מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפלוקס?אריאלה19/09/2013
אני בת 61. מזה כשנה סובלת מבעיה הקשורה כנראה לדרכי העיכול. מספר דקות לאחר ארוחת הבוקר, ללא כל קשר למזון ולכמות שצרכתי (בד'כ ארוחה קלה, 2 פרוסות לחם או דגני בוקר), יש הצטברות של גושי ליחה בצבע לבן. עד שהגושים אינם נפלטים החוצה דרך הקאה אינני נרגעת. זה קורה בצורה קלה יותר גם בשאר הארוחות אך אז בנוסף, המזון שנצרך עולה כלפי מעלה בדרך כלל בלי הקאה.
אני באופן קבוע מכחכחת בגרון בעיקר בצידו השמאלי.
בחודש האחרון יש החמרה משמעותית. בדיקת אלרגיה קבעה כי אני רגישה לקרדית האבק בצורה קשה.
בוצעה קולונוסקופיה ובדיקה לחיידק הליקובקטר בנשיפה ללא ממצאים פתלוגיים בשתי הבדיקות. מעבר לכך אני סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס שמאוזנת תרופתית.
מזה כחודשיים אני לוקחת אומפרדקס פעם ביום על קיבה ריקה אך השינוי, אם בכלל, הוא מינורי.
נקבעה לי בדיקת גסטרו רק לעוד חודשיים.
מאחר והמצב רק מחמיר, אודה לך אם על סמך המידע שמסרתי, זאת הבדיקה האמורה לתת מענה למצבי. האם ייתכנו גורמים אחרים היכולים להסביר את מצבי ואם כן, אילו בדיקות צריך לבצע על מנת לאשש או לשלול.
להתייחסותך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן30/09/2013קשה מאד להעריך. ציינת מספר רב של תסמינים. פני לגסטרואנטרולוג , אפשר גם לפני הגסטרוסקופיה לבירור וניסיון טיפולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5HTPרועי18/09/2013
ד"ר שלום
האם נטילת 5HTP עשויה לעזור ל IBS
ובאיזה מינון מקובל לקחת אותו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - היעדר אלטרולט בשוק-האם לקחת אלטרול?יוסי16/09/2013
שלום,
אני נוטל אלטרולט 10 מ"ג מזה שלוש שנים, בשל מעי רגיז... בשבועות האחרונים אני מנסה להשיג את הכדור אבל אין בנמצא, בשל מחסור בחברה, לדברי הרוקחים.
האם ניטל לקחת אלטרול (לחצות ל-2 היות והוא מגיע במינון של 25 מ"ג)?
האם זהו למעשה אותו הכדור, פשוט במינון שונה ? (טבע מייצרת את שניהם)
האם יש לו תופעות לוואי / תופעות של הסתגלות, או שבגלל שזה אותו הכדור למעשה, אז לא יורגש כל הבדל?
כמו כן, האם יש המלצה לכדור חלופי אחר שפועל באותה צורה ?
כמובן שקבעתי תור לרופא, אבל עד שיגיע התור... אשמח לקצת מידע.
תודה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - AFPנעם15/09/2013
שלום
במסגרת מעקב כבד שומני אני מבצע בדיקות דם.
אחד מהפרמטרים הוא AFP:
AFP-TUMOR MARK. 3.16 NG/ML
ב-98% מהאוכלוסיה פחות מ - 9 NG/ML
ממה שאני מבין התוצאה בסדר, רק ברצוני לשאול האם יש משמעות כלשהי לעובדה שיש עליה מתונה בבדיקות ? :
לפני שנה וחצי היה 1.47
לפני חצי שנה היה 2.71
וכעת 3.47
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AFP - תגובה
פרופ' נחום ויסמן30/09/2013במה העליה? בתפקודי הכבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד מוגדלנעם12/09/2013
ערב טוב
בן 39, במעקב חצי שנתי US עקב כבד שומני.
בבדיקה האחרונה:
"כבד- בעל מרקם שומני, קושי בהדגמה לעומק, מוגדל כ- 21 ס'מ גודלו. לבלב- הודגם חלקית, ללא ממצא בולט"
האם 21 ס"מ זה גודל חריג במיוחד ודורש התייחסות/בירור מיוחדים, או שכבד שומני לכשלעצמו יכול להסביר את הגודל הזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד מוגדל - תגובה
פרופ' נחום ויסמן30/09/2013היום נהוג לטפל ולברר כבד שומני. אנא פנה לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בבטן העליונהמירה11/09/2013
שלום,
כבר כמה חודשים שאני סובלת מגרד בחלק העליון של הבטן כאשר אני לוחצת כואב לי בעיקר למעלה בצד שמואל קצת מיתחת לצלעות. רופאת המשפחה אמרה שזאת הקיבה ונתנה לי כדורים נגד צרבת שלא ממש עזרו. עשיתי גם בדיקת צואה, אני לא יודעת בדיוק מה נבדק שם אבל היא יצאה תקינה והתחילו לי קצת טחורין לאחרונה לאחר שילדתי לפני שנה.
דואגת, ואשמח לדעת מה זה יכול להיות ועם מי עלי להתיעץ בנושא? איזה בדיקות כדי לי לעשות?
תודה רבה רבה
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
מירה11/09/2013רוצה להוסיף שאני בת 31 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקסנטלי10/09/2013
האם מותר לשלב אומפרדקס עם רמוטיב? כי רשום בעלון של אומפרדקס שלא טוב השילוב עם רמוטיב..
ועוד שאלה.. הייתי אצל גסטרו אמרתי לו שיש לי קשיי נשימה ושאני רוצה לבדוק את הסרעפת והוא אמר שזה לא קשור לסרעפת כי אם יש בעיה בסרעפת בן אדם מת, אבל קראתי שכן יכולים להיות קשיי נשימה מסרעפת והוא טוען שלא... אז מה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס - תגובה
פרופ' נחום ויסמן24/10/2013לא חושב שיש לבדוק ספציפית סרעפת בתלונות שכאלה. רצוי בכל מקרה לברר את הסיבה לקוצר הנשימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ונפיחותשיר08/09/2013
אני סובלת כבר 4 חודשים מאי נוחות בבטן, שבעיקר מלווה בגזים ונפיחות, בעיקר בבוקר כשאני קמה. לא שיניתי דבר בתזונה שלי. ממה נובעת התופעה? אילו בדיקות רצוי לעשות? אילו בדיקות דם רצוי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן
שיר08/09/2013שכחתי לציין שאני בת 30. בריאה בד"כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן ונפיחות - תגובה
פרופ' נחום ויסמן09/09/2013צריך לקבל פרטים נוספים. גסטרואנטרולוג יכול לעזור בבירור.האם קודם לא סבלת מתופעות אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס+שבר סרעפתידינה02/09/2013
שלום
אני מטופלת בנאקסיום 20 מג ,שאני נוטלת בשעות הערב.
בהתאם לצורך( לעיתים רחוקות -לחומציות או כאבים בקיבה) אני מוסיפה כדור.
אני מתעוררת בבקרים עם טעם לא טוב בפה, האם תוספת של נקסיום יכולה לעזור לתופעה זו ?
תודה דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס+שבר סרעפתי - תגובה
פרופ' נחום ויסמן03/09/2013יתכן אחד גם בערב, הקפידי לא לאכול מספר שעות לפני השינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן והריוןשלומית01/09/2013
שלום. אני בת 26, חולת קרוהן מגיל 22, המחלה מוגדרת כקלה-בינונית. מטופלת באימורן 125 מ״ג כבר כמעט שנתיים. בעלי ואני רוצים להתחיל לנסות להרות. האם יש משהו שאני צריכה לעשות/ לדעת עליו לפני? או האם עלי להפחית את מינון הכדורים וכדומה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן והריון - תגובה
פרופ' נחום ויסמן02/09/2013כן בהחלט והגסטרואנטרולוג שמטפל בך ישמח להעיר את עייניך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןאורפז30/08/2013
שלום רב, אני בחור בן 29 בחור בריא בדרך כלל, באופן פתאומי החלו לי כאבי בטן בהתחלה כמו הרגשה של חום בבטן צד שמאל לא למטה ולא למעלה זה היה ממוקד באזור מסויים באמצע של הצד שמאל.ולאחר מכן החלו כאבים .עברו כ3 שעות וכעת הכאבים מתרכזים באמצע הבטן ולא בצד כמו שהיה קודם.וכן יש כאבים באזור חיבור של הירך רגל (מפשעות בצד שמאל) והרגשה של בחילות. מה זה יכול להיות? האם יש לי פצינטיט של הבטן (לא יודע איך מבטאים את השם) ,או שאולי זה קלקול קיבה בכלל.למרות שאין קיאה ואין חום. אודה לתגובה שלומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן02/09/2013לא נראה אפנדציט ולא קלקול קיבה אם ממשיך דורש בירור ראשית של רופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ct חזהמאיר29/08/2013
שלום
עקב ממצא חשוד בצילום חזה, הופניתי ע"י רופא ריאות לבדיקת ct חזה עם חומר ניגוד.
אלו איברים (מעבר להדמיה של הריאות) נבדקים ב - ct חזה ?
האם למשל הכבד מודגם ? (אני סובל מכבד שומני ומוגדל, ובמעקב ע"י US)
במידה וכן, האם זה נותן אינדיקציה טובה לגבי מצב הכבד יותר מאשר ה US ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ct חזה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן02/09/2013הייתי מציע להתרכז כרגע בבירור הממצא בחזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדאורית28/08/2013
שלום רב,
אני סובלת מזה זמן רב מכאבים בצד ימין של הבטן (לצד ומעל הטבור)
עשיתי בדיקות דם והתוצאות תקינות לחלוטין...
האם זה אומר שעליי לשלול בהכרח בעיות עם כבד או כיס מרה?
הבנתי שאם ישנה בעיה כלשהו עם הכבד א כיס המרה בדיקות דם לתפקודי כבד וכו אמורות להראות אותה, האם אני צודקת?
האם בדיקות דם אינן מספיק אמינות כדי לשלול בעיות מסוג זה?
חשוב לציין כי בצעתי בדיקות אולטראסאונד שגם נמצאו תקינות
אשמח לתגובה
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - תגובה
פרופ' נחום ויסמן02/09/2013מציע ייעוץ גסטרואנטרולוג. לא מתאים לייעוץ דרך האתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטריעלי26/08/2013
שלום. חבר שלי אובחן עם הליקובקטר. הבנתי שאפשר להידבק כאשר גרים יחד.
1. האם עלי להידבק? מבחינת תסמינים קשורים, לפעמים יש לי צרבת, לפעמים כאבי בטן. נאמר לי שיש לי IBS.
2. האם על בני משפחתו להיבדק?
3. האם יש קשר בין הליקובקטר לריח רע מהפה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הליקובקטר טיפול משולש ושילשוליםשירן22/08/2013
שלום
לאחר שנמצא שיש לי את החיידק בקיבה נתנו לי טיפול משולש. אני כבר 9 ימים נוטלת את התרופות
ב3 ימים אחרונים אני פשוט סובלת מהבטן לא כי כואב, אלא פשוט סובלת משלשול.
זה לא נעים והבטן בתחושה זוועתית ...
מה עושים ? האם הטיפול יעיל?
איך יודעים בתום הטיפול שהחיידק טופל? נכמר לי לשתות 10 ימים ואת לנטון להמשיך עד הסוף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר טיפול משולש ושילשולים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן26/08/2013שלשולים נובעים מהאנטיביוטיקה שאת מקבלת המשנה את אוכלוסית חיידקי המעי והורגת חלק מהם.
נתן לקחת פרוביוטיקה או לחכות שיחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)