מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דאלאציןאני07/06/2013
שלום, מאחר ויש לי הפרשות, גרד וצריבה בנרתיק קיבלתי דאלאצין 2% קרם וגינאלי.
העלון למשתמש קצת הפחיד אותי עם כל ההזהרות למיניהן לדוגמא שאסור להישתמש בזה כשיש בעיות עיכול וכו'.
יש לי שילשולים מידי פעם מידי פעם , טיפה הפרשות וגרד בפי הטבעת, ומאז המחזור האחרון שלי הכאבים לא הפסיקו בבטן ואף התלוותה לזה צריבה בבטן התחתונה וכאבים בגב ובאגן, הרופאת נשים לא ייחסה לזה קשר גניקולוגי.
נבדקתי וזה לא תולעים ולא בעיה בשתן (חוץ מקצת דם בשתן שאמרו לי להתעלם).
בכל אופן, קיבלתי היום קלבטן שאיני יודעת אם יעזור.
חושוב לציין שלפני כחודש טופלתי ע"י מקרודנטין, אגיסטן ופוליקוטן.
האם אני יכולה להישתמש בדאלאצין?
איכן לאחסן את הדלאצין?
האם מותר להישתמש בדאלאצין ביחד עם קלבטן , כדורים בשם רסיטל, וגלולות פמינט?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאלאצין - תגובה
פרופ' נחום ויסמן09/06/2013בעיה נראית גניקולוגית. כדאי אולי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג בשאלה של קולונוסקופיה קצרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותגל05/06/2013
שלום, אני בן 24 בריא בדרך-כלל. בחודשים האחרונים אני סובל מעצירויות חוזרות שמלובות בשלשולים וכאבי בטן.
עד לפני חודש זה היה תקופתי, כלומר, היא עובר ואז חוזר שוב.
לאחרונה התחיל עצלי עצירות קשה שרק אחרי בליעת כמה כדורי לקסין(סיבים) הרגשתי כאבים ונפיחויות ולחץ ללכת לשרותים וכלום לא יצא.
אחרי שניסית שתי תרופות מהרופא, התחיל עצלי שלשול, אבל היציאות היו קטנות. מאז זה לא עובד וכבר סיימתי את כל הבקבוק של אבילק ועוד איזה כדור משלשל, וזה חוזר על עצמו.
אני סובל מכאבי בטן בצד שמאל למעטה, ואחרי ניסיונות להוציא משהו אני חש בחילה ועייפות כל היום.
בנוסף אני מרגיש לעיתים שאני צריך להקיא ואני מאבד את התיאבון וכאבי בטן כאילו משהו מושך את הבטן למעטה(קשה לי להסביר את הכאב).
מעבר לנפיחויות בבטן וכל הסיפור אני חושב שיש לי מזה בעייה בגב התחתון, יש לי כאבים כל פעם שאני מזדקף או מזיז את העגן. זה מרגיש כאילו יש לי סדק בגב התחתון.
בבקשה אתה יכול לעזור לי, כי הרופא לא מבין מה לעשות איתי וזה לא עובד ואני ממש סובל מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
גל05/06/2013הכאבים בגב החלו אחרי העצירויות, ואין לי בעייה בגב בכלל.
רק עכשיו שהכל התחיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות - תגובה
פרופ' נחום ויסמן06/06/2013אנא פנה לרופא גסטרו לבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת דםחני04/06/2013
שלום, אני בת 18 ועשיתי בדיקת דם לאחרונה לבדיקת צליאק.
אודה לכם אם תסבירו לי את משמעות הבדיקה (קובץ מצורף)
תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקת דם - תגובה
פרופ' נחום ויסמן05/06/2013ה לא המקום לאינטרפרטציה. פנעי לרופא ששלח אוך לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקסיום..או אומפרדקסnana03/06/2013
הי
אני בת 50
בעוד חודש יש לנו חודש הצום..
אנחנו אוכלים ארוחה ב4 בבוקר ונכנסים לצום עד כמעט שמונה בערב..
אני סובלת מכאבים בכיבה במיוחד בזמן רעב..אובחן אצלי לאחר גסטרוסקופיה דלקת כרונית והרופא המליץ לי על אומפרדקס.
בעבר פעמיים היה לי חיידק בכיבה וקבלתי טיפול
שאלתי מה עדיף לפני הצום שיקל עליי ולא ארגיש כאבים ..אומפרדקס או נקסיום?
ומתי לקחת את הכדורים הרי קשה לקום לפני הארוחה ב4 בחצי שעה וחקות גם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקסיום..או אומפרדקס - תגובה
פרופ' נחום ויסמן03/06/2013התגובות לתרופות משתנות ומנגנון הפעולה מעט שונה. נסי נקסיום.
מציע שתקחי בערב על בטן ריקה לפני הארוחה שבערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה יעזור?
nana03/06/2013הי דוקטור אם אקח נקסיום בערב לפני הארוחה זה גם יעזור לי למחרת לסבול את הצום בלי כאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה יעזור? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן03/06/2013מקווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בקיבהרבקה02/06/2013
שלום ,
אני בת 32 סובלת מכאבי בטן נוראים וחזקים כבר 8 ימים וחושדים שיש לי חיידק בקיבה. בטן עליונה נפוחה מאוד בנוסף עם כאבי ראש חזקים ובחילות . נתנו לי כדור אימפרדקס רק ביום חמישי האחרון כשהייתי במיון והוא מתחיל להשפיע סופסוף על הכאבי תופת האלו .
היום בבוקר עשיתי בדיקת נשיפה , אך לצערי תוצאות הבדיקה יגיעו רק לאחר 10 ימים בערך . השאלה שלי האם יש משהו אחר לעשות ? האם הכדור אימפרדקס רק מרגיע את הכאבים או שמשפיע גם על החיידק ? למה הבטן נפוחה ? אני מרגישה כאילו שמנתי ....
אשמח לקבל תשובות .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בקיבה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן03/06/2013זה לא הפורום המתאים כי הסיבות לתלונותיך יכולות להיות רבות. אומפרדקס מונע יצירת חומצה בקיבה שיכולה למנוע כאב לא בהכרח נפיחות בטנית שיכולה לנבוע מסיבות אחרות. פני לרופא גסטרואנטרולוג לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף B12 בכדורים ונפיחות בבטן?יואב25/05/2013
היי
אני בן 36 וכבר יותר מעשור שאני לוקח תוסף B12 בצורת כדורים ששמים מתחת ללשון, פעם זה היה כדור כל יום ועכשיו פעמיים בשבוע בשנים האחרונות.
האם יש לזה תופעות לוואי במשך השנים ? שמעתי למשל שזה גורם לנפיחות בבטן , זה נכון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף B12 בכדורים ונפיחות בבטן? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן27/05/2013א יודע על קשר באופן בסיסי צריך להספג מתחת ללשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת הרבה זמןנירית20/05/2013
הכל התחיל בכיתה ח' כשהייתי בת 14 פתאום באמצע השיעור הבטן העליונה מתחת לחזה...התחילה לכאוב ומלווה ברעשים חזקים מהבטן...וצרבת והרגשה שהכל נשרף מבפנים..כך זה התחיל וממשיך עד היום אני כבר בת 28.. בהתחלה הצלחתי להרגיע את הכאב באוכל (רק בלחם.. נגיד פירות או ירקות פחות עזרו) וזה קצת עזר אבל לאט לאט המצב החמיר בנוסף התווספה בעיה של גזים מרובים, נפיחות, יציאות לעיתים תכופות... אין סדר ביציאות... שלשול ,עצירות וכו... לצערי אין שום סיסטמטיות וזה מגיע כל פעם בשעה אחרת במהלך היום וככה זה כל היום....הייתי בבדיקות מרובות וביצעתי את כל הבדיקות האפשריות- גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה, אולטרסאונד ועוד... הייתי אצל מספר רופאים מומחים בתחום הגסטרו לא מצאו שום בעיה במערכת העיכול ואמרו שזה מעי רגיז ולא מצאו כל טיפול או תרופה שיכולה לעזור..מהבדיקות האלו מצאו רק שיש לי כליה אחת מולד וזה עשירה ותקינה ומחליפה שתיים... לא יודעת אם זה קשור אבל לפעמים אני מרגישה כשיש לי צורך לפיפי אז הכאב יכול להתגבר בבטן העליונה ואחרי שעושה את צרכיי הכאב יכול לעבור לקצת...
לפני כשנתיים עברתי ניתוח לפיסורה וטחורים שנבעו גם כתוצאה מהעצירות, כאבי בטן ,לחץ. כמו כן עכשיו ניסיתי כבר לטפל בזה ברפואה לא קונבנציונאלית- נוטרופאת וצמחי מרפא... יש שיפור מועט אבל זה רחוק מהרצוי.. וגם לא ברור לי ממה כל הכאבים האלו נובעים רק לא נראה לי הגיוני להפיל הכל על המעי הרגיז ולא לתת כל פיתרון לבעיה.
הבעיה שאני סובלת מזה מאוד מאוד... במהלך כל היום... יש לי קושי בלייצור קשר זוגי, בעבודה ובכלל תחומי החיים זה מעקב אותי ומפריע לתפקוד יומיומי! מה היית מציע לי לעשות? האם זה פתיר? ממה זה נובע?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - צליאק במערכת הדםהילה19/05/2013
רציתי להבין האם יש לצליאקים בעיה עם תכשירים הנספגים דרך העור,
כמו קרמים, שלמעשה נספגים בדם. אי פירוק גלוטן (גליאדין), בעייתי רק דרך מע' העיכול או גם דרך הדם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק במערכת הדם - תגובה
פרופ' נחום ויסמן20/05/2013עיקר דרך מערכת העיכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אי סבילות לקרגינןשרית14/05/2013
האם יש בדיקה לאבחון אי סבילות לקרגינן ? אם יש איך עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אי סבילות לקרגינן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן20/05/2013לא לפי מיטב ידיעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אי סבילות לקרגינן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן20/05/2013לא לפי מיטב ידיעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של אוכל תקוע בגרוןהודיה13/05/2013
בוקר טוב ד״ר. לפני כשבועיים התחלתי להרגיש כאילו אוכל תקוע לי בגרון או לסירוגין כמו גוש ליחה בגרון , כמו כן היו לי צרבות , תחושת אי נוחות בבטן והרבה גראפסים. פניתי לרופאת המשפחה , הפנתה אותי לבדיקת ספרית דם ותיפקודי כבד- ברוך השם הכל יצא תקין. כמו כן עשיתי את בדיקת תשחיף נשיפה והתוצאה הייתה חיובית - 14.350 זה המתון שיצא. עקב כך קיבלתי טיפול ״משולש״ - מוקסיפן פעמיים ביום כל פעם 2 כדורים, קארין- פעמיים ביום כל פעם כדור ואופרדקס...
הצרבות נעלמו כמו כן שאר התופעות פרט ל תחושה שמשהו תקוע בגרון.
אציין שזו לא תחושה קבועה. אתמול בצהריים אכלתי ארוחת צהריים ומי אחרי זה לכמה דקותהרגשתי ששורף בגרון (אבל לא שריפה של צרבת או משהו חריף שאכלתי) .
כמו כן בערב אכלתי מלפפון ... מיד אחרי זה התחושה של אוכל תקוע חזרה... ניסתי לאכול לחם , להקיא אולי זה יצא וכלום .
כשאני אוכלת אני מרגישה שקשה לי לבלוע אך איני יודעת אם זה הפחד ששוב יתקע משהו בגרון.
עכשיו לדןגמא אני לא מרגישה כלום!! הכל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של אוכל תקוע בגרון - תגובה
פרופ' נחום ויסמן20/05/2013ממליץ לבקש בדיקת גסטרוסקופיה דרך גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל תקוע בגרון
אורית17/10/2014יש לי בדיוק אותו דבר. עבר החיידק ועדיין תחושה שאוכל תקוע בגרון. עשיתי פעמייםגסטרוקופיה. הכל תקיו. האם עבר לך ? ואם כן איך? כדטר נקסיום לא עוזר בכלל. אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
הודיה21/10/2014אז זהו שעשיתי את כל הבדיקות האפשריוץ וזאת לאחר שגם הגעתי למיון כתוצאה מדם בצואה, שם עשו לי בדיקות והפנו אותי לעוד בדיקות לאחר השיחרור הכל תקין, גם חיידק אין ולאחר שיחה עם הרופא ועל פי רקע היסטורי הוחלט על כך שזה לחץ נפשי התחלתי בטיפול ציפרלקס והכל עבר :))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל תקוע בגרון
אורית21/10/2014תודה על התגובה.
אצלי זה התחיל מלחץ נפשי . החיידק הגיע בוודאות מלחץ נפשי. מה זה הכדור הזה שלקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענו גסטרוסקופיהמישהי12/05/2013
שלום רב
אני אישה בת 42 סובלת מנפיחות בבטן כאבים באזור הקיבה והחזה הקאות חוזרות כבר כמה פעמים שנמצא אצלי חיידק הליקובטר וכמובן שקיבלתי טיפול אנטיביוטי .
הפעם הרופא שלח אותי לגסטרוסקופיה ואלה הממצאים :מראה קפלים ורירית בספק השטחת קפלים בגוף נלקחה ביופסיה נוגדנים APC כמו כן נשלחתי לCT בטן
אבקש את עזרתכם בממצאים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענו גסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן20/05/2013יש לחכות לתשובת הביופסיה ולהתייעץ עם הרופא המבצע את הפעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת?!!*אלה*10/05/2013
שלום רב, אני בת 26 בהריון ראשון שבוע 8, לפני יומיים החלה לי תופעה מוזרה והיא תחושה של מנטה, בגרון..(ההרגשה היא כמו לעיסת מסטיק מנטה חריף)ואני מרגישה שכל פעם אני צריכה לאכול משהו בכדי להעביר את זה מה שעוזר ל10 דקות.. כשאני משתפת אומרים לי שזו צרבת.. אולי מס׳ פעמים מועט חוויותי צרבת והתחושה הייתה שונה כמו שרפה כואבת בגרון, פה זה לא כואב אלא תחושה של קירור בגרון ותחושת רעב..
אני אשמח לדעת מה זה? ממה זה נובע? ומה מומלץ כטיפול?..
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת?!! - תגובה
פרופ' נחום ויסמן20/05/2013הריון מלווה ברפלוקס של מזון כולל מזון חומצי מהקיבה לכיוון הושט ויתכן עד הגרון עקב עליה בלחץ התוך ביטני עקב ההריון ושינוי במהירות פינוי המזון מהקיבה להמשך המעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות, כאבי בטן, ירידה במשקלמור08/05/2013
שלום. שמי מור ואני בת 18
לפני מספר חודשים ניגשתי לבדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה וזאת לאחד שהתלוננתי על שלשולים מדי יום, כאבי בטן וחילוף חומרים מהיר. היה חשש לקרוהן, לכן ניגשתי לבדיקה.
ברוך ה', אין לי קרוהן, אבל הרופא נתן לי כדורים הנקראים אומפרדוקס קפליות, נקלחו ממני 3 דגימות ביופסיה טרם הודיעו לי תשובה רק בתשובה הבא, רק אמרו לי שהייתה לי כנראה דלקת בצד ימין מעל המפשעות, ושיש לי חומציות בקיבה.
מלבד לכל זה, אני חולת FMF
עשיתי גם בדיקת רגישות ללקטוז וגילו כי רמת הרגישות שלי גבוהה מאד.
לאחרונה, אני לפעמים רואה מטושטש, יש לי המון סחרחורות,
כאבי בטן, כאבי ראש , עייפה כל הזמן, חיוורון בפנים,
ירידה במשקל, תחושות של בחילה וחוסר תאבון.
אני כבר לא יודעת כיצד לפעול ולמה ולאן לגשת.
אני בת 18, ומשקלי הוא 44 וזאת לאחר שבמשך ארבעת החודשים האחרונים ירדתי 5 קילו ללא סיבה. אין לי תאבון, אני משתדלת לאכול אבל יש לי המון בחילות
אבקש את תשומת ליבכם אם תוכלו לעזור אותי ושאדע לאן לפנות
זו הבריאות שלי והיא חשובה לי מאד, אני רוצה לעזור לעצמי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות, כאבי בטן, ירידה במשקל - תגובה
פרופ' נחום ויסמן09/05/2013כל מה שתארת דורש בירור רפואי. מציע לחזור לגסטרואנטרולוג שעשה את הפעולה להמשך בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- median arcuate ligamentנאווה07/05/2013
אני בת 38, סובלת בשנים האחרונות מבטן נפוחה אחרי ארוחה וכן גם מעצירויות. בבדיקת CT של הבטן מצויין כי הודגם לחץ והיצרות בעורק הצליאק כתוצאה מ- median arcuate ligament.
מה משמעות הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר median arcuate ligament - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/05/2013+לחץ של הליגמנט על כלי דם יכול לגרום לחוסר אספקת דם מספקת לאיזור . נפיחות לאו בהכרח פרזנטציה של ממצא כזה. בכל מקרה הייתי ממליץ להתייעץ עם גסטרואנטרולוג שראשית יסתכל ב CT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmedian arcuate ligament - תגובה
פרופ' נחום ויסמן09/05/2013כבר עניתי שכדאי לפנות לרופא גסטרו שיסתכל שוב על הבדיקה ויראה מה משמעותה הקלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב05/05/2013
שלום, אני בת 26 בריאה בדכ, בעקבות תחושת לחץ בחזה ווחומציות יומיומיות ללא קשר לאוכל ,הופנתי לבדיקת אנדוסקופיה והממצאים הם ושט קיבה תריסריון ללא ממצא חריג. הגסטרולוג המליץ על לקיחת נוגדי חומצה 40 מג למשך 3 חודשים. שאלותיי הם: לקחתי נקסיום באותו שבוע וביום הבדיקה הייתכן כי זה משפיע? כמו כן התחושות הללו הופיעו מיד לאחר טיפול של 10 ימים בחיידק הליקובטר פילורי שנמצא בבדיקת צואה, האם זה אופייני? מודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/05/2013לגבי הממצאים באנדוסקופיה , אם לקחת מספיק זמן לפני הבדיקה יתכן ותמונת הדלקת שאותה חפשו בבדיקה השתפרה.
טיפול אנטיביוטי משנה את אוכלסיתת חיידקי המעיים כולל קיבה ויתכן והשינוי בתחושות קשור לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)