פורום גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ASCA IGA
    עומרי
    04/05/2013

שלום
    אני בן 27 ומזה שנה אני סובל מדי פעם מכאבי בטן ומחומציות שעולה לגרון.
    לפני פחות משנה בוצע לי קולונוסקופיה ואנדסקופיה והממצא היחיד היה בקע סרעפתי בגודל 2 ס"מ והומלץ לי במידת הצורך טיפול באומפרדקס.
    ביצעתי בדיקות דם לאחרונה ובתוצאות היו ערכי ASCA IGA גבוליים ,מה אומרת הבדיקה של ASCA IGA ? האם עליי לדאוג בכלל החריגה בתוצאות?
    הנורמה עד 20 ובתוצאות רשום 20.40 .

CPK 75.00 U/L ( 40.00- 200.00) (.*.......)
    LDH 285.00 U/L ( 220.00- 480.00) (.*.......)
    TRIGLYCERIDES 91.20 MG/DL ( 35.00- 170.00) (...*.....)
    CRP 2.00 MG/L ( 0.00- 5.00) (...*.....)
    RF 10.20 IU/ML ( 0.00- 14.00) (......*..)
    ESR 13.00 MM/HOUR ( 2.00- 20.00) (.....*...)
    GLUCOSE 94.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (......*..)
    LDL-CHOLEST. 71.40 MG/DL ( 60.00- 130.00) (*........)
    C3 145.00 MG/DL ( 90.00- 180.00) (.....*...)
    C4 27.00 MG/DL ( 10.00- 50.00) (...*.....)
    VIT.D 25-OH 18.20 NG/ML
    VID D.25.OH < 10 NG/ML = DEFICIENCY
    10-30 NG/ML = INSUFFICIENCY
    ASCA (IGG) 7.56 UNITS ( 0.00- 20.00) (..*......)
    Negative
    ASCA (IGA) 20.40 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)*
    Borderline
    BETA2 GPI IGM 1.70 U/ML ( 0.00- 20.00) (*........)
    Negative
    CARDIOLIP. IGM 0.90 MPL/ML ( 0.00- 20.00) (*........)
    Negative
    ALT(GPT) 36.70 U/L ( 5.00- 45.00) (......*..)
    AST(GOT) 19.10 U/L ( 5.00- 40.00) (...*.....)
    CHOLESTEROL 148.60 MG/DL ( 120.00- 200.00) (..*......)
    GGT(GAMMA GT) 50.00 U/L ( 9.00- 55.00) (.......*.)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ASCA IGA

הוספת תגובה

• ASCA IGA - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    07/05/2013

חושב שכדאי שהגסטרואנטרולוג שלקח את הבדיקות יסביר לך. בכל מקרה זה בגבול העליון של הנורמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם סמוי + קולונוסקופיה
    רחל
    02/05/2013

עברתי בדיקת קולונוסקופיה לפני כחצי שנה (ממצאים: תקין). קיבלתי את המעטפה השנתית לביקת דם סמוי בצואה. האם עלי לבצע את הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    דם סמוי + קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• דם סמוי + קולונוסקופיה - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    07/05/2013

לשיקול דעתך. בד"כ כשיש דם סמוי בצואה עושים קולונוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוליטיס והריון
    טלי
    02/05/2013

שלום רב
    אני סובלת מקוליטיס 7 שנים אני בת 28
    מנסה להיכנס להריון
    לפני חתי שנה הייתי בהריון ועברתי הפלה מכייון שלא היה דופק לעובר
    לאחר התייעצות עם רופא הוא אמר לי שיתכן שיש לי קרישיות יתר לגרמה להפלה והקרישיות יתר היא כתוצאה מקוליטיס
    האם זה יתכן שכתוצאה מקוליטיס יש קרישיות יתר בהריון???

לקביעת תור
    סגירה
    קוליטיס והריון

הוספת תגובה

• קוליטיס והריון - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    07/05/2013

בהריון בגדול יכולות להיות בעיות קרישה. יש לברר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 25 עם הרבה דם בצואה
    אלי
    02/05/2013

שלום, אני בן 25 עובד הייטק (מהבית ללא מאמץ פיזי) פעם בחודש כשאני הולך לשרותים, יש הרבה דם בצואה(כהה בורדו, ממש כמו בבדיקת דם), לא על הנייר ולא מעורבב, או לפני היציאה או אחרי, פשוט יוצא (20-50 מילליטר דם בערך בטיפות ואז מפסיק) אני מרגיש מצוין ללא עייפות, ללא בחילות או הקאות ואני לא יכול לצפות מתי זה עומד להגיע.. הכל נראה תקין, משום שאני חי את חיי בנורמה של שגרה ללא לחץ\דאגות\בעיות לחץ דם איני מצליח לקשר את זה לשום סיבה, חשבתי תזונה, חשבתי עייפות וחשבתי מערכת העצבים.
    אך כנראה שאלה לא הסיבות, איני יודע כבר מה לחשוב, זה ממש לא קבוע וכל פעם אני אומר לעצמי שזאת אולי הפעם האחרונה, אך אחרי חודש\חודשיים דבר זה חוזר

לפני כחודשיים, פשוט הייתי צריך לשבת ולחכות שטיפות הדימום יפסיקו לקח לזה כ 5 דקות בטיפטופים חוזרים (כ 80 מ"ל דם לדעתי)

כאמור, אני בן 25 ונבוך ללכת לרופא משפחה, במיוחד משום שזאת לא בעיה שאני יכול להגיד לרופא מתי זה קורה, זה פשוט קורה.
    חוץ מזה, אין לי שום סיפטומים, אפילו פעם בשנה אני לא חולה, אין לי אלרגיות, התזונה של קבועה, מתאמן בחדר כושר ולעולם לא מרגיש חוסר אנרגיות, מגבלות וחולשה כלשהי, אשמח מאוד לייעוץ במיוחד משום שבחודש האחרונה זה חזר על עצמו פעמים ובכמות כפולה ממה שהתרגלתי כבר - חשוב לי לציין, שאחרי שאני יוצא מהשרתים, כאילו כלום לא קרה, נעלם עם הרוח אפילו אם אכניס אוכל לקיבה ואלך שוב עוד שעתיים, כלום.. נותן ביקור פתע, לפעמים מפחיד עם הכמות, ונעלם..

תודה מראש למגיבים ולמי שטרח לקרוא את ההסבר שלי
    אלי

לקביעת תור
    סגירה
    בן 25 עם הרבה דם בצואה

הוספת תגובה

• בן 25 עם הרבה דם בצואה - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    07/05/2013

חושב שתגש לבדיקת גסטרואנטרולוג שיצמא את סיבת הדימום. אל תתייחס לזה כמו דימום מהאף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות פתאומית
    מיה
    28/04/2013

שלום,
    אני עברתי לפני כמעט שנה ניתוח פיסורה.
    לאחרונה יש לי קושי ביציאות והם קשות.
    אני מקפידה לשתות כל יום 2 ליטר מים, לאכול פייבר 1/ברנפלקס
    ושותה בנפייבר.
    כמו כן אני משתדלת לאכול הרבה ירקות
    יש לציין שהתזונה שלי לרוב ללא שינוי, אם כך מדוע הקושי הזה נוצר
    כיצד אני יכולה לטפל בקושי הזה ? יש לי יציאה אחת ליומיים

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות פתאומית

הוספת תגובה

• עצירות פתאומית - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    01/05/2013

דווקא אכילה מוגברת של סיבים יכולה להקשות את התוצאה ולגרום לעצירות משנית. גסטרואנטרולוג ישמח להסביר לך ולהציע טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה
    שרי
    27/04/2013

האם בזמן ההכנה לקולונוסקופיה מותר לשתות קפה? תה? האם מותר אפונה קפוה כתוספת או אם יש אפשרות לתוספת אחרת??

לקביעת תור
    סגירה
    קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    01/05/2013

רצוי להוריד את הסיבים. נתן לשתות קפה ותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לנירבקסאל לטיפול במעי הרגיז
    מזל
    26/04/2013

שלום לכם

אני סובלת מתסמונת המעי רגיז והייתי מקבלת בזמן התקף נירבקסאל שמאוד עזר לי בעת הצורך, אולם לצערי וכפי שודאי ידוע לכם, חברת טבע הפסיקה את יצורו לפני כמעט 3 שנים, לצערי ולצער רבים אחרים.

אשמח לדעת האם ידוע לכם על תרופה חליפית לנירבקסאל בצרפת ?! במידה וכן אשמח לדעת את שם התרופה, כמו כן האם בארץ יש תרופה דומה. אני מקבלת בזמן הצורך כדורים בשם קולוטל, זה לא עוזר מי יודע מה, קצת מרגיע, אבל רחוק מלהיות דומה לנירבקסאל.

אשמח לקבל את תשובתכם בהקדם.

בברכת שבת שלום - מזל

אודה לכם על העברת תגובתכם ישירות למייל שלי.

הוספת תגובה

• תוצאות צילום בריום
    סיגלית
    25/04/2013

ביצעתי צילום בריום של ושט קיבה ותריסריון, בגלל בעיות של רפלוקס ובקע שנתגלה בגסטרוסקופיה.
    הממצאים: מעבר של חומר ניגוד דרך הושט החופשי.
    יש לציין גלים טרציאליים בשליש התחתון של הוושט.
    קיבה בתנוחה רגילה עם רירית, דפנות ופריסטלטיקה תקינים.
    בולבוס וקשת התריסריון ללא סטייה.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות צילום בריום

הוספת תגובה

• תוצאות צילום בריום - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    25/04/2013

אם הבדיקה כוונה לבדיקת רפלוקס היא לא הועילה הרבה. מציע לפנות לגסטרואנטרולוג המתמחה בתנועתיות לבדוק PHMETRIA ןלחצים לאורך הושט, גם בהתייחס לתשובה על הגלים בשליש התחתון של הושט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    רונית
    23/04/2013

שלום. בת 25לפני חודש ערכתי בדיקת צואה לחיידק הליקובטר פילורי ואכן נמצא עברתי טיפול משולש וכעבור חודש עשיתי בדיקה נוספת ונמצא שלילי. מאז הטיפול אני סובלללת מלחצים בחזה באופן יומיומי ומטריד נשלל מקור לבבי. מה זה יכול להיות האם ייתכן דלקת בקיבה? אודה להתייחסות ולעצה מה לעשות? יש לציין, שרופא משפחה חושב שמדובר בצרבות ונתן אומפרדקס שלא עוזרים כלל אני לא חשה בריפלוקס.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    25/04/2013

כאבים בחזה יכולים לנבוע ממסםר סיבות יש לברר זאת עם רופא המשפחה או רופא מקצועי כמו קרדיולוג. רפלוקס יכול לחקות כאבים בחזה ואחד הטיפולים הוא אמנם באומפרדקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    דנה
    22/04/2013

בשבוע האחרון סבלתי כשלוש פעמים מכאבים ברום הבטן בשעות הלילה המאוחרות-בוקר. הכאב היה עיוותי, ונעלם מעצמו אחרי זמן קצר. פעמיים לווה לכאב הבטן גם תחושה של נפיחות של הבטן, כאילו היא "קשה", והרגשתי מלאה בגזים. חשבתי למצוא באינטרנט איזה פיתרון לעניין ומצאתי לחרדתי מידע על סרטן הלבלב, שתסמיניו הם כאבים בבטן העליונה. אוסיף כי מאז ומעולם יש לי כאבים בגב התחתון (בצד ימין) ובסרטן הלבלב מציינים כאב שמקרין על הגב.. האם יש לקשר בין הכאבים האלה? כרגע הרופאה המליצה לי על בדיקת נשיפה אבל אני עדיין מתה מפחד.. האם יש סיבה לחשוש? אני בת 21, בריאה בדר"כ לא מעשנת.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    25/04/2013

גילך בד"כ לא מתאים להסתמנות של סרטן לבלב אך כמובן לא נתן לשלול בהתבסס על כך. ממליץ לפנות לגסטרואנטרולוג שיציע דרך בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים בלתי נסבלים
    סיגל
    21/04/2013

שלום. אני בחורה בריאה בת 24 שסובלת כבר כמה חודשים מגזים בעלי ריח רע במיוחד בשעות הערב כמעט כל יום. התעלמתי מכך משום שחשבתי שאולי מדובר במאכל מסוים שגורם לכך, אך שמתי לב שזה קורה באופן אקראי לא משנה מה אני אוכלת וחוזר כמעט כל יום והפך למעיק מאד. יציאות תקינות. בבוקר הבטן שטוחה ובערב מרגישה נפוחה ויכולה להתנפח במהירות. מה אפשר לעשות? האם עליי לעבור בדיקות כלשהן?

לקביעת תור
    סגירה
    גזים בלתי נסבלים

הוספת תגובה

• גזים בלתי נסבלים - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    25/04/2013

לא נראה לי שנתן לפתור זאת דרך האתר. פני לגסטרואנטרולוג לברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן לבלב טיפטל כימותרפי
    ארל'ה
    20/04/2013

לאחר ניתוח וויפל, נמצא בטיפול כימותרפי מזה 5 חודשים (סיימתי 5 סדרות)
    מרגיש חולשה ועצירות נוראית, השתמשתי בנרות גליצרין, שמן פארפין, נוזל לבולק, טיפות טבעיות, מיץ שיזפים כלום לא עוזר מרגיש כאילו בלוק חוסם. גם כשאני מתפנה יש לי צואה קשה מאוד. מה אני אמור לעשות. בכדי להקל על עצמי

השתמשתי בעבר בלוסק וכרגע אני לא לוקח כמו כן אני משתמש בקראון גדול 25000
    וקטן 15000 3 פעמים ביום

תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן לבלב טיפטל כימותרפי

הוספת תגובה

• סרטן לבלב טיפטל כימותרפי - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    25/04/2013

נראה לי שיש לפנות לגסטרואנטרולוג או מומחה לתזונה בנידון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטן חזק ועמום
    בת
    19/04/2013

שלום, אני בת 24 ובחצי שנה האחרונה אחרי כל דבר שאכלתי סבלתי מכאב חזק ונקודתי בבטן העליונה בצד שמאל. התלוננתי על כך לרופאת משפחה ששלחה אותי לבדיקות דם שיצאו תקינות, "ואין לי כלום" כדבריה.
    בחודש האחרון אני סובלת מכאב בטן עמום וחזק מאוד, שנעשה ממש ממש חזק עם שיעול או תזוזה כלשהי. ככה אני מוצאת את עצמי צריכה לשכב ולא לזוז לפעמים גם באמצע היום. משך הכאב הוא בערך שעתיים - שלוש.. ואיתו יש לי גם נפיחות בבטן והמון גזים.

מה אפשר לעשות ולמי ניתן לפנות? כי נראה שרופאת המשפחה לא לוקחת ברצינות את התלונות שלי (מניחה שבגלל הגיל הצעיר כביכול)

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בטן חזק ועמום

הוספת תגובה

• כאב בטן חזק ועמום - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    25/04/2013

ממליץ לפנות לגסטרואנטרולוג שיציע מה לברר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד בטן עליונה
    סיגלית
    15/04/2013

בהמשך לבדיקת גסטרוסקופיה שנעשתה בגלל תלונות שלי על כאבים בקיבה ולחץ בגרון ותופעות של רפלוקס מאוד מציקות, עשיתי אתמול אולטרסאונד בטן עליונה. ביקשתי מרופא המשפחה היום לבדוק את התשובה והוא אמר שיש ממצא של חמש ציסטות בכבד בגדלים של כ 22 מ"מ. יש לי תור לגסטרולוג בעוד שבועיים ותור לצילום בריום בעוד שבוע.
    האם הממצא מסוכן? האם יכול להסביר את התחושות שלי?
    לפעמים אני חשה כאבים קלים, מעין חוסר נוחות, בצד ימין באזור המותן מאחור, האם יש קשר. האם העובדה שנמצא נוזל מרתי בקיבה בבדיקת גסטרו קשורה באיזשהו אופן לעניין?
    אנא מבקשת תשובה. והאם עלי לנסות להקדים את התור לרופא.

בת 63
    בבדיקת גסטרוסקופיה אובחן בקע סרעפתי, ושט ללא דלקת, בקיבה דלקת קלה והפרשה מרתית מוגברת יחסית.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרסאונד בטן עליונה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד בטן עליונה - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    25/04/2013

קשה לי להגיד כי הממצא יכול להיות מספר דברים אך נראה לי שיש סיכוי גדול שמדובר בשינויים בכלי דם הקרויים המנגיומות. רופא גסטרואנטרולוג יסביר לך וימשיך לברר. לדעתי אין צורך להקדים את התור אלא אם את חוששת ורוצה להרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעם לא טוב
    מישהי
    13/04/2013

שלום רב
    אני בת 42 סובלת המון שנים מהליקובטר שמתעורר פעם או פעמיים בשנה ומטופלת בהתאם .בשנה האחרונה אני נורא סובלת מגזים נפיחות ומה שהכי מפריע הטעם המגעיל על הלשון זה טעם מר מאוד שמופיע בעיקר לאחר אוכל ובזמן אכילת דברים מתוקים .
    עשיתי ניסיון והתחלתי לשתות שתיה עם סוכרזית ואכן אין טעם מריר ושוב חזרתי לשתות עם כפית סוכר ואז הופיע הטעם המריר .
    ובעיה נוספת שמאוד מפריעה זה אחריי אוכל בין אם זו ארוחה קלה או ארוחה כבדה אינני מצליחה לישון בלילות כאביי בטן מאזור הטבור לאיזור החזה ותחת הצלעות אני מזיעה ואז מקיא ויש רגיעה אני כבר לא יכולה לאכול בשר גבינות המון מאכלים שבעבר הייתי מסוגלת לאכול היום כבר לא . רופא המשפחה טוען שאין צורך ברופא גסטרו ומשנה לעיתים תכופות כדורים תחילה קבלתי לנטון פעמיים ביום שלא השפיע בכלל אחר"כ עברנו ללוסק הלוסק המקורי כן עזר אבל היום כבר לא מאשרים אותו אז עברנו לאומפרדקס פעמיים ביום שהקל במידה רבה אך כעבור כמה חודשים שוב הכל חזר ואז עברנו למוטוליום שהקל בצורה משמעותית ושוב רק לחודשיים שלושה כרגע אני עם נקסיום ללא השפעה בכלל
    מה עליי לעשות?אנא עצתכם

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טעם לא טוב

הוספת תגובה

• טעם לא טוב - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    25/04/2013

פורום זה לא מיועד לתת תשובות להיסטוריה כל כך מפורטת וכללית. פמי לרופא גסטרואנטרולוג לבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה