מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרמת עפעפייםמיכל14/07/2009
מה הסיכונים בניתוח זה ומה השיטות הקיימות?
האם יש גיל מינימום לביצוע הניתוח?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
ד''ר אבישי וינברגר15/07/2009ניתוח אשר נותן תוצאות יפות. הניתוח משאיר צלקת מאוד עדינה ברב המקרים אשר כמעט ואי אפשר להבחין בה.
בעפעפיים תחתונות לעתים ניתן לבצע ללא צלקת חיצונית.
הניתוח מסלק עודף עור ולעתים קרובות גם עודף של שומן אשר מתבטא ב"נפיחויות" בעיקר בעפעפים התחתונים ואולם גם בעליונים.
כמו בכל ניתוח קיים תמיד חשש מאוד נדיר אמנם לזיהום או דימום .
יש לבצע במקצועיות ולא לסלק יותר מדי רקמה מצד אחד - ולא פחות מדי - מאידך גיסא.
בחלק מן המקרים קיימת נפיחות לאחר הניתוח לתקופה של עשרה ימים עד שבועיים.
במקרים מסוימים ניתן לבצע בגיל צעיר כאשר קימת הוראה לכך (אסטתית). הכונה בגיל 20 ואילך.
מקוה שעניתי לציפיותיך
שלך בכבוד רב דר אבישי וינברגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחת בטן או שאיבת שומן?עירית05/07/2009
ערב טוב דר.
אני בת 42, עם צלוליטיס עבים ובטן תחתונה מלאה בקפלים ובשומן לא אסתטי. אני מתלבטת מאוד בין פרוצדורה של שאיבת שומן למתיחת בטן.
מה ההבדלים בין השניים? ומה פחות מסוכן לאישה בריאה שרק מעוניינת להיראות טוב יותר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדלים בין שאיבת שומןומתיחת בטן
ד''ר אבישי וינברגר08/07/2009קיימת הוראה רפואית די ברורה מתי מבצעים כל ניתוח. שאיבת השומן עקרונית מסלקת את השומן שנמצא מתחת לעור הבטן. האיבה אינה מטפלת באופן ישיר בעודף העור אשר נראה לי שנמצא במקרה שלך לפחות לדבריך.
מתיחתבטן מסלקת את השומן התת עורי כמו בשאיבה ואולם מטפלת גם בעודף העור על ידי סילוקו . סילוק עודף העור גורם למתיחת דופן הבטן ומאפשר סילוק כמעט מלא של הקפלים.
המגרעת במתיחת בטן הוא נושא הצלקות אשר נשארות לאחר המתיחה עקב חתוך וסילוק עודף העור - דבר אשר משאיר צלקת
מתיחת בטן מטפלת גם בהידוק שרירי הבטן הרמת הטבור למיקומו הנכון וגם חיטוב טוב של אזור המתניים למרות - שסילוק שומן בשאיבה מתאים גם כן לנשים שיש להן עור טוב ומוצק בעיקר בגיל צעיר יותר
יש לבדוק כל מקרה לגופו ולהתאים למטופלת את ההתערבות המתאימה .
בכבוד רב דר אבישי וינברגר מנתח פלסטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקלת מתיחת פניםמיכאלה02/07/2009
אני רוצה לעבור ניתוח מתיחת פנים כולל פלוס הרמה של העפעפיים. כבר שקלתי את זה בעבר וביטלתי ברגע האחרון כי חטפתי רגליים קרות. אבל הנפילה של העפעפיים כבר הפכה למטרד בריאותי ולא רק אסתטי ואני חושבת שאין מנוס מזה. פעם שעברה שקלתי לעשות הרמת עפעפיים בלבד ואילו הפעם אני רוצה לשלב בזה גם את מתיחת הפנים, כדי להמנע מפעמיים הרדמה ובכלל מתקופת החלמה כפולה.
הייתי בייעוץ בכללית אסתטיקה ושלחו לי לבדיקות אצל רופא עיניים כדי לדווא שהכל תקין, במטרה לאשר את הניתוח. זה הליך סטנדרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנושא מתיחת הפנים והעפעפיים
ד''ר אבישי וינברגר08/07/2009מתיחת פנים שאני מבצע מתבצעת בהרדמה מקומית. תמיד רצוי לבצע את כלהנושא של הפנים והעפעפים ואפילו ניתוח אף והרמת לחיים במקשה אחת. ההתערבות בפנים בידיים טובות מטפלת בעת ובעונה אחת בכל האברים של הפנים ביחד - ברב המקרים.
הדבר המעכב ברפוי מתיחת פנים הוא נושא העפעפיים אשר לוקח הכי הרבה זמן (משהו כמו 10 ימים.
לרופא העיניים תפקיד בבדיקת העיניים לפני הניתוח על מנת לברר ראיה וכן לברר שאין צניחה חולנית של העפעפיים (פטוזיס). תיקון צניחת העפעף מתבצע בדרך כלל ביחד עם הניתוח הקוסמטי ואולם קודם לניתוח יש לבצע אבחון של המצב
לרכיבים השונים של הפנים ניתוחים מתאימים ובדרך כלל בידיים טובות הכל מתבצע בבב אחת.
על מנת להתרשם מך עליך להגיע לבדיקה יסודית לפחות אחת מלווה, כשאת מביאה תמונות מגיל צעיר (גיל החתונה כמו שאומרים).
אני מקווה שעניתי לך באוןפ חלקי לפחות - על שאלותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
יניב12/07/2009האם ניתן "לעצב" את הפנים מחדש, ז"א ממש לתת נופך חדש לפנים על ידי מתיחת פנים, או שמא בשביל זה יש לעבור ניתוח פלסטי "רציני" ומקיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתך בנושא
ד''ר אבישי וינברגר12/07/2009מתיחת פנים הינו תהליך שמתבצע בתנאי חדר ניתוח ואינו דבר של מה בכך. לא בשביל ל"הבהילך". לשנוי צורת הפנים זקוקים לעתים למספר מרכיבים טיפוליים ואולם למלוי השומן תפקיד חשוב בעיצוב פנים ולעתים יש לבצע מספר תהליכים במקביל למתיחת פנים: מלוי שומן הזרקות שונות. הרמת מרכז הפנים עוד ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחת בטן - סיכוניםערן01/07/2009
שלום ד"ר וינברגר.
אשתי מעוניינת לעבור מתיחת בטן. היא אחרי 4 לידות ומרגישה לא טוב עם הצורה של הבטן שלה (אני מוכרח לציין שלי אישית אין שום בעיה עם איך שהיא נראית, אך היא ממש רוצה ואני הולך איתה עד הסוף בהחלטה).
רציתי לדעת מהם, במידה וישנם כאלה, הסיכונים הכרוכים בניתוח מתיחת בטן. האם זהו ניתוח שאפשר לומר עליו שהסיכונים שלו שווים את הסיכון, או שמומלץ לנסות שיטות אחרות?
תודה רבה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחת בטן סיכונים
ד''ר אבישי וינברגר08/07/2009מתיחת בטן הינו ניתוח די נפוץ ומאוד כדאי כאשר קיימת הוראה ניתוחית מתאימה.קיימות שיטותמספר כאשר אחת השיטות המודריות במיוחד הינה שיטת פסקל הצרפתי.
הבטן מחוטבת באופן יפה אין נשארים מנקזים לאחר הניתוח והסכוי לבעיות באספקת הדם למתלה העור הינם די קטנים.
הסיכונים הקשורים במתיחת בטן קשורים בעיקר בנושא אפסקת הדם לעור המורם אשר אם אינה טובה מספיק - יכול להגרם נזק לעור החלק התחתון של הבטן.
סיכון נוסף הוא נושא זיהום ודימום אשר הם מנת חלקם של כל הניתוחים. הסכוי לבעיות אלה קטן יחסית ועומד על משהו בסביבות 1 אחוז מהמקרים (אחד אחוז). הצלקות שנותרות לאחר הניתוח ברב המקרים טובות ואולם בחלק מן הקרים יכולות להיות צלקות מוגזמות.
סיכונים אלה הם מנת חלקו של כמעט כל ניתוח קוסמטי או אחר..
באופן ספציפי לאשתך יש להניח שלאחר 4 לידות מצב בטנה אינו טוב מבחינה קוסמטית ואי לכך התעורר בה הצורך לבדוק תיקון.
יש לבדקה באופן מקיף לפני הניתוח - ולדבר עימה באופן גלוי על היתרונות והחסרונות של כל שיטה.
בכבוד רב
דר אבישי וינברגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות לאחר ניתוחשרית30/06/2009
שלום, שבועיים לאחר ניתוח צוואר ופנים. האם הנפיחות משפיעה על צג המשקל?למרות האכילה המזערית בתקופה זו-אין שינוי משמעותי, בניגוד להתנהגות הגוף בימים רגילים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחותלאחר נתוח
ד''ר אבישי וינברגר01/07/2009לנפיחות לאחר הניתוח שציינת אין השפעה ממשית על משקל הגוף. אולי שנוי באופי פעולותיך לאחר הנתוח יש השפעה על משקלך. בכל מקרה לא שנוי דרסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחת פנים והריוןתמר פ.29/06/2009
שלום רב.
האם ניתן לבצע הליך כירורגי כמתיחת פנים בזמן הריון? הרי אין קשר ישיר בין הפנים להריון, אך אולי סימפטומים כאלה ואחרים עלולי םלצוץ פתאום, ולכן אני פונה אליך בסוגייה מעניינת זו.
תודה ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר בנושא הפנים והריון
ד''ר אבישי וינברגר29/06/2009גיל ההריון אינו גיל מקובל למתיחת פנים כמקובל.
ככלל - אין אנו ממליצים לבצע בתקופת ההריון טיפולים ואו ניתוחים אשר אינם ממש חיוניים לחיים. ניתוח קוסמטי אינו כזה ,ואי לכך - אני ממליץ לדחות. כל הליך כזה לאחר הלידה.
קיימים בהחלט הליכים ניתוחיים הקשורים כן בפנים, כמו טיפול "בסנטר כפול " וקשורם בגיל צעיר גם כן ואולם גם אותם לא הייתי מבצע בתקופת ההריון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר, בעניין ניתוח הרמת גבותיעל29/06/2009
מאיזה גיל מומלץ לעבור את הניתוח הזה? אני שואלת מכיוון שבתי, בת 16, סובלת ממצח וגבות נפולים, ורציתי לדעת האם היא יכולה לעבור ניתוח שכזה בגילה הצעיר.
אודה לך אם תוכל להשיב לי במהרה, היא ממש רוצה לפתור את הבעיה הזו שמציקה לה שנים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבות ומצח נפול בגיל 16.
ד''ר אבישי וינברגר29/06/2009לא תופעה נפוצה. יש להתיחס אליה לאחר שתבדק ולראות מה באמת מפריע לה.
אני מנתח מאוד ותיק עם הרבה נסיון ולא יצא לי לראות בשנות עבודתי מקרה של ילדה בת 16 עם גבות ומצח כפי שתארת. שווה בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)