מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- budesonמני01/07/2013
שלום פרופ',
ברצוני לברר האם התרופה budeson מתאימה לטיפול בדלקת מוקדית/אזורית קלה במעי הימני(segmental colitis)? כמה זמן מרגע לקיחת הכדור מתחילה ההשפעה שלו? אם אני עושה בדיקת דם אחרי 8 ימים של טיפול, האם יש סיכויי לתשובות לא אמינות בבדיקה?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר budeson - תגובה
פרופ' נחום ויסמן02/07/2013אלות אלה צריכות להיות מופנות לגסטרואנטרולוג שנתן לך את התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשול מידיי בוקרדולב30/06/2013
שלום רב,
אני בן 26, אני קם מידיי בוקר לעבודה בשעה 6 בבוקר (6 שעות שינה בדר"כ).
זה לא קורה במיידי אלא כעבור 10-15 דקות בערך מהרגע שקמתי אני מתחיל להרגיש אי נוחות בבטן ואז רץ לשירותים לשלשל.
בשאר חלקי היום היציאות רגילות ללא בעיות מיוחדות.
התופעה נמשכת כבר כמעט 4 חודשים.
הפסקתי לשתות מוגז 3 שעות לפני השינה במשך שבוע, זה לא עזר.
הפסקתי לאכול שעתיים לפני השינה במשך שבוע, זה לא עזר.
מידע כללי : אני אוכל 3 ארוחות ביום. מרבה לשתות תה (5-6 כוסות ביום). לא שותה חלב אבל אוכל גבינות. אני בשרי. עשיתי בדיקות דם לאחרונה והכל היה תקין. אני עושה ספורט 3 פעמים בשבוע. ואני לא נוטל תרופות חוץ מ"סרטייד דיסקוס" (אסטמה).
איך אני פותר את העניין הזה ?
אודה לתשובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילשול מידיי בוקר - תגובה
פרופ' נחום ויסמן01/07/2013נראה לי שכדאי שתתיעץ עם גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודהלימור סויסה30/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן01/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפאסל אני מעוניינת בתשובהלימור סויסה30/06/2013
לבן שלי הצעיר שהוא כיום בן 18 יש מחלת קרוהן והוא נותל רפאסל של 1 גרם ורופאת הגסרו שלו תעתה ונתנה לנו מירשם של רפסאל של 500 מיליגרם ובטעות הוצאתי את הכדורים האלה ואנילא יודעת כמה לתת לו מהתרופה הזו כדי שיהיה הסכום שווה ל-1 גרם בבקשה לענות לי תשובה בהקדם האפשרי למיייל שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חוזרת למה ששאלתי
לימור סויסה30/06/2013יש לי בן שהוא מיגיל 12 עים מחלת קרוהן והגיע עים חסימת מעיים וניתחו אותו והורידו לו בערך 30 ס"מ מהמעיים ונכון להיום הוא מקבל רפאסל של 1 גרם הרופאת גסטרו החדשה שלו נתנה לו בטעות מירשם של רפאסל של 500 מיליגרם והשאלה שלי כזו באיזה מינון אני יכולה לתת לו את הרפאסל של 500 מיליגרם 3 ליום ?אני שואלת מהסיבה שאת הרפאסל של 1 גרם הוא מקבל 2 ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה אחרי אוכל- לאחר ניתוחשי-לי25/06/2013
שלום אני בת 32 לאחר לפרוסקופיה גניקולוגית היה לי הריון חוץ רחמי, ציסטה שהתפוצצה בחלל הבטן ולכן איבדתי הרבה דם, והוצאת חצוצרה שמאלית, אנמיה כרגע אני עומדת על
10 הומוגולובין. לפני הניתוח הבטן הייתה נפוחה והיו לי כאבים לאחר הניתוח כשבועיים אחרי יש לי בעיה ואני אשמח להצעתך, כל פעם אחרי אוכל הבטן נמתחת ונפוחה כמו בלון וכך
גם כואבת כי אני בכל זאת לאחר ניתוח לעיתים מלווה בגזים אך לא כל הזמן הייתי אצל רופאת משפחה כרגע היא נתנה לי לנטון 30 ואנציפלמד בתקווה שיעזור אך לשווא אני סובלת כל פעם אחרי ארוחה הבטן מתנפחת וכואבת וזה גורם גם לכאבים ולעצבים אשמח לדעת ממה זה יכול לנבוע? בהמשך השבוע אני אמורה ומתכוונת לשוב לרופאה בתקווה לאולטרסאונד והפנייה לגסטרולוג.
המשך יום נעים.
שי- לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה אחרי אוכל- לאחר ניתוח - תגובה
פרופ' נחום ויסמן25/06/2013גסטרואנטרולוג עשוי לעזור. יתכן ומדובר בחסימה חלקית על רקע של הדבקויות. פני לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילורישקמה24/06/2013
שלום,
לאחר מספר מקרים של כאבי בטן הקאות והתעלפויות בנוסף לליחה שיעול וכאבי סינוסיטיס
ניגשתי לרופאת המשפחה שלי לקבל הפניה לבדיקת חיידק ההליקופטר פילורי ובדיקה לרגישות ללקטוז ובנוסף ביקשתי כדורים להקלת הגודש והכאבים החזקים שהופיעו בארובות העין המצח ועצמות הלחיים
משום מה הרופאה הביאה לי אומפרדקס
בתמימותי חשבתי כי אלה הכדורים לייבוש הליחה(כך הרופאה הציגה אותם) ונטלתי אותם במשך ארבעה ימים
לאחר ארבעה ימים חוויתי אירוע מוזר במהלך הנהיגה ברכב,בו חשתי נמלול בזרועות הידיים ותחושה עילפון קלה
לא יכלתי לנהוג אך הגעתי בעזרת חברים הביתה
למחרת בדקנו את הכדורים וגילינו כי הם כדורים חזקים לכיב קיבה חמור
מה שהדאיג אותי היו 2 דברים:
א. בכל קפליה יש לקטוז (הרופאה ידעה שיש לי חשד לרגישות ללקטוז-היא הביאה לי את ההפניה)
ב. קראתי כי הוא קשור איכשהו להכחדת חיידק ההילקובטר
העניין הוא שכמה ימים אחרי הייתה לי את הבדיקה ל
חיידק
ותהיתי האם יכול להיות שהכדורים שיבשו את הבדיקה ועליי לעשותה מחדש..?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי - תגובה
פרופ' נחום ויסמן24/06/2013בד"כ יש להפסיק את התרופה שבוע קודם. בררי עם המעבדה שעית זאת שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מר מהגרוןקרני21/06/2013
אני בת 38 ומזה שבוע יוצא לי טעם מר מהגרון. שאלתי היא האם זה קשור לקיבה? למה זה יכול להיות קשור? אני לא יודעת אם זה קשור אבל חשוב לי לציין שאני בתקופה לחוצה ומתוחה. שאלה נוספת איזה בדיקה כדאי לי לעשות קודם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מר מהגרון - תגובה
פרופ' נחום ויסמן23/06/2013ה יכול קשור לקיבה , זה יכול להיות קשור למערכת הסינוסים וישנן סיבות אחרות גפ כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן לא תקינה - LEUCOCYTES 500לאה20/06/2013
בתי, בת 29, עשתה בדיקת שתן. LEUCOCYTES בשתן ערך של 500 . בנוסף לכך יש +MUCOUS, ++ UPATEL CRYCBAIL ++, SQUAMOUS EPITHEL CALL .
היום גם פתאום הופיעו כאבי בטן. תרבית שטן שלילי. הרופא שלה לא עובד עד יום שני. מה הכוון - האם כדאי ללכת בינתיים לגסטרולוג או אורולוג?
אני מאוד דואגת,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן לא תקינה - LEUCOCYTES 500 - תגובה
פרופ' נחום ויסמן21/06/2013א בדקתי אותה ולא קבלתי אנמנזה על כאבי הבטן ולכן קשה לי לייעץ. לא נראה לי דווקא גסטראנטרולוג אולי גניקולוג? יש לחזור על תרבית שתן..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהדקלה16/06/2013
שלום רב,
ראשית רקע על עצמי: לפני 10 חודשים ביצעתי ניתוח כריתת המעי הגס (את כולו) עם יצירת פאוץ' על רקע פוליפוזיס (אין ברקע זכר למחלות קרוהן/קוליטיס)
בשבוע שעבר ביצעתי בדיקת סיגמואידסקופיה ולהלן הממצאים: פאוציטיס בגוף הפאוץ עם כיבים.
שוחחרתי הביתה עם הפנייה לעוד חודש לגסטרונטרולוג שמטפל בי
מה אומר הממצא של פאוציטיס וכיבים (אשמח לפירוט מדוייק)
והאם אין צורך בטיפול תרופתי? (לא מסוכן להמתין חודש עד הביקור אצל הרופא?) או תזונה מיוחדת?
אודה מאוד לתשובה מפורטת והמלצותך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן20/06/2013אופן כללי לכל שאלה יש תשובה. דלקת בפאוץ שכיחה אחרי ניתוח. גסטרואנטרולוג יוכל לייעץ לך מה לעשות בהתאם למצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין יציאותמאור16/06/2013
שלום, כשהייתי צעירה יותר הייתי בדיכאון ולא הייתי אוכלת בכלל, רק שותה ומעשנת בכמויות וזה הרס לי את הגוף, כתוצאה מכך אין לי יציאות [יש יציאה אחת לחודש וגם זה בעזרת תרופות], המעיים שלי לא עובדים וגם המחזור שלי הפסיק, אני מקבלת מחזור רק בעזרת גלולות.. הייתי אצל רופא והוא אמר לי לשתות אבקה מסויימת כל יום ושתיתי לתקופה אבל זה לא עזר. הוא טען שאם לא אטפל בזה לא נשאר לי הרבה לחיות. האם הדבר נכון?
מה האופציות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין יציאות - תגובה
פרופ' נחום ויסמן20/06/2013נראה לי שהסיבה לדבריו ולתלונותיך הוא הכנסה קלרוית ירודה שנמשכת.יש לטפל במכלול הדברים. נראה לי שההתחלנ לא עם גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול לאחר נטילת אנטיביוטיקהטל16/06/2013
שלום, לאחר אשפוז נטלתי ציפרודקס וקלינדמיצין (דלצין) במשך שבוע, וסובלת משלשולים מקבלת התרופות ועד היום 9 ימים אחרי. ללא כאבי בטן או חום, האם דורש טיפול רפואי? או מספיק שימוש בפרוביוטיקה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות השלשול 1-3 פעמים ביום.
טל16/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשול לאחר נטילת אנטיביוטיקה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן20/06/2013השלשול נובע משינוי אוגלוסית חיידקי המעיים. יעבור עם הזמן. נתן להעזר בפרוביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאוד..עדן346357416/06/2013
שלום, אם זה חשוב אציין קודם את גילי- אני בת 20, ויש לי בעיה שמדאיגה אותי מאוד לאחרונה.. כבר במשך כמה שנים היתה לי בעיה ביציאות והיו לי עצירויות קשות.. נורא התביישתי ללכת לטפל בזה ולפנות לרופא בעניין, באיזשהו שלב הנחתי שיש לי טחורים כי כשהייתי עושה קקי ממש הרגשתי מן חסימה שם והבעיה החמירה בשנה האחרונה... זה הפך לממש בלתי נסבל אז כן קבעתי תור לרופא למרות שהייתי אכולת חרדות ובושה, הפרקטולוג עשה לי בדיקה שבה הוא הכניס אצבע לפי הטבעת ואמר שאין לי בכלל טחורים, הוא שאל כמה שאלות בנוגע ליציאות והסברתי שיש לי עצירות קשה אז הוא אמר שזה כנראה קשור להרגלי התזונה שלי וגם לעובדה שאני נוטלת תרופות פסיכיאטריות שיכלו להכיל תופעות לוואי כאלו. העניין הוא שזה התחיל גם לפני נטילת התרופות, אולי רק היה פחות חמור אז. הוא נתן לי תרופה כלשהי שהייתי לוקחת במשך שבוע(לא זוכרת את שמה) זה עזר ממש מעט וגם גרם לאי נעימות בבטן ולא לקחתי אותה עד הסוף ממש.. למרות שהוא אמר לבוא אליו שוב אם לא יחול שיפור במצב, לא עשיתי זאת. בחודשים האחרונים חלה החמרה קשה יותר במצב, היתה פעם אחת שראיתי דם בעת היציאה ולמרות שזה הדאיג אותי הנחתי משום מה שאם זה לא יקרה שוב כנראה אין סיכון מיוחד, זה לא חזר על עצמו אך העצירויות החמירו בהרבה ואני מרגישה שאני פשוט לא באמת מתרוקנת, גם אחרי שאני מתפנה. הצואה מאוד מאוד כהה לרוב, ורק פעם בכמה ימים אני מרגישה התרוקנות פחות או יותר מלאה אך גם אז לפעמים זה מלווה בצואה רכה מדי או שלשולים קלים. בנוסף, יש לי הצטברות גדולה מאוד של גזים ברמה שנראית די חריגה. כל זה פוגע מאוד בתפקוד היומיומי שלי ואני מוצאת את עצמי עצבנית והולכת לעיתים תכופות מאוד לשירותים מבלי שזה באמת מועיל, ומלאת בושה על המצב. אני לא משתפת אף אחד במה שקורה אך זה מתחיל להטריד אותי מאוד, בנוסף לכך שקראתי על כל מני מחלות מעיים ותסמיניהם ואני מפחדת שיש לי משהו חמור. אני יודעת שאני פשוט צריכה ללכת להבדק, אך הבושה מבדיקה שכזו ומפירוט על הנושאים האלו עוצרת בעדי לטפל בזה... אני מניחה שכרגע אין ברירה אך רציתי בכל זאת להתייעץ על הנושא, ולשמוע חוות דעת של איש מקצוע.. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאוד.. - תגובה
פרופ' נחום ויסמן20/06/2013לדעתי אין ברירה אלא לערב מישהו מנוסה בבעיותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה !!אורית13/06/2013
שלום שמי אורית בת 30 מאיזור המרכז , לאחרונה (4 חודשים בערך) אני סובלת מעצירויות קשות מאוד שמלוות בכאב רב , לפעמים אני גם מפחדת לעשות צועה בגלל הכאב , הצועה לעיתים קשה מאוד או שהיא יוצאת בצורת אבנים (לא נעים )
אני בחורה בריאה בדרך כלל ברוך השם אבל התזונה שלי לקויה מאוד , צורכת המון המון סוכר , קפאין , ועוגות, לא משלבת ספורט בכלל , אני מעשנת , הסיבה שפניתי אליכם היא מכוון שהתחילו לי כאבים חזקים מאוד בבטן העליונה מתחת לצלעות , בעיקר שאני יושבת זה מורגש הרבה יותר , עליתי המון המון במשקל והתיאבון שלי רב מאוד לפעמים יש בחילות , עשיתי בדיקות כלליות והן יצאו תקינות , לא פניתי לרופאת משפחה לגבי הכאב הזה , אבל אני מאוד מאוד אשמח אם תעזרו לי ואולי להבין מאיפה נובע הכאב הזה ..?
תודה ולילה טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אורית13/06/2013שלפני חודשיים עשיתי ניקוי מעיים (חוקן ) האם זה קשור ??? כי מאז שעשיתי זאת רק עליתי במשקל ועשיתי את זה כמה פעמים כי אמרו לי שזה בריא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה !! - תגובה
פרופ' נחום ויסמן20/06/2013העזרה בטח שאיה בבלוג. פני לגסטרואנטרולוג או למישהו שיעזור לך לרדת במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נגרם נזק במאמץ קבוע להוציא ליחהרינת13/06/2013
במשך שנים רבות אני מנסה להוציא ליחה בכח כי זה מציק ולא יוצא בקלות וזה דורש ממני מאמץ רב ולפעמים כבר כואב באזור הושט אבל את הכאבים אני מרגישה מבחוץ ולא בתוך הגרון. האם יכול להיות שנגרם נזק כתוצאה ממאמץ קבוע להוציא ליחה במשך 15-20 שנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נגרם נזק במאמץ קבוע להוציא ליחה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן20/06/2013ראשית יש לנסות לברר מה סיבת הליחה ואז לנסות להפחית אותה ולטפל בהורדת צמיגותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IPMNרות בר-שדה12/06/2013
שלום רב,
בבדיקת MRCP נמצא ממצא ציסטי דומיננטי בגוף הלבלב הנראה קשור לוירסונג, קרוב לודאי IPMN . יש חשד לדיביזום פנקראטי עם מוצא נפרד לתרסריון של הוירסונג.
האם ה- IPMN הוא סוג של גידול ממאיר? מה הטיפול?
לציין כי עברתי את בדיקת ה- MRCP לאחר ממצא ב- CT ושל תהליך ציסטי בלבלב .זאת במסגרת בדיקות הכנה שעברתי לכריתת רחם ושחלות עקב תהליך שיאתי ברחם.
תודה עבור תשובתך,
בברכה,
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IPMN - תגובה
פרופ' נחום ויסמן01/07/2013לא זה אינו אבל רצוי שתפגשי עם גסטרואנטרולוג שיסביר לך במפורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)