מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צלקתירון25/03/2012
אני אמור לעבור ניתוח במעיים עקב מחלת הקרוהן, האם מישהו יכול לומר לי עד כמה הצלקת בבטן היא גדולה? האם יש סיכוי שהיא תעבור ואחרי כמה זמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין27/03/2012הכתובת לשאלה היא הכירורג שאמור לבצע את הניתוח. תלוי בטכניקה ובהיקף הניתוח. זה תלוי גם באיך הגוף מצטלק וזה שונה מאדם לאדם- לא ניתן לדעת זאת מראש.
ב ה צ ל ח ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבתנורית25/03/2012
בת 23. סובלת מתחושת צרבת - לפעמים ללא קשר לאכילה ולפעמים עם תחילת האכילה. כמו כן סובלת מטעם רע בפה. האם כדאי להתחיל ישר טיפול בזנטק או שכדאי קודם לבדוק נוכחות הליקובקטר פילורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין27/03/2012בגלל שמדובר בצרבת הייתי ממליצה על זנטק למשך חודש בשלב ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמויבת אל25/03/2012
מדוע עושים בדיקת דם סמוי בצואה רק עד גיל 74 מה קורה אחרי גיל 74??..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין04/04/2012אחרי גיל זה לא ברור שיש לבדיקה ערך ומבצעים בדיקות לפי צורך (סימפטומים, אנמיה וכו).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ורצון להקיא כמעט כל בוקראלמוג23/03/2012
שלום!
אני בן 16 וכמעט כל בוקר כשאני מתעורר ( 7:00), אני מרגיש כאבי בטן, חוסר תיאבון,בחילה ורצון להקיא.בבוקר אני לא יכול להכניס שום דבר לפה בגלל זה. רק ב 11 בבוקר בערך התסמינים האלו עוברים.בנוסף, לעיתים קרובות(לא כל יום) יש לי שלשולים וצואה בצבע צהוב בנוסף לתסמינים האלו במשך היום.לאחרונה התחלתי לקחת בבקרים כדורי קל-בטן להקלה על הכאבים אבל הבנתי שזה לא פתרון יום-יומי.
חשבתי שזה ממוצרי חלב, והפסקתי לשתות חלב והמעטתי בגבינות אבל אין שום שינוי במצב.
לפני כשנה הייתי עם חברים במסעדה בשרית ואכלנו כולנו שם פרגית בפיתה, וכולנו סבלנו מהרעלת קיבה קשה חלק פונו לבי"ח וקבלו אנטיביוטיקה, ואני הייתי חולה בשבוע הראשון,והיו לי שלשולים,כאבי בטן,עצירויות במשך כמעט חודש ללא אנטיביוטיקה.לאחר מכן עד היום, אני מרגיש את אותם התסמינים שציינתי בבקרים ולפני כן לא היה לי אותם.יכול להיות שזה קשור למה שיש לי היום?
ואיך אפשר לטפל בבעיה המטרידה הזאת?
תודה רבה,
אלמוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ורצון להקיא כמעט כל בוקר - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין24/03/2012כדאי לפנות לגטרואנטרולוג להתייעצות במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עמום בבטן עליונהאורן22/03/2012
שלום רב,
אני בן 30. בחודש האחרון סובל מכאב מתמשך (עמום) באיזור הבטן עליונה/תחתית בית החזה מלווה בבחילות. מן הרגשה כאילו משהו תקוע שם, כמו הרגשה של שריר תפוס בבטן עליונה. רופא גסטרו הפנה לבדיקות דם שנמצאו תקינות, וכעת ביקש שאבצע צילום בריום או אנדוסקופיה. מה יכולה להיות סיבה אפשרית לכאב מסוג זה? האם בדיקות דם מסוגלות להעיד או לשלול סרטן? האם צילום בריום מספיק טוב בשביל לבדוק את העניין או שעדיף אנדוסקופיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עמום בבטן עליונה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין24/03/2012בגיל שלך אפשר להתקדם לתבחין אוראז ולראות האם יש חיידק ואם כן לקבל טיפול. זה הוכח כיעיל כמו אנדוסקופיה. אם רוצים אבחנה יותר מהירה הדרך היא אנדוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבחין אוראז
אורן24/03/2012למיטב הבנתי, גם בתבחין אוראז וגם באנדוסקופיה מוחדר סיב אופטי לקיבה על מנת לקחת ביופסיה, כך ששניהם תהליכים פולשניים. אם כן מה ההבדל ביניהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבחין אוראז - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין24/03/2012תבחין אוראז הוא תבחין נשיפה שאינו פשלני. רמת דיוק מעל 97%. בגיל צעיר מ-50 בהחלט מקובל להתחיל בירור לא פלשני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבחין נשיפה
אורן25/03/2012משמש לצורך זיהוי הליקובקטר פילורי בלבד, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמילאז גבוה בדםאלון21/03/2012
שלום רב,
אני בן 23. עקב הרגשה כללית רעה המתבטאת בין היתר בחוסר תיאבון משמעותי, בחילות וכאבי בטן, הופניתי לבדיקת עמילאז בדם שיצאה גבוהה מהנורמה- 124 (נורמה עד 100), יש לציין גם רמת כרומוגרנין A גבוהה מעט מהנורמה- 110. יש לציין בדיקת US בטן תקינה.מה משמעות הדבר וכיצד עליי להשלים בירור??? האם יש לבצע בדיקות כגון גסטרין/גלוקגון על מנת לשלול GEPs??? תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמילאז גבוה בדם - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין24/03/2012אמילאז מעט גבוה אינו ממצא ספציפי ולרוב חסר משמעות. כדאי לבדוק ליפאז בדם ואם תקין אין משמעות לאמילאז 124.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיהוקים בלתי פוסקיםאמיר20/03/2012
שלום ד"ר,
אני בן 23. בתקופה האחרונה אני חש ברע: חוסר תיאבון, חולשה ועייפות. יש לציין כי אני מרבה לפלוט גזים דרך הפה (גיהוקים/גרעפסים) ויש לי רגישות בבטן העליונה.
מה משמעות הדבר וכיצד עליי להשלים את הבירור? האם רצוייה בדיקת גסטרוסקופיה? האם בדיקת גסטרין?
תודה והמשך שבוע נעים!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיהוקים בלתי פוסקים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין24/03/2012תבחין אוראז להליקובקטר ונסיון טיפולי באומפרדקס למשך חודש. מחלות עם גסטרין גבוה כל כך נדירות 1:500000. הליקובקטר יש לעשרות אחוזים באוכלוסיה אז למה להתחיל מהכי נדיר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה משונהתמי15/03/2012
שלום,
בת 29, בהריון שבוע 10, מזה כארבעה ימים הצואה מוזרה, יש בה כמו הפרשות צהובות-לבנות (לפעמים נראה אולי כמו קרום שעוטף חלקית את הצואה). ביום השלישי מאז שחל השינוי, הצואה חזרה להיות רגילה ואז ביום הרביעי שוב אותה צואה עם הפרשות. אין לי כאבים בכלל, מרגישה טוב. האם עליי לדאוג? האם לבצע בדיקה כלשהי? על מה זה יכול להצביע?
תודה
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה משונה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/03/2012ריר הוא חלק מהפרשות המעי ואינו מעיד על בעיה בהכרח. לאור העובדה שאין כאבים או תלונות נוספות כדאי להמתין מספר ימים ואם זה לא חולף לפנות להתייעצות רופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאוד עזרתכם בבקשה!הדס14/03/2012
בעלי אדם בירא לחלוטין.בימים האחרונים כ 10 ימים מרגיש בחילות לאורך כל היום בעיקר לאחר אכילה לאחר מכן כאב ראש חזק ומיד הקאה (יש לציין שמצב זה קיים אך ורק לאחר אכילה) חוץ מזה הרגשה כללית טובה ללא שינויים,בביקור אצל רופאה ניתן לו לעשות בדיקות דם,שתן צילום קיבה וגסטרו ,דבר נוסף בעלי חולה פסוריאזיס נוטל ניאוטיגאזון רציתי לשאול מה יכול להיות במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאוד עזרתכם בבקשה! - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/03/2012אין לכל הרגשה רק אבחנה אחת אפשרית ולכן לא ניתן לענות על השאלה.
כדאי להשלים את הבירור שהרופאה התחילה.
כדאי לשים לה אם שונה מינון נאוטיגזון כי לעיתים זו יכולה להיות השפעת לוואי של התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון ריפלוקסציפי11/03/2012
שלום רב,
בת 50. מטופלת מזה כ-3 חודשים באומפרדקס (חודש ראשון פעמיים ביום ובהמשך פעם ביום) עקב תחושת גוש בגרון ללא צרבות. תוצאות בדיקת FOL דרך האף שבוצעה ע"י א.א.ג. פעמיים: תקינות עם סימנים קלים של GERD. הופניתי לגסטרו, שאמר שהדרך היחידה לדעת אם מדובר בבעיית חומציות היא לקיחת אומפרדקס 3 פעמים ביום למשך חודשיים ולראות אם התחושה עוברת או נשארת.
שאלתי: האם לא הייתי אמורה להישלח לגסטרוסקופיה לאבחון מהיר וודאי?
תודה,
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון ריפלוקס - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/03/2012גסטרוסקופיה יוצאת תקינה ב-70% מהחולים עם GERD כך שבדיקה תקינה אינה שוללת זאת. כדי לסבך את הדברים גם אם היו רואים GERD בגסטרוסקופיה זה עדיין לא מוכיח שזה הגורם לתלונותייך.
כך שהגישה של הרופא שלך בהחלט מקובלת. אמנם גסטרוסקופיה היא מהירה, אך במקרה של GERD היא איננה ודאית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הברשת סטנדמיכלי01/03/2012
שלום, יש לי אבנים בדרכי המרה (את כיס המרה הסירו מאותה סיבה)
ויש לי סטנד
הבנתי מדוח הרופא שטיפל בענין שלא החליפו לי את הסטנד אלא הברישו אותו והחזירו למקום כי יש עוד אבנים ובעית הצרות.
האם זה פעולה תקינה לא להכניס סטנד חדש אלא רק להברישו.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הברשת סטנד - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין03/03/2012לרוב מחליפים סטנט.
אם במקרה שלך לא עשו זאת, ודאי היתה סיבה וכדאי לשאול את הרופא שעשה זאת מדוע החליטו לא להחליף. אולי בגלל ההיצרות חששו שלאחר הוצאתו יהיה קושי בהכנסת סטנט אחר.
בכל מקרה התשובה אצל המבצע ולא בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם ביציאהיאיר26/02/2012
לד"ר שלום,
אני בן 23, 1.80 מ' ושוקל 70 ק"ג. בריא בד"כ ועוסק בספורט.
לפני מס' ימים זיהיתי כמעט בוודאות, בשל הצבע, דם ביציאה.
זו אינה הפעם הראשונה שזה קורה, כנראה השלישית שאני מזהה בשנה-שנתיים האחרונות. באילו נסיבות עלול להופיע דם בצואה, ואילו בדיקות, אם בכלל, היית ממליצ/ה לבצע?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם ביציאה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין29/02/2012בגילך הצעיר ובנסיבות הלא מדאיגות שאתה מתאר הסיבה הכי שכיחה היא טחורים פנימיים. תפנה להיבדק על ידי פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיכולמיכל26/02/2012
שלום רב,
מזה כשלושה שבועות אני סובלת מכאבי בטן, תחילה התאפיין בשלשולים ולאחר לקיחת כדור קולוטל כ - 3 ימים המשיכו כאבי הבטן (כאבי התכווצות) והחלו עצירויות ולכן הפסקתי את לקיחת הכדור.
במקביל עכרתי מספר בדיקות והממצאים:
ESR 24
CRP 2.6
ASCA IGA 25.3
ASCA IGG 10.4
Immunoglobulin A 298
Atypical pANCA NEGATIVE
כמו כן בבדיקת נשיפה לבדיקת רגישות ללקטוז נמצא כי יש רגישות ללקטוז (אחרי 120 דק' נמצא ערך 44)
אציין כי עיקר כאבי הבטן החזקים מופיעים לאחר אכילה או לפני האוכל כאשר לפני האוכל מלווה בצרבת בימים האחרונים (כאילו מצב של רעב). ואחרי האוכל כאבי כטן והתכווצויות
עוד אציין כי כמות המזון הנאכלת ירדה משמעותית למרות שגם לפני לא הייתי אוכלת כמויות גדולות.
הייתי רוצה לדעת מה משמעות הבדיקות ומה יכול להיות הגורם לתופעות אלו.
לתשובתך אודה,
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיכול - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין29/02/2012שלושה שבועות הם פרק זמן מאוד קצר ובשלב זה לרוב אני לא מבצעת אף אחת מהבדיקות שעברת. אין אפשרות על סמך הבדיקות הנ"ל לאבחן מה הבעיה. אם זה לא ישתפר בשבוע שבועיים הקרובים תפני ליעוץ גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםג23/02/2012
כבר בערך חודש שאני הולכת לשירותים לגדול יש לי דימום בזמן היציאה...אתמול היה לי ממש הרבה דם...הדם הוא בצבעפ אדום רגיל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי
ג23/02/2012שכחתי להגיד שאני לוקחת גלולות..ואני לא עשיתי הפסקה חודשיים וחצי לכן לא קיבלתי מחזור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין29/02/2012כדאי לפנות לבדיקת פרוקטולוג וגסטרואנטרולוג. דימום רקטלי מחייב בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ביציאהאבי20/02/2012
אמי בת 94 עברה אירוע מוחי לפי 9 שנים הגבלה בתנועה בצד שמאלי הולכת מעט כ- 20 צעדים עם הליכון - עברה לפי 7 שנים החלפת מפרק ירך - סובלת מאסטמה קשה מטופלת במשאף סטרואידים ובאנלציה, סובלת מלחץ דם מטופלת בתרופה איקוקור וכן בפלאביסק לדילול דם . מזה שנים סובלת מבעיות ביציאה וקשיים בהטלת שתן מטופלת תקופה ארוכה בלקסאדין 2-3 כדורים (כמות גדולה יחסית) ביום וכן בסירופ אביקל ולפעמים בשמן זית למרות זאת יש קשיים ומאמץ ביציאה שגורם להחרפת האסטמה - בעבר עברה צילום מעיים ונאמר כי המעברים פתוחים למרות הקושי ביציאה. שאלתי היא באיזה שלב כדאי לערב קטטר וכן צינור ליציאה ע"מ להקל על הסבל אודה לך על תשובתך - נכון להיום אין חסימת מעיים או עצירת שתן וכן מה היא הפרוצדורה לצינור יציאה ? תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ביציאה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/02/2012לגבי קטטר שתן אני לא הכתובת אבל צריך לקחת בחשבון שקטטר קבוע פירושו של דבר זיהומים חוזרים בדרכי השתן וכדאי להימנע מזה ככל שניתן. אין כזה דבר "צינור ליציאה". אם יש קושי להתרוקן אפשר להיעזר בחוקן כמו מיקרולט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)