מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול משולשמירב03/06/2012
אני לוקחת טלפסט 120 מ"ג לנזלת אלרגית לפי צורך לא קבוע.בת 22
וקיבלתי טיפול משולש אם תרופה בשם קארין 500 מ"ג פעמיים ביום.
התרופה גרמה לי לבחילה ותחושת לחץ באיזור החזה.,
ורשום בעלון התרופתי שאסור לקחת אנטיבויטקה זו אם תרופה בשם טרפנדין לאלרגיות ובטלפסט יש מטוביליט פעיל של טרפנדין מסכנה להפרעות קצב לב
האם אני יכולה להמשיך לקחת את האנטיבוטיקה קארין מבלי לחשוש מהפרעות קצב לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול משולש - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין04/06/2012טוב שאת עירנית למה שאת נוטלת. במקרה הזה בדקו את הנושא של אינטראקציה בין טלפסט אריתרומיצין ("קרוב משפחה" של קרין" שהוא יותר בעייתי) ולא נמצאה אינטראקציה. הבחילה ושינויי טעם הן תופעות שכיחות של הקרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול ללא כאבי בטן וחום במשך שמונהדני02/06/2012
שלום רב,
מזה שמונה ימים יש לי שלשול ללא חום וללא כאבי בטן.
השילשול הוא נשלט ואני מסוגל להתאפק אפילו שעות עד שאני הולך לשירותים.
ביומיים האחרונים אני לוקח אימודיום שמקל במעט אך כשאני הולך לשירותים עדיין יוצא שילשול.
האם המצב שלי מחייב פניה לרופא? האם לפי הסימפטומים שתארתי- אני מדבק?
כמה ימים רצוף מותר לקחת אימודיום? מה עוד ניתן לעשות?
בתודה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול ללא כאבי בטן וחום במשך שמונה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין02/06/2012אתה עושה בדיוק מה שמומלץ ומותר להיעזר באימודיום גם לתקופה ארוכה. בדרך כלל זה חולף עד 3 שבועות. מניעת הדבקה נעשית על ידי שמירה על כללי הגיינה (שטיפת ידיים עם סבון לאחר כל ביקור בשירותים וכו').
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בבטן העליונה ולחץ על הסרעפת
רון08/06/2012תודה רבה על תשובתך המהירה!
השילשול אכן פסק וחזרתי לאכול רגיל ללא אימודיום.
הבעיה היא שמזה מספר ימים, כל פעם שאני אוכל ארוחה גדולה (לא ענקית), מתחיל לי כאב חזק באיזור הבטן העליונה והסרעפת והחזה ואף מתפשט לאיזור הכתפיים.
הכאב חולף לאחר כ-20-30 דקות.
אציין שאני בן 40, מתאמן באופן קבוע ואני לא סובל מעודף משקל.
האם הסימפטומים קשורים לשילשול? האם הדבר מעיד על נזק בילתי הפיך?
האם יש משהו שאפשר לעשות?
בתודה רבה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בבטן העליונה ולחץ על הסרעפת - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/06/2012זה לא מעיד על נזק בלתי הפיך, אבל בהחלט יכול להיות קשור לאירוע הזיהומי שהיה. תהיה קשוב לגוף ותקטין את גודל הארוחות. זה אמור לחלןף תוך שבוע שבועיים. אם לא תהיה הטבה תפנה לרופא מטפל ותשלים בשלב ראשון תבחין נשיפה להליקובקטר פילורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות-צילום מעי דקאלון01/06/2012
שלום רב,
ברצוני לשאול האם בבדיקת בריום של המעי הדק ניתן לראות את כל המעי הדק???
מה ההבדל בין בדיקה זו לבין בדיקת וידאו קפסולה למעי הדק???
תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות-צילום מעי דק - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין01/06/2012לפני שעונים על השאלה הכרחי לדעת מה הבעיה ואיזו אינפורמציה מנסים להשיג. אם השאלה היא בירור חשד לדלקת במעי הדק הרי שבדיקת קפסולה מדויקת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בפי הטבעתיוסי31/05/2012
בן 19, בריא, מתאמן.
לא מזמן שמתי לב לבעיה בפי הטבעת שלי, יש משהו בגודל של חצי סנטימטר שמציץ החוצה בתוכו. זה לא כואב, וכשאני מכווץ את שרירי האגן זה נעלם. בתנוחות מסוימות זה בולט יותר ובמסוימות פחות.
הדבר מאוד לא אסטתי, במיוחד בניהול מערך יחסים מינית.
קראתי באינטרנט שזה יכול להיות צניחת בסיס אגן האם זה אפשרי? מה זה עוד יכול להיות? איך אפשר לטפל ולמי כדאי לפנות בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בפי הטבעת - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין01/06/2012בגבר בן 19 "צניחת בסיס האגן" מאוד לא סבירה. מה שאתה מתאר מתאים לטחורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובות ו..רוית31/05/2012
יש לי חיידק הליקובקטור,שאני לא מצליחה להכחיד אותו.ניסו כבר מספר קוקטלים והוא עקשן.
חיה איתו לא בשלום,כי התסמינים קשיםבשבילי כגון:בטן נפוחה,בחילות,כאבים ברום הבטן,גיהוקים,שלשולים
שאלותיי הן:
1.יש לי יציאה 3-5 פעמים ביום [שלשול] ואני אוכלת מאוד מעט השאלה איך אני לא מרזה? בכלל אלא המשקל יציב ומרגישה נפיחות איומה למרות ההתרוקנות
2.ביציאה אני רואה ממש אוכל לא מעוכל כגון עלי חסה ובכלל הצואה ממש יוצאת בתפזורת
3.האם יש קשר בין המזון לבין התסמינים? הפסקתי לחלוטין חצילים,עגבניות,תפוחי אדמה כי הבנתי שהם פחות מומלצים האם נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מרובות ו.. - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין31/05/2012אין קשר בין הליקובקטר לשלשולים.
הסיבה שאת לא מרזה נעוצה בעובדה ש"שהקלוריות" נספגות במעי הדק ולא הגס ושלשולים ממקור מעי גס נובעים משינויים בתנועת המעי ובספיגת המים (ומים הם חסרי קלוריות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לנסות שוב אנטיביוטיקה?
רוית01/06/2012הרופא אתמול המליץ לי על קוקטייל נוסף של מוקסיפן+לבו.
בגלל שניסו בעבר קוקטלים נוספים אשר לא עבדו ולא השפיעו עליי כלל.
לדעתך כדאי לנסות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לנסות שוב אנטיביוטיקה? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין01/06/2012זהו טיפול "קו שלישי" מקובל. ההחלטה האם לקחת או לא היא שלך ושל הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי שוב
רוית02/06/2012שילוב של מוקסיפן+לבו+אומפרדקס.
השלשולים פסקו ונהייתה עצירות...
ללא קשר לפני האנטיביוטיקה הבטן שוב בשיאה....
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי שוב - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין02/06/2012אפשר לנסות פרוביוטיקה למשך חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוית03/06/2012תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה30/05/2012
שלום ד"ר אסולין דייין!
התכתבתי איתך כאן בפורום ביום חמישי האחרון:
בקצרה אזכיר לך מי אני וקצת רקע...
מכובדיי שלום, להלן שאלתי...
תודה מראש על העזרה:
אז ככה...אני בחור בן 27, אתמול בבוקר קמתי עם כאבי בטן...ביציאה מהשירותים לא הייתה יציאה מימית (שלשול) אלא יציאה רגילה.
הלכתי לרופא המשפחה, הוא בדק אותי וטען שכאבי בטן שיש לי נובעים מהתקררות או וירוס. יש לציין שהכאבי בטן נמשכו אתמול כל היום.
אתמול בלילה הייתה יציאה מימית אחת (שלשול).
יש לציין שאני לא מקיא, וגם אין יציאה דמית בצואה (לפחות זה לא נראה בעין)
אני פשוט די חושש מפני שסבא ודוד שלי נפטרו מסרטן במעי הגס.
האם עליי לחשוש...כי לפי מיטב הבנתי, השכיחות הגבוהה ביותר למחלה הזו היא מגיל 50 והלאה..
תודה שוב על העזרה
בתגובה על ההתכתבות הזו מיום חמישי ציינת בפני בתשובתך שאין סיבה לדאוג...
הלכתי לקנות תרופת קל בטן לכאבי בטן...התחלתי לקחת את הכדורים אתמול ועדיין פה ושם יש כאבי בטן (תחתונה)..(יש לציין שבעת כתיבת השורות הללו אין כאבים כלל..אני לא מקיא, לא משלשל ואינני רואה צואה דמית צואה).
...האם להמתין עוד קצת לגוף מנוחה ושהכאבים יעברו? ...כי אני ממש בפאניקה...מה לעשות?!
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין31/05/2012הציפיה שזיהום במעי יחלוף תוך מספר ימים רק כי אנחנו מודאגים היא לא ציפיה מציאותית. זיהום במעי יכול להימשך עד 3 שבועות. אם לאחר תקופה זו הכאב לא יחלוף תפנה להתייעצות עם גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שאלה31/05/2012תודה ד"ר...!!!
אגב עם הכאב לא עובר תוך 3 שבועות..זה צריך להדליק לי נורה אדומה?...
כי בכל זאת אין לי שום תסמין (שלשולים, הקאות ודם צואתי)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין01/06/2012נראה שכל תשובה מעוררת עוד דאגות. מצעיה לפנות לרופא המשפחה ולשתף אותו בחרדות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדוסקופיהאלונה29/05/2012
בבדיקת אנדוסקופיה נמצא חיידק במעיים " גאסטריטיס באנטרום" והתחלתי טיפול באומפרקדס 20 מ"ג פעמיים ביום למשך חודש.
הרופא ביקש להגיע אליו בעוד חודש להמשך טיפול.
השאלה אם אני מתכננת הריון האם כדאי להמתין לסיום הטיפול? או שהחיידק והטיפול בו אינם מפריעים.?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין31/05/2012לא ניתן לטפל בחיידק בזמן הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעדני28/05/2012
האם יתכן בקע בקו בין התבור ועד "מפתח הלב" (חיבור בין הצלעות) ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין31/05/2012בהחלט - בקע אפיגסטרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן - בהקדםרועי28/05/2012
שלום רב,
מזה כבר כמה חודשים יש לי כאב בטן תחתונה צד שמאל לאחר בדיקת רופא גסטרו הוא שלח אותי לאולטראסאונד בטן תחתונה ודופן בטן הבדיקה יצאה תקינה , עברתי במקביל גם גסטרוסקופיה לאחר כאבים גם בבטן עליונה לא מצאו כלום חוץ מדלקת קטנה שטופלה על ידי אומפרדקס בשבועיים האחרונים יש לי כאבים חזקים ליד הטבור צד שמאל כאב פנימי ונפוח מעט מה ניתן לעשות? כל רופא משפחה שהלכתי אליו (הלכתי ל- 2) נתנו לי קולוטל ופפברין הדבר לא עוזר וכשאני יושב אני מרגיש את כל הבטן מתכווצת לי עד כדי כאב(למשל בנהיגה) וכאבים צד שמאל... מה אתה ממליץ לעשות? ממה הדבר נובע?
תודה רבה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - בהקדם - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין31/05/2012קשה לקבוע ממה הדבר נובע. נשמע שיש תלונות מגוונות שגם משתנות עם הזמן ולכן הכי נכון לחזור לגסטרואנטרולוג שמטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה25/05/2012
מכובדיי שלום, להלן שאלתי...
תודה מראש על העזרה:
אז ככה...אני בחור בן 27, אתמול בבוקר קמתי עם כאבי בטן...ביציאה מהשירותים לא הייתה יציאה מימית (שלשול) אלא יציאה רגילה.
הלכתי לרופא המשפחה, הוא בדק אותי וטען שכאבי בטן שיש לי נובעים מהתקררות או וירוס. יש לציין שהכאבי בטן נמשכו אתמול כל היום.
אתמול בלילה הייתה יציאה מימית אחת (שלשול).
יש לציין שאני לא מקיא, וגם אין יציאה דמית בצואה (לפחות זה לא נראה בעין)
אני פשוט די חושש מפני שסבא ודוד שלי נפטרו מסרטן במעי הגס.
האם עליי לחשוש...כי לפי מיטב הבנתי, השכיחות הגבוהה ביותר למחלה הזו היא מגיל 50 והלאה..
תודה שוב על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/05/2012אין סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שאלה25/05/2012המון תודה על התשובה ד"ר אסולין דיין...ברשותך עוד משהו קטן לסיום...
תוך כדי כתיבת שורות אלו יש לי כאבים בבטן התחתונה,מן כאבים קלים עמומים כאלה....במידה והכאבים לא עוברים מה את מייעצת לי לעשות? לפנות שוב לרופא משפחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/05/2012לקנות כדורי קל בטן ללא מרשם ו"לנשום עמוק". מותר לכל גוף להרגיש לא טוב לכמה ימים. אם תיתן לו הזדמנות הוא גם יחלים. זה לוקח כמה ימים בדרך כלל.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שאלה25/05/2012המון תודה ד"ר..!!!!
סליחה על החפירות אבל אני פשוט רוצה להיות בראש שקט..
אגב ד"ר...שהייתי אצל הרופאת משפחה זה האבחנה שהיא רשמה לי...
abdominal pain,unspecified site
מזה בדיוק אומר?...והאם זה תומך במה שהיא אמרה לי, כלומר שזה התקררות או וירוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה וריפלוקסהילה25/05/2012
שלום רב,
אני סובלת מנפיחות בבטן, יש לי ליחה בגרון. רופא אף אוזן גרון איבחן ריפלוקס (המליץ על אומפרדקס).
מידי פעם מנוזלת. ידוע לי על אלרגיות שונות לגורמים סביבתיים כגון קרדית אבק הבית, עץ הזית וכדומה.
לאחרונה ביקרתי אצל רופא אלרגיה שהציע לי לבדוק (מבדק נשיפה) האם יש לי חיידק "הליקובקטור"?. אני חושדת באי סבילות לגלוטן (אינטואיציה).
אני סובלת מגיל מאד צעיר מאסטמה של העור (האם יש קשר לתפקוד הכבד?)
האם ישנה איזושהי בעיה בדרכי הבטן העליונה? מעי רגיז? מה עליי לעשות? כיצד מתחילים לבדוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה וריפלוקס - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/05/2012לפנות לגסטרואנטרולוג והוא יבדוק את כל הנושאים שהעלית כולל את נושא הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום פטרייתיקארין22/05/2012
בת 26.5,הנני סובלת מבעיות עיכול כגון עצירות, נפיחות גזים כבר זמן מה;מה שמאוד מעיק ומציק לתפקוד היומיומי לפעמים. בנוסף סבלתי מזיהום או דלקת כלשהי בכל הגוף לפני שנה. בבדיקות לא נתגלתה מה הסיבה, החשד היה מחלת נשיקה,מאז יש לציין, אני סובלת מעייפות כרונית!
לאחרונה ביצעתי בדיקת צואה לגילוי קנדידה והתוצאה הייתה זיהום ברמה גבוהה! הפטרייה גם מופיעה אצלי בנרתיק כל כמה זמן (1-3חודשיים) כבר כמה שנים, למרות טיפול מקומי, הפעם הגיניקולוגית רשמה גם תרופה דרך הפה- פלוקנול 150מ"ג -שתי קפליות בהפרש 72 שעות! לפני חצי שנה הפטרייה הופיעה גם על הלשון, קיבלתי גם כן טיפול מקומי של משחה!
קראתי מאמר על טיפול קנדידה משולב עם דיאטה בו מטפלים בעזרת תרופה שנקראת Nystatin בשילוב עם תזונה מתאימה! שאלתי היא מה ההבדל בין התרופה שקיבלתי ל-Nystatin? והאם הטיפול בפלוקנול היה מספיק? האם Nystatin היא תרופת מרשם החייבת מעקב של הרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל מענה בבקשה?!
קארין25/05/2012לפי הרפואה הקונבנציונלית הקנדידה אינה גורמת לנזק במערכת העיכול. הנושא נמצא בתחום של הרפואה "המשלימה" והם הכתובת לנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל מענה בבקשה?! - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין28/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהום פטרייתי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין28/05/2012לפי הרפואה הקונבנציונלית הקנדידה אינה גורמת לנזק במערכת העיכול. הנושא נמצא בתחום של הרפואה "המשלימה" והם הכתובת לנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר בדיקת גאסטרוליאת21/05/2012
לאחר בדיקת גסטרו ונשיפה ניתגלתה בקיבה ובטריסריון דלקת וחיידק הליקובקטר רופאת המשפחה סרבה לטפל באנטיביוטיקה ורופא מומחה גאסטרו אינטרולוג המליץ טיפול בלנטון בילבד האם זהו טיפול מספק ? הרי כל המחקרים מראים שדלקת והליקובקטר עלולים ליגרום לסרטן בקיבה אבקש את יעוצכם בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר בדיקת גאסטרו - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין28/05/2012אם יש עדות להליקובקטר מומלץ גם טיפול אנטיביוטי ולא רק לנטון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרולוגיהBE21/05/2012
אני בן 50 ולפני בערך 3 שבועות התחילו לי כאבים בקיבה ובזרוע השמאלי ורופאת המשפחה הפנתה אותי למכון גסטרולוגיה ושם ראו שיש לי אדום כמה מקומות ולכן שלחו לביופסיה, ירדתי קצת במשקל ויש לי בחילות, השאלה שלי מה יכול לצאת בבדיקת הביופסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרולוגיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/05/2012קשה לדעת מהתיאור. אודם בלבד לרוב מעיד על דלקת ולא על ממצאים מדאיגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגסטרו
BE21/05/2012בזמן האחרון ירדתי במשקל, ויש לי בחילות כל הזמן, יש לזה משמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגסטרו - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/05/2012כמו אמרתי אודם בלבד לרוב אינו ממצא משמעותי. כדי להתייחס לשאלתך יש צורך בהיכרות מעמיקה יותר איך ועם מצב הרפואי, תרופות שאתה לוקח, גיל, בדיקות דם ועוד גורמים נוספים ולשם כך יש רופא שמטפל בך וכדאי לפנות אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות,הקאות ורגישות אפיגסטריתרונן18/05/2012
שלום רב,
אני בן 23. ברקע דלקת בוושט (מטופל באומפרדקס) וחשד לגידול נוירואנדוקריני ממקור לא ברור. כבר תקופה ארוכה שאני חש ברע: חוסר תיאבון משמעותי, לעיתים בחילות והקאות, צואה שמנונית ורגישות ברום הבטן (בעיקר לפני ארוחה). יש לציין כי בבדיקות המעבדה נמצאה רמה מעט מוגברת של עמילאז בדם-120 (נורמה עד 100) עם רמת ליפאז תקינה. בנוסף, כרומוגרנין A גבוה- 130.65 (נורמה עד 98)... עקב רמת העמילאז המוגברת, רופא הגסטרו שלי נתן לי מרשם ל- "קראון 10,000". אני לוקח כבר יותר מחודש את התכשיר, אך עדיין ללא שיפור כלל במצבי. כמו כן, יש לציין US בטן תקין.
מה משמעות כאבי הבטן ושאר התסמינים מהם אני סובל והאם ייתכן וקשורים לגידול בלבלב??? מה משמעות רמת העמילאז המוגברת??? כיצד עליי להשלים בירור והאם יש מקום לבדיקת EUS או MRCP???
תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות,הקאות ורגישות אפיגסטרית - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/05/2012עמילאז מוגבר עם ליפאז תקין אינם מכוונים לבעיה בלבלב. כרומוגרנין עולה כשמטופלים באומפרדקס. גידול נוירואנדוריני הוא גידול נדיר ואין שום דבר בסימפטומים שלך שמכוון למחלה זו. אני זוכרת שכבר פנית בפורום ליעוץ ולא חושבת שאוכל לעזור מעבר למה שכבר אמרתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)