשפחה, שלא חקרה מידי את הסימפטומים ובמהירות החליטה על בדיקת קולונסקופיה וחשד לטנזמוס. הרגשתי היא שלא נסתה לברר בדיוק מה הבעיה.
השאלות שלי -
א. מה יכולות להיות הסיבות לבעיה שתיארתי ?
ב. האם זו הבדיקה הנכונה במיוחד לאור הסיכון (גם אם הקטן) הכרוך בבדיקה.
ג. מה המלצותך לבדיקות / טיפול ?
תודה רבה,
יורם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר רם דיקמן11/12/2009יש לפנות עם הבעיה למרפאת גסטרו העוסקת בבירור עצירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרו לתינוקאור10/12/2009
שלום. בני בן 8 חודשים. כבר כמעט חודשיים שפתאום אין לו תיאבון, מ- 6 ארוחות שהיה רגיל לאכול במהלך היום הוא ירד לשתיים- שלוש ארוחות לאחר מאמצים רבים.שמתי לב שמהרגע שהופיע החוסר תיאבון הוא פולט יותר מהרגיל וזה מוזר כי הוא בקושי אוכל.
הרופאה לאיודעת לומר מה יכולה להיות הבעיה והיא נתנה לי הפניה לבדיקת גסטרו למרות שלדעתה הסיכוי לכך נמוך. האם נראה לך שזאת הבעיה????
אני לא רוצה לעשות לו את הבדיקה הפולשנית הזאת אם הסיכוי שהוא סובל מבעיה זו נמוך.
כיצד בדיקה זו מתבצעת? האם לאחר הבדיקה יהיו כאבים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק
ד''ר רם דיקמן11/12/2009הפורום הינו למבוגרים, עימך הסליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון הבעיהחייל09/12/2009
ד"ר שלום,
אני חייל ואני סובל מזה כ 3-4 חודשים משלשולים בנוסף ל CRP גבוה.
החל מחודש אוגוסט התחלתי לסבול משלשולים (1-3 יציאות ביום). במצבים החריפים אני סובל מיציאות נוזליות לחלוטין ובמקרים מתונים יותר אני סובל מיציאות רכות- כלומר היצאיות לא מתמצקות. מחודש אוגוסט ועד אמצע נובמבר ביצעתי 3 בדיקות דם ואלו תוצאות ה CRP:
17.8.09 - CRP=8
כחודש לאחר מכן CRP=9.4
וכחודש נוסף אחר כך CRP=8.1
היום בוצעה לי בדיקת קולונוסקופיה ונמצא כי:
1. המעי הגס נבדק לכל אורכו ונמצא תקין.
2. המעי הדק הוספי -הודגמו 15 ס"מ ונראו מעט ארוזיות שנדגמו ובליטות המתאימות להיפרפלזיה פוליקולרית. ישנה תמונה בה נראה האילאום הטרמינלי מודלק.
במהלך החודש הראשון של השלשולים והיציאות הרכות עברתי מספר בדיקות אשר שללו צליאק ו helicobacter pylori.אם זאת, נמצא כי יש לי אי סבילות ללקטוז.
בחודש וחצי האחרונים אני סובל מיציאות רכות כאשר אני נמצא בבסיס ולפעמים היציאות הרכות מחמירות ליציאות נוזליות ושילשולים. שמתי לב שבימים שאני חוזר הביתה ונמצא בבית היציאות מתמצקות ואין שילשולים.
תנאי השירות שלי הם 11 ימים בצבא, 3 ימים בבית.
במסגרת העבודה שלי אני עובד בבונקר תת קרקעי למשך 8-10 שעות כל יום. הייתכן כי העבודה בבונקר (הפרשי לחצים) היא זו שמשבשת לי את מערכת העיכול?
בהנחה שלא זה מה שגורם לרכות היציאות, והדלקת היא הבעיה אזי מה יכול לגרום לדלקת ולהסתד עם העובדה שבבית אני לא סובל מיציאות רכות ובבסיס דווקא כן?
אשמח לקבל עזרה.
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הממצאים
ד''ר רם דיקמן09/12/2009במידה וכל התמונה חולפת בבית יש לחשוד דוקא במעי רגיש אולם, האם לקחו ביופסיות מהמעי הגס או הדק? עליך לחזור לרופא הגסטרו ולברר זאת, יש לבצע גסטרוסקופיה וביופסיות ממעי דק ולשקול בירור נוסף בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה קרוהןאלי כהן08/12/2009
שלום רב.
בן 34 ידוע כחולה קרוהן מזה 22 שנים. משקל 80 גובה 180.
ללא טיפול תרופתי כלשהו מזה 10 שנים.
בסה"כ מרגיש מצוין. ללא כאבי בטן. לעיתים יש דימום בצואה. לעיתים צואה שחורה. לאחרונה גרפסים רבים מהפה ללא שליטה. לעיתים כאבים וצריבה באפיגסטרום (מגיב טוב ללוסק כאשר זה קורה). תבחין נשיפה להליקובקטר פילורי יצא שלילי.
בעקבות פניה אליך לפני מס' ימים בפורום זה, ניגשתי לרופא המשפחה והזמנתי סדרה ארוכה של בדיקות וצילומים.
התשובות לבדיקות הדם הגיעו הבוקר. הכל בגדר הנורמה למעט התוצאות הבאות:
CRP=0.94
EOS%=9.3
PLT=129
MPV=13.8
COLESTEROL HDL=33
אני מדגיש בשנית, כי תוצאות שאר בדיקות הדם מצויות בטווח הנורמה.
אני דיי מוטרד מרמת ה- CRP. הרמה גבוהה מדיי.
מחרתיים אני מוזמן לבילנסון פ"ת לבדיקת צפיפות עצם ובשבוע הבא לסונר בטן.
אודה על התייחסותך לממצאים המדאיגים ???
מהם ההשלכות הרפואיות על אדם שלא נטל תרופות כלשהן ב- 10 השנים האחרונות. האם גרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר רם דיקמן09/12/2009הממצאים לא מדאיגים, השאר במעקב גסטרו בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומה קיבהיניב08/12/2009
שלום רב!
לפני כחודשיים אימי חשה כאבי בטן שהלכו והחמירו. לא הגיבו לטיפול ב"אולקוס" מלווים בירידה במשקל, בתיאבון חולשה וכו'...
בוצעה בדיקת גסטרוסקופיה (שהדגימה גוש) בה נלקחה ביופסיה שתוצאותיה:
"בדיקה היסטולוגית מראה שלושה קטעי רירית קיבה עם דלקת פעילה בינונית עד קשה. בריר אשר מעל לאפיתל נוכחות הליקובקטר פילורי רבים. בנוסף תסנין של תאי לימפה בעלי ציטופלזמה בהירה וגרעין בלתי סדיר, עם יצירת נגעים לימפואפיטליאלים בולטים והרס של החלק הבלוטני של הרירית ושל הפאובלות. תאי לימפה נצבעו CD20 חיובי ובצביעת Ki67 נצבעו תאי לימפה. תמונה מתאימה ל- low grade marginal zone lymphoma".
אימי טופלה בקלריתרומיצין, מוקסיפן ואמפרדקס. מאז עברו חודשיים ונראה כאילו העניינים נתקעו. דובר על טיפול כימותרפי והקרנתי אבל הובהר לנו שעד שלא יטופל החיידק בקיבה לא יתחילו בטיפול.
רציתי לשאול את חוות דעתך בעניין, האם יש צורך להמתין עד שהחיידק יסולק והאם לא מבוזבז זמן יקר? מה לגבי בדיקות נוספות כגון: PET CT וכדו'...?
לציין שאימי ביצעה תבחין נשיפה להימצאות הליקובקטר ותשובה תגיע השבוע, אז יגבשו תוכנית טיפולית + ביופסיה חוזרת...
האם מניסיונך יהיה צורך במצבה בטיפול הקרנתי או כימותרפי? מה לגבי ריתוקסימאב? רלוונטית?
תודה רבה על התייחסותך.
יניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
ד''ר רם דיקמן08/12/2009יש לודא הכחדת החיידק מאחר והצלחת סילוקו תתרום לסילוק הלימפומה. את שאר השאלות על טיפול יש להפנות להמטולוג במידה ותוותר הלימפומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)