מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בפענוח תוצאות גסטרוסקופיהמוטי22/04/2012
ראשית תודה לצוות הנפלא על במה נכבדה זו.
שמי מוטי ואני בגיל 26, ללא מחלות ברקע, לא מעשן, רזה וללא סיפורים של מחלות מעיים במשפחה, ב"ה.
ביצעתי היום בדיקת גסטרוסקופיה עקב:
- כאבים בחזה במשך כשנה וחצי, שככל הנראה אינם ממקור לבבי (ע"פ בירור מקיף שנעשה עד כה).
- צרבות, גיהוקים וכאבים ברום הבטן במשך כארבעה חודשים.
להלן תוצאות הבדיקה:
"נבדקו: ושט קיבה ותריסריון ובוצע תרגיל היפוך.
ממצאי הבדיקה: חיבור ושט -קיבה בגובה 41 ס"מ מן השיניים, בקע היאטלי, רירית ושט קיבה ותריסריון תקינה, נלקחו ביופסיות מתריסריון חלק 1-2 ומבצל התריסריון לשלילת צליאק".
הרופא שביצע את הבדיקה מיעט מאוד בהסברים ונתן לי לנטון 30 מ"ג. כמו"כ ביקש לקבוע פגישה בעוד כחודש כשיגיעו תוצאות הביופסיה.
אשמח באם אי מי מהד"ר/פרו"פ הנכבדים יוכל לשפוך מעט אור על הממצאים (בעיקר על הבקע הסרעפתי ומידת חומרתו), משמעותם והקשר בינם לבין תלונותי - אם ישנו.
תודה מראש לעונים והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר קטן בבקשה..
מוטי22/04/2012האם מהתוצאות הנ"ל ניתן ללמוד על קיומו או אי קיומו של חיידק ההליקובקטר פיילורי.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר קטן בבקשה.. - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/04/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בפענוח תוצאות גסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/04/2012בקע היאטלי (בקע בסרעפת) עשוי להיות קשור לתלונות אך לא בהכרח. באנשים עם בקע יש יותר רפלוקס (החזר קיבתי ושטי) ורפלוקס יכול לגרום לכאבים בחזה. מקובל במצב זה לתת לנטון או כל תרופה אחרת להפחתת חומציות ולבחון האם בחודש הקרוב יהיו פחות אירועים של כאבים בחזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיהוקים בלתי פוסקיםראובן21/04/2012
לאיזה מומחה כדאי לפנות עקב גיהוקים לא פוסקים בתדירות גבוהה מאוד אפילו בשינה
כל התרופות עד היום מרופא משפחה לא עזרו
חלקם אף הגבירו את התופעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיהוקים בלתי פוסקים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/04/2012למומחה גסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות בדיקת הגסטרו וושט ברטגל21/04/2012
שלום רב,
מזה מספר שנים אני סובלת מצרבות קשות. לפני מספר חודשים (בדצמבר) ערכתי בדיקת גסטרו וקולונוסקופיה. הקולונוסקפיה נמצאה תקינה, בגסטרו נלקחו ביופסיות ונמצא שיש לי ושט ברט בגובה 25 ס"מ. בשלב זה ללא דיספלסיה.
בינתיים, במהלך מרץ ערכתי בדיקת גסטרוסקופיה נוספת, ושוב נלקחו ביופסיות מאותו המקום, שטרם הגיעו תוצאותיהן.
במהלך הגסטרוסקופיה האחרונה זכור לי שהרגשתתי (כנראה בהתחלה או בסיום) את העבודה עם הצנרת, תוך כדי שאני נחנקת ונאבקת בהם ובצורך לנשום.
לאחר הבדיקה היו לי כשבועיים של כאבים במקום, אבל אני מרגישה שיש פגיעה במיתרי הקול. האם ייתכן, והאם ניתן לבדוק את זה ובאיזה בדיקה אצל איזה רופא?
כמו כן, ברצוני לשאול האם במהלך הביופסיות בודקים גם את ההליקובטקר וצליאק כרוטינה, כי בבדיקות שלי לא צוינו הדברים האלה, האם בכלל נבדקו או לא?
בינתיים מטופלת באומפרדקס של 20 מ"ג, שעוזר לי לצרבות אך לא לכאבי הבטן שפוקדים אותי גם הם בשנה האחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלכות בדיקת הגסטרו וושט ברט - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/04/2012הכאבים נובעים "מהמאבק שלך" כי המשמעות היא שעשית תנועות חוזרות של בליעה כשהמכשיר נמצא בתוך הושט וזה גורם לכאבי גרון. בכל מקרה מי שיכול לבדוק אותך הוא אא"ג. לרוב זה חולף מעמצמו.
לא בודקים באופן רוטיני להליקובקטר ולצליאק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגש על השאלה
גל22/04/2012ד"ר שלום,
קודם כל תודה רבה לך על התשובה.
אבל, הכאבים בגרון כבר כעמט ועברו לחלוטין,, מה שנשאר מבחינתי היא הבעיה במיתרי הקול. יש גם המון שיעולים תוך כדי שאני מנסה לדבר או לשיר. האם נכון שבדיקה כזאת יכולה לפגוע במיתרים?
(תחביבי הוא שירה, ולכן זה מפריע לי במיוחד).
ואם כן, האם ניתן לעשות משהו בנדון?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגש על השאלה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין23/04/2012המיתרים נמצאים בכניסה לקנה והבדיקה נעשית דרך הושט. לא אמורה להיות פגיעה במיתרים אבל תיתכן קצת בצקת באיזור גם בגלל רפלוקס חומצי. אא"ג הוא הכתובת שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים איומים, מבוהלת זקןקה לעזרהזוהר18/04/2012
שלום רב. לפני למעלה משנה, בעקבות נטילת ארקוקסיה ,עפ"י הוראות אורטופד, הופיעו פצעים ונפיחויות בחלל הפה ובלשון וכאבים בבטן. בוצעה בדיקת גסטרוסקופיה. התוצאה:"קיבה:ארוזיות בגוף שטחיות,דלקת קלה באנטרום,דגימות"
"תריסריון: בצל ושני - תקינים. תבחין אוריאז מהיר - לא בוצע
הומלץ טיפול באומפרדקס 40 מג,למרות שציינתי שאני מקבלת פריהה קשה מתרופה זו ודומותיה(לנטון). לא נטלתי טיפול אבל הקפדתי באכילה, כהרגלי.
לפני כ-3 חודשים החלו כאבים בקיבה ומשני צידיה ונפיחות.הכאבים חזקים מאוד.גם עצירות קשה:11 יום. ממצא צילום בטן: גודש בצד שמאל(מתחת לצלעות),חלחולת יבשה לחלוטין.בחדר המיון קיבלתי פיקו-סלקס "כי לא ניתן לעשות חוקן". אין כל הקלה בכאבים, שמוקרנים גם לגב העליון. כל תזוזה,גם בשכיבה,כרוכה בכאבים איומים. באחת התזוזות ,כנראה, נגרם נזק /תמט לחוליה T8 כפי שהודגם בCT בטן. התחלתי לצרוך קונטרולוק 20 פעמיים ביום. בדיקות הדם,עד כה תקינות פרט לממצאים "לדלקת קלה" וחריגה של FERITIN: 175. מתנצלת על הפרוט הארוך אבל הכאבים הנמשכים בבטן מעיד לדעתי על כיוון בדיקה/טיפול לא מספק. האם התאור מתאים לבעיה אחרת במע' העיכול? אשמח מאוד לחוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים איומים, מבוהלת זקןקה לעזרה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/04/2012הכאבים האיומים יכולים להיות קשורים לחוליה בגב ומוקרנים ממנו ולא בהכרח מהבטן. צריך לברר זאת במפגש עם רופא ולא בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפים בקיבהדנית16/04/2012
שלום רב,
לאבא שלי, כשהיה בן 78 מצאו פולים גדולים וקטנים בקיבה או במעי.
אחד מהם היה גדול שהצריך ניתוח כיום הוא בן 82 והכל בסדר , הוא במעקב ולא חולה.
אמי בת 83 ועשתה אתמול קולונוסקופיה ומצאו לה פוליפים .(אני עדיין לא מעודכנת לגבי הגודל), הוציאו לה אותן בזמן הבדיקה והבנתי שהכל בסדר.
שאלותי הם:
האם בגיל מבוגר לכולם יש פוליפים במעי/קיבה?
אם לשני הורים מצאו פוליפים בגילאים שהזכרתי האם הסיכוי שלי או לאחי יהיהו פוליפים הוא יותר גדול מאשר אם רק לאחד ההורים יש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים בקיבה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/04/2012פוליפים להורים בכזה גיל= קולונוסקופיה לילדים החל מגיל 50 כל 5 שנים וזה ממליא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אנטיביוטי ללא איבחון קליניאיריס16/04/2012
שלום רב לרופאי האתר. אני בת 43, סובלת מזה מס' שנים מצרבות שטופלו בפומטדין עד לפני כ 5 שנים מאז החלתי טיפול באומפרדקס וזאת לאחר השערה של רופא המשפחה להליקובקטר פילורי. כמו כן, קיבלתי בתקופה זו אנטיביוטיקה וזאת לאחר ירידה במשקל של כ 12 ק"ג. בבדיקה שנערכה לי לפני האנטיביוטיקה נאמר לי כי יש לי קיבה עצבנית , חומציות יתר ותו לא. לפני כחמש שנים גם ערכו לי CT בטן ולא נמצאו שום ממצאים. מאז חלפו כ 5 שנים והמשכתי עם צרבות לא קלות ושימוש באומפרדקס על בסיס קבוע. בחודש וחצי האחרונים, החלו תופעות של כאבים, בחילות, חוסר תיאבון וירידה של 5 ק"ג במשקל. היות ואין תורים מוקדמים לגסטרולוג, החליט רופא המשפחה שכדאי לנסות שוב טיפול אנטיביוטי שהחלתי לפני 4 ימים וכלל, קארין 500*2 + מוקסיפן *3 +אומפרדקס. לצערי הקארין גרם לכאבים עזים ברום הבטן, בחילות ועוד תופעות קשות. אתמול ניגשתי שוב לרופא המשפחה שהחליף את התרופות למטרוג'ל,אומפרדקס ומוקסיפן שעושים רושם כיותר קלים לקיבה מאתמול. היום קיבלתי זימון לגסטרולוג ליום ד' הקרוב לבדיקת אינדוסקופיה. האם אני אמורה לבטל אותה כעת כי אני תחת אנטיביוטיקה ו PPI או עדיין יכולה ללכת בעוד יומיים לאינדסקופיה כדי לשלול ממצאים אחרים למרות זאת? אני אודה לכם אם תשיבו לי במהרה שכן נותרו יומיים עד לבדיקת האינדוסקופיה. תודה ויום נעים וטוב. איריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אנטיביוטי ללא איבחון קליני - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/04/2012אין צורך לבטל את הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפר מאזיס הריוןאביב15/04/2012
אשתי בהריון בשבוע 7-8 . היא בת 38 זהו הריון שלישי. גם בהריונות הקודמים היא סבלה מאותם תסמינים והייתה מאושפזת במשך 8 שבועות לסירוגין עד לשבוע 16-17 .נכון להיום החלו הסימנים של היפרמאזיס ואנחנו על סף אישפוז. רצינו לדעת האם השיטה בהיפנוזה יעילה וכיצד עלינו לפעול במידה ואנו מעוניינים לקבל טיפול מסוג זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפר מאזיס הריון - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/04/2012יש מספר מחקרים בנושא, חלקם הראו תגובה טובה להיפנוזה, אך איכות המחקרים בעייתית. מכיוון שאין נזק בלנסות ותיתכן תועלת זה בהחלט נשמע כמו כיוון רלבנטי. היפראמזיס אינה מחלה במערכת העיכול ולכן הכתובת למטפל מסוים היא לאו דווקא פורום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק או לא?יפעת14/04/2012
שלום, בת 40 לאחר בירור סיבה לאנמיה פתאומית נשלחתי לאנדוסקופוה+קולונסקופיה.התוצאה היא דלקת ברירית מעי הדק והמלצה להמנעות מגלוטן.לאחר שנה עברתי שוב אנדוסקופיה ולמרות שמירה מגלוטן עדיין יש דלקת והמלצה לתזונה ללא גלוטן. אני ממש שומרת ואם ישנה חשיפה זה כנראה משנו שנכנס לא במודע. רוצה גם לציין כי לפי בדיקות דם לנוגדנים וצליאק סקרין התמונה היא כי אין לי צליאק. יכול להיות שזה לא צליאק ואני צריכה לחפש סיבות אחרות לדלקת הזו? אין לנו היסטוריה משפחתית לצליאק ואני לא יודעת אם זה באמת זה? יכול להווצר מסטרס מתמשך?
בנוסף מבקשת לברראחת ולתמיד האם על מוצרי מזון שרשום כי מכילים גלוטן עד 20PPM (מכירה את הסבר המינוח) האם לצליאקים מותר לצרוך אותם או לא? יכול להיות שזה מה שמעקב לי את עניין ההחלמה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק או לא? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/04/2012אם בזמן שהביופסיה הראתה דלקת בדיקות לצליאק היו תקינות ולא שנה של שמירה על תזונה נטולת גלוטן עדיין יש אותה מידה של דלקת, הרי שזה מעלה ספק לגבי האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליאק או לא
יפעת16/04/2012תודה על תשובתך (המהירה)
אז באיזה כיוון את מציעה לי מה עוד דלקת ברירית יכולה לספר לנו? יש כיוונים אחרים שיכולים להיות שאני צריכה להיות מודעת אליהם בביקור הבא בגסטרו?
כמו כן שאלתי בפעם הקודמת לגבי צריכת מזון פחות מ 20PPM גלוטן לצליאקים-האם זה בבחינת אסור או מותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת שלא עוברת כבר 6 חודשיםאורניקו12/04/2012
שלום ד"ר,
לפני 6 חודשים חזרתי מטיול בחו"ל עם צרבת שלא חלפה מאז.
מאז אני מטופל בלנסופרזול 30 מ"ג.
לפני 3 חודשים ביצעתי בדיקת ברום - והתוצאה היתה שאין בקע ואין רפלוקס.
לפני חודש ביצעתי גסטרוסקופיה וביופסיה - התוצאה היתה שיש דלקת ללא החיידק הליקובקטר פילורי.
הרופא המטפל המליץ על המשך הטיפול בלנסופרזול 30 מ"ג.
הרופא טען כי יתכן וכאשר הדלקת תחלוף גם הצרבת תחלוף.
האם אצטרך ליטול תרופה זו כל חיי?
האם אין פתרון אחר?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין ש..
אורניקו12/04/2012שכחתי לציין שאני בן 30 ללא בעיות בריאות בעבר.
נוטל כדור פרופסיה אחת ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרבת שלא עוברת כבר 6 חודשים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין14/04/2012מרבית הצרבות נובעות מרפלוקס- החזר קיבתי ושטי והוא לא תמיד חולף. חלק מהמטופלים זקוקים לטיפול לשנים. כדי לנסות לחיות בלי לנסופראזול צריך לשנות כמה הרגלי חיים. ממליצה לפנות לדיאטנית ולאחר הקפדה על המלצותיה יהיה סיכוי טוב לחיות בלי תרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטןלימור11/04/2012
כאבים חזקים בבטן,כנראה ממצות,הרופא איבחן כדלקת בקיבה
לא ידועה רגישות קודמת ,האם זאת הסיבה?הבטן רכה בבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין14/04/2012דלקת בקיבה אינה נגרמת רק מגורם אחד, ולכן לא ניתן לדעת האם מצות זו הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה ויטואליתדני11/04/2012
שלום לצוות,
לפני שבוע בערך עברתי את הבדיקה הנ"ל. להלן ממצאיה: בצקום בקיר הלטרלי מול השסתום האיליו צקלי קיים פוליפ בקוטר 4 מ"מ חתך 346 PRONE וחתך 393 SUPINE. מה פשר הדבר? האם קיים חשש לסרטן המעי הגס? בחודש יוני מתואמת לי קולונקופיה רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונסקופיה ויטואלית - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין14/04/2012פוליפ 4 מ"מ זה לא חשד לסרטן המעי הגס אלא לפוליפ זעיר- לרוב חסר חשיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה עשיתי בדיקת CT בטן אנטרוקיריל11/04/2012
שלום רב!
אני בחור בן 27 הסובל מבעיות בטן, ועשיתי בדיקת CT בטן אנטרוגרפיה וקיבלתי תשובה ואני לא מבין אותה, ויש לי עוד שבועיים עד התור לרופא שלי. האם תוכלו לפענח לי אותה לפחות בערך?
CT בטן פרוטוקול קרוהן -
עם ה נ IV ובשתיה.
ריבוי בלוטות לימפה מעט מוגדלות מזנטריאליות בבטן מרכזית וימנית. אילאום סופי בכניסה לשסתום ללא עיבוי דופן, אם כי קטע אילאום מעט פרוקסימלי עם רושם לעיבוי קל צירקולרי של הדופן, אל ללא ריבוי שומן מסביב, ללא הסננת שומן, וגם יש ארטיפקטים של ניע באזור זה - כך שהממצאים לא מרשימים כלל.
ללא עיבוי פותולוגי של דפנות מעי דק או קולון באזורים אחרים.
איברים פרנכימטיים בבטן בגדר התקין.
ללא נוזל חופשי בבטן.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה עשיתי בדיקת CT בטן אנטרו - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין14/04/2012לפי התיאור קרוב לוודאי שאין דלקת במעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל ד"ר אסולין . שוב תודה אבלזיו11/04/2012
אבל לא הבנתי כש אמרת שאני יכול לבצע אבל איזה סוג של קולונוסקופיה? בווירטואלי יש עניין של ניפוח אוויר בלחץ דרך צנורית שמכניסים באורך 6 סם. שוב תודה וסליחה ואבל עלי לעבור קולונוסקופיה השנה ואז איזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל ד"ר אסולין . שוב תודה אבל - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין14/04/2012ההחלטה האם צריך לבצע השנה נתונה בידי הרופא שעוקב אחריך. אתה יכול לפנות לבדיקה רגילה (פלשנית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לייעוץ אפשריירון10/04/2012
שלום, אני בן 29 ויש לי שתי בעיות בריאותיות שאני חושב שיש ביניהן קשר אטיולוגי (יש לי גם צפיפות עצם נמוכה).האחת הינה בקע סרעפתי עם סרעפת מורמת בצד ימי-היאטאל הרניה. השנייה סקוליוזיס לכל אורך עמוד שדרה.
שאלתי היא האם לעשות ניתוח לסגירת הבקע. עברתי אנדוסקופיה במהלך 2006 .(שבמסגרתה אובחן הבקע)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה לייעוץ אפשרי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2012הרניה היאטלית הינה ממצא מאוד שכיח ולא נשמע שיש קשר לסקוליוזיס. הההחלטה על ניתוח מתבססת על הסימפטומים אותם לא הזכרת. אם יש רפלוקס משמעותי ולא רוצים לקחת תרופות כל החיים או שהתרופות עוזרות רק חלקית, אזי יש מקום להתייעץ עם כירורג לגבי ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי טיפול תרופתי
ירון11/04/2012אני לקחתי בעבר פמוטידין פעמיים ביום 20 מ"ג והיו לי רפלוקסים והקאות כולל קושי נשימתי מסוים במהלך ההתנהלות היומיומית
התחלתי לקחת אחרי הפמוטידין, בערך לפני כשנה לוסק אומפרזול באופן קבוע. מינון של 20 מ"ג פעמיים ביום.
גם באוקטובר האחרון היה לי מקרה שבו אושפזתי בבית חולים עקב הקאות ורפלוקסים.
אציין שאני לא הקפדתי על תזונה נכונה, כולל מה שאני מרגיש כקושי נשימתי.
לאחרונה אני מנסה לשלב לצד הלוסק פרוביוטיקה הכוללת בתוכה מיליארדים רבים של חיידקים מ11 סוגים.
אני מקווה שזה יקל על התסמינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על התשובה . עלי לצייןזיו10/04/2012
עלי לציין שלפני 4 שנים עברתי קולונוסקופיה רגילה אבל הרופא הצליח לחדור רק 25 סם לתוך המעיים. יש מצב שהיום המעיים הסתדרו להם מבחינת פיתולים?. כמו כן שמעתי שיש היום קולונוסקופיה ללא הכנה? אודה מאוד שוב על תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על התשובה . עלי לציין - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2012חלק מהאיזור נכרת בניתוח לדבריך ולכן יש סיכוי שניתן לבצע זאת.
קולונוסקופיה ללא הכנה נעשית במקום אחד בלבד באופן פרטי בעלות של כ-4500 ש"ח. תוכל לברר פרטים באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)