פורום גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיוון בבקשה
    דניאלה
    19/06/2012

בת 24, בריאה, משקל 47.
    לפני כחודש תקפו אותי למשך שבועיים בחילות וחוסר תיאבון, עברו 10 ימים , הגיע המחזור החודשי, הרגשתי יותר טוב. ועכשיו כבר במשך 9 ימים שוב, אני סובלת (בדיקת הריון שלילית). הפסקתי את הגלולות כי חשבתי שזה קשור, בדיקות דם תקינות, מחכה לתוצאה של הליקובקטור.
    אין כאבים מיוחדים, אין צרבות, אולי לפעמים ממש בקטנה.
    מאד מפחדת לרדת במשקל, אני לא אוכלת כמו שצריך, אין לי תיאבון, הבחילות איומות, גם כל ריח של אוכל עושה לי בחילה. הרופא נתן כדור להפחתת החומציות בקיבה. לקחת כל לילה לפני השינה. אני מרגישה חסרת אונים, אני בוכה הרבה, מאד מפחדת.. מה לעשות?
    עברתי כמה שינויים בזמן האחרון אולי זה קשור, אבל ממש מרגיש לי שיש לי חסימה בקיבה, אני ממש בדאון.

בבקשה מה לעשות? מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיוון בבקשה

הוספת תגובה

• יציאות תקינות, ולא מקיאה

דניאלה
    19/06/2012

לפעמים כשהאוכל בפה לקראת הבליעה, יש כמו ריפלקס להקיא.
    =(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיוון בבקשה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    21/06/2012

בחילה אינה סימפטום המכוון דווקא לבעיה במערכת העיכול. אם כעת הבחילה היא הבעיה העיקרית כדאי לקחת תרופה נגד בחילה כמו פרמין או מוטיליום לפני הארוחות ולא לחשוש מאוכל כי ירידה במשקל רק מגבירה את החרדה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקוף קיבה ע"י בריום
    יוסי
    19/06/2012

שלום רב,
    ביצעתי בדיקת בריום לושט, קיבה ותריסריון
    התוצאות הופיעה כי: ישנה היתעבות דיפוזית של הרירית בגוף הקיבה
    הייתי מבקש לדעת מה המשמעות של זה

בברכה,

יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    שיקוף קיבה ע"י בריום

הוספת תגובה

• בדיקת בריום - מקפיץ את השאלה

יוסי
    21/06/2012

בדיקת בליעת בריום איננה מדויקת כמו גסטרוסקופיה.
    כיש ממצא של התעבות רירית מומלץ להשלים גסטרוסקופיה ולראות באופן מדויק יותר במה מדובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת בריום - מקפיץ את השאלה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    21/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרניה או משהוא אחר
    יצחק
    18/06/2012

שלום.אני בן חמישים וחמש סובל מזה עשר שנים מכאב חזק בצורה שלא ניתן להעלות על הדעת באזור הבטן התחתונה מעל הפין עם הקרנה לגב התחתון ולאחרונה גם לרגל ימין(הכאב ברגל מזכיר לי כאב שנובע מחסימת זרימת דם ).ההתקפים באים בתדירות של אחת לחצי שנה בממוצע ונמשכים כשעה שעתיים כל פעם.אני מסוגל להבחין בשינויים מקדימים להתקף יש תחושה בהתחלה של לחץ כאילו גזים ואי נוחות שהולכת ומתגברת וכעבור כחצי שעה זה הופך לכאב שיוצר תחושה של סף עילפון מרוב עוצמתו.לקראת הסיום כ5 דקות לפני הסוף יש שינו מהיר בעוצמת הכאב עדין ממשיך לכאוב אבל אני יודע בוודאות שתוך כמה דקות זה יעלם ללא כל זכר.נולדתי עם הרניה במפשעה השמאלית שהפריע לי מעט בצעירותי אך עם השנים זה הפסיק לבלוט וכבר שנים אין לי שם בכלל כאבים. לפני הרבה שנים התפתחה הרניה במפשעה הימנית לפעמים בולטת מעט יחסית אבל זה לא מלווה בכאב אני לא זוכר אם ההרניה בצד ימין התחילה לפני ההתקפים או אחריהם.בכל המקרים שהגעתי לבית החולים עד שטופלתי זה כבר חלף מעצמו למעט הפעם האחרונה שרופא בית חולים בדק אותי בחמש דקות האחרונות אחרי שכבר זהיתי שהתהליך בסיום ולטענתו מכיוון שההרניה הימנית היתה בחוץ והוא החזירה למקום ואחרי מספר דקות מההחזרה פסק הכאב, היא הגורם להתקפים.ברור לי שהכאב היה פוסק גם אם לא היה נוגע בהרניה, כמו כן בדיקות הדם שבוצעו היו בתחום הנורמלי למעט סמן מסויים המעיד על חוסר בזרמת דם באיזה מקום בגוף אבל החריגה היתה קטנה ולדברי הרופא לא משמעותית.בדיקת שתן היתה תקינה ללא סימני דם אז הוא שלל גם אבן בדרכי השתן. היתה אינפקציה קלה בבדיקת השתן שגם אליה הרופא לא התיחס.לאור התחושה שלי שכאילו יש לחץ של גזים באזור הבטן המאד תחתונה כולל בהתקף האחרון תחושה של תנועת גזים או משהוא דומה והיא מוקשיית בזמן ההתקף ומפסיקה להיות מוקשיית בסיום והכאב בכלל לא ממוקד בצד ההימני, האם זאת אכן ההרניה שגורמת להתקפים או משהוא אחר? רופאת משפחה אחת אמרה לי, שעד כמה שידוע לה, יש מצבים נדירים בהם גזים נלכדים במעי התחתון וגורמים לכאבי תופת האם זה נכון האם יש הסבר אחר ?

לקביעת תור
    סגירה
    הרניה או משהוא אחר

הוספת תגובה

• הרניה או משהוא אחר - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    19/06/2012

כדי לדעת אם מדובר בכאב הקשור להרניה יש צורך להיבדק שוב בזמן כאב. אין דרך אחרת להוכיח זאת. בעיה בזרימת דם לא סביר שתגרום לכאב פעם במספר חודשים. מעבר לכך יש צורך להתייעץ עם גסטרואנטרולוג במרפאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרניה או משהוא אחר - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    19/06/2012

כדי לדעת אם מדובר בכאב הקשור להרניה יש צורך להיבדק שוב בזמן כאב. אין דרך אחרת להוכיח זאת. בעיה בזרימת דם לא סביר שתגרום לכאב פעם במספר חודשים. מעבר לכך יש צורך להתייעץ עם גסטרואנטרולוג במרפאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה לי
    י
    17/06/2012

אנסה לקצר אבל בכל זאת לפרט.
    בן 45 185 שוקל 70 ללא מחלות בעבר (מלבד אסתמה שהתגלתה בגיל 42)
    פעם פעמים בשבוע משחק כדור סל.
    לאחרונה והכוונה ל10-15 חודשים האחרונים - אני מרגיש את הגוף מבפנים וכל פעם משהו אחר:
    תקופה מסוימת נימול במקומות שונים+קפיצות שרירים לרבות בבטן ,עיפות וקושי נשימה (חוסר יכולת לקחת אויר לראות) ,לפעמים שורף בכפות רגלים,כמו כן בחודשיים האחרונים כאבי חזה ודפיקות לב חזקות,בדיקות דם תקופתיות עשיתי לפני שנה ,ואגרונמטריה לפני חודש יצא תקין ובכושר טוב (צריך לעשות דופלר).
    כמו כן מרגיש מעין ריחוף או חוסר איפוס/סחרחר ולא מרוכז/מבולבל/שוכח דברים לפני כחודשיים פניתי לרופאת המשפחה שאמרה שמדובר במתח+חרדה וקיבלתי לעשות בדיקות דם,רק היום עשיתי אותם.(סרבן לSSRׂ
    השאלה העיקרית שלי על מה שקורה לי משבוע שעבר : התחילו לי כאבי בטן שלא הרגשתי עד היום
    כולל צמיחה של תחור (ללא דם)-היציאות רגילות-ומאז אין לי תאבון כי כל פעם שאני אוכל אני אני חרד שיתחילו לי כאבים למרות שעוד לא גילית האם יש קשר לאכילה ולעיכול כלומר יש כאבים/תחושה של מעין דקירה או כאילו סכין יפאני שחותך את הבטן כמו כן לפעמים כשאני נוגע בה אני מרגיש קפיצוצ שריר ,מאז כל השבוע אני במחשבות וחרדות. האם לפי ההסבר שלי יש משהו שניתן להבין או שמא להתחיל מסכת בדיקות אולטרה וכו'
    תודה מראש על תשובה אוביקטיבית

לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה לי

הוספת תגובה

• מה קורה לי - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    19/06/2012

אין דרך להמליץ על בירור מבלי להתרשם ביעוץ מסודר במרפאה. לאנשים הסובלים מחרדה יש שכיחות יתר של הפרעות במערכת העיכול, אבל לא ניתן להסיק שזו הסיבה רק מהתיאור שמסרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע
    דינה
    15/06/2012

שלום, אני בת 40 מבדיקה שעשיתי אצל הרופא נאמר לי שיש לי פצע בפי הטבעת. התלוננתי על כאבים בעת היציאות כמו סכין שחותכת אותי בפנים.כבר מספר חודשים.הטיפול שקיבלתי הוא NIFEDIPINE 0.2%
    הרופא אומר שזה כתוצאה מיציאות קשות אני אומרת שהיציאות רכות ולעיתים רכות מידי.
    אחרי חודש של טיפול 3 פעמים ביום.הפצע חוזר כל הזמן אפילו שלא הפסקתי את הטיפול. מתאחה וחוזר שוב וזה מרגיש שכל פעם זה פצע חדש בנקודה אחרת באיזור של פי הטבעת.
    דיברתי עם הרופא אחרי חודש והוא אמר להמשיך בטיפול.

האם אני מקבלת את הטיפול הנכון?האם זה יכול להיות פצע מסוג אחר? אלו סוגי פצעים יכולים להיות שם? וכתוצאה ממה? תוך כמה זמן אמור פצע כזה או פצעים כאלו להחלים?מתי נכון שוב לגשת לרופא?תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פצע

הוספת תגובה

• פצע - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    16/06/2012

התיאור מתאים לפיסורה. מקובל שאם אין שיפור לאחר 4-6 שבועות שוקלים ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם מהצואה
    שירה
    14/06/2012

שלום.
    שמי שירה אני בת 18 כבר כמה ימים שאני רואה דם בצואה (יותר נכון על נייר הטואלט) אין לי כאבים וגם לא שורף..ממה זה יכול לנבוע??

יש לציין שאני סובלת מקוליטיס מגיל 10 ונוטלת רפאסאל קבוע ומאז אין שום תסמינים של המחלה ב"ה.

לקביעת תור
    סגירה
    דם מהצואה

הוספת תגובה

• דם מהצואה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    14/06/2012

אחת הסיבות השכיחות היא טחורים פנימיים. זה גם יכול להיות קשור לקוליטיס.
    מציעה ללפנות לביקורת של הגסטרואנטרולוג המטפל בך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד שמאל של בית החזה
    אביב
    12/06/2012

שלום רב!
    אני בן 24 וסובל מזה כשבוע וחצי מכאבים בצד השמאלי של החזה ומתקשה במעבר משכיבה לישיבה. כמו כן מתקשה לישון על הצד של הגוף וחווה כאבים שבאים והולכים בצד החזה בעת ביצוע תנועות מסוימות.
    אני סובל מכאב קל בעת צחוק ובעת נשימות עמוקות וכן בעת שיעול והתעשטשויות.
    כמו כן אציין כי כי לתופעה קדמה תקופה של כחודש בה סבלתי משיעולים יבשים כרוניים והרגשת מחנק שליוותה אותי לאורך היום, בעיקר בשעות הערב ואשר חלפה כשבוע לפני שהתחילו הכאבים
    כמו במהלך השבוע שמתי לב להחמרה בכאבים בחזה ולכן אני פונה לקבלת עצות לטיפול בבעיה
    אשמח לתגובה.
    תודה רבה!!

הוספת תגובה

• כאבים בצד שמאל של בית החזה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    13/06/2012

התלונות לא נשמעות קשורות למערכת היכול, אלא לבית החזה עצמו (צלעות/שרירים). תפנה לרופא משפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוטירקס ותופעות לוואי?
    לילי
    12/06/2012

בת 52 סובלת מהשימוטו מקבלת יוטירקס 100 מזה כחודשיים TSH=3.5
    בשבועות האחרונים סובלת מכאבי בטן בגלים לעיתים שלשולים 2-3 וגם לא תמיד.ולעיתים בחילה.יש לציין שלא היו לי תופעות כאלו קודם מבחינה גסטרולוגית הכל תקין אצלי.קולונוסקופיה תקינה מלפני שנתיים ואולטרסאונד בטן עכשווי תקין.צואה כללית תבית תקינה
    שאלתי1) האם מוכרת תופעת לוואי כזו מיוטירקס?????

המון תודה!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    יוטירקס ותופעות לוואי?

הוספת תגובה

• יוטירקס ותופעות לוואי? - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    12/06/2012

התופעות אינן מוכרות בהקשר של יוטירוקס.
    כדאי לפנות ליעוץ גסטרואנטרולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת הליקובקטור
    רוית
    10/06/2012

היום לקחתי את הטיפול האנטיביוטי בפעם האחרונה לאחר 10 ימי טיפול.
    לא הומלץ להמשיך לוסק,השאלה מתי לחזור על בדיקת הנשיפה? כדי שכבר לא תהיה השפעת אנטיביוטיקה על הגוף

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת הליקובקטור

הוספת תגובה

• בדיקת הליקובקטור - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    11/06/2012

חודש לפחות מסיום האנטיביוטיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ca 19-9
    יפת
    07/06/2012

בדיקה נערכה תוך כדי לקיחת בודוזון ואימורן למחלת קרוהן התוצאה גבוהה 39.37 כל שאר הבדיקות בגדול תקינות CRP 0.2 המוגלובין מעט נמוך (מדובר על בת)
    האם הבדיקה אמינה בזמן נטילת בודוזון ואימורן? או שיש להתעלם ממנה? הרגשה כללית טובה מאד. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ca 19-9

הוספת תגובה

• ca 19-9 - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    09/06/2012

אין המלצה לבצע את הבדיקה של הסמן. מרגע שנעשתה והתוצאה מעט גבוהה מתחיל בירור (לרוב מיותר) והוא יקבע על ידי הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי רנטגן
    מיקי
    07/06/2012

שלום רב,
    מקווה שאני מפנה את השאלה לפורום הנכון..
    אמי בת 64, בסה"כ אישה בריאה למעט לחץ דם וכולסטרול גבוהים. מזה כ-3 שנים סובלת מאבן בכליה השמאלית. באמצע מאי השנה ניגשה לבדיקות רנטגן וסיטי לאחר דלקת חריפה בדרכי השתן ובמטרה להאיץ הטיפול בהוצאת האבן. הממצאים הראו אבן בקוטר 7 מ"מ הממוקמת בשופכה ונפיחות קלה בכליה השמאלית. לא צוינו ממצאים נוספים.
    בבדיקת רנטגן חוזרת מאתמול (6.6) לא נמצאו עדויות לאבנים בכליות אולם צוין ממצא חדש ומבהיל: תוכן צואתי רב בקולון הימני.
    ממצאי בדיקות דם שנערכו ב-31.5 נמצאו תקינות למעט ערכי כולסטרול גבוהים לצד הערכים הבאים:
    WBC - 3.5
    RBC - 3.98
    MCHC - 3.21
    NEUT.abs - 1.7
    אודה לעזרתכם בהסבר משמעות הממצאים.
    וכן, מהו המשך הטיפול המומלץ?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי רנטגן

הוספת תגובה

• ממצאי רנטגן - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    07/06/2012

זהו פורום מערכת העיכול. אתה צריך פורום אורולוגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי רנטגן-בהמשך לתגובת ד"ר אסולין

מיקי
    07/06/2012

שוב שלום,
    שאלתי מתייחסת לממצאי רנטגן בנוגע לתוכן צואתי רב בקולון הימני. להבנתי לא שייך לאורולוגיה.
    אודה לתגובתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי רנטגן-בהמשך לתגובת ד"ר אסולין - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    09/06/2012

צואה במעי הימני אינה ממצא חריג וזה לא דורש בירור או טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת גלולות ואנטיביוטיקה
    שירן
    06/06/2012

שלום

שמי שירן אני נוטלת גלולות פליים כבר כמה חודשיים , לאחרונה הייתי אצל רופא שינים התגלה אצלי דלקת בשן בינה הוא הביא לי אנטביוטיקה בשם : מוקסיויט פורטה ל 5 ימים . התחלתי לקחת אנטביוטיקה ואתמול היתה לי עצירות ממש נוראית אחרי שהיא השתחחרה , היתה לי הרבה גזים עד הלילה . הבטן הרגעה לי בבוקר .. ויש לי עדיין רגישות בבטן אבל הקלה מאתמול . מין עיוותים רציתי לדעת אים יש קשר בין שני הכדורים שאני לוקחת ,למה שאני סובלת ?

ומה יש לי ?

הוספת תגובה

• נטילת גלולות ואנטיביוטיקה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    07/06/2012

מתלונה של יום אחד או יומיים אין צורך לעשות אבחנה. אם זה נמשך כדאי לקנות תכשיר פרוביוטי ולקחת אותו למשך חודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "שערות" לבנות בצואה
    מישהו
    06/06/2012

בזמן האחרון יש לי לפעמים שבצואה אני רואה מין "שערות" לבנות ארוכות ועבות יחסית.
    הם סביב הצואה. והיום אפילו היו הרבה יחסית, שעמד כמעט בפני עצמו. (מצטער על התיאור.. :/)
    יש לציין שהיום אני אחרי שלשול של כמה ימים, אבל ה"שערות" האלה לא התחילו היום, ככה שהם לא קשורות לשלשול.

האם זה דורש בדיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    "שערות" לבנות בצואה

הוספת תגובה

• "שערות" לבנות בצואה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    07/06/2012

קשה להתרשם מהתיאור למה בדיוק הכוונה. בקש מרופא המשפחה בדיקת צואה לפרזיטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בבטן לאחר ארוחה, עצירות כללי
    a k
    05/06/2012

שלום רב
    אני גבר בן 25,

בשבועות האחרונים אני חווה תופעה חדשה
    מייד לאחר ארוחה, הבטן שלי מתנפחת למיימדים מוזרים
    אני רזה לכן זה דיי בולט ולא הגיוני
    אני אוכל אוכל יחסית נורמלי.. כמו כולם, אך לא כל כך מסודר, יש ימים שאדלג על צהריים, אך רוב הפעמים זה מסתכם בשתי ארוחות גדולות ונשנושים בין לבין, לא שינתי את סוג המזון שלי
    אוכל בשר קטניות וכו'

ועם זאת נוספת עצירות שמקשה עליי לתפקד ביום יום, הבטן בבוקר נראת רגילה ושטוחה יחסית אך לקראת סוף היום היא תופחת ובעת נסיון התרוקנות יש לי קושי רב, לעיתים לוקח נורמלקס וכו'
    ואף זה לא תמיד עוזר

האם זה משהו שקשור לתזונה שלי? או ההפחתה שלי בעישון?

אודה מאוד על עזרתכם.

הוספת תגובה

• נפיחות בבטן לאחר ארוחה, עצירות כללי - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    07/06/2012

זה בהחלט יכול להיות להרגלי התזונה שלך. ההנחה שלך שאתה "אוכל כמו כולם" אינה מדויקת. בנוסף, לא כל גוף מגיב באותה צורה לתזונה לא מסודרת. ממליצה בשלב ראשון לפנות לדיאטנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת חוסר אויר אחרי אוכל
    איציק
    05/06/2012

ראשית תודה מכל הלב על העזרה שאלתי היא אני בן 42 בריא ב"ה בזמן האחרון אני מרגיש אחרי ארוחה כאילו אין לי אויר יש לציין שזה לא ממש אחרי כל ארוחה אלא בעיקר אחרי ארוחות כבדות שבהם אכלתי כמובן גם מנה ראשונה וגם מנה שניה אני רוצה לציין שאני הולך כל יום שעה כמובן שאן לי קשיים בזה ולא כאבים בשום מקום גם לא במאמץ אשמח לשמוע חות דעת תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת חוסר אויר אחרי אוכל

הוספת תגובה

• תחושת חוסר אויר אחרי אוכל - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    05/06/2012

תחלושת קוצר נשימה לאחר ארוחה ולא בזמן הארוחה מצביעה קרוב לודאי על נפיחות יחסית גדולה של הקיבה הלוחת על הסרעפת ומקטינה את אוורור הריאה. אלה מצביעים על ארוחות גדולות מדי או בקע. אם הקטנת נפח הארוחות עוזרת הסתפק בכך או פנה לרופא לבירור ראשוני כמו מילום בטן ריק וסרעפות או הדמיה של בליעת בריום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה