מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בעיות בבטןיצחק26/06/2012
שלום
יש לי חיידק וגם כנראה מעי רגיז.
התופעה שהכי מרגיזה אותי זה שאחר X אוכלין מתנפחת לי הבטן ממש ומתקשה מאוד. ויש הרבה גרפסים ועוד תופעות נלוות...
מה הפתרון אידזה כדור משכח מומלץ? מה לעשות אני אחרי בדיקת נשיפה וטיפול אנטיביוקה משולשת... מעט התשפר אבל תופעה זו נשארה....
אמרו לי קל בטן ולוסק אבל אני רוצה חוות דעת מומחים.
תודה מראש.
אם ז לא המקום אשמח להפניה לפורום המתאים תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בעיות בבטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין27/06/2012אפשרי בהחלט לנסות את התרופות שהציעו לך למשך חודש חודשיים ולבחון האם יש הטבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות- גבר בן 63TKS26/06/2012
שלום,
אבי מתלונן מאתמול שיש לו בחילות. כאשר לוקח אקמול זה מקל וזה יותר טוב. מאתמול להיום הוא אומר שהמצב משתפר אבל עדיין יש בחילות. הבחילות הן לאורך כל היום.
אני מתחתנת בעוד כחודש ואני בלחץ שחלילה יש משהו. (קראתי שבחילה היא אחת הסממנים להתקף לב , לא עלינו).
אני מנסה לשכנעו ללכת לבדיקה אצל רופאת משפחה אבל הוא טוען שזה וירוס ויעבור עוד כמה ימים ושאני סתם דאגנית .
כמה זמן זה נראה הגיוני שיהיו בחילות לפני שממש אתעקש שילך להבדק? האם עניין של 3-4 ימים זה הגיוני או מסוכן?
אני ממש בלחץ מזה (לא מספיק לחץ החתונה אז עכשיו גם זה...)
אגב, אבי סובל מלחץ דם גבוה ומטופל ע"י כדורים אך הם לא הוחלפו .
אשמח לתשובות בהקדם.
ממה זה יכול להיות ???
TA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות- גבר בן 63 - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין27/06/2012לבחילה יש עשרות סיבות ואם תוך מספר ימים היא משתפרת, לא נראה שיש מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןגלית25/06/2012
בת 39.5 סובלת מגסטריטיס (בדיקת גסטרוסקופיה לפני כשנה).
סובלת גם מהמאנגיומה גדולה מאוד בכבד.
יש לי כאבי בטן באזור מותן שמאלית ובעיקר בצד שמאל לאחר אכילה, תחושת מלאות לאחר האוכל , וכן ריר בצואה.
ממה יכולים לנבוע הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/06/2012מקור הכאב יכול להיות ממעי רגיש/רגיז. אין קשר בין התלונות לממצאים של גסטריטיס והמנגיומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפסולה אנדסקופיתגלית25/06/2012
האם בדיקה זו יכולה להחליף את בדיקת הקולונסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפסולה אנדסקופית - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/06/2012בשלב זה קפסולה למעי הגס הינה במחקר ועדיין לא מחליפה קולונוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עמום בבטן ימין מתחת לצלעותתודה25/06/2012
אני בת 35 ואני סובלת מכאב עמום מתחת לצלעות ימין עם הקרנה לכתף ולפעמים לגב מזה כארבע שנים. אין לי בעיות עיכול מסוימות. זה פשוט כאב שנמצא רוב הזמן, כמו לחץ כזה. עשיתי פעמיים אולטרה סאונד ויצא הכל תקין ובנוסף בדיקות דם של תפקודי כבד וכליות והל תקין.אבא שלי אובחן כחולה סרטן מעי גס מפושט לפני כמה חודשים ונפטר, שזה אעלה את רמת הפחדים שלי. מה אתם אומרים? ותודה
אני לא יודעת אם יש קשר, אבל יש לי פריצת דיסק בגב תחתון. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עמום בבטן ימין מתחת לצלעות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/06/2012נשמע שמקור הכאב במערכת השלד (שרירים/עצמות) ולא במערכת העיכול. כדאי לפנות לפיזיוטרפיסט טוב והוא קרוב לוודאי יפתור את הבעיה במספר טיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק ושיפור יכולת הבליעה?שלומי24/06/2012
היי
אני בן 36 ולתחושתי יכולת הבליעה שלי ירדה עם השנים.
לא נמצאו ממצאים בבדיקת שיקוף ושט או גסטרוסקופיה.
האם אפשר לחזק לשפר יכולת הבליעה? תרגילים? פיזיוטרפיה למערכת הבליעה ? לימוד טכנקות בליעה וכ"ו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק ושיפור יכולת הבליעה? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/06/2012כמובן, כדאי לפנות לקלינקאית תקשורת שזהו תחום התמחותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס?רוית24/06/2012
שלום רב,
מזה 3 שנים סובלת מנפיחות בבטן,עצירות,שלשולים,חוסר תאבון,תאבון מוגבר,וכו...
עשו לי גסטרוסקופיה ומצאו הליקובקטור,דלקת באנטרום ובקיבה [הבדיקה לפני שנה וחצי].
התסמינים שלי לא מתאימים כלל להליקובקטור,אך התסמינים ממשיכים בהפוגות.
לפי מה שאי קוראת המצב שלי מתאים לקוליטיס?! השאלה אם גם לכם זה נשמע ואיך מאבחנים זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/06/2012קוליטיס מאבחנים בקולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל.......
רוית25/06/2012האם זה נשמע כמו תופעות של קוליטיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל....... - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין27/06/2012נשמע יותר כמו תסמונת המעי הרגיז אבל תיאור בפורום אינו מדויק כמו התרשמות במפגש ולכן אין אפשרות לאבחן זאת במדויק כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה?מירי23/06/2012
UC קל מאד-נטילת רפאסל וללא תופעות כלל,
לפני שנתיים לאחר עליה קלה באנזימי כבד GOT ו GPT ל-(43,68) נשלחתי לבדיקת MRCP האבחנה PSC.
ברויזיה של רנטגנולוג אחר - תקין לחלוטין.
בבדיקת US בלוטות לימפה מוגדלות בשער הכבד 2.5 ס"מ ודרכי מרה תקינות. כנ"ל ב-CT.
אניזימי הכבד חזרו לנורמה ללא טיפול ונשארות בנורמה כבר במשך שנתיים.
MRCP נוסף לפני שנה (לאחר שנה מהראשון) זהה לחלוטין-עם אותם חילוקי דעות בין הרנטגנולוגים.
בבדיקת US לפני יומיים - תקין ובלוטות הלימפה בשער הכבד "לא ניצפות יותר".
האם שנתיים ללא שנוי, אניזמי כבד תקינים, ובלוטות לימפה שנעלמו - כל זה ללא כל טיפול -מהווים צפירת הרגעה ויש לרדת מהאבחנה, או עדיין החשד קיים וזהה בעוצמתו?
והאם נדרשת קולונוסקופיה כל שנה (PSC) או מספיק כל 3 שנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/06/2012אחרי 10 שנת מחלה מומלצת בדיקה כל שנה ולא כל שלוש ללא קשר לאבחנה של PSC. לגבי האבחנה אם לאחר כל ההדמייה וההתייעצויות היה ספק, אני לא אוכל להסיר אותו ביעוץ בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ושט וקיבה לא מובנים ליעומרי22/06/2012
היי
עשיתי בדיקת ושט וקיבה עקב קושי בבליעה.
בתוצאות לא נמצא שום דבר לא כשורה חוץ מהערה אחת:
"יש לציין הצרות מרווח בגסמנט C7-6 כביטוי שינויים ניווניים בגסמנט הנ"ל של ע"ש צווארי."
מה זה אומר ההערה הזאת ומה הקשר שלה לבליעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת ושט וקיבה לא מובנים לי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/06/2012שינויים בעמוד שדרה צצוארי יכולים ללחוץ על הושט העליון ולגרום קשי בבליעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך מטפלים בזה ?
עומרי19/01/2013ואיך מתקנים\מטפלים בזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מטפלים בזה ולמי צריך לפנות?
עומרי21/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך מטפלים בזה ? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן23/01/2013ראה הצעתי לעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת ושט וקיבה לא מובנים לי - תגובה
פרופ' נחום ויסמן23/01/2013ני מבין שאתה מתכוון לצילום והממצא היה בעמוד השדרה הצווארי ולא בבליעה. על פניו איני ראואה קשר אך אתה יכול להתייעץ עם ניארולוג. בכל מקרה רצוי שתמשיך בבירור גם עם אותו ניארולוג וגם עם רופא אאג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלונות חוזרות על כאבי בטןענת22/06/2012
שלום ד"ר,
בני בן ה 22 מתלונן מידי פעם על כאבי בטן. התלונות הללו הן עוד מהיותו תלמיד תיכון. לאחרונה סבל משלשולים שנמשכו מספר ימים כולל חום גבוה ובבדיקת צואה התגלה חיידק Campylobacter שלא התגלה בבדיקה חוזרת שבוצעה לאחר מספר ימים כשהשלשולים והחום כבר חלפו. פניתי לייעוץ אצל רופא גסטרו. הרופא הפנה את בני לבדיקת אולטראסאונד בטן, בדיקת דם , בדיקת קולונסקופיה, ובדיקת גסטרוסקופיה.
בדיקת הדם אליה הופנה בני:
IgE, Immunoglobulin A , Immunoglobulin M , ESR , CBC (BLOOD COUNT) Celiac Serology , Immunoglobulin G , CRP , PT (INR) Battery
אני מאוד דואגת ורציתי לשאול אותך ד"ר:
1. האם לא צריך להמתין לתוצאות בדיקת הדם לפני שמבצעים בדיקות פולשניות,
(אולי יתברר שלא צריך) ?
2. האם יש בדיקה אחרת ולא פולשנית שתחליף את הגסטרוסקופיה ואת הקולונסקופיה או לפחות את אחת מהן. קראתי על בדיקת CT, גלולת מצלמה, קלפרוקטין - האם זה רלוונטי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/06/2012כדיא לדון בשאלות הנ"ל עם הרופא המפנה ולומר שאתם מעדיפים בדיקות לא פלשניות בשלב ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ענת25/06/2012ד"ר שלום,
מה חשוב לבדוק בשלב ראשון ומה צריכה להיות הסיבה שבגינה יהיה צורך להמשיך לבדיקות פולשניות.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין27/06/2012כאב בטן ממושכים יכולים להיות תסמונת מעי רגיז ואז בדיקות דם תקינות עם סיפור מתאים יכולות להספיק. קלפרוטקטין יכול לעזור להבדיל בין מצב דלקתי או לא והוא לא בסל- אפשרי לבצע באופן פרטי. ההחלטה על בירור כמו שאמרתי נתונה בידי הרופא שהיה במפגש ולא בידי רופא פורום "וירטואלי".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקה
ענת01/07/2012שלום ד"ר,
מצ"ב התוצאות החריגות שהופיעו מכלל תוצאות בדיקת הדם ובדיקת השתן:
CK:260 Lymphocytes:57.8 PT:12 שתן כללי Erythrocytes:25 Testosterone ToTal:29.1 Ige:254 שאר התוצאות היו בטווח הנורמאלי. מה אומרות התוצאות, האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין01/07/2012לא נראה שיש סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ענת02/07/2012שלום ד"ר,
האם לאור התוצאות את חושבת שיש צורך להמשיך לשלב הבא ולבצעה בדיקות פלשניות ?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין02/07/2012ההחלטה אינה בידי רופא הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה בצורת כדורים קטניםשרית22/06/2012
שלום
אשמח לקבל תשובה לשאלתי
משהו מוזר
יש לי יציאה יום יומית ורגילה בימי אימון גופני
ובימים שלא מתאמנת אין יציאה יום יומית וכשזו מגיעה באה בצורת כדורים קטנים ואי הרגשת התרוקנות מלאה
אשמח לקבל תשובה לבעיה ודרך טיפול בה
בתודה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה בצורת כדורים קטנים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/06/2012כדאי להעשיר את התזונה בסיבים וזה לרוב פותר את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי זמן ממושך ללא יציאותניב21/06/2012
אני בן 24
בד"כ אני הולך לשירותים (לצורך "קיבה") פעם ביום, אך הפעם אני כבר 48 שעות ללא הרגשת צורך ללכת לשירותים למרות שמשטר האכילה שלי לא השתנה מהותית במהלכן. עדיין אכלתי 2 ארוחות בשריות משמעותיות וביניהן את כל הדברים שאני רגיל לאכול.
שוב - פשוט לא מרגיש את הצורך ללכת לשירותים.
אשמח לתשובה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי זמן ממושך ללא יציאות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/06/2012אין שום הכרח להתרוקן כל יום ודילוג על יום או יומיים אינו סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מקיפותגדעון21/06/2012
שלום לכם,אני בן 36,לפני כשנה ירדתי באופן לא מוסבר כ 9 קילו במשקל.בעקבות זאת עברתי קולונוסקופיה-תקין,גסטרוסקופיה-תסמונת בארט והרניה בפתח הקיבה,עברתי בנוסף us בטן עליונה-תקין,בדיקות דם סרטניות וכלליות -תקינות.
אחד הערכים הגבוהים בדם היה פריטין ברמת 333.עברתי בדיקות לגילוי קרוהן וצליאק ויצאו שליליות.
פניתי לרופא גסטרואונטרולוג מומחה כדי לעשות בירור מעמיק לירידה במשקל ונתן לי לעבור ct בטן אך רופא המשפחה סירב שאעשה בדיקה זו בטענה שיש בה קרינה גבוהה.
את הבדיקות עברתי שנה שעברה-הקולונו והגסטרו במרס 2011 והבדיקות דם כולל הפריטין ב נובמבר 2011 .
אינני מצליח לעלות שוב במשקל ואני חי בחוסר וודאות טוטאלי לגבי מצבי ומה גרם לירידה במשקל.אני חי בפחדים מתמידים וקורא תמיד באינטרנט למשל שפריטין גבוה יכול להעיד על הודגקן וכל מיני פירושים.
לפני כשבוע התגלה אצלי דם בשתן בנוסף לכאבים במותן והתחלתי לחשוב על גידול בשלפוחית וכדומה.
אני חי בפחדים תמידיים כי הרופא משפחה שאין לו שום יידע לדעתי סירב שאעבור בדיקות מקיפות.
האם אני אמור לעבור בדיקות מקיפות.יש לציין שאני שנה וחודשיים אחרי הירידה במשקל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מקיפות
גדעון21/06/2012אציין רק ששני אחיי חלו בהודגקן ואבי בסרטן המעי הגס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות מקיפות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/06/2012לא תמיד אנחנו מוצאים הסבר לירידה במשקל ולא כל ירידה במשקל פירושה סרטן. גם משבר בחיים עלול גורם לירידה במשקל וגם חרדה. אם כל הבדיקות תקינות והירידה במשקל התייצבה, תנסה להניח לנושא ולא כל היום להיות מוטרד מהעובדה שאתה לא חוזר למשקל ההתחלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת מעיים???אלון20/06/2012
שלום רב,
אני בחור בן 23. ברקע חשד ל- carcinoid tumor עקב כרומוגרנין A מוגבר, התקפי "פלאשינג" בבטן, צוואר וחזה, אנמיה עקב חוסר ברזל, לעיתים היפרעמילאזמיה קלה, חוסר תיאבון משמעותי וירידה במשקל וכו'.
במהלך השבועיים האחרונים היו לי מספר אפיזודות של הקאות מרובות בעלות תוכן צואתי, טכיקרדיה ול"ד מעט נמוך, כאבי בטן עוויתיים, פרסטלטיקה ערה, שלשולים מימיים, רגישות אפיגסטרית, צמרמורות וחום עד 39 מ"צ בפה. לפני כשבועיים הייתי בחדר מיון, שם ניתן לי עירוי נוזלים תוך וורידי ובנוסף ניתן לי פראמין ופרפברין. בנוסף על כך, ניתן לי אנטיביוטיקה למשך שבוע: ציפרודקס ומוקסיפן פורטה (עקב נויטרופיליה ו- CRP מוגבר). לאחר מס' שעות מאז קבלת העירוי הרגשתי הקלה משמעותית בתסמינים, אך ביומיים האחרונים שוב תקף אותי גל של הקאות, שלשולים וכאבי בטן עוויתיים הפעם ללא חום. הייתי היום בקופ"ח שם ניתן לי שוב עירוי נוזלים תוך וורידי, פראמין ופרפברין. יש לציין כי אתמול עברתי צילום בריום של המעי הדק שיצא ללא ממצא פתולוגי מיוחד. כעת אני מרגיש מעט יותר טוב, אך עדיין יש לי חוסר תיאבון משמעותי ובחילות!!!
מה משמעות התופעה והאם ייתכן והקליניקה שציינתי אופיינית לחסימת מעי דק בנוכחות פרסטלטיקה מוגברת??? האם זה אופייני לבעיה אחרת כגון גסטרואנטריטיס חריפה??? כיצד עליי להשלים את הבירור בנוכחות צילום מעי דק תקין??? האם מומלץ לבצע בדיקת קפסולה אנדוסקופית למעי הדק??? האם מיפוי אוקרטאוסקן???
תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימת מעיים??? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/06/2012מכיוון שאתה במעקב של גסטרואנטרולוג ועברת בירור מקיף של מערכת העיכול, מציעה לשוב לגסטרואנטרולוג שמכיר את מצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניה או משהוא אחר המשךיצחק19/06/2012
רופאה העלתה השארה שמדובר בפתול זמני של המעי או בחסימה זמנית.האם זה אפשרי ואם כן איך מאבחנים ומהוא הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה או משהוא אחר המשך - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/06/2012לא כתבת מה הסיבה להשערה ומה התלונה ולכן אין דרך לענות על השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)