מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאבי15/04/2010
תקוע לי באמצע כף יד ימין חוד של עיפרון רגיל כבר כמה שנים טובות. בהתחלה זה כאב אבל עכשיו זה לא כואב ולא מפריע. רציתי לדעת אם זה מסוכן או האם זה יכול לקרות מזה משהו או שכבר קרה משהו ואני לא יודעת?
זה לא כואב לי אבל ניסיתי להוציא את זה וזה לא ממש הולך כי זה דיי עמוק.
יש סיבה ללכת לרופא או שזה בסדר גם להשאיר את זה ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
חיים זייד16/04/2010חוד של עפרון בד"כ מיוצר מעופרת , אם זה תלוי בי הייתי מוציא את הדבר הזה ,לכן שווה לגשת לבדוק ובמידת הצורך להוציא את החוד הזה,
אלא אם כן זה מאפשר לך לכתוב איתו(בצחוק),
בקיצור זה שווה בדיקה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע ללימוד ילדיםאנסטסיה13/04/2010
ראיתי את תשובתך על שאלה שנשאלה פה בנוגע לקורס לילדים ורציתי לברר האם זה משהו שגם ההורה עצמו יכול לעשות עם הילדים שלו. זאת אומרת למשל לקנות איזה ספר על עזרה ראשונה ולהסביר דברים שהם יכולים להבין בגילם. או שעדיף שמומחה בלבד יעשה זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע ללימוד ילדים
חיים זייד13/04/2010מנסיוני נושאי ההחייאה והעזרה ראשונה אינם יכולים להילמד ב"עשה זאת בעצמך",
חשוב מאוד מי מעביר ובעיקר איך מעבירים את החומר הזה ,
והכי חשוב זה אלמנט התרגול ולמידה משגיאות ,
ניתן בהחלט לקבל מושגי יסוד מספר, דיסק , אינטרנט (אגב ביו-טיוב יש סרטונים נהדרים)
אבל אם את הרכב שלכם אינך מתקן מספר הוראות או מהאינטרנט (ואולי כן) אני לא הייתי מציע לך לעשות זאת בעזרה ראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס לילדיםאילנית06/04/2010
אני מחפשת קורס עזרה ראשונה שיכול להתאים לילדים. לא משהו רציני, אבל פשוט שילמדו גם לעזור לעצמם במידה וקורה משהו כמו כוויה, חתך וכו'. מדובר בילדים בכיתה ד' ו-ה'. מה תוכל להמליץ לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס לילדים
חיים זייד06/04/2010מניסיון אלו גילים שקשה מאוד להעביר להם חומר כזה ,
אבל ניתן בהחלט לבנות מערך\כי שיעור ל 2-3 פגישות בהם ניתן ללמד אותם על החשיבות שבמניעה , ועל מה שאסור לעשות ,,,ואיך מזעיקים עזרה בשעת הצורך מה ואיך לומר למוקדנית \מוקדן במד"א,
זה בשילוב סימולציות של חבישה (שימוש בתחבושת, שימוש במשולש,)יכול בהחלט לגוון ,
זה חייב להיות גם מדריך שיכול להתחבר עם ילדים (זה כשלעצמו לא קל),
לסיום אין משהו מובנה לנושא אבל זה לא סיבה להרים ידיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ראשונה לתינוקותדוד24/03/2010
שלום, בעוד כמה שבועות אהיה אבא ואשמח לדעת האם ניתן באיזה מקום לבצע קורס עזרה ראשונה שמוכוון לתינוקות? אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה ראשונה לתינוקות
חיים זייד24/03/2010ראשית קבל מקדמה של מזל טוב,
שנית אני לא מכיר משהו מובנה, בדוק במד"א
באיזור מגוריך שאל בסניפי חנויות לתינוקות לעיתים הם מארגנים קורסים כאלה,
ואני זורק לך אתגר קבץ כמה זוגות הורים 5-6 4-זוגות ונגיע להעביר כזו השתלמות .... אצלכם.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלי15/03/2010
שלום,
תרמתי דם לפני כ10 חודשים בשירות הצבאי.
במהלך תרומת הדם הרגשתי סחרחורת, ראיתי "שחור" בעיניים והייתי על סף עילפון(עקב לחץ נורמלי ממחטים וצפייה בכל הנוגע לתרומת דם).
כתוצאה מכך נלקחה דגימה של חצי שקית להערכתי.
השאלה שלי האם גם אותה מחשיבים? האם גם עליה נעשית בדיקה? והאם גם אותה מחשיבים כשקית שאם עושים עליה בדיקה מתקשרים אליי ואומרים לי במידה ואין התאמה?(כידוע לי מתקשרים חודש אחרי הבדיקה במידה והדם שלי אינו תואם או שהממצאים בו אינם תקינים).
במידה והתשובות שלי הן חיוביות, האם אני יכול להסתמך על הבדיקה הזאת כבדיקת דם לכל דבר?
כלומר, קיום יחסי מין(ללא קונדום). אחרי אותה הבדיקה קיימתי יחסי מין ספורים ר-ק עם קונדום עם בת זוג מסויימת. כיום יש לי בת זוג חדשה ואנחנו שוקלים לא להשתמש בקונדום, האם אני יכול להסתמך על הבדיקת דם הזו?
זה מאוד חשוב לי לשקט הנפשי ואני אשמח לתשובה מדוייקת,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת דם
חיים זייד16/03/2010מכיוון שחשוב לי לתת לך תשובה אמינה אני אנסה לבדוק זאת היום ולהודיעך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת דם
חיים זייד18/03/2010בדקתי את הנושא
עם החדרת המחט לוריד נלקחות גם דם למבחנות
מבחנות אלו נשלחות לבדיקה לאחר שסומנו במדבקות שלך
קרוב לוודאי שגם המבחנות שלך נשלחו לבדיקה
אבל ליתר ביטחון צלצל לבנק הדם כדי לברר מתי תרמת לאחרונה ואם התאריך מתאים לתרומה האחרונה שלך זה סימן שהמנה / מבחנות שלך התקבלו ונבדקו
ואם לא התקשרו אליך זה סימן טוב
אני הייתי ממליץ לך לעשות ליתר בטחון גם בדיקה אנונימית כי לעיתים עובר זמן עד הנגיף מופיע בדם
לכן בדיקה נוספת שווה התייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר נגד כוויותג'ני09/03/2010
שלום, לאחרונה צץ על המדפים חומר חדש שנקרא "אופליפיחה". מישהי המליצה לי עליו במקרה של כוויות. רציתי לבדוק האם הוא באמת עוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצר טבעי שווה בדיקה
חיים זייד09/03/2010היי תראי יש בשוק המון מוצרים טבעיים שנותנים תשובות למגוון רחב של בעיות,
אני לא התנסתי או ניסיתי את האובליפיחה אבל זה מה שמצאתי עליו,
במידה ותתנסי (אני מקווה שלא) אשמח אם תוכלי לשתף אותנו בנסיונך, כדי שגם אחרים יההנו ממוצר חדש.
שמן אובליפיחה האובליפיחה (SEA BUCKTHORN) או אשחר רוסי נחשב ללא ספק לשמן של כל הזמנים . האובליפיחה הוא שיח או עץ קוצני המכיל גרגירים בצבע צהוב בוהק. יליד ההימלאיה וסיביר. גרגירי האובליפיחה (הפירות) משמשים אלפי שנים באירופה ואסיה כתוסף מזון המרפא שורה שלמה של בעיות , בעיקר בעיות עור. לאחרונה הוכר גם במערב כמזין, מחיה ומשמר את העור ואת הריריות בגוף. את השמן מפיקים מהגרגירים הוא משמש כזרז להחלמה מכוויות שמש, קרינה, פצעים, חתכים, צלקות,טחורים, אקזמות ובעיות עור אחרות וכן למקרים של אולקוס, אפטות בפה, קנדידה וגינלית וכיבים במערכת העיכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהויק02/03/2010
שלום רב,
כאשר אדם חש סימפטומים של שבץ מוחי, מהי העזרה הראשונה הטובה בשבילו עד שיגיע לבית חולים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר STROKE אירוע מוחי
חיים זייד02/03/2010הטוב ביותר להזמין לו אמבולנס \נט"ן ולהבהילו לבית החולים,
במתאר הטרום אישפוזי קרי נט"ן הוא יקבל חמצן הוא ינוטר יפתח לו ווריד ובית החולים יעודכן על הגעתו,
ללא אמצעים אלו אין הרבה מה לעשות , צריך לקחת בחשבון שמצבו עלול להתדרדר עד למצב של החייאה,
לכן ללא אמצעים הטס אותו לבית חולים אל תקח אחריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס בגןמירב23/02/2010
שלום,
אנחנו קבוצה של הורי גן (גילאים 2-4) המעוניינת בהדרכת עזרה ראשונה בשעות הערב בגן.
מה הגודל המינימלי לפתיחת קבוצה בשעות הערב במרכז תל-אביב?
מה העלות?
בתודה מראש,
מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס בגן
חיים זייד23/02/2010כדי למנוע לזות שפתיים
שלחי לי מייל
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדלית21/02/2010
שלום רב,
האם במקרה ידוע לכם כמה בערך צריכה לעלות ערכת עזרה ראשונה לבית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכת עזרה ראשונה ביתית
חיים זייד22/02/2010בין 70 ל-100 ש"ח תלוי בטיב החומרים
תני מבט באחת ההודועות הקודמות בפורום התייחסתי לנושא מבחינת תכולה מומלצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירי11/02/2010
שלום רב,
מה מומלץ לעשות מיד אחרי כוויה רצינית כתוצאה ממים רותחים שנשפכו מקומקום חשמלי או מהברז?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה
חיים זייד11/02/2010לשטוף את המקום במים זורמים (קרים)
ולשים על המקום תחבושת שנקראת ברנשילד המיועדת לטיפול מיידי במקרי כוויות.
ולגשת לקופ"ח\חדר מיון בהתאם לשטח הכוויה דרגתה ומיקומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החייאהדני11/02/2010
הי, הייתי רוצה ללמוד החייאה בשביל עצמי זאת אומרת אם קורה משהו חס וחלילה שאני אוכל לעזור לבן אדם. איםה לומדים את זה? אני מאזור הצפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החייאה
חיים זייד11/02/2010ראשית תוכל לבדוק בסניפי מד"א שם עורכים קורסים כאלה מדי תקופה,
שנית כנס ליוטיוב וכתוב "החייאה " תוכל לצפות לפחות בהחייאה ויזואלית,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי03/02/2010
שלום
רציתי לדעת איזה תרופות חשוב ומומלץ לקחת בתיק עזרה ראשונה לטיול בבוליביה???
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטיול בבוליביה
חיים זייד03/02/2010הייתי לוקח ציוד חבישה בסיסי ,
תחבושות אלסטיות, פדי גזה, חומר חיטוי, פלסטר בגליל מבד, פולידין נוזלי , ויטה מרפן (משחה מעולה לפציעות מעצבנות), ברנשילד בשפורפרת נגד כוויות,
משהו נגד שלשול, ומשהו נגד עצירות,, טיפות עיניים סטייל סטילה, כדורי מציצה, אחד מה קומפלקסים כמו אקומול צינון , טיפות אופטלגין, טיפות פנסטיל ,
משחת פוליקוטן שנהדרת לפטריות שפשפות וכיוב,
בעקרון אלו הדברים הבסיסיים,
שווה לקחת כדורים לחיטוי מים גם.
תעשו חיים אבל ב ז ה י ר ו ת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותמירב03/02/2010
שלום, האם יש שוני בין ערכת עזרה ראשונה עבור זוג אנשים מבוגרים לעומת הערכה הרגילה? האם יש דברים שצריך להוסיף במיוחד עבור אוכלוסיה מבוגרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכלוסיה מבוגרת
חיים זייד03/02/2010ראשית יש לדאוג לתרופות הקבועות , חלוקה נכונה, ושמירת רזרבה שתספיק ליום יומיים מעבר לכמות הרגילה, (רצוי גם רשימת תרופות מודפסת) שנית יש לדאוג להמצאותם של מסמכים רפואיים רלוונטים בהישג יד , לשמור תמיד בארנק או בתיק סיכום ביקור אצל רופא או אישפוז, תרשים אקג אחרון ע"מ לראות שאין שינויים,
יתר הציוד זהה לתיק עזרה ראשונה רגיל עליו המלצתי כבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנדבותאסתי26/01/2010
האם יש הגבלת גיל להתנדבות במד"א? האם צריך רקע מסוים? או התחייבות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנדבות
חיים זייד26/01/2010לפי מיטב זכרוני חייבים להיות לפחות בני 16 סוף כיתה ט והתחלת י, אין צורך ברקע מסויים אבל
יש צורך בהבנה שאתה הולך להשתתף בארועים ובמחזות לא נעימים בלשון המעטה,
ולא כל אחד עומד בזה,
זה נעשה בד"כ במסגרת מחויובות אישית = התנדבות למען הקהלה ,
הדבר מחייב מבחני קבלה שהם למעשה סינון ע"מ לקבל את המתאימים , ואז יש התחיבות
להתנדבות מינימאלית של משמרת בשבוע , בהנחה שעברת בהצלחה את הקורס,
פרטים מדוייקים ניתן לקבל בתחנות מד"א השונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתר מד"א
חיים זייד26/01/2010כתבי בגוגל מגן דויד אדום ,
כנסי לאתר למדור התנדבות שם תוכלי לקבל מידע הרבה יותר מפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכת עזרה ראשונהמלי19/01/2010
שלום,
הייתי רוצה לקבל המלצה לערכת עזרה ביתית לבית עם ילדים.
מה היא צריכה לכלול וכו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכה ביתית
חיים זייד19/01/2010ערכה ביתית צריכה להכיל לעניות דעתי (כך זה אצלי בבית)
2 משולשי בד
1 תחבושת אלסטית 6 ס"מ
1 תחבושת אלסטית 8 ס"מ
10 פדי גזה סטריליים 7 ס"מ
חבילה (50-100)פדי גזה לא סטריליים (גודל 7 ס"מ)
חומר חיטוי בתרסיס "קלודין"
פולידין נוזל ,
פלסטר בגליל מבד רוחב 2 ס"מ
פלסטר משי \נייר רוחב 1 ס"מ
מספריים טובות
משחת ויטה מרפן
פדים ברנשילד לטיפול בכוויות
בנוסף פנסטיל ג,ל
טיפות עיניים אזולין \סטילה לאדמומיות
אקומול או נורופן סירופ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)