מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן סביב הטבורמירב19/02/2012
בת 31 ללא רקע של מחלות
בשבוע האחרון יש לי כאבים עזים סביב אזור התבור ללא הקרנה לצדדים (2 אצבעות מעלה מהטבור ו 4 אצבעות מטה מהטבור) עד שאני מכווצת את הבטן כדי שיחלפו. לשם ההמחשה הכאבים מזכירים כאבים לאחר ריצה ממושכת או כפיפות בטן למי שלא מתאמן.
אבקש לדעת האם מדובר ברחם או במעיים או באיבר אחר על מנת שאוכל לדעת לאיזה רופא לפנות לשם טיפול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן סביב הטבור - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/02/2012כאבים עזים באיזור הטבור יכולים להיות קשורים לבקע טבורי. הכתובת היא רופא משפחה או כירורג והאבחנה בבדיקה או באולטרסאונד של דופן הבטן. רחם שלא בהריון נמצא מאוד נמוך ולא מגיע לטבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילותבמבה19/02/2012
שלום,
מדוע אחרי שאני אוכלת יש לי בחילה?
אני אוכלת מהר יחסית לאדם ממוצע ואני לא אוכלת הרבה בגלל שאני שבעה מהר...
וגם אני לא בהריון או משהו..
למישהו יש רעיון ממה הדבר נגרם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/02/2012קשה ממעט הפרטים להבין במה מדובר. צריכים לשים לב האם זה בהקשר של מזונות מסוימים. האם אורחות קטנות מספר פעמים ביום עשויות להקל וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראפסל ועצירותטל19/02/2012
בת 44 חולת קוליטיס .מקבלת 2 ראפסל ביום (במקור 3 ,הפחתתי בגלל הבעיה הנ"ל ) יומירה אחת לשבועיים .
ראפסל גורמים לי לעצירות .עצירות "מעירה" את הטחורים ו/או הפיסורה שלי (כן ,כן , סובלת משניהם ) .
מה עושים ?
כפית אגיולקס גורמת לי לשלשל כל היום .אוכלת אוכל בריא,המון ירקות ופירות ,לא מטוגן ,לא שמן מדיי ועושה הרבה ספורט .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראפסל ועצירות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/02/2012לנסות נורמלקס/פגלקס. זה נשמע דומה אבל זה לא אותו חומר פעיל. כף כל ערב מהולה בכוס מים ולפי התגובה להעלות או להוריד מינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיקה18/02/2012
שלום,
תחילה אמסור לד"ר יהודית שהייתי מטופלת אצלה, את רופאה מדהימה, חבל שאנחנו כבר לא באותה הקופת חולים..
יש לי בעיה כרונית שמלווה אותי כבר המון שנים, אני סובלת מהליטוזיס. העניין נבחן ונדבק היטב, נשלל מחלל הפה (בוודאות), נשלל מדרכי הנשימה וא.א.ג. ככל הנראה יתכן שאני נמצאת באחוז הקטן והבעיה מגיעה מהקיבה. עד לפני מס' חודשים היה לי הליקובקטר, לקחתי 4 פעמים טיפול משולש כשהטיפול הרביעי היו עם כדורים שהייתי צריכה אישור מיוחד וכנראה זה מה שעזר.. אך לצערי ההליטוזיס עוד נותר.
מה עוד אוכל לבדוק ואיך לטפל? אני כבר נואשת, הרפואה לא באמת מוצאת טיפול לבעייתי.
בברכת בריאות ושבוע מבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/02/2012שלום מיקה,
אכן את מתארת בעיה מורכבת שלא נפתרה למרות מאמצייך הרבים.
מעבר להליקובקטר אין למערכת העיכול תפקיד משמעותי בהליטוזיס ואפילו יש מחקרים שלא הראו כלל קשר למערכת העיכול.
בחיפוש בגוגל "מרפאת הליטוזיס" מצאתי קישור לשני רופאי שיניים שמעידים על עצמם כעל מומחים לנושא. אין לי היכרות אישית איתם אך אולי כדאי לאור הסבל הממושך שלך לפנות לאחד מהם להתייעצות.
בהצלחה,
ד"ר אסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת בסיופסיהדור15/02/2012
אני חייל בן 20.5 ובתחילת ינואר עשיתי בדיקת קולונוסקופיה בעכבות כאבי בטן חריפים שפוקדים אותי באופן כרוני.
בעבר ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה וממצאיה היו שיש לי דלקת בקיבה ובבצל התריסריון, כמו כן, נמצא חיובי להליקובקטר.
לפני כשבועיים קיבלתי את תוצאות הבדיקה הביופסית שנלקחה מהקולונוסקופיה ומשום שיש לי לחכות לתור לרופא גסטרו בקופ"ח לא מעט זמן אודה אם תגידו לי מה פשר התוצאות.
157 - FRAGMENTS OF ILEAL MUCOSA WITH FOCAL MILDLY ACTIVE NONSPECIFIC INFLAMMATION.
158 - FRAGMENTS OF COLONIC MUCOSA SHOWING FOCAL MILDLY ACTIVE COLITIS WITH EOSINOPHILIA, THA FINDINGS ARE NONSPECIFIC, NO PARASITES SEEN.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת בסיופסיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/02/2012ישנה דלקת שאינה משמעותית וקשורה להכנה עצמה. אין עדות לדלקת שיכולה להסביר את כאבי הבטן. בקיצור זה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות C-REACTIV PROTINהילה14/02/2012
שלום רב,
עשיתי בדיקת רגישות לגלוטן וכנראה שהוסיפו שם עוד בדיקה מסויימת שנקראת C-REACTIV PROTIN ולפי התוצאות זה מחוץ לתחום וזה עומד על 1.14
אשמח לדעת מה זה אומר ומה עלי לעשות כי לפי מה שקראתי באינטרנט זה נראה שיש לי
חיידק...
תודה רבה על העזרה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות C-REACTIV PROTIN - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/02/2012CRP היא בדיקה מאוד לא ספציפית ולאו דוקא מכוונת לקיומו של חיידק. אין אפשרות על סמך הנתונים שנמסרו לדעת "מה זה אומר" וכדאי לחזור עם התוצאות לרופא שהפנה לבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות גסטרוסקופיהא.13/02/2012
מזה שלושה שבועות אני סובל מכאבי בטן ברום הבטן (מהטבור עד ממש מתחת לצלעות) יחד עם ירידה במשקל, כאבי גב עליון (בין השכמות) והרגשה כללית רעה.
נשלחתי לגסטרוסקופיה. התוצאות הן:
ושט תקין לכל אורכו, מעבר ושט-קיבה 40 ס"מ מהשיניים, נצפה ריפלוקס מהקיבה לושט. בושט התחתון נראו לשוניות ונלקחה ביופסיה.
קיבה: הרבה חומצה. דלקת, בעיקר אנטרלית. נלקחה ביופסיה.
תריסריון: בצל תקין, חלק שני תקין, נלקחה ביופסיה.
אבחנות:
Reflux
Esophagitis
Gastritis
המלצה: אומפרדקס 20 מ"ג פעמים ביום למשך 12 שבועות.
אגב, לפני כחמש שנים עשיתי בדיקת נשיפה ל HP שהיתה שלילית.
האם התוצאות הנ"ל יכולות להסביר את הכאבים שלי?
תודה
א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציע
חן14/02/2012עד שיענו לך, אני מציע לך לבקש אולטרה סאונד בטן עליונה. נראה משהו כמו אבנים במרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות גסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/02/2012דלקת בושט יכולה להסביר את הכאבים. כדאי להתחיל טיפול ולרוב אם זו הסיבה תוך מספר ימים-שבועות תהיה הטבה ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטריטיסחן12/02/2012
שלום - בגסטרוסקופיה לפני כשנתיים נמצא בהסתכלות ובביופסיות גסטריטיס MILD והומלץ לי על אומפרדקס 20 מ"ג בבוקר "לאורך זמן". אני מבין שאחד החששות הוא משינויים לרעה של הדלקת ברירית הקיבה. איך יודעים אם יש ריפוי או שיפור של הגסטריטיס (חוץ מבדיקה חוזרת). כמה זמן ניתן ליטול את התכשיר והאם ידוע על תופעות לוואי לאורך הזמן. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטריטיס - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/02/2012גסטריטיס קלה אינה בהכרח מצריכה טיפול.
אומפרדקס לטווח ארוך יכול להגביר סיכוי לשברים על רקע אוסטאופורוזיס.
כדאי לאחר התייעצות עם רופא מטפל להפסיק את האומפרדקס ולבחון האם יש בו בכלל צורך - לא בבדיקה חוזרת אלא לפי הסימפטומים. צריך לדעת שלאחר לקיחה ממושכת, הפסקת הטיפול יכולה לגרום לצרבת למספר ימים ולכן צריכים לצלוח את הימים הראשונים ורק אח"כ להחליט האם אפשר בלעדיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן חזקיםשש09/02/2012
שלום אני בשבוע 37 וכבר 4 ימים יש לי שילשולים וכאבי בטן אתמול פסקו השילשולים אך הכאבי בטן נמשכים כל שעה שעתיים תוקף אותי כאב והרגשה שאני חייבת ללכת לשירותים יש לציין שאני אוכלת אוכל מאוד דל בשביל לא להכביד על הקיבה הייתי במיון לא הצייבשתי יש לי צירים בלי פתיחה זה ממש משבש לי את היום מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן חזקים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין10/02/2012קל בטן להקלה, תרופות סבתא כמו מרק עוף, צנימים ופחות ירקות, פירות וחלב. זה עובר ללא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גזים,זקוק לעזרתכםאוריאון08/02/2012
שלום,
בן 28
בשנה שנתיים האחרונות אני מתחיל להרגיש כאילו מתפתח אצלי בהדרגתיות מין בעיה במעיים,בעיה של גזים.
כלומר זה בא והולך בא והולך,בעבר הייתי יכול לאכול שעועית לבנה למשל כל שבוע בחודשים האחרונים אני מוצא את עצמי אחרי שאני אוכל שעועית לבנה או אדומה שאני יושב בשירותים במשך כל היום ממש כל היום למחורת כביכול וכל היום הזה הוא עם התכווצויות בבטן ושלשולים וגזים חריפים מאוד.
הפסקתי לאכול שעועית לבנה,ועכשיו לא משנה איזה אוכל אני אוכל הבטן שלך נפוחה מגזים ויש להם ריח כל כך חריף זה מקשה עליי בעבודה בלימודים בכל מקום :(
אני לא יודע מה הסיבה לכך. אני נוטל גם תוספים :MSM,ל-ארגנין,ודקל ננסי. ואני לא יודע אם הם מחמירים את המצב או לא....
כביכול אני נוטל אותם כחודש... לפניי זה המצב היה דיי דומה אולי קצת יותר מוגבר בחודש האחרון אבל אני לא באמת יכול להצביע שהם ההשפעה לכך.
אני מרגיש כל יום לא משנה מה אני אוכל,אני פשוט עוקב בדיוק אחרי מה אני אוכל למצוא את הגורם ואין בעצם גורם לא משנה מה אני אוכל יש גזים ממש מגעילים ועולה לי כזה במשך כל היום מהפה שיוצא לי גרעפס הוא בטעם מגעיל כזה .
קשה לי עם זה כבר,
האם יש לכם כיוון מה יכולה להיות הבעיה שלי כתוצאה מכל מה שציינתי כאן ?
והאם את יכולים להמליץ לי על דרך פעולה כלשהי לנסות לפתור את הבעיה שלי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גזים,זקוק לעזרתכם - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין10/02/2012אין לנו מידע לגבי כל תוספי המזון הקיימים בעולם- יש אלפים. בשלב ראשון להפסיק אותם באופן מוחלט. דבר נוסף שגורם להרבה גזים הוא אי סבילות ללקטוז- להפחית צריכה של חלב ומוצריו. אם אין שיפור לפנות ליעוץ גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת ומטפורמיןאנוכי07/02/2012
שלום,
אני לוקח 2 כדורי מטפורמין ביום (אחד בבוקר עם הקימה ואחד בערב לאחר ארוחת ערב) ורציתי לדעת כמה דברים:
לפני מספר חודשים, בתחילת נטילת התרופה, החלו יציאות מאוד רכות עד מימיות כמעט באופן קבוע עם ריח חריף שהבנתי שהמקור יכול להיות מהתרופה עצמה.
לפני כחודש החלטתי לבצע ניסיון ולהפסיק את התרופה למשך כשבועיים לבדיקה, כאשר כבר למחרת היציאה היתה שונה, יותר מוצקה, דבר שנמשך מספר ימים ואח"כ מידי פעם היו גם יציאות רכות מאוד, כאשר התחלתי שוב ליטול את התרופה להפתעתי היציאות לא חזרו להיות מיד רכות ומימיות ורק לאחר מספר ימים (10 ימים +) חזרו מידי פעם היציאות הנ"ל.
- האם יתכן כי בהתחלה היתה לי תופעת לוואי של יציאות רכות ומימיות בגלל הכדור ואח"כ לאחר ההפסקה וחידוש הנטילה התופעות פחתו לתקופה מסויימת ?
- האם יתכן כי היתה תופעת לוואי בתקופה הראשונה שפחתה מאוד לאחר הפסקה יזומה ?
- האם יתכן כי מקור היציאות הרכות/מימיות קשור לכך שאינני אוכל במשך היום בין נטילת שני הכדורים ?
- מאחר ואני לוקח כדור בבוקר עם הקימה ולרוב לא אוכל ארוחת בוקר וצהריים מסודרים אם בכלל עד הערב יכול לגרום לתופעות כלשהן ? אילו תופעות השגרה הזו יכולה להביא ?
מקווה שהייתי מספיק ברור - תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת ומטפורמין - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין10/02/2012למטפורמין השפעות לוואי רבות המערבות את מערכת העיכול ואם בהפסקת הכדור התופעות חלפו מאוד סביר שזה הגורם. לרוב התופעות פוחתות עם הזן אך יש קבוצה קטנה שלא מצליחה להסתגל ונאלצת בגלל פגיע ה באיכות החיים להפסיק את השימוש בתרופה (רק בהסכמת הרופא המטפל בסוכרת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות חזקותבני05/02/2012
שלום ,
כבר 4 חודשים אני מרגיש בחילות חזקות במשך כמעט כל היום ובעיקר אחרי האוכל, מתווסף לזה גם גרפעסים מאוד חזקים וחריפים, בנוסף גם כאב בטן עליונה בצד שמאל.
עשיתי בדיקת הליקובקטר וגם בדיקת גסטרוסקופיה.
מה עוד לדעתכם אפשר לעשות ?
אני אוכל הרבה מאוד אדממה, במשך חצי שנה 5 פעמים בשבוע שקית שלמה בערך. האם זה יכול להיות מה שגורם לבעיות ?
הפסקתי לאכול לפני שבוע והיה קצת שיפור , אבל הכל שוב חזר הבחילות החזקות הגרעפסים והחוסר תאבון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות חזקות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין07/02/2012כדאי בנוסף לבדיקות שעשית לנסות לוסק/אומפרדקס למשך חודש. רוב הגיהוקים נגרמים מבליעה מוגברת של אויר ולא מבעיה בקיבה (קשור לעתים למצבי לחץ נפשי). בנוסף, כדאי לשים לב לתרופות שנלקחו לאחרונה ואולי גורמות לבחילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפולדודי04/02/2012
שלום!
אני סובל מעצירות מהבחרות.
לפני חודש וחצי התחילו לי כאבי בטן
מאחר ואחי נפטר מסרטן בכבד. קצת נבהלתי כשהכאבים לא עברו גם אחרי עשרה ימים.
עשיתי אולטרה סאונד, סי טי בטן וגסטרוסקופיה והכל תקין.
דיברתי עם הרופא המשפחה ואמר לי שנשאר לעשות קולונסוקופיה. אך רופא הגסטרו טען שעשיתי לפני שלש שנים. ועושים כל חמש עשר שנים תלוי במקרה.
אומנם הכאבים פחתו אך עדיין כואב לי ועדיין חש משהו בבטן.
האם הרופא לא רוצה לתת לי קולונוסקופיה בגלל שזה מסוכן או בגלל שזה יקר לקופה?
אין לי בעיה לעשות את זה באופן פרטי. אז מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך טיפול - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין07/02/2012תיארת "כאבי בטן". לא כל כאב בטן מצדיק קולונוסקופיה, תלוי במיקום וכו'. קולונוסקופיה מומלצת כל 10 שנים אם אין סיפור משפחתי כי זה משך הזמן בו מתפתחים גידולים במעי. אם יש סיפור משפחתי ההמלצה היא כל 5 שנים. שיקול נוסף הוא מה היתה איכות הבדיקה הקודמת, הגיל שלך ועוד הרבה פרטים שחסרים.
בלתי אפשרי על סמך הנתונים שמסרת להחליט האם מומלץ לבצע קולונוסקופיה חוזרת, ולא כדאי להצע בדיקה אם אם בה צורך לנוכח העובדה שהיא כרוכה בסיכון (קטן ככל שיהיה, אבל אם קורה הוא משמעותי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות באמצעות קולונוסקופיהעמרם30/01/2012
שלום ,
אתמול עברתי בדיקת קולונוסקופיה (שיצאה תקינה).
הפצינט שהיה לפני , עבר בדיקת גסטרו כלשהי (לא ידוע לי מהי) והתוצאות שלו היו לא טובות (נשלח ל CT בטן ובדיקות נוספות)
מאז אני בחששות שאולי נדבקתי במשהו.
שאלתי היא - האם אפשר להידבק בסרטן בבדיקת קולונוסקופיה ?
אני יודע שהציוד עובר סטריליזציה . אבל עדיין חושש (אולי הסטריליזציה לא היתה אפקטיבית דיה...)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות באמצעות קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין30/01/2012לא ניתן ל"הידבק" בסרטן בבדיקה. זו לא מחלה מדבקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית ליחה וצרידותיונתן29/01/2012
שלום רב. מזה כשנתים הנני סובל מליחה מועטה בגרון ומצרידות תורדנית ובאיזור הגרון התחתון מרגיש שורף כשאני מדבר באופן נורמלי (ובמיוחד כשאני מרים את הקול מעל הנורמה)טופלתי אצל א.א.ג. וניתן ע"י כדורים מסוג OMPERADEX 40-MG כ-3 חודשים אך ללא הועיל עשיתי בדיקה של מיתרי הקול עם צינור אשר הוחדר לגרון והכל נימצא תקין.נישלחתי ע"י הרופא לבדיקה נוספת (גסטרוסקופיה) והכל נימצא תקין.עשיתי בדיקה נוספת עם הליקובקטר ונימצא חיידק ,לקחתי כדורים ולאחר חודש עשיתי בדיקה והחידק נעלם.ניתן לי כדורים בשם לוסק אך לא הועיל שוב לאחר תקופה ניתן לי כדורים בשם פמוטידין אך ללא הועיל הנני לא מעשן . האם יש פתרון לבעיה מסוג זה?.אשמח לקבל חוות דעת מקצועית . תודה מראש .
בבקשה אם יש אפשרות לקבל פיתרון בקביעת פגישה ובפיתרון הבעייה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית ליחה וצרידות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין30/01/2012אין קשר בין החיידק לתלונה שלך.
לעתים רפלוקס יכול לגרום לתלונות שלך אך העובדה שכל הבירור בהקשר זה כולל טיפול בהקשר זה לא הועילו מפחיתה את הסיכויים לכך שרפלוקס הוא הגורם לתלונות.
בדיקה שיכולה להשלים את הבירור היא ניטור חומציות בושט (אני מציעה לעשות אותה תוך כדי טיפול באומפרדקס). אם הבדיקה תראה שתחת טיפול אין חשיפה לעודף חומצה זה שולל את נושא הרפלוקס כמעט בודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)