מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ניתוח חניכיים מתי יש צורךשמש19/02/2019
פניתי לבדיקת שיניים שגרתית. הרופא אמר שאני צריכה לעשות ניתוח חניכיים חצי פה. אם לפי צילום פנורמי ובדיקה אפשר לקבוע צורך של ניתוח? אל סמך מה קובעים ניתוח? אין לי כאבים ודלקות. אני מרגישה רווחים בין השתלים יותר גדולים ויש לי בבוקר ריח מהפה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי יש צורך בניתוח חניכיים ?
ד''ר ניצן שלזינגר11/03/2019שמש שלום,
ניתוח חניכיים הינו ניתוח בו מרימים את החניכים , מנקים היטב את השורשים של השיניים בראיה ישירה ומחזירים את החניכיים כך שיהיו כיסים קטנים יורת.
ניתוח חניכיים נדרש באותם המקרים שיש כיס מעל לכ 6-8 מ"מ - , אשר קשה מאוד לנקות אותו ללא ראיה ישירה , בנוסף מחזירים את החניכיים כך שהכיסים קטנים יותר ואז ניתן יותר טוב לתחזק את ההגיינה של החניכיים.
הצורך בניתוח לא נובע בהכרח מכאב שכן מחלת החניכיים הינה כרונית מטבעה ובד"כ אינה גורמת לכאבים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילומים טרום השתלה לסת תחתונהעדי18/02/2019
שלום רב
אני מעוניינת בביצוע 2 שתלים בלסת תחתונה במקום שתי שיניים סמוכות שנעקרו לפני כחצי שנה.
הגעתי מרפאה של רופא מומחה להשתלות והוא ביקש לבצע שני צילומים שונים- צילום פנורמי ובנוסף צילום CT של הלסת התחתונה.
אני לא מעוניינת להחשף לקרינה מיותרת גם אם אינה נחשבת לגבוהה. שאלתי היא האם 2 צילומים נפרדים כאלה הם הכרח המציאות? או שאפשר להסתפק רק בצילום CT של הלסלת שבה יהיה השתל או רק בצילום פנורמי?
שאלה שניה- האם בהמשך תהליך ההשתלה אצטרך לבצע צילומים פנרמיים ו/או CT נוספים? במידה וכןת האם גם זה הכרח המציאות או שאפשר להסתפק רק במילום רגיל במידת הצורך?
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילומים לצורך השתלת שתלים דנטליים
ד''ר ניצן שלזינגר11/03/2019עדי שלום,
לצורך ההשתלה , ניתן להשתמש בצילום סיטי בלבד ( ממנו ניתן לגזור במידת הצורך צילום פנורמי).
לאחר ההשתלה בד"כ ניתן להשתפק בצילומים קטנים ( צילום פריאפקאלי) .
במידהב ומדובר בשיקום לסת שלמה רצוי לבצע פנורמי .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ושטף דם אחרי התקנת שתלאיתצר17/02/2019
לפני הסופ"ש עברתי השתלה של שתל בשן טוחנת בלסת התחתונה. כל השבת הייתה לי נפיחות ועכשיו אני רואה שגם נוצר שטף דם באזור. חוץ מאנטיביוטיקה יש עוד משהו שאני יכול לעשות כדי שזה יהיה פחות מורגש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפיחות ושטף. דם לאחר השתלה
ד''ר ניצן שלזינגר07/03/2019איתמר שלום,
לאחר השתלה של שתל דנטלי , יכול להיות שתהיה נפיחות ושטף דם.
התופעות הללו חולפות עם הזמן , בכל מקרה ניתן לקחת סטרואידים להפחתת הנפיחות ( הסטרואידים עוזרים יותר כאשר לוקחים אותם מראש) , כמו כן ניתן לבצע קומפרסים קרים . לגבי שטף הדם אין הרבה מה לעשות . הזמן ירפא הכל.
החלמה מהירה. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מקרין כאב עצבירועי13/02/2019
שלום,
עקרו לי שתי שיניים אמצעיות למעלה. מאז התחילו לי כאבים מתחת למטה, במיוחד בשן האחרונה. יש לציין כי עשיתי גם טיפול שורש בשן האחרונה למטה בצד השני חודש קודם. יש לי כבר תקופה כאבים משתי השיניים האחרונות למטה, אחרונה בצד ימין למטה ואחרונה בצד שמאל למטה. יש לציין גם שעשיתי עוד עקירות לפני חודשיים. מרגיש לי כאילו הכאב קופץ משן לשן. האם כאבים מקרינים מצד לצד? האם זה מהעקירות? הציעו לי לקחת אלטרולט שזה לכאב עצבי, העניין הוא שכל שן שכאבה לי היה משהו בשן. הבעיה שהאלטרנטיבה זה עקירות נוספות. אני לא יודע אם הכאב מקרין מצדדים שונים לצדדים שונים, או שצריך כדור נגד כאב עצבי או לפתוח שיניים ולגלות מה יש (כי בצילום לא רואים תמיד דלקות/נמק/סדק). מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב עצבי מקרין
ד''ר ניצן שלזינגר16/02/2019רועי שלום,
קשה לתת חוות דעת על סמך התיאור שלך.
ממליץ להבדק על ידי הרופא המטפל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי עושים הארכת כותרת?דוד13/02/2019
באילו מקרים יש צורך בהארכת כותרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי עושים הארכת כותרת?
ד''ר ניצן שלזינגר16/02/2019דוד שלום,
הארכת כותרת הינה פרוצידורה בה מורידים את גובה החניכיים על מנת לקבל מצב בריא יותר של החניכיים ולאפשר שיקום.
בד"כ מצב שמצריך הארכת כותרת הינו מצב בו העששת הגיעה לגובה החניכיים או אף מתחת . לאחר סילוק העששת וביצוע המבנה , המבנה מגיע אל החניכיים. על מנת להכין מקום לכתר - יש להגיע כ 2 מ"מ יותר נמוך מן המבנה ומאחר וגם כך המבנה בגובה החניכיים , יש להוריד את גובה החניכיים כך שיהיה מקום לכתר לכן מבצעים הארכת כותרת.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלאק ליין - חיידק צובעאליי11/02/2019
שלום, יש לי תופעה בשיניים בלאק לין, כל הזמן השיניים שלי שחורות, אני כל חצי שנה מבקרת אצל שיננית, אבל זה חוזר למרות שזה כבר נהיה פחות אבל עדיין חוזר..
אפשר לטפל בזה ? הבנתי שזה מדבק אז איך פועלים במצב הזה? זה מאוד מטריד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קו שחור מסביב לכותרת השן
ד''ר ניצן שלזינגר16/02/2019אליי שלום,
הקו השחור הינו חיידקים המצטברים באזור הזה . מאחר וצבעם שחור , מתקבל הקו השחור או לפעמים צביעה ממש של משטח השן.
בניקוי אבן ניתן להוריד את הצביעה הזו אולם לאחר תקופה מסויימת הצביעה חוזרת ( לאחר שהחיידקים התרבו ונצמדו אל השן).
מאחר ומדובר בחיידיקים הצביעה יכולה להיות מדבקת אולם לא אצל כל אחד נראה את הצביעה הזו -החיידקים הללו מתפתחים בהתאם לתנאים ולמערכת החיסונית של כל אחד .
כל שעלייך לעשות הוא ניקוי תכוף יותר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה לגובה אחרי הרמת סינוסנעם11/02/2019
צריך לעבור הרמת סינוס ואמרו לי שאחרי ההרמה צריך לישון גבוה. זה אומר בנטייה? למה צריך לישון ככה וכמה זמן אמורים לישון ככה אחרי הניתוח?
שינה עם כרית מוגבהת לאחר הרמת סינוס
ד''ר ניצן שלזינגר16/02/2019נעם שלום,
לאחר הרמת סינוס לעיתים יש הפרשה של נוזלים, על מנת שהם ירדו כלפי מטה ללוע ולא יעלו לכיוון הסינוסים, רצוי לשיון עם ראש מוגבה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מכתר ודלקת חניכייםיערה08/02/2019
יש לי כתר קבוע מאוחה לחרסינה שמרגישה בעיות. גם רואה הילה שחורה בחניכיים סביב הכתר שידוענשלפעמיים קורית אבל רואה במיקום מסוים נוטה לצהוב כמו חלודה /חימצון האם זה יכול להיות כזה דבר ומה מצביע . חוץ מזה מזה מרגישה כמו שברים/התםוררות של הכתר בחניכיים שלא נראים אבל התחיל לכאוב ולהציק ומפריע באכילה בתנועות של הפה כואב חוץ מהכאבים ולפעמים דימומים שמנקה שיניים. ודבר מוזר לא רואים חיצוניות בעיה וגם בצילום הוחלט שיורידו ויראו מה הבעיה ואז נחליט על המשך טיפול אבל יכול להיות דלקת / עשדת/ שבר שלא נראה לא בצילום ולא במראה בגלל הכתר אולי מסתיר גם בצילום את השורשים או בעיה אחרת והאם יכול להיות החלדה של כתר שרואה גם בחניכיים קצת צהוב שיכול לגרום לדלקות /ריקבון שצריך טיפולים מורכבים יותר מאשר הסרת הכתר והחלפה במיוחד שיש כאבים שהתגברו ולא לפעמים אלא בתדירות גבוהה ?
בעיה מכתר קיים וחניכיים
ד''ר ניצן שלזינגר16/02/2019שירלי/ שירה /יערה שלום,
יש לבצע בדיקה קלינית על מנת לתת לך תשובה .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של לחץ שהולכת ובאה באיזור השן שעברה טיפול שורשגיא08/02/2019
שלום, כ3 שבועות לאחר טיפול שורש יש לי תחושה של לחץ, לא כאב אלא יותר תחושה מציקה של לחץ מתחת לשן שהולכת ובאה לפעמים, האם זה נורמלי? האם זה יעבור עם הזמן?
תחושה של לחץ משן שעברה טיפול שורש
ד''ר ניצן שלזינגר16/02/2019גיא שלום,
לעיתים לאחר ביצוע של טיפול שורש נוצר לחץ מתחת לשורש השן. הדבר אמור לעבור עם הזמן.
במידה וממשיך , ממליץ להבדק אצל הרופא המטפל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בכתר בשן שמחמיר לדעתישירלי07/02/2019
יש לי בעיה אלך שבוע הבא ויש לי תור ומקווה שסוף כל סוף יידעו מה הבעיה הבעיה היא ככה:
יש לימכתר בין בערך 4 שנים כתר חרסינה מאוחה למתכת וזה מה שקורה : יש לי כאבים די חזקים בניקוי וגם דימומים הרבה פעמים ושמסתכלת רואה סוג של צהוב/כתום האם יכול להיות סוג של חלודה ומה שהיה רק בנעקוי מהיום זה ממש כבר לא בניקוי ממש במשך הרבה שעות כאבים וכמו סוג של כאילו ממש מתפרק נשבר משהוא ולחץ אדיר על החניכיים מה זה יכול להיות והקטע שהסתכלו ועשו צילומים ולא ראו כלום מה זה יכול להיות האם יכול להיות שבר או עששת או אפילו כתר לקוי ומחליד שממנו כאלו כאבים ואיך הגיוני שלא ראו כלום וכואבבמספיק אפילו מתחיל חזק ויכול להיות מצב גם של עששת ו/או שבר אפילו גדולים שיתגלו אחרי הורדת הכתר שלא ראו למרות הבדיקה והצילום אפילו במכון שיצריך גם טיפולי שורש או אפילו ניתוחים או טיפול שורש כי לא ברור כזה כאב חשבתי רגישות קלה מהכתר ופתאום מחמיר והצהוב זה יכול להיות סוג של זיהום /חלודה ואם רואים ממש בחניכיים זה אומר שזיהום גדול בחניכיים אם רואים חיצונית , אודה על התשובה סליחה על האורך אבל לחוצה מה יש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב בכתר קיים
ד''ר ניצן שלזינגר16/02/2019שירלי שלום,
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתר שהתחילו והתגברושירלי06/02/2019
יש לי בעיה אלך שבוע הבא ויש לי תור ומקווה שסוף כל סוף יידעו מה הבעיה הבעיה היא ככה:
יש לימכתר בין בערך 4 שנים כתר חרסינה מאוחה למתכת וזה מה שקורה : יש לי כאבים די חזקים בניקוי וגם דימומים הרבה פעמים ושמסתכלת רואה סוג של צהוב/כתום האם יכול להיות סוג של חלודה ומה שהיה רק בנעקוי מהיום זה ממש כבר לא בניקוי ממש במשך הרבה שעות כאבים וכמו סוג של כאילו ממש מתפרק נשבר משהוא ולחץ אדיר על החניכיים מה זה יכול להיות והקטע שהסתכלו ועשו צילומים ולא ראו כלום מה זה יכול להיות האם יכול להיות שבר או עששת או אפילו כתר לקוי ומחליד שממנו כאלו כאבים ואיך הגיוני שלא ראו כלום וכואבבמספיק אפילו מתחיל חזק ויכול להיות מצב גם של עששת ו/או שבר אפילו גדולים שיתגלו אחרי הורדת הכתר שלא ראו למרות הבדיקה והצילום אפילו במכון שיצריך גם טיפולי שורש או אפילו ניתוחים או טיפול שורש כי לא ברור כזה כאב חשבתי רגישות קלה מהכתר ופתאום מחמיר והצהוב זה יכול להיות סוג של זיהום /חלודה ואם רואים ממש בחניכיים זה אומר שזיהום גדול בחניכיים אם רואים חיצונית , אודה על התשובה סליחה על האורך אבל לחוצה מה יש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים מכתר קיים
ד''ר ניצן שלזינגר16/02/2019שירלי שלום,
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי אבן לפני בדיקת פריודנטיתנועה05/02/2019
בגלל מחלת חניכיים בינונית מתקדמת, בהפניית פריודנטית עשו לי הקצעות שורשים+ פריוצ'יפ.
נאמר לי לחזור לפריודנטית בעוד חודשיים לביקורת. השיננית המליצה שמספר ימים לפני הביקורת אצל הפריודנטית אעשה שוב ניקוי אבן. (כיוון שהחניכיים מחלימות וניתן יהיה לנקות עוד) האם ההמלצה נכונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניקוי אבן לפני בדיקה פריודונטלית
ד''ר ניצן שלזינגר16/02/2019נועה שלום,
לאחר הקצעות שורשים בד"כ יש הקטנה במימדי הדלקת והכיסים קטנים.
עם זאת כתלות בתחזוקה היומיומית שלך וקצב צבירת האבן אצלך , יתכן ויש צורך בניקוי אבן לפני הבדיקה של הפריודונטית.
הבדיקה נועדה לקבוע את עומק הכיסים והאם יש צורך בטיפולים נוספים כגון ניתוח חניכיים. לאחר ניקוי אבן החניכיים יראו הכי פחות דלקתיים ,דבר שישקף את המצב האמיתי .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין שתי תכניות גשרים או שתליםשלמה חן05/02/2019
שיקום לסת עליונה. שתי תכניות טיפול שונות . מבלבל לגמרי.
תכנית 1:גשר צד ימין משן 11-17 כאשר חסרות 14,16. שן 12 לעקירהו-שן 15 טעונה גילוי כותרת. גשר צד שמאל משן 21-26, כאשר 14 חסרה ושן 25 לעקירה. יישקל במידת הצורך אחוד שני הגשרים לגשר אחד על פני כל הלסת העליונה.
תכנית 2: שקום על גבי השתלים : 12(לאחר עקירה 12 הקיימת), 15,14 (לאחר עקירה 15 הקיימת), 24, 25 (לאחר עקירה 25 הקיימת).
מצורף צילום פנורמי עדכני
התלבטות בין תוכניות טיפול
ד''ר ניצן שלזינגר16/02/2019שלמה שלום,
הצילום המצורף אינו ברור מספיק.
בנוסף לכך יש לבדוק מצב המשנן הקיים
ההחלטה האם לבצע שיקום על המשנן הקיים או על שתלים . תלויה בין היתר במידת יציבות השיניים הקיימות וכן מה הציפיה האסתטית.
במידה אתה רוצה לשפר את המראה , הרי שרצוי לבצע כתרים בכל המשנן..
יש לשקול תוכנית טיפול שלשית של שתלים במקומות ללא השיניים וכן כתרים על המשנן הנותר.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשורש חוות דעתגלי05/02/2019
שלום רב, בפענוח צילום השיניים נאמר לי כי יש לי דלקת בשורש שן 16,
בבדיקה עי רופא השיניים אמר כי האבחנה מוטעית וכי אין כל בעיה.
אשמח לחוות דעתך המקצועית, האם ישנה בעיה
תודה
דלקת בשורש חוות דעת
ד''ר ניצן שלזינגר16/02/2019גלי שלום,
לפי צילום הרנטגן המצורף , ניתן לראות כי בקצה שורש שן 17 יש תהליך דלקתי . השן מטופלת בטיפול שורש+ מבנה וכתר.
רצוי לבצע צילום נשך על מנת לבדוק האם יש עששת מתחת לכתר הקיים.
בכל מקרה במידה ואין כאבים או סימפטומים אחרים , הרי שניתן להשאיר את השן למעקב ואין צורך בטיפול .
במידה והשן גורמת לכאב בלעיסה או סימני דלקת אחרים - הרי שיש להסיר את הכתר הקיים+ המבנה ולבצע חידושטיפול שורש.
ממליץ לבדוק האם יש עששת מתחת לכתר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים סביב כתר קבועשירה02/02/2019
שלום יש לי כתר מאוחה למתכת וקורה בזמן האחרון גם דימומים הרבה פעמים וכאב בכל ניקוי ושנתקע אוכל שמקשה לפעמים להוציא עוד יותר סיוט גם קצת שחור באיזור הכתר ובמקום מסוים נוטה לצהוב ובזמן האחרון גם הרגשת הלחץ הזאת קוראת גם סתם לא כאב אלא סוג של לחץ כאילו אין מקום שלוחץ שם למטה והכתר לא מתאים ואפילו כאילו סוג של התפרקות הבעיה שלא רואים כלום רק השחור/צהוב גם הצילומים לא הראו דבר אבל הסכמנו בגלל שמציק וכואב,שנחליף לזירקוניה כבר. האם יכול חהיות מצב שפתאום כתר לוחץ בחניכיים ועושה דלקות שפתאום לא מתאים קרה משהו או אפילו מתכת מתפוררת ופתאום נעשה שינוי או מה יכולה להיות הבעיה להרגשה והאם שיורידו את הכתר יכולות לראות דברים חדשים כמו עששת או בעיה בכתר שפתאום נעשתה בשן או בחניכיים שאולי בצילום בגלל שהכתר הפה מסתיר לראות בצילום וגם אחרי ההורדה צריכים גם מבנה חזר או רק כתר זמני?
כאבים סביב כתר קבוע
ד''ר ניצן שלזינגר02/02/2019שירה שלום,
קשה לתת אבחנה על סמך התיאור שלך.
מניח שבמידה ויש בעיה מתחת לכתר היא תזוהה עם הסרת הכתר.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים סביב כתר קבוע
שירה02/02/2019אבל יכול להיות מצבים שעל פי בדיקה וצילומים לאנרואים בעיה וברגע שמורידים כן מגלים פתאום בעיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבים מסביב כתר קבוע
ד''ר ניצן שלזינגר03/02/2019כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)