מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לוסק-מה מינון המתאים ?דוד27/07/2013
שלום
אני סובל מצריבה קלה וכאב בחלק העליון של הקיבה , אני לוקח לוסק 20 מ"ג חצי שעה לפני ארוחת הבוקר , לעיתים התרופה עוזרת ולעיתים אין לה השפעה במשך היום.
האם אני יכול לקחת פעם נוספת ביום לוסק 20 מ"ג גם לפני ארוחת הערב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסק-מה מינון המתאים ? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן30/07/2013בעיקרון כן אבל צריך שגסטרואנטרולוג ידבר אתך וימליץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטראסאונדאיל25/07/2013
בתוצאות בדיקת אולטראסאונד בטן תחתונה ימנית נכתב כי בחלל התוך צפקי נצפה מוקד עם גבולות לא סימטריים בקוטר 3.5 ס"מ עם זרימת דם בתוכו.נכתב שיש לפנות להמשך בירור לגבי לימפה פתולוגית או גורם אחר.
אני בן 42 ומאוד לחוץ מהתוצאות!!.
שאלותיי:
1.האם מצביע על גידול ממאיר בהכרח?
2. מהו המשך הבירור הנדרש? האם סי.טי?(אני רגיש ליוד)
3.האם 3.5 ס"מ נחשב גדול או קטן?
בתודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אולטראסאונד - תגובה
פרופ' נחום ויסמן26/07/2013א מדאיג
דורש בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה בזמן שיש בעיות קיבהדורון צור25/07/2013
שלום, אני סובל מדלקת בתריסריון ובוושט- עברתי בדיקה אינדוסקופית- הכנסת צינור דרך הפה לבדיקת הקיבה. מקבל אומפרדקס 20 מ"ג. בכל פעם שאני אוכל נוצר אצלי לחץ חזק בקיבה -משני צידי הקיבה, שמשתחרר רק לאחר כמה שעות. האם במצב זה מומלץ לעשות קולונסקופיה שכרוכה בנטילת לקסדין ופיקולקס שאך יכאיבו לקיבה יותר- יגבירו את פעילותה, יעוררו את חומציותה יותר. והאם אפשר לאכול שזיפים יבשים שעוזרים למצבי עצירות -גם זה מעורר חומציות מיצי הקיבה - פעילות יתר של הקיבה לדעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונסקופיה בזמן שיש בעיות קיבה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן26/07/2013כן אפשר לעשות קולונוסקופיה.
לגבי כלכלה לא ברורות לי התלונות. רופא גסטרו יעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי כלכלה?
דורון צור26/07/2013פרופסור נכבד, תודה על תשובתך. איני מבין מה הכוונה לגבי כלכלה. אם אפשר להסביר ולהרחיב אודה לך מאד. תודה רבה, דורון צור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי כלכלה? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן27/07/2013ה דורש להבין טוב יותראת תלונותיך ולא נתן להעשות זאת דרך האתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת גסטרועדי23/07/2013
שלום פרופ' נחום ויסמן. שאלתי שאלה נוספת בתאריך 13.7 וטרם קיבלתי תשובה. לכן אני שולחת רק את תשובת הפיענוח של ההבחנה מבלי לפרט שוב את הבעיה
הנני מצרפת את התשובה הפתולוגית שנלקחה. .1. 5156 -MODERATE CHROMIC DUODE3ITI5 M^SO SHOWING AN EXTEHSIVE GASTRIC iMETAPLASlA. A PEPTIC ETIOLOGY IS 3QQER5TED 2. 5157 - FUNBIC GLAWD K>LYP
T630DO .
1. תריסריון 2. פוליפ
מאוד מאוד אודה על קבלת הסבר של האבחנה
והרבה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקת גסטרו - תגובה
פרופ' נחום ויסמן24/07/2013אני שוב כותב אנא פני לגסטרואנטרולוג שבצע את הבדיקה להסברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצףאלון20/07/2013
שלום רב,
יש לי סימפטומים שונים בהקשר למערכת העיכול ואני בתהליכים של בדיקות שונות.
בינתיים עד שיהיו תוצאות ואני יפגש עם הגסטרו, הרופאה החליטה להביא לי אומפרדקס 20מ"ג (1 בבוקר ו-1 בערב).
מאז שהתחלתי לקחת את הכדורים, לאחר כל ארוחה, במשך מספר שעות רצוף, בכל 10 דק בערך עולה לי כמות של קצף שממלא לי את חלל הפה ואני רץ לירוק את זה.
זה אמור לקרות ? ומה זה אומר אם עולה קצף ?
אני לא זוכר שקרה לי דבר כזה אי פעם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצף - תגובה
פרופ' נחום ויסמן21/07/2013א, זה לא קשור לטיפול. מציע שתפנה שוב להתייעצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפשלות מעי דקמירב20/07/2013
שלום רב,
בת 43 נשואה + 3. בעברי 6 ניתוחי בטן (3 ניתוחים קיסריים ו- 3 ניתוחים גניקולוגיים, כולל פגיעה בשלפוחית שתן ובמעי - שתוקנה).
לאחרונה, בעקבות כאבי בטן ועצירות מעל שנתיים, הופניתי לבדיקת CT בטן ואגן.
להלן הממצאים:
בחתכים העליונים של הבדיקה מודגם נגע היפודנסי ב- RLL בצמוד לעליה השמאלית של הלב יתכן ומייצג ציסטה פריקרדיאלית.
מוקד היפודנסי זעיר כ- 4 מ"מ באונה השמאלית של הכבד - יתכן ציסטה / המנגיונמה קטנה.
כיס מרה, טחול, לבלב, כליות ואדנרלים תקינים.
לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות בבטן או באגן.
מודגם אזור קטן של התפשלות מעי דק בבטן השמאלית באמצע, ללא סימני חסימה.
כלי הדם הגדולים ללא ממצא משמעותי.
חצב לאחר כריתת רחם.
השחלה הימנית מוגדלת עד כ- 40X25 מ"מ ובתוכה מרכיבים רקמתיים וציסטיים.
לא הודגם ממצא חשוד בשלד הגרמי.
שאלותיי:
1. מה פירוש המושג נגע היפונדסי ? ומה משמעות RLL בצמוד לעליה השמאלית של הלב?
2. התפשלות - האם הכוונה לחסימה/לולאת מעי, והאם זה נגרם כתוצאה מהידבקויות ? האם זו הסיבה לעצירות ולכאבי בטן ?
מהו סוג הטיפול במקרה של התפשלות מעי ?
יש לי תור לגסטרואנטרולוגית רק בסוף אוקטובר, ואשמח לקבל הסבריך אודות ממצאי הבדיקה בהקדם.
בתודה מראש,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפשלות מעי דק - תגובה
פרופ' נחום ויסמן21/07/2013לא אתייחס לממצאים שאינם קשורים למערכת העיכול.ץ ביחס להתפשלות הכונה שחלק מהמעי נכנס לחלק שלפניו כמו בכפפה. זה לא חייב בהכרח לגרום לחסימה או כאב, תלוי באיזור, באורך ההתפשלות וכד. במקרה של כאבי בטן יש לזכור את הממצא שנובע כנראה מהניתוחים שעברת. אני בטוח שהגסטרואנטרולוג בסוף החודש עבהיר עוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- םריחה לאחר נטילת אומפרדקסאביבה16/07/2013
אני בת 53, לאחר בדיקת אנדוסקופיה התחלתי לקחת לפני כשבוע אומפרדקס 20 מ"ג, 2 כדורים ביום.
היום, לאחר כשבוע מיום נטילת התרופה, הבחנתי בפריחה וגרד כמעט בכל הגוף.. בהתחלה לא הבנתי מדוע... אבל לפני מספר דקות נטלתי כדור אומפרדקס והפריחה התחילה שוב בכל הגוף..
רציתי לדעת האם אין כדור חלופי לאומפרדקס? או מה עליי לעשות?
תודה על תשובתכם.
אביבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר םריחה לאחר נטילת אומפרדקס - תגובה
פרופ' נחום ויסמן24/07/2013כמובן יש פני לגסטרואנארולוג לייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהםריחה לאחר נטילת אומפרדקס - תגובה
פרופ' נחום ויסמן26/07/2013כמובן להפסיק לקחת ולפנות לגסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במחלת קרוהןג'ניה11/07/2013
שלום,
אני בת 28 ומאובחנת כחולת קרוהן מזה כשנתיים.
ניסיתי טיפול של רפאסל ואסאקול שגרמו לתופעת לוואי של עליית חום (מעל 39 מעלות) ולאחר מכן ניסיתי אימוראן ופורינטול שגרמו לדלקת לבלב חריפה.
כיום אני ללא טיפול תרופתי ומרגישה די טוב, אם כי על פי קולונוסקופיה ובדיקות הדם קיימת דלקת קלה (CRP 1.4) באיזור ה-terminal ileum.
מאחר ואני מתכננת להכנס להריון, הרופא המליץ להתחיל טיפול בפנטסה על מנת להגיע לרמיסיה מלאה לפני ההריון.
השאלה שלי היא זו: אני יודעת שפנטסה היא חלק מהמשפחה של סולפה סאלאזינים והם בעבר גרמו אצלי לעליית חום, האם גם פנטאסה תיגרום לאותה תופעת לוואי, או שיש סיכוי שהיא תעבוד טוב יותר? כמו כן, האם יש סיכוי שתיגרם שוב דלקת בלבלב כמו שקרה אחרי אימוראן ואסאקול???
תודה רבה,
ג'ניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במחלת קרוהן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן12/07/2013אני מציע שתמצאי רופא גסטרו שילווה אותך במיוחד בזמו ההריון ואתו תלבני את השאלות והטיפול המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן מוזריםrona09/07/2013
שלום,
אני בת 30, ולפי כעשרה חודשים חזרתי מטיול במקסיקו. חשוב לציין שבשל שמירת כשרות, אכלתי רק במקומות מסודרים ולא בדוכני הרחוב.
שלושה שבועות לאחר הטיול התחלתי לחוש בכאבי בטן מוזרים - מעין התכווצויות, או תחושה של שרירים תפוסים בבטן התחתונה (לכל רוחבה).
כתוצאה מהכאב אני לא יכולה ללכת ישר (הולכת רכונה כמו איזו סבתא), ורוב הזמן שוכבת במיטה. כל תזוזה הכי קטנה - מעצימה את תחושת הכאב (לדוגמה מעבר מישיבה לעמידה).
כדורים להרגעת כאב לא סייעו.
עשיתי CT - שיצא תקין,
עשיתי גסטרו - שגם הוא יצא תקין.
הכאבים באים והולכים בממוצע אחת לחודשיים, ונשארים בין שלושה ימים - לארבעה, ועוברים מעצמם.
מאז הכאבים, ירדתי ללא כל מאמץ 9 קילו (אני אוכלת כל מה שאני רוצה).
בפעמיים האחרונות, התעוררתי באמצע הלילה עם תחושת צמרמורות, חולשה עד לרמה של כמעט עילפון - ומשום מה זה גם לווה בהקאה (לא הקאתי למעלה מעשור).
רופא המשפחה לא יודע להסביר זאת.
באילו בדיקות עליי להמשיך? האם עפ"י הסימפטומים ניתן לקבל כיוון? זה לא נראה לי כמו מעי רגיז..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן מוזרים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן09/07/2013שוב זא אינה הפלטפורמה לענות על שאלה כזו בכלמקרה הוסיפי צואה לתרבית ופרזיטים לבדייעקות.התייעצי עם גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה שקופה מפי הטבעת.מיש08/07/2013
שלום
אתמול קרה לי דבר מוזר ומדאיג מאוד. בבוקר אחרי שהיתה לי יציאה והמשכתי ביומי היה לי יציאה של גזים מלווה בהפרשה שקופה סמיכה מפי הטבעת. הלכתי לשירותים וראיתי כמות די גדולה של הפרשה שהמשיכה לצאת גם עם גזים וגם עם יציאה נוספת. לשמחתי זה לא חזר על עצמו בהמשך היום אך היו יחסית יותר יציאות מהרגיל ושם כן היה אפשר לראות את אותה הפרשה.
גם היום בבוקר בזמן יציאה היה את אותה הפרשה מסביב לצואה.
להפרשה לא היה ריח מסויים או בכלל.
מיותר לציין שאני בלחץ ואשמח לכמה מילות עידוד בנושא / הסבר לתופעה והמלצה להמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה שקופה מפי הטבעת. - תגובה
פרופ' נחום ויסמן09/07/2013הפרשה מוגברת יכולה להעיד על סוג מסוים של דלקת ולכן אם תמשיך יש לברר.בכל מקרה בינתיים אפשר לשלוח צואה לתרבית ופרזיטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשה שקופה
אזית11/03/2014שלום,
אני בחורה צעירה, ולעתים קרובות מאוד יש לי הפרשה רירית ושקופה בצואה, אך בכמות קטנה יחסית. יש לציין כי פעילות המעיים שלי מעולה, ואני יכולה ללכת לשירותים עד 5 פעמים ביום. האם יש לך רעיון מה זה יכול להיות? במידה וצריך לבדוק את העניין, אשמח לשמוע באילו בדיקות מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטןדן08/07/2013
שלום רב,
במשך כארבעה חודשים טובים אני נוכח בכך שהבטן התחתונה שלי נפוחה ו"ושמנה" יותר מתמיד הן באופן עקרוני והן אחרי ארוחות למיניהם. מן הראוי לציין שהבטן שלי "מתנפחת" אחרי ארוחות בממדים גדולים יותר מאשר בתחילת השנה. הרי זה טבעי ביותר שהבטן גדלה אחרי ארוחה , אך בתקופה האחרונה זוהי התנפחות לא רגילה לטעמי ( מהסיבה הפשוטה שאני מכיר את גופי) . בנוסף לכל האמור, פרט חשוב הוא שבדיוק בתקופה הזו ( 4 חודשים אחרונים) , שתיתי ברוב הלילות לפני השינה כמויות נאות של מים , ולא קמתי להטיל את מימי במשך הלילה עקב חוסר שעות שינה ועייפות שגברו על הרצון לקום, אלא עשיתי זאת בבוקר (כך ששמרתי את השתן).
אני מאוד חרד מהמצב .
תהיתי אם יש קשר בין שמירת השתן במשך כל הלילה להתנפחות שלפוחית ,ולפיכך להתנפחות הבטן התחתונה? אם כן, איך ניתן לטפל בזה ?
תודה מראש ,
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן10/07/2013איני בטוח בקשר אבל אשתן לפני השינה והמנע משתיה בערב ואז בדוק האם הבטן התחתונה פחות נפוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקסעדי07/07/2013
שלום רב פרופ' נחום ויסמן. הנני בת 65 עברתי לפני כחודש בדיקה אנדוסקופיה הממצאים ושט תקין. בקיבה מספר פוליפים זעירים שנדגמו, ותריסריון בצל עם נודולים זעירים שטוחים, ותריסריון שני תקין. עברתי את הבדיקה עקב תחושת דיספגיה למוצקים. לעיתים, ורק בארוחת צהרים. הרופאה המליצה לקחת באופן קבוע אומפרדקס בגלל דלקת קלה.
לציין שהנני לוקחת אספרין באופן קבוע. שאלתי האם יש קשר כלשהו בין לקיחת אספרין ואומפרדקס.? ולמה לקחת את האומפרדקס באופן קבוע? האם הוא מרפא דלקת?
עלי לציין שיש לי ממש מעט לעיתים רחוקות צרבות.
הרבה תודה מראש עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס - תגובה
פרופ' נחום ויסמן10/07/2013לא ברור לי מה הכוונה בדיספגיה למוצקים. בכל מקרה אומפרדקס מטפל באפשרות של דלקת בושט או בקיבה כגורם לתלונותיך. לקיחת אספירין יכולה לגרום לכיבים. רצוי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג להבין איך להתקדם. יתכן והתיאור של הממצאים בקיבה ובתרסריון מתאימים להליקובקטר. אנא חיזרי לסטרואנטרולוג שבדק אותך ועשה את הפעולות ודגם את הקיבה והתרסריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח לאבחנה של גסטרוקופיה
עדי13/07/2013ערב טוב ותודה על תשובתך. המונח "דיספגיה למוצקים" נלקח מההפניה של הרופאה. בכל מקרה אמרה שאין קשר בין התופעה שאני מרגישה כאילו שהאוכל "נתקע לי" לבין תוצאת הבדיקה. ובכל מקרה זה קורה רק לעיתים רחוקות כמו גם הצרבות.
נשלחתי וטרם עשיתי את בדיקת השאיפה להליקובקטר. למרות שהרופאה אמרה שלפי הבדיקה לא ראתה, אבל ליתר בטחון שאעשה אותה.
הנני מצרפת את התשובה הפתולוגית שנלקחה. .1. 5156 -MODERATE CHROMIC DUODE3ITI5 M^SO SHOWING AN EXTEHSIVE GASTRIC iMETAPLASlA. A PEPTIC ETIOLOGY IS 3QQER5TED 2. 5157 - FUNBIC GLAWD K>LYP
T630DO .
1. תריסריון 2. פוליפ
מאוד מאוד אודה על קבלת הסבר של האבחנה
והרבה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לא פוסקים חזקים אחרי אוכלטניה07/07/2013
שלום, לאמא יש כאבים באיזור קצת מתחת לקיבה כבר 9 חודשים. גסטרואנטרולוג החליט שזה פנקראוטיטיס למרות שכל הבדיקות וEUS תקינים, גאסטרוסקופיה וקולונוסקופיה תקינים (ממתינים לתוצאות הביופסיה). לפני שבוע מצב החמיר, אחרי כל אוכל פרט לקוטג' וקש מופיעים כאבים שמתחזקים תוך זמן קצר ולא פוסקים. מתרופות שניסינו עוזר רק TRAMADEX להחליש כאבים. אמא אוכלת רק קוטג' וקש, כל יום הופכת ליותר חלשה, כל יומיים אנו במוקד או במיון. כל הבדיקות תקינות והבעיה כמו שאנו מבינים בתיפקוד איזה איבר במערכת העיכול. אנו כבר לא יודעים מה לעשות, מה לאכול, לאן ללכת ?
מתחננת לעזרה
תודה מראש,
טניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן לא פוסקים חזקים אחרי אוכל - תגובה
פרופ' נחום ויסמן09/07/2013הקשר לאכילה יכול להצביע על מספר אבחנות. מציע לפנות לגסטרו אנטרולוג לבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס - הליקואברהם07/07/2013
שלום
מזה זמן רב קורה לי בעיקר בבוקר לאחר הקימה ולאחר היציאה מהשירותים שאני מתחיל להשתעל, התקף שיעול שנמשך כ 15-30 דקות במהלכן לפעמים פולט רוק/כיח מאוד צמיגי ושקוף המכיל גם בועיות קצף.
לרוב לקראת סוך ההתקף מגיעות גם התעטשויות ומעט נזלת.
לרוב לאחר התקף השיעול מגיעה גם עייפות רבה שעוברת במהלך הבוקר.
- האם יתכן ןמדובר ברפלוקס ? האם הסממנים הנ"ל מתאימים גם לרפלוקס ?
- האם יתכן ומדובר בתופעות כתוצאה מהמצאות הליקובקטר ?
- האם יש קשר בין כל התופעות שתוארו ?
- שמעתי פעם על משהו שנקרא תופעה ואזו-וגלית, האם קשור ? מה זה בדיוק ?
אודה לכל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - הליקו - תגובה
פרופ' נחום ויסמן09/07/2013על רוב השאלות התשובה לא בכל מקרה התופעות שתארתה ובעיקר יצירת ליחה מרובה יכולה להיגרם מרפלוקס.ממליץ שתתיעץ עם גסטאוראנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ביצוע MREפלונית02/07/2013
לפני מספר ימים בצעתי MRE התוצאות נכתבו בנוסך הנ"ל-
הודגם עיבוי קל בדופן לולאות ג'כ'ונום קרוב לוודאי טכני. האילאום הודגם תקין למעט לולאות.
מציינת שהנני חולת דיברטיקולוזיס עם נטיה לדיברטיקוליטיס. סובלת מכאבים בפי הטבעת עם יציאות עם דם על הנייר. יש לי גם פיסורה. בן חולה קרוהן.
האם לאור התוצאות קיימת מחלת מעיים כגון קרוהן, קוליטיס או מחלת מעיים אחרת?
מצפה לתשובה מהירה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ביצוע MRE - תגובה
פרופ' נחום ויסמן03/07/2013ת הפיענוח יש כצובן לקבל מהרופא ששלח אותך לבדיקה. רק להשקיט אותך התוצאות פחות תומכות במלת קרוהן ויש להמשיך בבירור וטיפול בתלונותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)