פורום גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה מראש
    ב"ה
    03/01/2012

רציתי לשאול אם אירוע קשה של גסטריטיס/גסטרואנטריטיס יכול לעודד רפלוקסף,צרבת ,הקאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תודה מראש

הוספת תגובה

• תודה מראש - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    08/01/2012

אירוע של זיהום במערכת העיכול יכול לגרום לתלונות שאתה מתאר גם מספר שבועות לאחר שהמחלה חלפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 131321
    ב"ה
    03/01/2012

האם לחץ מוגבר של הקאות ויציאות מרובות שגרמו לטחורים פנימיים גדושים יכולים לגרום לבקיעת בקעים ? סרעפתי , היאטלי, גולש שאחרי יציאות אלו כאבי רגליים עזים?

לקביעת תור
    סגירה
    131321

הוספת תגובה

• 131321 - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    08/01/2012

כל לחץ תוך בטני מוגבר יכול להבליט/ להחמיר בקע קיים, אז תיאורטית זה אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטן
    אלון
    03/01/2012

שלום
    היה לי 3 ימים וירוס של כאבי בטן+שילשולים (חמישי-שישי-שבת )
    יש לי עדיין כאבי בטן+גזים האם זה עדיין הוירוס ?
    ומה לעשות? שזה יעבור ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בטן

הוספת תגובה

• כאב בטן - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    08/01/2012

אפשר להיעזר בקל- בטן. זה יחלוף גם ללא שום טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולון הידרותרפיה ובידה
    חזי
    03/01/2012

שלום!

רציתי לדעת מה חושבים ברפואה על ניקוי מעיים בשיטת קולון הידרותרפיה?
    זה יעיל? יש לזה גושפנקה רפואית של מחקרים כמו שהם טוענים? זה מכשיר שה-FDA אישר...
    והם מספרים על כל מיני סוגי פסולת ורעלים שמצטברים במעיים וגורמים לדלקות, מעי רגיז, כאבי ראש ושאר מרעין בישין...
    הבנתי שיש רופאים שמשתמשים בשיטה זו לצורך הכנה מהירה לקולונוסקופיה.
    זה באמת מועיל? יש בזה סכנות?

שאלה נוספת,
    האם שימוש בבידה, תוך החדרת מים לרקטום כדי לעזור במקרה של צואה קשה, נמצא כבעייתי מסיבה כלשהי?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    קולון הידרותרפיה ובידה

הוספת תגובה

• קולון הידרותרפיה ובידה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    08/01/2012

אין על כך מחקרים.
    אחת הסכנות היא נקב במעי. בעיה נוספת היא שלאחר שמתרגלים להתרוקן עם בידה בלתי אפשרי להתרוקן בלי "חוקן" והתלות הזו מאוד מגבילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בעקבות תזונה ללא גלוטן
    צליאקית
    31/12/2011

שלום
    לפני כחודשיים גילו שיש לי צליאק, אני בת 25.
    מאז אני בתזונה ללא גלוטן ב100%.
    שבוע אחרי שהתחלתי בשינוי התחלתי לסבול מכאבי בטן, שלשולים, עצירות, חולשה...

רציתי לדעת אם זה נורמלי שיופיעו כאבים כאלה??

יש לציין שגילו את הצליאק רק דרך בדיקות דם ללא ביופסיה, ושלפני כן לא סבלתי מתופעות מובהקות של צליאק.

אשמח לתשובה מהירה
    תודה

הוספת תגובה

• כאבים בעקבות תזונה ללא גלוטן - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    02/01/2012

לא מקובל להתחיל דיאטה לאחר בדיקת דם בלבד.
    דיאטה נטולת גלוטן לא אמורה לגרום לכאבי בטן.
    כדאי לפנות לרופא גסטרו ולבצע ביופסיות של המעי הדק כדי לוודא שזו אכן האבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול ממושך
    zvi
    31/12/2011

לא יודע באיזה פורום לשאול...ובכ"ז
    בן 57 בריא בדר"כ. לוקח סימובסטטין 10 מ"ג + Q10 אומגה 3. הולך 5 ק"מ 5 פעמים בשבוע.
    משתעל בצורה מוזרה (אסביר) מספטמבר. הייתי אצל פרופ מוכר בתחום ריאות ואלרגיה. עשה לי צילום ריאות, תפקוד ריאות בדיקות אלרגיה ובדיקה לשלו אסמה..הכל תקין. הציע לקחת אומפרה 10 מ"ג חצי שעה לפני אוכל בבוקר ובערב. (לוקח שבועיים אין שיפור) בדיקות דם כולם בתחום ! (אולי צריך עוד בדיקות שלא עשיתי.....
    הייתי א.א.ג. בדק...אמר לא מהאף נתן לי טיפות פליקסונס 3 שבועות ועוד משהו ליבש...לא עזר.
    מה אני מרגיש ?
    בלילה אני ישן כמו תינוק...בלי שיעול ! כשמתעורר ועדיין שוכב..אין שיעול.

יש לי צרבת אחת לחודשיים שלושה...מעט מאוד..(לא מעשןולא שותה)לפני 6 חודים למשך חודשיים שלושה...אחת לשבועיים....בלילה הייתי מתעור כי הרגשתי שעולה לי מין חומצה לא נעימה...אחרי דקה נירדמתי. אין לי את זה מספטמבר...

כיום מאז סוף ספטמבר ברגע שאני קם..מתחיל שיעול עם ליחה..מן גושים קטנים וצהובים (מתנצל על התיאור..) וגם קצת נוזלת...זה נעשה בשעה הראשונה של הבוקר..
    במשך היום יש מעט שיעול עם ליחה...
    בערב שאני בישיבה במיטה...שוב מן התקפה של שיעול עם ליחה...
    התחלתי לאכול רק גבינת עזים..שותה קפה עם חלב עזים..וזה כ"כ רע...יאללה מנסים...
    כשאני עושה את ההליכה היומית שלי ..אין לי שיעול !
    ====== בבקשה...איזה רופא ובאיזה תחום אני אמור ללכת ?======
    תודה רבה על עצתך
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול ממושך

הוספת תגובה

• שיעול ממושך - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    02/01/2012

רפלוקס החזר קיבתי ושטי יכול לגרום לשיעול. אומפרה לשבוע זה פרק זמן קצר מאוד וכדאי לנסות לפחות לחודש.
    אם ללא תועלת- לפנות לגסטרואנטרולוג ליעוץ.
    נקודה נוספת למחשבה: תנסה לבדוק מתי עוד אתה לא משתעל (בנוכחות אנשים, האם בעבודה משתעל פחות וכו'). פגשתי מספר מטופלים מטופלים ששיעול ממושך עבר לאחר טיפול בהיפנוזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרניה בקיבה ותסמונת ברט
    עמוס
    28/12/2011

אני בן 23לפני 3 שבועות עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה ונימצא שיש לי הרניה ברצוני לדעת מה הטיפול שמומלץ לכך היות וזה מקשה עלי האם יש לך טיפול יעיל אם כן מה הוא ואיפה מומלץ לעשות אותו הכוונה לבית החולים באופן אוביקטיבי ובנוסף שמעתי שיש טיפול בגלי רדיו לטיפול בברט ומה עלותו האם אני יכול להיעזר בזה כי הטיפול בכדורים אינו יעל בשבילי ואיני מוכן לקחת יותר כדורים משום שאני יודע שאין להם שום פיתרון לכך רק יותר לצבור רעלנים בתודה עמוס

לקביעת תור
    סגירה
    הרניה בקיבה ותסמונת ברט

הוספת תגובה

• הרניה בקיבה ותסמונת ברט - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    31/12/2011

כשמדובר ברפלוקס ותרופות לא עוזרות יש מקום לשקול ניתוח- זה יתקן את ההרניה, אבל זה לא יטפל בבארט. טיפול בבארט בגלי רדיו מתבצע באיכילוב- תברר שם לגבי עלויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרוסקופי בקשה לתשובה מהירה
    סטודנטית
    28/12/2011

שלום!
    אני סטודנטית בת 22.ובתקופת המבחנים האחרונה, כשבוע לפני המבחן הראשון התחילו לי כאבי בטן ממוקדים באיזור שמאל למעלה של הבטן ובנקודה ספציפית משמאל לפופיק.הכאבים הוגברו אחרי שאכלתי/שתיתי.הבטן גם היתה לי נפוחה והיו לי גזים.לא הקאתי ובקושי היו בחילות.הרופאת משפחה והרופא גסטרו אמרו שייתכן וזהו כיב קיבה, לכן לקחתי תרופה לכיב קיבה במשך חודש וכיוון שהיא לא שיפרה את הכאבים לקחתי עוד תרופה אחרת למשך 3 חודשים.התרופה כן הורידה את עוצמת הכאבים אך הם עדיין היו. גם אחרי שהפסקתי עם התרופה היו מעט כאבים.חשוב לומר שהכאבים החזקים היו ב-3 השבועות הראשונים של תקופת המבחנים ואח"כ היו עדיין כאבים אך בתדירות יותר נמוכה ובעוצמה נמוכה יותר.עשיתי בדיקת נשיפה לחידק הליקובטר ובדיקת רגישות ללקטוז ושניהם ב"ה היו שליליים.אחרי 3 חודשים אלו בהם היו פה ושם כאבים, היו לי 3 חודשים בהם כמעט ולא היו כאבים כלל.לפני שבועיים התחילה לי שוב תקופת מבחנים קצרה ושוב מס' ימים לפני המבחן הראשון התחילו לי כאבים חזקים-כאשר כמו בעבר-בימים הראשונים הכאבים היו מאוד חזקים ועם הזמן הכאבים נמצאים אך פוחתים.
    הרופא אמר שייתכן שזה כתוצאה מלחץ.אני באמת אדם לחוץ כמעט באפן תמידי, ובנוסף עצם זה שהכאבים באו לי דווקא לפני תקופות בחינות זה יכול לאשר שאכן הכאבים הם כתוצאה מלחץ.

השאלה שלי: הרופא הציע לבצע גסטרוסקופיה כדי לצאת מספקות.אני מאוד מאוד מפחדת לעשות הבדיקה כי היא בהרדמה חלקית.האם יש מקום לעשות את הבדיקה אם הגיוני שזה פשוט מלחץ???אם אני כבר שמה לב מתי באים לי הכאבים אז לשם מה לעשות הבדיקה?כדי שהרופא באמת יגיד שזה מלחץ?או שכדאי בכל מקרה לבדוק כדי לשלול חלילה דברים אחרים חוץ מלחץ?האם יש סכנות בבדיקה לאדם צעיר?התור בקרוב בע"ה ואינני יודעת מה לעשות!?

תודה רבה ומחכה מאוד לתשובה מהמומחים.

הוספת תגובה

• גסטרוסקופי בקשה לתשובה מהירה - תגובה

ד''ר רם דיקמן
    28/12/2011

מה שאת מתארת יכול להיות קשור למתח, מחלת כיב ולדלקת בקיבה, את שלל האפשרויות את יכולה לברר או לפחות לקדם את הבירור עם גסטרוסקופיה שבהחלט יכולה לעזור ולפיכך אני ממליץ גם כן שתבצעי אותה. אל תחששי, זאת בדיקה קצרה וכמעט ללא סיכון (תוכלי לשוחח על כך עם רופא הגסטרו), בקיצור אני ממליץ עליה. מכאן שאר השאלות תקבלנה את התשובה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות קשה...
    יעקב
    27/12/2011

אייך ניתן להתגבר על עצירות קשה והתרגלות של הגוף ללקסדין האומנם הוא עוזר לי מאוד... אך אייך ניתן להפחית מינון באיזה תדירות בבקשה...??

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות קשה...

הוספת תגובה

• עצירות קשה... - תגובה

ד''ר רם דיקמן
    28/12/2011

אפשר לפנות למרפאת גסטרו עם מומחיות בתחום תנועתיות מערכת העיכול, יש לבדוק מאיזה סוג של עצירות אתה סובל, פה המפתח להצלחה בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות במערכת העיכול - סיבה?
    עידו
    27/12/2011

שלום רב, מזה שנתיים סובל מעצירויות וגזים רבים. כאשר יוצא לרוב הצואה מוצקת אך גובלת בשלשול. הרופא לא מצא ממצאים חריגים בבדיקת דם ואני לא רגיש למזון כלשהו ככל הידוע לי. האם יכול להיות קשר ללחץ נפשי עד כדי בעיות כאלה במערכת העיכול? אם לא, האם יכול להיות קשר לפעילות גופנית - כפיפות בטן רבות למשל
    תודה

הוספת תגובה

• בעיות במערכת העיכול - סיבה? - תגובה

ד''ר רם דיקמן
    27/12/2011

הקשר ללחץ נפשי קיים אולם לפני כן , היוועץ ברופא גסטרו ובצע בירור בסיסי לפי הנחייתו, בינתיים הוסף מרכך צואה כגון נורמלקס כף 3 פעמים ביום ובדוק אי סבילות ללקטוז ופרוקטוז (סוכר חלב ופירות), בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בגב תחתון צריבה בשתן ..קוליטיס
    אחד
    22/12/2011

בן 43+ סובל כבר 3+ שבועות מצריכה בשתן וצורך מוגבר להשתין - כאבי גב תחתון ,כאבים בעכוז ,כאבים עזים במפשעות ..ברור אורולוגי לא העלה דבר- השתן תקין ,תרבית תקינה , הפרוסטטה תקינה .עשיתי פעמים בדיקות דם. הראשונות היו תקינות והאחרונות כמה שבועות אחרי - העידו שיש בספירת דם סמנים לדלקת בנתיים יחסית קלה .האם יתכן שזה קוליטיס ??? היציאות שלי סבירות- ללא שילשול או דם ממה שאני רואה - אבל היו לי הרבה גזים במערכת העיכול בשבועות האחרונים והיו יותר פעמים ביום מהרגיל שהלכתי לשירותים הציק לי .והמעי שלי הפך די רגיז . בעבר הלוא רחוק ( מספר שנים )היתה לי דלקת חריפה במרכז הבטן התחתונה שעברה רק עם אינטיביוטיקה רבה ולא ממש ידעו ממה זה בא בזמנו .

הוספת תגובה

• אפשר תגובה ??

אחד
    24/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בגב תחתון צריבה בשתן ..קוליטיס - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    26/12/2011

הביטויים של קוליטיס הם קודם כל במעי: צורף תכוף ודחות להתרוקן, יציאות ריריות עם אי בלי דם. אי נוחות ברקטום. עיקר התלונה שלך לשינויים במתן שתן ולכן לא סביר שמדובר בקוליטיס (פשוט מאוד לבדוק זאת אפילו בבדיקת "קולונוסקופיה קצרה/סיגמואידוסקופיה). כאבים שמקורם בשלפוחית יכולים להקרין לכל האגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת כרונית חריפה ושפע אאוזינופילים
    Shir
    21/12/2011

שלום, מזה 3 שנים אני סובלת מכאבים בבטן התחתונה והאמצעית בצד ימין.
    הכאב התחיל כאי נוחות ובשנה האחרונה הפך לכאב טורדני ובלתי נסבל.
    הופנתי ע"י רופא כירורג לקולונסקופיה. במהלך הבדיקה הוצא פוליפ בקוטר 6מ"מ וכעת קיבלתי את תוצאות הבדיקה:
    "קטע רירית מעי גס עם דלקת כרונית חריפה ושפע אאוזינופילים, זקיק למפתי ועיוות של הבלוטות. אין דיספלזיה.
    אמנם תוארו שינויים דומים באזור מוצא התוספתן אך מומלצת קורלציה קלינית אנדוסקופית לשלילת IBD".

האם זה אומר שיש לי קרוהן?

אציין כי אינני סובלת משלשולים אך מזה שנים רבות אני סובלת מעצירויות לסירוגין שטופלו במשלשלים (כדורים על בסיס פירות, סיבים תזונתיים ועוד). אני סובלת מנפיחות וכבדות ובשנה האחרונה גם מדיכאון קל....

את התוצאות קיבלתי היום ורופא הגסטרו וגם הרופא הכירורג שהפנה אותי יהיו פנויים רק בעוד שבועיים.... יש בכתוב המון מילים מפחידות ואני לא יודעת למה לצפות...

הוספת תגובה

• יש לציין

Shir
    21/12/2011

אני בת 28, בריאה בד"כ, אם לילד אחד. הייתי צמחונית במשך כ-10 שנים וב-4 השנים האחרונות התחלתי לאכול גם בשר.
    עברתי לפני למעלה מ-4 שנים בדיקת אי סבילות ללקטוז והיא יצאה חיובית אך התגובה ללקטוז היתה נמוכה יחסית. לא אי סבילות מובהקת...
    לא יודעת אם יש פרטים נוספים שראוי לציין...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש גם לציין

Shir
    21/12/2011

יש לציין שלפני שנתיים וחצי, במהלך ההריון (הראשון והיחיד שהיה לי עד כה) סבלתי מנימול באזור הימני של ברך ימין ועד מהרה הדבר הפך לאיבוד תחושה באותו האזור. הגעתי לאורטופד שציין כי מדובר בכאב נוירולוגי (נוירופטי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת כרונית חריפה ושפע אאוזינופילים - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    26/12/2011

נשמע שמדובר בפוליפ דלקתי ולרוב אין לכך חשיבות מיוחדת. קשה להתייחס בלי התמונה הכוללת, מהיכן נכרת, האם נבדק מעי דק סופי. מה יש בבדיקות הדם וכו' ולשם כך כדאי להתאזר בסבלנות עד הפגישה עם רופא הגסטרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אמיר
    21/12/2011

GOT (AST) 47

GPT (ALT) 58

שלום וברכה אלו תוצאות הכבד

האם עלי לחשוש

סיימתי ביום שישי האחרון מטרוזי'ל וציפרודקס 500 מ"ל פעמיים ביום האם יש לזה קשר?

האם מדובר בנזק בלתי הפיך לכבד?

האם זה מראה על מחלה?

מאז לקיחת הכדורים לטובת פיסטולה עצירויות

יש לציין כי מעולם לא סבלתי מהכבד

אשמח לתשובתך

אני מפוחד

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    24/12/2011

יש עליה קטנה באנזימי הכבד. הסיבות לכך רבות בין היתר כבד שומני (עודף משקל). לא כדאי להיכנס לחרדה מבדיקה חד פעמית של אנזימי כבד. כדאי לראות מה היה בעבר וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לד"ר יהודית
    דנה
    21/12/2011

מדדתי את ההפרש בין היקף הבטן בערב לבין היקף הבטן בבוקר-

היקף הבטן בערב גדול ב-30 ס"מ מאשר היקף הבטן בבוקר!!!

ואיך אפשר להוריד את תפיחות הבטן? מה כולל הטיפול?
    מהם הגורמים שיכולים לגרום להפרש של 30 ס"מ בהיקף?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לד"ר יהודית

הוספת תגובה

• המשך לד"ר יהודית - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    26/12/2011

שלום דנה,

אכן המדידה מרשימה.

יש מצבים של תפיחות הבטן שהם חלק מתסמונת המעי הרגיז/רגיש. יש מצבים שאינם קשורים. יש הרבה תיאוריות לגבי הגורמים, טיפולים פחות. כדאי לפנות ליעוץ במרפאה, הפורום אינו תחליף למפגש בארבע עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה
    גל
    20/12/2011

שלום.
    אני בן 62 ולפני שנתיים עברתי קולונוסקופיה שבה הוציאו לי פוליפ שהיה שפיר .
    שאלתי : מתי עלי לבצע בדיקה כזו נוספת ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    24/12/2011

תלוי באיכות ההכנה של המעי, בגודל הפוליפ ובתשובה ההסטולוגית. בלי פרטים אלו לא ניתן לענות על השאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה