מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השתלת שיניים ביום אחדגילה07/05/2019
שלום,האם אפשרי ומותר לעשות בהרדמה מלאה ביום אחד 16 עקירות 16 השתלות ו11 כתר זמני נוספים.?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלת שיניים ביום אחד
ד''ר ניצן שלזינגר17/05/2019גילה שלום,
במידה והמצב הבריאותי הכללי תקין ,הרי שאין כל מניעה לבצע את כל העקירות שנדרשות וכל השתלים הנדרשים בבת אחת , כולל שיקום של הלסתות .
כמובן שיש לבצע צילומים ובדיקה מקדימה ואז להחליט על הטיפול.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם החומר המאלחש בעקירה..ירון03/05/2019
שלום רב
האם החומר המאלחש שמוזרק בעקירת שיניים, עלול לגרום תגובה אלרגית?
אני עומד לפני עקירות, בעברי סבלתי מאסטמה, ואלרגיה שכיום לפי ידעתי היא לחומר שבתרופה, דיפרוספאן,
לא אלרגי לביצים, אבל לא יודע על רגישויות לחומרים שונים,
אפשר לגשת לעקירות ללא חשש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם חומר ההרדמה גורם לאלרגיה?
ד''ר ניצן שלזינגר25/05/2019ירון שלום,
בעקרון כמעט כל חומר יכול לגרום לאלרגיה- לכן יש לבדוק את חומר ההרדמה . בעקרון בחומר ההרדמה אין דיפרוספאן.
אני מניח שקיבלת הרדמה מקומית בעבר, במידה והכל היה בסדר , הרי שסביר שלא תהיה לך אלרגיה.
ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל דנטלי וחריקת שינייםקרן02/05/2019
היי ד"ר שלזינגר,
עברתי השתלת שתל לפני כשנה וחצי.
בחודש האחרון, עקב עומס נפשי, התחלתי לחרוק שיניים במהלך השינה.
האם פעולת החריקה יכולה להזיק לשתל באופן כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתל דנטלי וחריקת שיניים
ד''ר ניצן שלזינגר25/05/2019קרן שלום,
חריקת שיניים הינה פעולה פאראפונקציונאלית ( כלומר מעבר לפעולה הרגילה) אשר פוגעת בשיניים עצמן - חומר השן נשחק וכן החנכיים מגיבים בנסיגה .
גם שיקום על גבי שתלים ניזוק מחריקת שיניים ולעיתים אף יותר מהשיניים הטבעיות . מאחר והשתל צמוד לעצם כחלק מן העצם ואילו שורש השן מחובר לעצם ע"י מיליוני סיבים, הרי שבלעיסה כאשר מופעל על השן לחץ היא שוקעת מעט כיאלו שהיא יושבת על בולם זעזועים, במידה והחלץ יהיה גדול הדבר אף יגרום לכאב ובתגובה שחרור הלחיצה. בשתל אין מנגנון של בולם זעזועים. השתל מחובר באופן ישיר לעצם ולכן לחיצה חזקה מעבירה את כל הכוח אל השתל ולעצם דבר שיכול לגרום לנסיגת חניכיים או שבירה של השתל.
בכל מקרה ממליץ על סד לילה קשה על מנת להגן על השתל
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר מחרסינה בשן הטוחנתמירי28/04/2019
היי ד"ר,
מה שלומך?
אני אמורה לעבור תהליך של השתלת כתר באזור השן הטוחנת.
הרופא אמר לי שהכתר יהיה מחרסינה. למה בחר דווקא בחומר זה? מה יתרונותיו? האם אתה גם ממליץ עליו או שאתה ממליץ על כתר מחומר אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזה כתר מתאים לשחזור שן טוחנת
ד''ר ניצן שלזינגר25/05/2019מירי שלום,
כתר באזור שיניים טוחנות צריך להיות חזק על מנת לאפשר טחינה של המזון וכן לעטוף ולשמור על השן.
החלוקה בעיקרון היא לכתרים על בסיס מתכת המצופים בחרסינה- חרסינה מאוחה למתכת , כתרי זירקוניה או E-MAX- הנחשבים כתרי כל -חרסינה וכתרי קומפוזיט.
כתרים על בסיס מתכתי המצופים חרסינה הינם כתרים חזקים , מאחר והאזור של הטוחנות אינו אזור אסטטי לכן הכתרים הללו הינם פתרון טוב.
כתרי כל חריסנה- - היום הכתרים הללו מספיק חזקים ויכולים לשמש ככתר לשן טוחנת , יש להם שני יתרונות - מבחינה אסטטית הם נותנים פתרון מצויין , כי השקיפות המתקבלת דומה לשן הטבעים ( אבל באזור אחורי של הטוחנות היתרון הזה פחות חשוב כי אלו שיניים שפחות רואים, היתרון השני הוא -החניכיים "אוהבים" את החומר של הכתר . החסרון של כתרי כל0חרסינה הוא בעלות הגבוה שלהם יחסית.
כתרי קומפוזיט - פחות עמידים לאורך זמן לשחיקה ולכן פחות עדיפים מכתרים עם חרסינה.
במידה ויש באפשרותך עדיף לבצע כתר מסוג כל-חרסינה.
מקווה שהייתי לעזר :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הרמת סינוס ודימום מהאףאוריאל21/04/2019
היי ד"ר,
חג פסח שמח! :)
אני אחרי ניתוח הרמת סינוס (עברתי אותו לפני 5 ימים).
ביומיים האחרונים האף שלי החל לדמם.
האם מדובר בתופעה שכיחה לאחר הניתוח או שאני אמור לדאוג?
אם כן, מתי זה אמור להיפסק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום מהאף לאחר הרמת סינוס
ד''ר ניצן שלזינגר24/04/2019אוריאל שלום ,
בהרמת סינוס יש הרמה של הרירית הפנימית של הסינוס , על מנת לאפשר הכנסה של עצם מנתקים את הרירית מן העצם ולעיתים הניתוק גורם לדימום בתוך חלל הסינוס אשר גורם לדימום מן האף בד״כ מן הנחיר של הצד של הרמת הסינוס. התופעה אמורה להפסיק תוך מספר ימים ו, הדימום לא אמור להיות מאסיבי . בכל מקרה ממליץ להבדק ע״י הרופא המטפל.
בהצלחה ורפואה שלמה , חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיני בינה תחתונותאודיה15/04/2019
אני בת 25 יש לי 2 שיני בינה כלואות (ברשותי צילום פנורמי) בבדיקה שגרתית ושיננית לפני חודשיים הומלץ לי לעקור אותן. לפני 3 שנים הן הפריעו וגם הומלץ לי על עקירתן אבל עם הזמן הן הפסיקו להציק וגם אחת מהן התיישרה בצמיחה . כעת אני לא יודעת אם לעקור אותן או לא הרופא הממליץ המליץ כי יש חשש לכיס מאחוריהן שיווצר שם עששת מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעקור או לא לעקור שיני בינה?
ד''ר ניצן שלזינגר24/04/2019אודיה שלום,
קשה לתת המלצה על סמך התיאור שלך.
במידה ושיני הבינה גורמות לדלקות או גורמות לדחיסת מזון עם השן הסמוכה , הרי שרצוי לעקרו. אם זאת יש לבדוק את מידת הקירבה לעצב של הלסת התחתונה ולשקול את הסיכון.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלחיצה חודש אחרי טיפול שורשלי12/04/2019
לפני כחודש עברתי טיפול שורש ראשון בשן תוחנת עם 3 תעלות.
אין לי כאבים ספונטניים או כאבים בלעיסה, אבל כשאני לוחצת טיפה על השן אני מרגישה כאב קל.
האם זה נורמלי ? מה יכולה להיות הסיבה ?
דבר נוסף- הרופא שלי שמרן יותר לעומת רופאים אחרים והוא לא עשה לי כתר. הוא אמר שרופא אחר היה כנראה ממהר לעשות כתר, אבל הוא מעדיף לחכות ורק אם יהיה שבר, אז הוא יעשה לי כתר. מה דעתך לגבי זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בלחיצה על שן חודש אחרי טיפול שורש
ד''ר ניצן שלזינגר18/04/2019לי שלום,
לעיתים לאחר טיפול שורש יש כאב , בעיקר בלחיצה או לעיסה. בד״כ עם הזמן הכאב חולף.
האם צריך או לא לבצע כתר הדבר תלוי בכמות הכותרת שנותרה, במידה ולא נותרנו הרבה מן הכותרת הרי שרצוי לבצע כתר. במידה ורוב הכותרת שלמה , ניתן לשקול השארת השן ללא כתר. הסכנה היא שהשן תשבר, במידה והיא נשברת בחלק של הכותרת הרי שאין כל קושי לשקם. אולם ישנם מקרים בהם השבר יורד לכיוון השורש ואז צריך לעקור את השן.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בשיניים ודרכי טיפולאביב10/04/2019
שלום ד"ר,
יש לי רווח די גדול בין שתי השיניים הקדמיות שלי.
האם ניתן לטפל בזה?
לצמצם את הפער? אם כן, איך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רווח בשיניים ודרכי טיפול
ד''ר ניצן שלזינגר11/04/2019אביב שלום,
יש מספר דרכים לסגור את הרווח :
* על ידי יזור שיניים.
* על ידי חומר מרוכב ( סתימה לבנה ) אשר ישלים את החומר החסר.
* ציפוי שיניים - אשר יכול גם לסגור רווחים וגם לשנות את הצבע וזווית השיניים במידת הצורך.
* כתרים - אשר ישלימו את החומר החסר.
יש לשקול כל מקרה לגופו, במידה ומוסיפים מוחר לסיגרת המרווח הדבר משנה את הפרופורציותץ של השן והיא הופכת לרחבה יותר -יש לבדוק האם התוצאה המתקבלת מספיק טובה.
ביישור שיניים שומרים על הרופורציות של השיניים ורק סוגרים את המרווח ע"י הזזת השיניים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתל שתל וחוסר נעימות בפהשון07/04/2019
היי ד"ר.
עברתי השתלת שתל לפני כחודשיים.
לאחרונה התחלתי להרגיש כאבים ותחושת חוסר נעימות בפה - ממש כאילו השתל לא יושב טוב.
האם יכול להיות מצב שהשתל זז או שמדובר במשהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתל וחוסר נעימות בפה
ד''ר ניצן שלזינגר11/04/2019שון שלום,
קשה לתת חוות דעת על סמך התיאור הזה.
במידה ואתה חושב שהשתל זז יש לפנות לרופא המטפל .
אם הכתרים זזים הרי שיש לקבע אותם ע"י הדבקה או הברגה.
במידה והשתל עצמו זז , הרי שהוא נכשל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר אחד לשתי שיניים סמוכות טוחנותרוני04/04/2019
שלום,
אשמח לדעת האם מקובל לעשות כתר אחד קבוע לשתי שיניים סמוכות?
אשמח לדעת אם כן או לא ומה היתרונות/ חסרונות לכך.
כרגע יש לי דלקת חניכיים חריפה בדיוק מעל הכתר ורציתי להבין האם זה בגלל שמדובר בכתר אחד שכמעט אין חציצה בין השיניים( רואים את זה בצילום) או שיכולה להיות סיבה אחרת
סהכ היגיינת הפה שלי בדרכ במצב מצויין.
זה הכתר הראשון בחיי ועברתי את גיל 40.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתרים מחוברים טוב או רע?
ד''ר ניצן שלזינגר11/04/2019רוני שלום,
ניתן לחבר שני כתרים סמוכים יש לכך יתרונות וחסרונות:
חסרונות:
* לא ניתן להעביר חוט בין בשינים ולכן קשה יותר לנקות.מצד שני ניתן להכניס מברשת אינטרדנטלית.
* במידה וקורה משהו לכתר אחד צריך לחתוך את החיבור לכתר הסמוך.
* במידה ויש כאבים מאחת השיניים , במקרים מסויימים קשה לאבחן מי מבין השתיים גורמת לכאב
יתרונות:
* במידה והשיניים לא יציבות החיבור מאשפר חיזוק שלהן.
* במידה ואין הרבה מן הכותרת ורוב הכתר נסמך על המבנה , יש יתרון בפיזור הכוחות בין השיניים ע"י הכתרים המחוברים.
במדיה ויש דלקת בין הכתרים , רצוי יהיה לפתוח קצת יותר את המרווח על מנת לאפשר ניקוי ומקום לחניכיים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת סינוס ודימום מהאףגלי03/04/2019
אני אחרי הרמת סינוס.
חווה דימום מהאף.
האם תקין? באיזה שלב צריך לבדוק זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרמת סינוס ודימום מן האף
ד''ר ניצן שלזינגר11/04/2019גלי שלום,
מאחר ובהרמת סינוס מזיזים את הרירת של הסינוס , לא מן הנמנע שיגרם דימום של הרירת והדבר יתבטא בדימום מאותו צד של האף.
זאת הסעבה שממולץ לישון עם הגבהה לראש בימים הראשונים לאחר הרמת הסינוס.
הדבר נורמלי בימים הראשונים במידה וממשיך מעל ל3 ימים יש להבדק ע"י הרופא המטפל.
בהצלחה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 טיפולי שיניים בבת אחתיובל31/03/2019
עליי לעבור 2 טיפולי שורש בשתי שיניים שונות.
האם אני יכול לעבור את 2 הטיפולים יחד? באותו התור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שני טיפולי שורש בן זמנית
ד''ר ניצן שלזינגר11/04/2019יובל שלום,
ניתן לבצע שני טיפולי שורש וגם ארבעה טיפולים בו זמני.
יש לשקול כל מצב לגופו,
במקרים של שיניים סמוכות , הרי שיש יתרון שכן אז אין צורך בעוד פגישה וכן אין צורך בעוד הרדמה מקומית.
במידה ומדובר בטיפולים מורכבים כמו 3 תעלות בשן טוחנת אחורים , יהיה קשה לשמור על פה פתוח לאורך זמן עבור טיפול של שתי שיניים. .
או כאשר מדובר בשיניים הנמצאות משני צידי הלסת , יהיה צורך בהרדמה מקומית נוספת .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי ביצוע הארכת כותרתרותם28/03/2019
הרופא המליץ לי על ביצוע הארכת כותרת.
האם הדבר הכרחי? מה ההשלכות אם בוחרים שלא לבצע הליך זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי מבצעים הארכת כותרת?
ד''ר ניצן שלזינגר11/04/2019רותם שלום,
בין השן לחניכיים יש מרווח ביולגי הנדרש על מנת לאפשר מצב של חניכיים בריאים. במקרים בהם יש חדירה לאותו המרווח ( על ידי סתימה או כתר , ד"כ כתוצאה מעששת עמוקה או שבר ) תווצר במקום דלקת בחניכיים ולכן כאשר שולי הכתר מגיעים ממש עד העצם של החניכיים , נדרשת הארכת כותרת על מנתלקבל שוב את המרווח הביולוגי הנדרש.
כפי שהסברתי במידה ולא ישמר המרווח הזה תהייה במקום דלקת .
מקווה שהייתי לעזר :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להציל עצם מטיפול שורשחוה26/03/2019
האם ניתן להציל עצם של שן לאחר הוצאת הבורג מטיפול שורש?
האם ניתן להציל עצם מטיפול שורש?
ד''ר ניצן שלזינגר11/04/2019חוה שלום,
לא ניתן להבין מה כוונתך בשאלה -.
בברכה
דר' ניצן שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין שתלים זוויתיים לבין שתלים ישריםרני25/03/2019
מה ההבדל בין שתלים זוויתיים לבין שתלים ישרים? מה יותר חזק?
מה הבדל בין שתלים זוויתיים לשתלים ישרים?
ד''ר ניצן שלזינגר11/04/2019רני שלום,
מבחינת השתל עצמו , אין הבדל בין שתל דנטלי ישר או זוויתי - ההבדל נעוץ רק בזווית ההשתלה של השתל.
בשיקום של ALL ON -4 -6 -מתקינים את השתלים הקיצוניים בהטיה ( בזווית) על מנת לקבל תמיכ אחרוית של הגשר באותם המקרים בהם אים מספיק עצם באזור של הטוחנות. במידה והשתל היה מותקן בצורה ישרה, היה צורך לבצע הרמת סנוס בלסת העליונה או בנית עצם בלסת התחתונה. ההשתלה בטיה מאפשרת התקנה של השתל בעצם טובה וקבלת תמיכה אחורית.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)