פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• צילום סיטי והמשך טיפול - שתלי שיניים
    שירה
    14/06/2020

מה אומר צילום סיטי ונותן לכירורג. עומדים להוציא לי שתל וגם אמר שרוצה לבדוק שרק שם הבעיה ולא עשה בעיות בשיניים ליד וצריך עוד שתלים. וחוץ מזה מהוצאת השתל והכל המבנה והכתר לאחר ההוצאה תוך כמה זמן אפשר לעשות שתל חדש מדובר בשתל בשן טוחנת שבמקור עשו הרמת סינוס אם זה משנה ומה הסיבות שקורה כשלון לשן ההגיינה שלי טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום סיטי והוצאת שתלים

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/06/2020

שירה שלום,
    במידה ושתל נכשל , יש להוציאו בהקדם.
    צילום סיטי- מאפשר לראות את מצב העצם ומצב השיניים הסמוכות . לפי מצב העצם יוחלט מה לעשות עם השיניים הסמוכות , האם ניתן יהיה להוציא את השתל ולבצע שתל + בנית עצם באותו הזמן או להוציא את השתל ולהמתין לריפוי ורק אח"כ לבצע את השתל עם או בלי תוספת של עצם.
    יכולות להיות מספר סיבות לכישלון של שתל-:
    עומס יתר,
    הגיינה לקויה
    מיקום לא נכון
    וכמובן שילוב של הגורמים הללו.
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי שורש עבור כתרים לצורך קוסמטי
    ליאורה
    14/06/2020

שלום.
    אני זקוקה למספר כתרים לשיניים טוחנות אחרי חידוש טיפול שורש ושתל אחד. בחרתי בצבע לבן יפה.
    ברצוני לעשות כתרים על 6 שיניים חותכות ובריאות לחלוטין אך מאוד צהובות ודקות. הלבנה לא עוזרת.
    הרופאה שלי (מכבי) טוענת שעל מנת לעשות כתרים צריך טיפולי שורש בכל אותן שיניים מדוע?
    בינתיים אני תקועה עם שיניים לבנות טוחנות וצהובות מקדימה.
    תודה ליאורה

הוספת תגובה

• טיפולי שורש עבור כתרים לצורך קוסמטי

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/06/2020

ליאורה שלום,
    מתוך צורך אסטתי את מעוניינת לקבל שיניים בהירות באזור הקדמי.
    ניסת הלבנה וזה לא עזר. לכן את מעוניינת בכתרים. לצורך ביצוע של כתרים יש צורך בהורדת חומר מן השיניים על מנת לאפשר התקנת כתר.
    לעיתים ההכנה ווהשחזה של השן לקבלת כתר גורמת לצורך בטיפול שורש.
    ניתן לשקול ציפויי שניים - למינייט , אלו מעין עלים דקים של חרסינה אשר מודבקים על השן עם קבלת תוצאה יפהפיה. בד"כ הורדת חומ שן עבור למינייט הינה קטנה ואינה מסכנת בד"כ את חיות השן ( כלומר בד"כ אין צורך בטיפול שורש) אולם יש לבחון את הסגר שלך וכן לבדוק שאינך שוחקת שיניים - במידה והתנאים מתאימים הרי שהפתרון של למינייטו יכול להתאים לך.
    יתרון נוסך של הלמינייט - ניתן מראש לראות בפה הדמיה של התוצאה הסופית ולהחליט האם זה מתאים או שיש צורך בשינויים ורק לאחר שמתקבלת תוצאה רצויה מתקדמים ומבצעים את ההכנה ללמינייט.
    במידה ובכל זאת יש צורך בכתרים - הרי שלא בהכרח יהיה צורך בטיפולי שורש - מכינים הכנה מינימאלית שח השיניים ומתקינים גשר זמני . במידה ואין כאבים או רגישות מן השיניים ניתן לבצע כתרים סופיים. במידה ושן מסויימת גורמת לרגישות או כאב , ניתן יהיה לטפל בה ולבצע טיפול שורש + מבנה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום לאחר צחצוח שתלים - פריאמפלנטיטיס אפשרי
    דניאלה ג׳רבי
    13/06/2020

יש לי שתלים בלסת העליונה ולאחרונה אני מרגישה שעם צחצוח השיניים יש מהם דימום, האם זה יכול להיות דלקת? מה הטיפול?

הוספת תגובה

• דימום לאחר ציחצוח שתלים

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/06/2020

דניאלה שלום,
    דימום בצחצוח הכתרים מעיד על דלקת בחניכיים ( לא בהכרח דלקת מסביב לגוף השתל - פריאימפלנטיטיס). יש לוודא כי אינך מצחצחת באופן אגרסיבי.
    במקרה שכזה - אני ממליץ לפנותת לרופא המטפל ולבדוק את מקור הבעיה- יתכן ויש צורך בניקוי אבן וכמו כן הדרכה שמירה על הגיינה אורלית.
    ניתן להשתמש במכשירים המשפריצים מים בלחץ לאזור החניכיים. במברשוט אינטרדנטליות וכן בשטיפות פה וכל זה נוסף על הצחצוח המוקפד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתל שלא צלח והמשך טיפול
    שירה
    11/06/2020

הוחלט לאחר ניסויים שהבעיה בשתל שנכשל, הלכתי לצילום סיטי לבדיקה שלא צריך גם כמה שיניים ליד גם שתלים כמה שאלות. תוך כמה זמן בדרך כלל התוצאות של הצילום מגיעות מרפאה אמרה לי פחות והמכון יותר יכול להיות שהמכון סתם לוקח עוד ימים ליתר בטחון? הוצאת השתל והכתר והמבנה את הכל עושה הכירורג או מתחלק כמו הבניה והעבודה של השתל רופא משקם וכירורג ביחד? וכמה זמן מהוצאת השתל אפשר לשים חדש צריך שוב לחכות הרבה בגלל שהיה שם כבר שתל מדובר בלסת עליונה בכל מקרה מחכה שהצילום יגיעו ויתקשרו ויקבעו לי אבל באופן כללי?

לקביעת תור
    סגירה
    שתל שלא צלח והמשך טיפול

הוספת תגובה

• המשך טיפול לאחר כישלון של שתל

ד''ר ניצן שלזינגר
    12/06/2020

שירה שלום,
    בבמידה ושתל נכשל - הכירורג מוציא את הכל בבת אחת .
    לאחר הוצאת השתל - יש להמתיןם בין 2-9 חודשים - כתלות בנזק שנוצתר בעצם
    במידה ואין נזק בעצם הרי שניתן לבצע ל[אחר כחודשיים שתל נוסף
    במידה ויש נזק גדול לעצם - יתכן ואפילו יהיה צורך לבצע בניה של עצם או אפילו הרמת סינוס בלסת העליונה ואז ההמתנה גדולה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור בשן וחום פתאומי - האם דלקת?
    נופר
    09/06/2020

היי ד"ר, אני מקווה שלא עשיתי לעצמי משהו רע, כבר כמה ימים שיש לי כאבים באזור של השיניים העליונות ולא ברור לי בדיוק מאיזו שן, היום גם התחיל לעלות החום שלי. חוץ מכאב השיניים אני לא מרגישה שינוי גופני, האם זו דלקת? עליי למהר לרופא שיניים?

הוספת תגובה

• חור בשן וחום פתאומי

ד''ר ניצן שלזינגר
    09/06/2020

נופר שלום,
    ממליץ להגיע בהקדם למרפאת השיניים.
    בד"כ על מנת שזיהום מן השיניים יגרום לחום הוא צריך להיות מאוד חריף עם מוגלה נפיחות ואודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת סתימות האם יש רגישות?
    נועם גבריאלי
    02/06/2020

ביקרתי אצל רופא שאמר לי שבדרך כלל לאחר החלפת סתימות יש רגישות בשן ושעדיף שלא נחליף. האם זה נכון?

הוספת תגובה

• רגישות לאחר החלפת שיחזורים

ד''ר ניצן שלזינגר
    06/06/2020

נועם שלום,
    כאשר מחליפים שחזור קיים בד"כ מגדילים מעט את החלל שהיה קיים ולעיתים הדבר גורם לרגישות. בדרך כלל ככל שהשחזור הקיים גדול יותר כך הסיכוי לרגישות גדול יותר .
    ישנם מטופלים שמעוניינים להחליף את שיחזורי האמלגם ( האפורים - שחורים המתכתיים) בשחזורים בצבע השן על מנת לקבל תוצאה אסטטית יותר ( ויש כאלה שאינם מעוניינים במכת המכילה כספית בפה ).
    במידה והשחזור הקיים רדוד הסיכוי לרגישות קטן . שחזורים גדולים עדיף לא להחליף כי קיימת סבירות גבוהה לרגישות או אפילו לצורך בטיפול שורש.
    כמובן שכאשר קיימת עששת מתחת לשחזור קיים - יש להחליף את השחזור לא משנה מה גודלו של השחזור .- אז הצורך הינו רפואי ולא אסטטי .
    עלי לציין כי הרגישות אמורה לחלוף עם הזמן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מומלץ לעשות והמלצה לטיפול בלייזר
    שלום
    01/06/2020

שלום ד"ר.
    אני לפני טיפול בעששת במס' שיניים ובשן אחת העששת מאוד מתקדמת וכואבת.
    שמעתי על טיפול בלייזר, האם שימוש בלייזר לטיפול בעששת באמת יותר מומלץ מהטיפול הרגיל?
    ואם כן למה לא כל הרופאים משתמשים בו?
    והאם אפשר לבצע את הטיפול שבוע לאחר השתלת שן או שצריך לחכות קצת להחלמה?
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• טיפול בלייזר לצורך סתימות

ד''ר ניצן שלזינגר
    06/06/2020

שלום שלום,
    אחת הדרכים להסרת עששת הינה שימוש בלייזר - לעומת שימוש במקדח. אין יתרון בשימוש בלייזר - הטיפול נמשך זמן ארוך יותר ויש מקרים שאין צורך בהרדמה מקומית כאשר מטפלים עם לייזר .
    במידה והאזור בו אמורה להתבצע הסתימה אינו בסמוך להשתלה - הרי שניתן לבצע את הטיפול בכל זמן ללא תלות בהשתלה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפוי חרסינה לאשה בת 50 האם כדאי?
    דינה
    31/05/2020

האם כדאי?

הוספת תגובה

• ציפוי חרסינה לאישה בת 50 האם כדאי?

ד''ר ניצן שלזינגר
    31/05/2020

דינה שלום,
    טיפולים אסתטיים אינן נמדדים בהאם כדאי והאם אני ממליץ עליהם.
    טיפול אסטטי אינו צורך רפואי ( ישנם כמובן מקרים בהם מבצעים שיקומים אסתטיים אשר נובעים מצורך רפואי ואז אין כל התלבטות) .
    הצורך בטיפול אסתטי מגיע מן המטופל עצמו ( היופי בעיניי המתבונן) , במידה ומשהו מפריע למטופל בחיוך שלו - הצבע , הצורה, הגודל , המרווחים , העמדה ועוד - והוא מעוניין לתקן זאת, הרי שהאופציה של ציפוי חרסינה הינה אופציה מצויינת כי הנזק הנגרם לשן הינו המועט ביותר שכן מורידים רק מעט מן האמייל של השן ומדביקים עלי חרסינה דקיקים - למינייט ( בעברית - זה נקרא חזיתית ).
    כחלק מן ההטיפול - מבצעים הדמיה של הציפוי בפה ונותנים למטופל לראות האם זה נראה טוב ובמידת הצורך מתקנים ורק לאחר שהמטופל מרוצה מן התוצאה שאמורה להתקבל , רק אז מבצעים את הטיפול . כך שהמטופל רואה את התוצאה הסופית עוד לפני שמתחילים.
    יש לציין כי בד"כ על מנת לשנות את כלל החיוך יש לבצע 8-10 ציפויים לכל לסת .
    היתרון הבולט הוא שאת יכולה לקבוע עוד לפני שמורידים חומר מן השיניים האם זה כדאי לך והאם התוצאה שתתקבל תעמוד בציפיות שלך ותהיה כדאית מבחינתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בשן ובחניכיים שלא משתפר עם משחה
    שירה
    30/05/2020

השן/ שתל כואבת אבל לא איפה שהשן אלא למעלה, איפה שהעצם או החניכיים. מה זה אומר? בינתיים נתנו לי למרוח וביקורת אם משתפר ובינתיים ממש לא, מה זה אומר איפה הבעיה לדעתך?

הוספת תגובה

• כאב בשן ובחניכיים

ד''ר ניצן שלזינגר
    30/05/2020

שירה שלום,
    במקרה שכזה יש לבצע בדיקה קלינית מלווה בצילומי רנטגן ורק אז לתת חוות דעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות בשיניים לאחר עישון קבוע
    עמית בר
    27/05/2020

האם יכול להיות שבגלל שהתחלתי לעשן השיניים שלי יתחילו להיות רגישות יותר? אני מרגישה שמאז שהתחלתי לעשן קבוע השיניים נחלשו ופתאום כשאני אוכלת דברים קרים זה ממש מורגש. האם אני צריכה לפנות לרופא במקרה כזה?

הוספת תגובה

• עישון ורגישות בחניכיים

ד''ר ניצן שלזינגר
    30/05/2020

שלום עמית,
    סגריות מזיקות לבריאות הכללית אטבל יש להן גם השפעה על החניכיים. בעישון סיגריות קורים מספר דברים: החומרים הנשאפים והטמפ של הסגריה גורמים לשינוי באוכלוסית החיידקים בפה ובד"כ השינוי לחיידקים מזיקים יותר. דבר נוסף הניקוטין המצוי בעשן הנשאף גורם לכיווץ כלי דם בחניכיים וכתוצאה מכך הגוף מוגבל ביכולת ההגנה מפני החיידקים . אצל אנשים אשר מראש רגישים יותר למחלת חניכיים , הסגריות יגרמו להתקדמות הנסיגת החניכיים אשר חושפים את הדנטין של השורש וכאשר הדנטין נחשף לקור או מתוק יש תחושת כאב.
    התהליך בד"כ איטי ולא מאוד מהיר . בכל מקרה אני ממליץ להבדק אצל רופא השיניים. ולצמצם כמה שניתן את עישון הסגריות ובמידת האפשר אפילו להגמל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן לא יציבה אולי מתנדנדת בחניכיים תחתונות
    רועי
    26/05/2020

הבוקר שמתי לב שיש לי שן בחניכיים התחתונות שמרגישה לא יציבה ואולי קצת מתנדנדת. אין לי נסיגת חניכיים או דלקות. ממה זה יכול להיגרם ואיך מתקנים?

הוספת תגובה

• הרגשה של שן מתנדנדת

ד''ר ניצן שלזינגר
    29/05/2020

רועי שלום,
    בד"כ שן ניידת כאשר - יש דלקת או נסיגת חניכיים או כאשר מופעל על השן כוח - לפי התיאור שלך אין לך דלקת ואין נסיגת חניכיים - לכן יש לבדוק האם מופעל על השן כוח.
    בכל מקרה רצוי להגיע לבדיקה אצל רופא השיניים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר אחד לשתי שיניים סמוכות טוחנות
    רוני
    25/05/2020

שלום,
    אשמח לדעת האם מקובל לעשות כתר אחד קבוע לשתי שיניים סמוכות?
    אשמח לדעת אם כן או לא ומה היתרונות/ חסרונות לכך.
    כרגע יש לי דלקת חניכיים חריפה בדיוק מעל הכתר ורציתי להבין האם זה בגלל שמדובר בכתר אחד שכמעט אין חציצה בין השיניים( רואים את זה בצילום) או שיכולה להיות סיבה אחרת
    סהכ היגיינת הפה שלי בדרכ במצב מצויין.
    זה הכתר הראשון בחיי ועברתי את גיל 40.
    תודה מראש

הוספת תגובה

• האם לחבר שני כתרים סמוכים או להשאיר כל כתר בנפרד?

ד''ר ניצן שלזינגר
    29/05/2020

רוני שלום,
    כאשר שתי שיניים סמוכות זקוקות לכתרים - ניתן לבצע את הכתרים מחוברים או לבצע כל כתר בנפרד.
    באופן עקרוני קיימת העדפה לבצע כל כתר בנפרד ( בדומה למצב הרגיל בפב שכל שן הינה נפרדת). במקרה כזה ניתן להעביר חוט דנטלי בין השיניים ויותר קל לנקות את השיניים.
    ישנם מקרים בהם עדיף יהיה לחבר את הכתרים:
    במקרה בו חסרות שיניים בלסת הנגדית והחיבור של הכתרין ימנע את בקיעת היתר של השן שאין מולה שן נגדית.
    במקרה בו רוב הכותרת חסרה עדיף יהיה לחבר את הכתרים על מנת לפזר עומסים ועל מנת לשמור על השיניים המוחלשות.
    במקרה של שיניים ניידות או עם אובדן תמיכה של החניכיים - חיבור של הכתרים ( לעיתים הרבה כתרים יחדיו ) ישמור על השיניים מפני תזוזה דבר שישמר את האסטטיקה ( באזור קדמי) וכן יעזור לשיניים הללו להשאר יותר זמן בפה.
    בכל מקרה יש לבצע מספיק מקום בין הכתרים על מנת לאפשר ניקוי בעזרת מברשות מיוחדות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן ויטלית - מה זה אומר?מחכה לתשובה דחופה
    יעל
    24/05/2020

שלום,
    אני בת 39 והיום גילו שיש לי שן ויטלית? מה זה אומר?
    ממה זה נוצר?
    אני מודאגת.
    מחכה לתשובה
    תודה

הוספת תגובה

• מה זה - שן ויטאלית ?

ד''ר ניצן שלזינגר
    25/05/2020

יעל שלום,
    שו ויטאלית - הינה שן חיה - הכוונה לשן שלא עברה טיפול שורש .
    השיניים "הרגילות" שבוקעות - הינן שיניים וטאליות - לכן אין כל סיבה להלחץ.
    לא ברור לי ההקשר בו נאמר שהן וטאלית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור גדול בשן בינה - האם יכול לפגוע בשן הסמוכה?
    רעות
    21/05/2020

יש לי חור בשן בינה, חור ממש גדול שאני יכולה להרגיש עם הלשון, האם יכול להגרם נזק לשן הצמודה אליה בעקבות המצב? כמה דחוף כדאי לטפל בזה?

הוספת תגובה

• חור גדול בשן הבינה - האם השן הסמוכה עלולה להפגע?

ד''ר ניצן שלזינגר
    23/05/2020

רעות שלום,
    עששת הינה אחת המחלות המדבקות ביותר- ובמידה וקיימת עששת בשן באזור הסמוך לשן אחרת - קיימת סבירות גבוהה להדבקה.
    ממליץ לטפל בהקדם.
    ללא כל קשר לאפזרות ההדבקה , רצוי לטפל בכל מוקד עששתי מוקדם ככל האפשר על מנת שהעששת לא תתקדם למוך השן ותגרום לצור בטיפול שורש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בלסת וזרמים בפנים
    דני
    20/05/2020

כאבים בלסת וזרמים בפנים
    אשמח לפענוח תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בלסת וזרמים בפנים

הוספת תגובה

• כאבים בלסת וזרמים בפנים

ד''ר ניצן שלזינגר
    30/05/2020

שלום דני,
    על פי הצילום - קיימים מוקדי עששת מרובים ובחלק מן השיניים סביר שיהיה צורך בטיפול שורש.
    במצבים כאלו יתכן ויהי כאבים או זרמים בפנים.
    ממליץ ללכת בהקדם לרופא השיניים שלך.
    חג שמח :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה