מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלההיללי15/06/2010
שלום רב,
כאש אדם סובל מהתייבשות קשה, האם עורו הופך להיות קשה יותר או רך יותר? האם יש הבדל בגמישות של העור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייבשות
רועי גרוסו15/06/2010התייבשות היא כמובן ירידה במשק הנוזלים של הגוף (או בשל צריכה ירודה או בשל איבוד מוגבר).
להתייבשות יש כמובן דרגות, החל מקלה ועד לקשה ביותר, המסכנת חיים.
אחת מהסימנים המעידים על התייבשות (בדרגותיה המתקדמות) היא רמת הגמישות של העור (או בשפה רפואית : טורגור).
ככל שרמת הגמישות נמוכה יותר, דהיינו- העור הופך פחות אלסטי, כך רמת ההתייבשות מתקדמת יותר.
אחת מהצורות להעריך את רמת הטורגור (או רמת האלסטיות) - צביטה בגב כף היד של המיובש ולשים לב למהירות בה העור חוזר להתמתח.
במידה שהעור נשאר מוגבה, הדבר מסמן כי רמת הגמישות ירודה. (ההיגיון אגב, הוא רמת הנוזלים ברקמות החיבור).
לגבי הרכות של העור - ייתכן מאוד כי העור יאבד מרכותו, היות שאנו מאבדים לחות חשובה בזמן התייבשות.
הרשי לי לנצל את הבמה כדי להמליץ על שתיית נוזלים מרובה בחודשי הקיץ על מנת להימנע מאירועים כמו אלו.
בברכה,
רועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפיון התייבשות
חיים זייד15/06/2010תסמיני ההתייבשות הם:
חולשה, יובש בפה, לחץ דם נמוך, צמא, עור לא גמיש, דופק חלש ומהיר ובלבול שיכול להגיע לערפול הכרה.
כל זה שריר וקיים ובנוסף מאוד חשוב "הגיל" אצל תינוקות וילדים התהליכים מהירים ומסוכנים הרבה יותר, לכן הם מועדים לפורענות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכת עזרה ראשונה לאוטונעמה14/06/2010
שלום, אודה אם תוכלו לומר לי האם ישנה ערכה מיוחדת של עזרה ראשונה לאוטו או שערכה רגילה גם יכולה להתאים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכה לרכב
חיים זייד14/06/2010בעיקרון ערכה פשוטה אמורה לתת תשובה גם לרכב,
צריך לקחת בחשבון מרחק נסיעה(אם את גומעת מרחקים) את חייבת ציוד מתאים כי אם את נתקעתעם ילד פצוע משריטה זה יכול להרוס לך טיול שלם,גם אם בין נוסעייך יש ילדים גם כאן יש דברים ששווה להצטייד בהם (תרופותלהורדת חום ושיכוך כאבים),
בד"כ אנחנו לא אוהבים לצייד את הערכות בתמיסות וכדורים כי הם "שוכבות" לעיתים בחום גבוהה מאוד ברכב ומטבע הדברים גם מתקלקלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאליה07/06/2010
שלום רב,
האם מטף לכיבוי שריפה שנוצרה מקצר בחשמל צריך להיות שונה מממטף לכיבוי שריפה ממקור אחר כגון שמש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפי כיבוי
חיים זייד07/06/2010המטפים מחולקים למטפי אבקה ומטפי גז
מטפי הגז (הלון) מיועדים למרבית סווגי השריפות, אבל לא מיועדים לשטח פתוח,
מטפי האבקה מכסים כיבוי מוצקים ואש גלויה ,אבל לא ללוחות חשמל,
יחד עם זאת שווה להתייעץ עם המוכרים , הם מקצועיים ויתנו לך תשובה ישירה שתתאים לדרישות שלך,
אם אש הרי לא משחקים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוזרת ביתדנה06/06/2010
האם האחראיות לפציעת עוזרת בית חלה על בעלי הבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות
חיים זייד06/06/2010לעניות דעתי כן , ב"כן" רבתי ,
אם היא עובדת אצלך חוקי,
אזי את צריכה לשלם עבורה גם ביטח לאומי- שאמור לכסות את נושא הפציעה,
וגם אם לא (וזה רע מאוד כי את חשופה לתביעות)
אזי הרי כבן אדם את חייבת לתת לה סיוע מינימאלי שיעמיד אותה על הרגליים.
הרי היא עבדה אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרב אלסטיתגלית28/05/2010
שלום, לבני כאב הקרסול ברגל אז הוא שם גרב אלסטית.
הבעיה היא שהוא שכח להוריד אותה וישן איתה כל הלילה. עברו כבר יומיים ונותרו לו סימנים בכף הרגל. מתי זה יעבור? האם יכול להיות שנגרם איזשהוא נזק? למי לפנות אם רואים שזה לא עובר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי גלית
חיים זייד28/05/2010בד"כ ההוראות שניתנות הם לא לישון עם גרב\תח אלסטית, אלא לישון עם רגל מוגבההת (על כרית)
אני מציע לגשת לאורטופד ולנסות להבין מה מקור הכאב , נקע? או כל פגיעה אחרת מחייבת ראשית אבחון ושנית מנוחה וטיפול,
נזק אינני חושב שיש אבל .....זה שווה בדיקה אצל אורטופד.
שבת שלום ו...רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרב אלסטית
רועי גרוסו28/05/2010היי גלית,
בהמשך לדברים שחיים ציין -
לא מדאיגים הסימנים על הרגל, כמו הסימנים הנלווים אליהם -
האם הוא כאוב ? האם ישנה נפיחות? ? שינוי צבע?
ייתכן והוא מתח גיד בקרסול.
לא נורא אם שוכחים וישנים עם הגרב האלסטית, אין משהו קיצוני שיכל להיגרם כתוצאה מכך.
חשוב לשים קומפרסים קרים (לא קור קיצוני מידי בכדי לא לגרום לנזק) על מנת להוריד את הנפיחות וגם לאלחש את הכאב.
כפי שחיים הסביר, לגשת לאורתופד הוא בהחלט רעיון טוב.
לא סבור שיש מקום לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ראשונה בגן ילדיםזהבה20/05/2010
אנחנו מתארגנים כמה אימהות וסבתות כדי לשכנע את הגננות בגן הילדים לעבור הכשרה מקצועית בעזרה ראשונה? האם יש חוק שמחייב אותן? איפה אפשר ללמוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס עזרה ראשונה בגני ילדים
רועי גרוסו20/05/2010שלום רב,
החוק מחייב כל גננת וסייעת לעבור קורס מגיש עזרה ראשונה בסיסי
כמו כן החוק מחייב כל שנתיים לבצע רענון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה ראשונה בגני ילדים עדכון
חיים זייד21/05/2010לאחר בדיקה באתר משרד החינוך "פורום קבט"ים", מתברר
שלא קיימת שום הנחיה המחייבת גננות סייעות לעבור קורסי רענון בעזרה ראשונה,
ויחד עם זאת מכיוון שמדובר בטיפול בילדים שהם קבוצת סיכון ,
שווה לשבת עם הגננת וליצור אצלה את הצורך והחשיבות בקורס כזה ,
אני מעביר בתדירות קורסים כאלה שבנויים ממפגש בודד(כי לאנשים אין כוח לאחר יום עבודה ליותר)
בן 3-4 שעות בהם אנחנו מתייחסים למצבי חירום בילדים מניעה וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת לחץ דםדנה20/05/2010
שלום, מסיבות לא ברורות אני חווה לעתים ירידה בלחץ דם. אני ממש מרגישה את זה כי אני מתחילה להרגיש חולשה ובמקרים נדירים יחסית אני ממש נהיית חיוורת וחייבת לשכב. עוד לא ממש הבנתי ממה זה קורה ומבדיקות שעשיתי עולה שהכל בסדר. אבל אני רוצה להיות מוכנה למקרה שזה ימשיך לקרות ותהיתי האם יש איזה שמהו שכדאי שתמיד יהיה איתי במידה ופתאום קורית ירידת לחץ דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילות לחץ-דם
רועי גרוסו21/05/2010דנה שלום,
ראשית, אני מבין שאת למעשה חווה חולשה וחיוורון. לא תמיד הדבר מעיד על נפילת לחץ דם,.
ישנן לא מעט סיטואציות בהן אנו יכולים לחוות את אותם הסימפטומים ממש, אך אין כל קשר לנפילת לחץ דם.
האם בדקת את לחצי הדם שלך ואם כן -האם הערכים נמוכים ?
נניח לצורך שאלתך, שאכן זהו מקור החולשה-
תופעה נפוצה שגורמת לנפילות לחץ דם זמניות מתרחשת בעת שינוי תנוחה משכיבה לישיבה קרויה "נפילת לחץ דם תנוחתית" או בשפה הרפואית "תת-לחץ דם אורתוסטטי".
אחת הסיבות לתופעה זו, היא שינוי תנוחה מהיר בין שכיבה לעמידה, מצב בו כמות חיונית של דם הממוקם במרכז הגוף, זורם לגפיים התחתונות, מה שגורם לנפילת ל"ד פתאומית וזמנית.ובשל כך, חווים חולשה, חיוורון ועד כדי עילפון.
תרופות מסוימות גם הן עלולות לגרום לתופעה זו - נוגדי דיכאון, תרופות להורדת לחץ דם וכיו"ב.
מפני שלא ציינת את גילך ומחלות רקע רלוונטיות, קשה לי לייעץ לך לגבי מקורות אפשריים לבעיה.
אני מציע לבדוק את העניין (בדיקת תת לחץ דם תנוחתית היא בדיקה פשוטה מאוד שמתבצעת בקופת החולים).
כמו כן, יש לפסול מקור לבבי ועל כן בדיקה כמו הולטר (אק"ג רצוף למשך יממה) יכולה לעזור באבחנה.
אכן, ישנן תרופות אותן ניתן לקחת, אך לא צריך להזדרז לקחת תרופות לפני שמגלים את מקור הבעיה.
יש תחילה להפסיק תרופות הידועות כגורמות לתופעה.
באם התופעה מתרחשת בעת השכמה, יש להמתין בישיבה מספר שניות לפני עמידה.
רפואה שלמה.
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם נמוך
חיים זייד21/05/2010הכרה בעובדה שיש לך לחץ דם נמוך זה חלק חשוב מהתהליך,
ראשית להוריד הילוך ולא להיבהל ,שנית כמו שציין רועי שנויי תנוחה מהירים יכולים בהחלט להשפיע,
התופעה מוכרת בעיקר אצל נשים צעירות (אגב לא ציינת את גילך),
כוס קפה יכול לעיתים לפתור לך את הבעיה,
יחד עם זאת עם התופעה חוזרת על עצמה בתדירות גבוהה שווה להיבדק,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרשי לי להוסיף פיסקה מBEOK
חיים זייד21/05/2010לחץ דם נמוך
לחץ דם נמוך אינו נחשב מחלה כמו יתר לחץ דם, אך עם זאת הוא אינו מצב בריא במיוחד. לחץ דם נמוך כרוני גורם לסחרחורות, בחילות, התעלפויות ותחושת עייפות כללית. בנוסף, אנשים עם לחץ דם נמוך הם בעלי פגיעה ביכולת הריכוז, אך באופן כללי חשים בטוב ואינם נמצאים בקבוצת סיכון למחלות כלי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכות לפורום החשובאיתי12/05/2010
לסטודנט לרפואה האגדי, ורופא הילדים לעתיד (בשאיפה!),
ברכות על הפורום המעולה. אתה עושה עבודת חייל, וכרגיל כובש את כולם.
בהצלחה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה
רועי גרוסו20/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיררוני11/05/2010
היי,
באיזה מצבים הדופק עולה למעל 150 פעימות בדקה בזמן מנוחה ? והאם זה מסוכן ?
ומה עושים אם זה חוזר חס וחלילה ?
כן , זה קרה לי , הייתי במיון פנימי בגלל אנימיה (HB=6.7) ושמה בהמתנה לאישפוז הייתי שוכבת במיטה ופתאום הרגשתי קושי בנשימה וכאבי חזה , סחרחורת אפילו בישיבה ומטושטשת ...
בא הרופא ובדק אותי , ומייד חבר אותי למכונות רבות והתחיל להזריק לי חומר בעירוי ...
הדופק בהתחלה היה 192 אבל אח"כ התייצב ל - (130-150) ...
אחרי ארבעה ימים שוחררתי בלי שום המלצה על הדבר הזה חוץ ממעקב רופא מטפל וס"ד ...
את האמת , הם לא ידעו למה זה קרה , אבל אמרו לי שזה לא מסוכן , ודווקה המילה הזאת מדאיגה אןית יוץר ...
אני בת 25 רק סובלת מאנימיה מחוסר ברזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה ודופק מהיר
רועי גרוסו11/05/2010שלום רב,
מהמידע שאת מספקת, לא מעט מצבים עלולים לגרום לדופק לעלות במנוחה.
ראשית-חשוב לציין שאנמיה לכשעצמה מעלה את הדופק, גם במנוחה, כחלק ממנגנון פיצוי של הגוף לשמור על אספקת החמצן לרקמות.
מצב שעלול לנבוע מהאנמיה עצמה הוא הפרעת קצב- מצב בו מערכת ההולכה של הלב יוצאת מאיזון ויש ברוב המקרים לטפל בה מיידית. חלק מהטיפול הוא פרמקולוגי ( ומכאן, ייתכן ונתנו לך תרופה בעירוי).
ההמוגלובין שלך בבית החולים היה נמוך מאוד וחשוב לעקוב אחריו באופן קבוע על מנת למנוע נפילה שלו לערך שציינת.
דופק של 150 ללא קשר לפעילות גופנית מחייב בדיקת רופא (ואם אין גישה לרופא, אז הגעה למיון).
מניעה של עליית הדופק מחייבת תחילה, טיפול בגורם הרקע.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מהיר
חיים זייד11/05/2010היי גם לך
הפרעות קצב (פרוזדוריות) ידועות אצל אנשים צעירים ,
לעיתים זה בעיה בתפקוד בלוטת התריס
וזה בד"כ הסיבה "לקפיצת" דופק כמו שאת מתארת ,
זה לא חוכמה לבקש ממך שלא להילחץ מיזה כי זוהי תחושה שלך אבל.....
ודאי קיבלת מכתב שיחרור לרופא המטפל ,
אני מציע לך לא לרדת מהנושא ולסיים את הבירור עד תומו,
ניתן לעיין בקישור המצורף של הפורטל שלנו שישפוך לך מעט אור על נושא הפרעות הקצב
"חשמל זורם בחדרי ליבך: על הפרעות קצב הלב"
שימרי על עצמך והעיקר אל תזניחי לא את האנמיה ולא את הפרעות הקצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת חפץ זר לתינוקותברונכוסקופיה08/05/2010
ההורים הכי זהירים בעולם, יצטרכו להתמודד לפחות פעם אחת בחייו של כל תינוק
עם בליעת חפץ זר.
הדילמה של כל הורה במצב כזה, ברורה: צוותי מד"א עשויים להגיע מאוחר מידי !
המקרה כאן הוא בדיוק על הורה שניסה את כל הדברים הרגילים
והשאלה שלי היא כפולה:
קודם כל איזה אמצעים לשליפת חפץ זר מדרכי השנימה של תינוק קיימים היום - בכלל ?
ואיזה מהם נמצאים באמבולנסים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוף זר בתינוקות.
רועי גרוסו08/05/2010שלום רב,
תחילה נציין מהם הסימנים לחנק אצל תינוקות, תינוק שנחנק מראה סימנים מאוד ספציפיים המחייבים אותנו לפעול במהרה ולהוציא את הגוף הזר.
הסימנים הם : כחלון בפנים, קשיי נשימה חריפים, שיעול, סימני מצוקה וכמובן סיפור מקרה מחשיד .
מייד שזיהינו כי התינוק נחנק נהפוך את התינוק כלפי מטה, כאשר גופו נתמך על אמת ידינו, או על הברך וכף היד תומכת את אזור הלסת התחתונה.
יש לטפוח ארבע טפיחות בחלק העליון של גבו בין השכמות, כאשר הפה נמוך יותר מהכתפיים.
במידה והגוף זר לא יוצא ננסה להוציא את הגוף באמצעות האצבעות ,
נפתח בעדינות את פיו של התינוק רק אם אנו מבחינים בחפץ זר בפיו או בלועו - נסה להוציא אותו בעזרת האצבע בתנועת קרס.
למד"א אין אמצעים משוכללים להוצאת גוף זר והם יבצעו את הפעולות שציינתי לעיל, במידה והגוף זר ממען לצאת והיתנוק בסכנת חיים צוות מד"א מבצע פעולה של צינרור הקנה במטרה להכניס צינורית (קוניוטום) ולהנשים את התינוק באמצעות הצינורית.
במידה והתינוק איבד את הכרתו ונסיונות הוצאת הגוף זר כשלו יש מייד לבצע החייאה בתינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוף זר בתינוק
חיים זייד08/05/2010בנושא הזה אין "מטה קסמים"
בנטנ"ים -אטנ"ים של מד"א קיימים 2 אביזרים אופציות לחילוץ גוף זר מדרכי הנשימה,
ערכת איטובציה הכוללת לרינגוסקופ ו......מלקחי מג'ל (אלו הם מלקחיים אנטומיים )
בעזרת לרינגוסקופיה ישירה =הארת(מלשון אור) חלל הגרון באור חזק ניתן לאתר את הגוף הזר ולשלוף אותו באמצעות אותם מלקחי מג'ל,
אמצעי נוסף זוהי ערכת קונוטומיה המאפשרת פתיחת הקנה =חיתוך קטן באיזור הגרוגרת והכנסת צינור , מה שעוקף למעשה את מקום החסימה, ומאפשר הנשמה ישירה לריאות,
רוב מקרי החנק אצל תינוקות הם באיזור דרכי הנשימה העליונות ,כדי לקבל פרופורציה תסתכלו על גודל הזרת שלכם או של התינוק\ילד כדי שתוכלו להבין את קוטר קנה הנשימה שלו\שלכם,
מנגנון ההגנה הטבעי שלנו יוצר מצב של סגירה אוטומטית (לרינו-ספאזם)בכניסת גוף זר לגרון,
הכרת המכנזים הזה +תרגול בקורסי החייאה לילדים ותינוקות מעלה באופן ניכר את הסיכוי להצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IO בהחייאותרוני06/05/2010
שלום לך,
ברצוני לשאול מדוע להשתמש בשיטת -IO בהחייאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IO-INTRA OSOES
רועי גרוסו06/05/2010שלום ראובן
IO-INTRA OSOES היא למעשה אלטרנטיבה אחרת לגישה לכלי הדם של הפצוע/חולה ונופצה בטיפול ברמת השטח.
אנו בוחרים להשתמש בגישה זו, במידה ולא הצלחנו למצוא וריד פריפרי (כלומר שלא קרוב למרכז הגוף).
המכשיר הייעודי להתערבות זו הינו BIG -Bone Injection Gun, כלי שפותח בישראל ושווק החוצה, המהווה למעשה מחט עבה החודרת בעוצמה מאוד חזקה לתוך העצם של הפצוע.
יש מספר מקומות מדוייקים בגוף האדם בהם מתאים יותר לבצע את הפעולה (בעצם השוק במבוגרים, לדוגמה) ודרך גישה זו, אנו משיגים גישה ורידית לפצוע לטובת החזר נוזלים ו/או החדרת תרופות.
יש לזכור, כי לעצם, כמו לכל רקמה בגוף האדם, יש עורק המספק לה דם ווריד המנקז אותו הדם ממנה, ולכן הזלפת נוזלים תוך גרמית (לתוך העצם) משיגה את אותו האפקט כאילו החדרנו קטטר לוריד ביד ממש.
יש מספר וחסרונות לצורת התערבות זו, ובניהם :
1. מיומנות נמוכה של המטפל עלולה לגרום נזק הן למטופל והן למטפל (המחט יכולה לעבור ממש דרך כף היד של המטפל).
2. קצב הזרמת הנוזלים היא איטית בכ 30% מאשר הזלפת נוזלים בוריד פריפרי.
היתרון המשמעותי כמובן הוא גישה לוריד הפצוע תוך שניות, בהעדר ברירה אחרת.
אחוזי ההצלחה גבוהים, למיומנים שבנינו. רוב הכשלונות נובעים ממיומנות נמוכה של המבצע.
אדרנלין, אטרופין ושאר תרופות המוזרקות כמובן מגיעות למחזור הדם, כבכל וריד אחר אליו אנו מזריקים אותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורה לנהיגהדנית05/05/2010
בעלי מורה לנהיגה. האם כדאי שיקח איתו תיק עזרה ראשונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורה לנהיגה ......מורה לחיים
חיים זייד05/05/2010אם עברת על התשובה האחרונה שלי לזאת שאמורה לפתוח בית מאפה קטן,
אז את יודעת מה דעתי,
אנחנו חיים בארץ משוגעת , אם נרצה או לא נרצה ולא תמיד זה תלוי בנו,
אנחנו נקלעים למצבי חירום , תאונות דרכים, פיגועים, תאונות עבודה וכיו"ב,
תיק עזרה ראשונה בסיסי נותן תשובה (בתנאי שיודעים מה לעשות עם הציוד)
לכן תיק עזרה ראשונה זה ...יתרון יחסי שצריך לדעת לתרגם אותו ל...הצלת חיים.
כך גם אני חושב שצריך להיות בכל בית\עסק \רכב תיק עזרה ראשונה בהתאם לרמת הידע של המשתמש,
תחושת הפיספוס שתלווה אותך על כך שלא היה לך אמצעי בסיסי לסייע היא משהו שתלווה אותך זמן רב, במיוחד אם מדובר במישהו קרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכת עזרה ראשונהשולי02/05/2010
אני מתכוונת לפתוח חנות מאפים קטנה. האם החוק מחייב אותי להחזיק ערכת עזרה ראשונה? מה עליה לכלול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכת עזרה ראשונה
חיים זייד03/05/2010ראשית בהצלחה!!
שנית אינני יודע אם זו ממש חובה כתובה, כי יש רשיות שכוללות את הדרישה הזו במפרט הרישיון,
אבל אם את שואלת אותי הייתי שם ערכה בסיסית שתכלול פולידין נוזל, הידרו ג'ל נגד כוויות, כמה אגדים ופדי גזה,ופלסטריות,
הרי תעסקי שם בחימום המאפים ואולי בהכנת הבצק ויש סיכוי שפה ושם מישהו "יחטוף" כוויה קטנה או יחתך מחוסר תשומת לב,
ואז לא תסלחי לעצמך שאין לך את הערכה הבסיסית הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי26/04/2010
כאשר מבצעים טיפול עזרה ראשונה בנפגע כיצד יודעים האם איכות הנשימה שלו טובה. אני יודעת כיצד לבחון אם הוא נושם או לא, אבל שאלתי היא כיצד יודעים אם איכות הנשימה טובה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות נשימה
חיים זייד27/04/2010לנשימה יש מס מאפיינים,
מהירות הנשימה אדם רגיל נושם בין 15 ל18 נשימות בדקה,
כמו כן איכות הנשימה נקבעת לפי הצבע של עורך\פניך ,
אדם במצוקה נשימתית יראה כחול\אפור,
אדם כזה גם יהיה בחוסר שקט (לפחות בהתחלה)כי רמת החמצן למוח יורדת,
ניתן יהיה לראות שהוא נאבק על כל נשימה ונשימה, מטה את הראש והגוף קדימה, הנחיריים מתרחבות, הפה פתוח מנסה לקלוט כל טיפת אוויר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמית22/04/2010
שלום רב, אני מעוניינת לקנות מטף הביתה למקרה שריפה. ידוע לכם במקרה היכן ניתן להשיג מטף זול? בדקתי בהום סנטר ואופיס דיפוט והם לא מחזיקים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטף
חיים זייד22/04/2010אני רואה שיש לך נגישות לאינטרנט,
כתבי בגוגול "מטף כיבוי" ותראי שהשמים הם הגבול ,
ים של הצעות שמות אתרים וכיו"ב ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)