מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהעמרי09/01/2010
שלום
שמי עמרי ולפני כשנה נכנס לי המעי הדק לתוך המעי הגס וסתם אותו (התפשלות המעי)
ולכן עברתי ניתוח שבו קרטו לי חלק מהמעי
מאז המעי שלי אינו סופג מילחי מרה או מיצי מרה או משהו בסגנון
ולכן אני לוקח כל יום 5 גרם "כולסטיד" באבקה
עכשיו אני כבר שלושה שבועות בהודו ובערך שבוע אחרי שהגעתי התחלתי לשלשל כ4-5 פעמים ביום
השילשול הוא נוזלי מאוד ממש כמו שתן וזהה גם בצבעו הצהוב
כמעט כל בוקר אני מתעורר מוקדם כדי לשלשל
לפני כשבועיים היו יומיים רצופים שבהם לא היו לי יציאות בכלל (לא כולל שתן)
בנוסף אני מסתובב חצי מהיום עם תחושות בחילה
היו לי כבר שני קילקולי קיבה מאוכל מקולקל
אז אני משתדל לאכול מזון נקי ופשוט כמו אורז וכדומה אבל זה לא עוזר
האם יש לי סיבה להיות מודאג?
מה אני יכול לעשות בנידון?
תודה רבה
עמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
ד''ר רם דיקמן10/01/2010שלשול יש לבדוק ע"י תרביות צואה ולטפל בהתאם. אם אין צמיחה נסה פלג'יל 3 פעמים ביום לשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לצילאקנילי09/01/2010
לפני 4 חודשייםחשתי ממש רע, כאבי בטן עזים,בחילות,גזים,נפיחויות,בעיקר בבטן העליונה-ממש הרגשה לא טובה,פניתי לרופאת משפחה-עשיתי בדיקת הליקובקטר ויצא שלילי,היא שלחה אותי לרופא גסטרו ואלו התוצאות-mild shortening and enlargement of villi due to increased lymphoplasmacytic infiltrate in lamina propria with increased surface interaepithelial lymphocytes(mostly cd3+ve'and fewer cd8+ve)-nonspecific'serological correlation necessary.הרופא יעץ לי להתחיל דיאטת ללא גלוטן ולראות איך אני מרגישה-כיום אחרי 2 חודשיים אני מרגישה מצויין לאחר שהתחלתי דיאטת ללא גלוטן-אין כאבי בטן,אין בחילות,אין נפיחויות,במשפחה גילו לאימיצליאקבגיל מאוחר-בגיל 50, הרופא נתן לי לעשות גם בדיקת חומצה פולית ויצא נמוך-1.9 וכן ויטמין d 25-יצא 36, וויטמין b12-ויצא 370,הוא טוען שרק בעוד 2 שנים-נצטרך אולי לעשות משהו נוסף-הרופא טוען שיש לי צליאק כמעט ב100 %-הוא מסתמך על- הגסטרו,על העובדה שאימי חולת צליאק,וכן שהחומצה פולית שלי יצא נמוך-1.9- אני רוצה להבין אם זה ודאי, וכן אם תוכלו להסביר לי מה באמת ראו בבדיקת הגסטרו- כי הוא לא ממש הסביר לי ומה דעתכם-אם לעשות בירור נוסף או שהוא צודק בהשערותיו ,ולמה לא צריך לעשות בעוד כמה חודשים שוב בדיקת גסטרו עלמנת לראות את מצב המעיים,ואם באמת זה נכון להסתמך על הרגשתי הטובה בדיאטה,על החומצה הפולית הירודה,על שאימי גם חולת צליאק,-בבקשה תענו לי מה לעשות ואם אני יכולה להיות רגועה באבחנתו,תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילאק
ד''ר רם דיקמן10/01/2010אני מתרשם שהאבחנה נכונה אולם מציע לפנות לרופא הגסטרו ששלח את הבדיקה ולקבל ממנו את התשובה האם לדעתו יש צליאק או לו.יש לו את האחריות כלפיך והוא זה שצריך להמליץ לך על הדיאטה ובדיקות הדם למעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ממערכת עיכול תחתונהאני09/01/2010
בוקר טוב,
לפני 10 שנים לערך אושפזתי בבי"ח בשל יציאות דמיות שנמשכו כ-5 ימים ברציפות.
לאחר כל הבירורים נמצא פוליפ אינפלמנטורי באיליום הסופי וטחורים.
הייתי במעקב של רופא גסטרו במשך עוד כשנתיים לאחר האשפוז ןמאז ביצעתי כ-3 בדיקות קולונוסקופיה. (האחרונה לפני כ-5 שנים).
ובנוסף ביצעתי קשירת טחורים 3-4 פעמים בתקופה זו.(לאחרונה לפני כ- 4 שנים להערכתי).
מידי כמה חודשים יש לי יציאה דמית (יציאה עם אסלה אדומה מדימום טרי) שנמשך לרוב בין יציאה אחת ל-3.
היום לפנות בוקר שוב היתה האסלה אדומה מדם טרי שיצא רק בעת הוצאת הצואה בליווי קרקורים רבים בבטן. (לציין כי לאחרונה יש לי הרבה קרקורים בבטן), כאשר היציאה עצמה מאוד רכה ולא קשה ובסופה מעת מיימית וכבר במהלך היציאה הדימום פסק לכאורה.
חייב לציין כי כל מקרה כזה מעלה בי חששות, דאגות וחוסר שקט.
רציתי לשאול:
1) מהו בכלל פוליפ אינפלמנטורי והאם יש לו פוטנציאל להפוך למשהו מסוכן בהמשך ?
2) האם יש פרק זמן שלאחריו ניתן לומר כי הממצא אינו מסוכן ואין צורך לעקוב אחריו ? (במקרה שלי מעל 10 שנים).
3) האם הדימומים שיש לי אחת למספר חודשים (6-10 חודשים) ועפ"י התאור שלי מתאים לטחורים ?
4) האם ישנה דרך להבחין האם יש צורך בבדיקת רופא לאחר דימום. (למשל תכיפות היציאות הדמיות, מספרן ועוד סימנים אחרים) ?
5) האם מומלץ לעבור עוד בדיקת קולונוסקופיה והאם הוירטואלית רלוונטית במקרה שלי ?
6) כיצד יש לטפל בבית לאחר ארוע כזה ?
7) האם הקרקורים שייכים למקרה או שהם מקריים ? האם בכלל קרקורים יכולים להעיד על בעיה ?
8) האם בעיה מסוכנת שגורמת לדימום חייבת להתאפיין בעוד תופעות ? (כאבי בטן, בחילות וכו').
תודה רבה על התשובות מראש, על אף שאני די "מנוסה" במקרים אלה בכל פעם מחדש זה מעלה לי חששות ופחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם
ד''ר רם דיקמן10/01/2010יש לחזור על הקולונוסקופיה ולהיוועץ/להבדק ע"י פרוקטולוג
פוליפ דלקתי הוא שפיר לחלוטין ואין לו משמעות לעתיד, הדמם מתאים לטחורים והוא בהחלט מפחיד כך שיש לשים לכך סוף ע"י טיפול בהם. סימנים...מאד מבלבלים ולפיכך הבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק -עדי כליףנילי08/01/2010
הנני עדי כליף בת 43 ,ממש מסקרן אותי אישית- עשיתי בדיקתת דם לצליאק ויצא שלילת,עברתי בדיקת גסטרו שהתוצאהנ היתה-הרופא הסביר לי משהו שקשור לסיסיות-לא יודעת מה זה--הבנתי ממנו שהוא חושד כמעט בוודאות שזה צליאק-אימי התגלה אצלה צליאק-בגיל 60-התחילה דיאטת ללא גלוטן ומרגישה מצויין- אני לפני 3 חודשיים-הרגשתי גרוע ביותר אושפזתי בבי"ח-שילשולים,בחילות,בטן עליונה נפוחה מאוד-הרגשה גרועה-,גזים, אח"כ עשיתי בדיקת הליקובקטר ויצא שלילי- עברתי בדיקת גסטרו בקהילה ויצא משהו שקשור לסיסיות- הרופא הסביר לי ולא הבנתי מזה הסיסיות -הוא בדק גם חומצה פולית אצלי ויצא נמוך-1.9--אני רוצה להבין אם באמת האבחנה שלו ודאית לגביי- הוא טוען שכמעט במאה אחוזים אני חולה בצליאק-הוא מסתמך על זהשאני כבר 3 חודשיים עושהדיאטת גלוטן-לא אוכלת גלוטן ומרגישה מצויין-אין לי כלל בחילות,שלשולים,גזים,נפיחויות, הוא מסתמך גם שלאימי יש צליאק וכן גם החומצה הפוליתהירודה-ממש חשובלי לדעת אם האבחנה שלו נכונה-אולי לגשת לעוד רופא לחוות דעת נוספת או שאין צורך- ולמה הוא חושב שלא צריך לעשות בדיקת גסטרו נוספת עלמנת לראות את המעיים שוב-אודה לכם מאוד אם תענו לי ותעזרו לי,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
ד''ר רם דיקמן08/01/2010על סמך מה שאת אומרת ישנו חשד דיי גבוה לצליאק, מאידך צריך הוכחה היסטולוגית ואם היא קיימת הרי שצליאק אכן זאת האבחנה. אם לא אז צריך לפנות במסודר לחוות דעת שניהי ולהצטייד בתשובות הבדיקות האנדוסקופיות והביופסיות, בדיקות דם כולל ברזל וויטמין B12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מדאיגה...מאיה04/01/2010
שלום....
לפני יומיים סיימתי טיפול נגד הליקובקטר.
יום לפני סוף הטיפול הבחנתי בתופעה מטרידה - הטלתי צואה שחורה מאוד רכה שבמגע עם מיי האסלה- המים הפכה אדומים [ לא אכלתי מאכל כמו סלק וכדומה] , בנוסף אני חשה בכאבים ברום הבטן ואני אנמית [לא מטופלת בכדורי ברזל]
האם התופעה הזו מוכרת.? על מה היא מצביעה?
יכול להיות שזה קרה בגלל האנטיביוטיקה.? או שמא בגלל סיבוכים שגרם החידק?
אשמח להסבר
מודה מקרב לב על התיחסותך ד"ר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה שחורה
ד''ר רם דיקמן05/01/2010אם לא טופלת בקלבטן הרי שייתכן וישנו כיב המדמם, פני לגסטרואנטרולוג והציגי הבעיה ללא דיחוי, אם התופעה חוזרת פני לחדר מיון מיידית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אנטיבוטיקהדביר03/01/2010
שלום רב,
אני לוקח אנטיבוטיקה אוגמנטין 875 מ"ג פעמיים צריך לקחת למשך 10 ימים.
זה בשביל אודם בגרון .
אני סובל מחיידק בקיבה. הילובקטר ומשום מה לאחר שאני נוטל את הכדור האנטיבוטיקה.
אני מרגיש כאבים בבית החזה האמצע והרגשה גם של מעט חום באזור.
האם זה תקין או שאסור לי להמשיך לקחת את האנטיבוטיקה?
במשך יומיים שכחתי לקחת אומפרדקס לפני האנטיבוטיקה
וגם את הכדור פריבוטיקה {החיידקים הטובים}.
טיפול באילובקטר הרופא משפחה ציין שהאנטיבוטיקה גם ככה תחסל אותו תוך כדי לקיחת כדור אומפרדקס וקארין.
אודה לתגובה
אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר רם דיקמן04/01/2010סיים את הטיפול ונסה להתעלם, אם התלונות ימשכו גם לאחר הטיפול בצע גסטרוסקופיה וצילום ושט קיבה והיפגש עם רופא הגסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטרמאיה03/01/2010
תבחין נשימה בשל צרבות ודקירות בקיבה גילה אצל ביתי בת ה 15 הליקובקטר.
היא מטופלת בשמונה כדורים כל יום- כבר שבוע -[ נותר עוד שבוע להשלמת הטיפול].
בשבוע האחרון היא סובלת מצואה ירוקה [ירוק זית]ו רכה ביותר- על סף השילשול, היא ניכנסת לשירותים לעיתים תקופות של פעמיים- שלוש ביום [לעומת פעם ביומיים] בנוסף קיים כאב בצד העליון - נוטה לגב[ מעין דקירות]ו כל תופעות אלה מלוות בהמון גזים. יש לציין פעם ראשונה שביתי ניתקלת בתופעות אלה
האם יכול היות שסימפטומים אלו מראים על סיבוכים כלשהם שיכלו להתפתח בגלל החידק?
האם זה הגיוני שאחרי שבוע של טיפול ימשיך הכאב ואף יהפוך מטריד יותר.?
מצפה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלונות
ד''ר רם דיקמן04/01/2010לא ולא, נסו לעמוד בגבורה בטיפול ולא לשכוח לבדוק שהטיפול הצליח ע"י בדיקת נשיפה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספים לעזרה בבעיות עיכוליונה03/01/2010
שלום ד"ר!
אני בת 27 וסובלת מבעיות עיכול שהחריפו בחודשים האחרונים.
אני רגישה ללקטוז (פער בבדיקה 60) ונמנעת מיוגורטים, חלב וגבינות רכות. בדיקות צליאק והליקובקטר שליליות.
לפני מספר שנים ביצעתי גסטרוסקופיה בעת החמרה - ללא ממצאים.
יש לי ריבוי יציאות (כ-3 ביום), נפיחות והתכווצויות בבטן, ולאחרונה גם צרבות.
יש לי תאבון טוב, ואין חולשה. הייתי אצל גסטרואנטרולוג, והוא אמר כי כנראה אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז.
האם תוספי אנזימי עיכול יכולים לעזור לי (למשל - זימ-קל, או אנזים פפיה)?
האם סיליציאה ג'ל (סיליציום דיאוקסיד) יכול לעזור?
האם תוספת סיבים יכולה לעזור (אני אוכלת הרבה מאוד ירקות, לחם שיפון ושיבולת שועל) ?
חשוב לא פחות - האם תוספים אלו עלולים להזיק?
האם אתה ממליץ על בדיקות נוספות שכדאי לי לבצע?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון
ד''ר רם דיקמן05/01/2010תוכלי לפנות מרפאת מעי רגיש בבית החולים שעובד מול הקופה שלך, בבילינסון איכן שאני עובד הפקס לשליחת הפנייה הוא 9210313
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיברטיקולוזיסשמעון02/01/2010
שלום דר'
אני בן 46 ואובחנתי לפני 12 שנים כסובל מהמחלה דיברטיקולוזיס בבדיקת צילום בחוקן בריום
לפני כשלושה שבועות כאבה לי הבטן התחתונה מימין כשלושה ימים עד שבלכתי לרופא שנתן לי אנטיביטיקה אוגמנטין למשך עשרה ימים כולל דיאטה.
שאלתי היא האם יש איזה שהיא בדיקה כמו דם או צואה שאפשר לדעת בודאות אם זה התקף דיברטיקולוזיס ולא סתם לדחוף אנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד''ר רם דיקמן03/01/2010הדרך לאבחן היא אומנותו של הרופא, אם תשאל אותו יותר פרטים יסביר לך באריכות מדוע נהג כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןיאיר31/12/2009
תוצאה של בדיקת גטרוסקופ-חיידק ים hpמועטים בקיבה
קיבלתי טיפול משולש ואחר מכן בדיקה של תפחין נשיפה והתוצאה -תקינה
למרות זאת עדיין מרגיש כאבי בטן ברגע שאני נושם עמוק ,ריח של עישון
לפעמים יש שלש ולפעמים עצירה,גזים יוצאים פה
1-רציתי לברר בקשר לדבר זה למרות קבלת הטיפןל ותוצאה תקינה של תפחין נשיפה
2-האם יש דבר אחר חוץ מהחיידק שמפריע לדרכי העיכול
3-האם יכול להיות שזה (המעי הרגיז)
4-האם יש עוד בדיקה שצריך לעשות
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלונות
ד''ר רם דיקמן01/01/2010מציע לבדוק אי סבילות לסוכר החלב, פנה בעניין זה לרופא המשפחה (אי סבילות ללקטוז)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נשיפה חיוביתעזרי כהן31/12/2009
לאחר בדיקות רבות בהם לא זיהו מה מקור בעיות הריפלוקס שלי (לפחות חצי שנה ), בדיקת נשיפה שביצעתי יצאה חיובית - 24.5. עד כמה הבעיה חמורה? מהו הטיפול ? אני יודע שחיידק זה גורם לכיבים.בצילום עם הבריום לא גילו לי כלום. האם למזלי אין לי אולקוס למרות נוכחות החיידק?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק
ד''ר רם דיקמן01/01/2010סיים את הטיפול להכחדת החיידק ונראה איך תהיה גם בדיקת הנשיפה החוזרת הבודקת את הצלחת הטיפול. לא נראה שיש כיב אם כי גסטרוסקופיה יותר רגישה לגבי כיבים בקיבה או בתרסריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לחוות דעתאורן30/12/2009
שלום,
אני בן 27, בריא בדרך כלל, לא מעשן.
כבר יותר מחודש שאני בולע אני מרגיש שיש לי גוש בגרון.
יש לי בחילות, גרפסים, צרבות חזקות ולעיתים שילשולים.
בנוסף, מתחת לחיבור הצלעות (בדיוק באמצע) אני מרגיש שכאשר אני לוחץ יש שם נקודה שהיא קשה יחסית, וגורמת לי להרגשת בחילה וכאב.
(הרופאה או כל אדם אחר לא מרגיש בנקודה הזאת)
לאחר אוכל התחושות מתגברות.
בדיקות צואה יצאו תקינות
בדיקת דם לחיידק גילתה שיש לי נוגדנים ולא ניתן לדעת האם יש חיידק כעת או היה בעבר (רפואה מתקדמת ??)
לפני יומיים החליטה הרופאה לנסות אנטיביוטיקה כדי להרוג חיידק בקיבה (אם יש כזה ) ואם זה לא יעבוד אז נעשה בדיקות חודרניות יותר.
הטיפול שקיבלתי הינו :
2 מוקסיפן * 500 מג
1 קארין 250 מג
1 לטנון - לטיפול בצרבות
את הכדורים הנ"ל אני צריך לקחת פעמיים ביום (כלומר סה"כ 8 כדורים ביום)
רציתי לקבל חוות דעת שניה, בייחוד לגבי כמות האנטיביוטיקה שאני בולע ביום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול בהליקובקטר
ד''ר רם דיקמן30/12/2009לגבי הטיפול, להערכת[י יש לקחת אותו מעט אחרת, יש לפנות לקבלת הדרכה ע"י רופא גסטרו מומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות...30/12/2009
שלום אני בת 18 סובלת מקושי ביציאות כבר קרוב לשלושה שבועות, לפני שבוע זה החמיר יש לי יציאה כל יום, אבל אני לא מרגישה שאני מתרוקנת עד הסוף, שיש עדיין צואה שלא יוצאת, ולאחר מכן במשך היום יש לי הרגשה שאני צריכה ללכת לשירותים וכואבת לי הבטן ממש, ואני מנסה לעשות והצואה פשוט לא יוצאת. ואני מרגישה צורך חזק לעשות, אבל זה לא יוצא.זה גורם לי לאי נוחות בבטן במשך היום, הבטן שלי נפוחה, גורם לי להרגשה רע ,יש לי הרבה גזים.
אני אוכלת פירות וירקות ואוכל מקמח מלא ואורז מלא וכו .. אני שותה המון מים ביום. לוקחת לפני השינה כפית של גרעיני פישתן ובולעת עם מים. ובבוקר אני שותה מיץ לימון עם כפית שמן זית.
בנוסף אני לוקחת גם פרוביוטיק. אבל מערכת העיכול שלי פשוט לא עובדת טוב.
יש לציין שעשיתי שישה טיפולי קולוניק שהתפרסו על ארבעה חודשים.בעקבות טיפול בקנדידה. יכול להיות שהטיפול בקולוניק גרם לי למעי עצל??.. זה הפיך? מה עלי לעשות? לפנות לרופא?זה מאוד מעיק עלי, ומפחיד אותי שגרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בהתרוקנות
ד''ר רם דיקמן30/12/2009יש לברר את הבעיה במרפאת רצפת האגן, קיימת בכל בית חולים מרכזי, כחלק ממכון גסטרו, בקשי הפנייה לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בהתרוקנות
...30/12/2009האם לדעתך זה נגרם מהשימוש בקולוניק?
והאם ניתן לרפא את שרירי רצפת האגן?.. האם זה הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבות
ד''ר רם דיקמן31/12/2009נסה לבצע את הבירור, השאלות תפתרנה מאליהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
עדי08/01/2010פתרון מהיר מרפואה סינית 0546848376
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה?אמא לבן 328/12/2009
שלום, אני בת 41. בשלוש השנים האחרונות ילדתי פעמיים ולפני כחצי שנה עברתי לצערי גרידה בשבוע מתקדם. לאחר הלידות היה לי מן "בשר" שהרגשתי בו חיצונית כשנגעתי בפי הטבעת, וגם בגלל תפרים היה לי כואב ביציאות.
זה חלף, ויש לי היום לעיתים חתיכת "בשר" קטנה מאוד בפי הטבעת.(טחורים? פיסורה? - לא יודעת איך נקרא)
בדר"כ אני לא סובלת מכאבים בעת יציאות.
בדר"כ היציאות רכות,
לעיתים במקרים בהם אני מתאמצת להוציא יציאה, אז אני מרגישה מעין צריבה.
בדר"כ (כאמור במרחק זמן מהלידות, לידה אחרונה לפני שנה ) אני לא סובלת מכאבים ולא מבעיות כלשהן ביציאות.
היום בבוקר היו לי כאבי בטן לזמן קצר כששכבתי במיטה (כאילו יש "פעילות מעיים") הכאבים חלפו כעבור זמן קצר.
כשהלכתי לשירותים נאלצתי להתאמץ מעט על מנת שתהיה יציאה ואמנם היתה יציאה, ובניגוב ראיתי לפתע, מעט דם על הנייר (ממש טיפה). בניגוב חוזר לא היה שום דם.
ממה עלול לנבוע הדימום הקל ביותר הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להיבהל
ד''ר רם דיקמן29/12/2009פני לפרוקטולוג ובהמשך בצעי קולונוסקופיה, נשמע כרירית רקטום הבולטת או טחורים, בכל מקרה ממצא שפיר, לא להיבהל אך גם לא לבזבז זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת הבהרה!!
אמא לבן329/12/2009ד"ר נכבד,
שאלת הבהרה:
אתה כותב "לא להבהל" ומצד שני אתה כותב "לא לבזבז זמן"
(האמת, תשובתך די הבהילה אותי)
אם אין מה להיבהל אז מדוע "לא לבזבז זמן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
ד''ר רם דיקמן30/12/2009כוונתי היא שלאור זאת שזה מטרד ומדמם רצוי לפנות ליעוץ בטווח סביר של עד כחודש, אני חוזר ומבהיר להערכתי התאור שלך מתאים למשהו שפיר לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןןןמירן27/12/2009
שלום לכל באי הפורום אני סובלת מזה שנה מכאבי בטן כרוניים ברום הבטן עם תסמינים לא ברורים לגבי מעי רגיז ומתוך מצוקת כאב שלא מרפה ממני ומפריע לתפקוד היומיומי שלי, אני פונה אליכם כדי לדעת מה אתם חושבים, מתוך נסיונכם, על הבעיה שלי והאם למישהו התסמינים הספציפיים שאני חווה מוכרים לו/ה? אני בטוחה שאין חכם כבעל ניסיון, בפרט שמדובר בעיה עולמית שייתכן שגם אני התחלתי לסבול ממנה, פתאום בלי שום הודעה מוקדמת, בגיל 19. להלן תיאור הבעיה: נתונים כלליים בת 19, בריא בדר"כ, מעשנת מעט, לא שותה אלכוהול, 165 ס"מ/50 ק"ג, ללא מחלות תורשתיות. כאבים וסימפטומים: סוג ראשון- אני סובלת מזה שישה חודשים פלוס מכאבים בבית החזה בצד ימין. הכאב הולך ובא לסירוגין ומשנה את אופיו ועצמתו ונסבל באופן יחסי. הכאב משתנה לסירוגין, לפעמים דקירות אך לרוב לוחץ ועמום. סוג שני - ברום הבטן ממרכז הגוף באזור הסרעפת ועד לצלע ימין מתחת לחזה. התחושה היא בלתי נסבלת של כאב כרוני קבוע לוחץ ועמום במשך כל שעות היממה ומאוד מטריד ,היה לי לפני כמה חודשים הליקובקטר קיבלתי טיפול משולש באנטיביוטיקה ובאומפרדקס אני לא יכולה לקבל טיפול בקארין כי אני אלרגית לרטרומיצין,אני משלשלת מידי פעם ואף ניגרמה לי בעיה של אי סבילות ללקטוז מהשילשולים או מיכול סיבה אחרת,הכאבים אימים וגורמים לי לחץ וקושי בנשימה ירד לי הברזל בצורה משמועותית לדברי הרופא בדיקת גאסטרוסקופיה שעשיתי כולל הביופסיה יצאו תקינות אני מרגישה הרגשת נפיחות בבטן ואי נוחות יש לי אוויר בבטן לא פלוצים פשוט אוויר שיוא ללא רעש ומידיי פעם שורף לי בפי הטבעת אחרי יציאהלקחתי אומפרדקס שלא עזר אח"כ לקחתי כמה חודשים גאסטרו ואז לנטון ואס לוסק ועכשיו זנטאק שמעט עוזר כל שאר הכדורים הקלו ועכשיו מתחיל להיות לי שוב כאבים ברום הבטן גם עם הזנטק אני מרגישה שכאילו מגרד לי בתוך הבן וזה גורם לי לנפוח אותה כדיי ליצור הימתחות של השרירים שכאילו מגרדת האם הברזל קשור לזה שאולי ההליקובקטר חזר?אני לוקחת שנה גלולות בשם יסמין האם זה קשור?האם מוצרי חלב שגורמים פתאום לשישלשולים אימיום יכולים להיות קשורים אני ממש חסרת אונים בגילי זה לא רגיל זה עוצר לי את כל שגרת היום בבקשה אם למישהו יש הצעות שישאיר הודעה , ועוד משהו ששכחתיהאם שימוש ממושך בכל הכדורים האלו לקייבה גורמים נזק עתידי בעיות כבד וכדומה!?י שלציין שמבנה הגוף שלי מאוד רזה,במידה ויתגלה שוב ההליקובקטר יש איזה תוסף תזונה שמומלץ לקחת לחזיוק הגוף עם האנטיביוטיקה?
אני צריכה לקחת תוסף ברזל כי ירד לי הברזל,תוסף אינזים לפירוק סוכר החלב גלולות יסמין למניעת הריון זנתאק לקייבה ואולי גם אנטיביוטיקה להליקובקטר?הגיוני לקחת את כל הכדורים האלו?????ועוד בגיל 19??בבקשה שמישהו יכוון אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ארוכה מאד
ד''ר רם דיקמן27/12/2009נסי לתמצת ואנסה לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)