מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגישות בשן מצד ימין למעלהרן בכר12/03/2020
היי ד"ר ניצן,
הייתה לי רגישות נוראית וכתם שחור בשן מצד ימין למעלה ועברתי טיפול שורש בשן הזו.
ביומיים שלושה האחרונים אני מתחיל להרגיש את השן שוב בעיקר כשאני שותה מים קרים או אוכל משהו לא בטמפרטורת החדר.
האם אני אצטרך לעשות טיפול שורש נוסף במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רגישות לקור בשן שעברה טיפול שורש
ד''ר ניצן שלזינגר18/03/2020רן שלום,
שן שעברה תהליך של טיפול שורש - כלומר העצב וכלי הדם שהזינו את השן הוצאו ובמקומם יש מילוי של סתימהת השורש - הרי ששן כזו אינה יכולה להגיב יותר לגירוי של קור או חום ואפילו מתוק, בילים אחרות אין לשן אפשרות להגיב לקור .
לכן במידה ואתה מרגיש את השן בשתית מים קרים - קימות שתי אופציות:
אופציה אחת - יתכן ועדיין חלק מן העצב נשאר ב אחת התעלות.
אופציה שניה - שן אחרת הסמוכה לשן שעברה את טיפול השורש , היא זו שרגישה.
ממליץ להגיע אל הרופא המטפל על מנת לברר את מקור הרגישות.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש בשן ברמה כירורגיתגלעד11/03/2020
יכול להיות שסדק מיקרוסקופי קטן בשן המנותחת יכשיל את הניתוח, והאם ניתן לטפל בו במהלך ההליך הכירוגי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שורש כירורגי
ד''ר ניצן שלזינגר18/03/2020גלעד שלום,
השאלה שלך לא ברורה. האם הכוונה לניתוח אפיסקטומי?- ניתוח בו מגיעים לחוד השורש ומבצעים ניוקי של המקום וקיטום של קצה השורש ?
בכל מקרה מה הכוונה לסדק מיקרוסקופי קטן?
כשאר סדק מצוי בשורש והסדק מגיע מהאזור הקרוב לכותרת אל האזור של העצם , הסדק מאפשר כניסה של חיידיקים אל תוך העצם והדבר גורם לזיהום ואובדן של עצם- לא בהכרח יהיו כאבים ( כאשר התגובה היא דלקת כרונית יתכן ולא יהיו כאבים למרות הנזק שנגרם לעצם).
במידה ויש סדק אולם הוא אינו מפותח ואינו גורם לזיהום הרי שניתן לשקול לשקם את השן עם כתר על מנת לנסות לשמר את השן בצורה מייטבית.
מקווה שעניתי לשאלה שלך , במידה ו עדיין משהו אינו ברור אתה מוזמן לשאול בצורה ברורה יותר את השאלה.
בהצלחה : -)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיוף שן בריאה וכתר חרסינהיולי27/02/2020
עשו לי טיפול שורש ומבנה בשן טוחנת תחתונה.
עושים גם כתר חרסינה.
הרופא אומר שהשן עם הכתר תהיה קצת גבוהה,
והשן הטוחנת העליונה קצת בולטת.
הוא מתכוון לשייף את הכתר בשן התחתונה ואת השן העליונה .
השן העליונה בריאה לגמרי, ללא סתימה או כל טיפול אחר.
האם שיוף של החרסינה לא יגרום לכתר להשבר?
ומה שיותר מטריד:
האם שיוף של השן העליונה לא פוגע בשן? לא נוצר חור??
עדיין לא הכינו את הכתר...
למה לא לשייף יותר את השן התחתונה (זו עם הטיפול שורש) ולעשות כתר יותר נמוך?? כך לא יהיה צורך לשייף
אחר כך שום דבר?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיוף שן בריאה וכתר חרסינה
ד''ר ניצן שלזינגר29/02/2020יולי שלום,
קשה להבין מן התיאור שלך את מצב השיניים.
בכל מקרה ישנם מקרים בהם שיניים בריאות עוברות תהליך שנקרא בקיעה המשכית - הכוונה ל מצבים בהם מול השן לא היתה שן או שהיתה שן אבל שבורה וקצרה ולכן השן הנגדית ממשיכה לבקוע עד אשר היא מגיעה למגע עם הלסת הנגדית .
במקרים כאלו השן אומנם בריאה אבל הינה גבוהה מיתר השיניים ויוצרת הפרעה בסגר של השיניים
. במקרה כזה כאשר רוצים לשקם את השן החסרה או הנמוכה ממול לשן שעברה בקיעה המשכית-תהיה בעיה כי השן "הבריאה" פולשת למקום של השן המשוקמת.
יש שתי אופציות :
1. להשאיר את השן שבקעה ללא מגע ואז הכתר של השן המשקומת יהיה נמוך ותהיה הפרעה סגרית.
2. לקצר את השן שעברה בקיעת יתר ( אכן מדובר בסילוק של חומר שן בריא ולעיתים אף מגיעים לצורך בטיפול שורש! ). ואז לשקם את השן עם גטבה נכון וללא הפרעה סגרית.
במקרים כאלו - יש להסביר את למטופל את השתי האופציות והוא צריך להחליט - ניתן כמובן גם לשלב- כלומר להוריד מעט השן שעברה בקיעת יתר וולהגיע למצב קצת יותר טוב עם השן המשוקמת.
לגבי השאלה שלך למה לא לשייף יותר את השן עם טיפול השורש ?- זה אפשרי אולם צריך להתחשב בכמה כותרת תשאר לאחר השיוף - ולעיתים לא ישאר מספיק ויהיה צורך בניתוח של הארכת כותרת.
אני מניח כי הרופא משתדל להגיע למצב אופטימאלי.
ממליץ לשאול את השאלות הללו את הרופא המטפל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PPF השתלות שיניים ותרומה להחלמהטל19/02/2020
האם טיפול ב PPF בזמן השתלת שיניים נהוג היום והם הוא תורם להחלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
PRF - שימוש ברפואת שיניים
ד''ר ניצן שלזינגר22/02/2020טל שלום,
PRF - פלאזמה עשירה בפיברין- מופק מן הדם של המטופל ותורם לריפוי מהיר יותר של הרקמה הרכה ( חניכיים ורירית ) ולפיכך תורם להצלחה בקליטת השתלים.
בתהליך של פציעה יש בשלב ראשון זליגה של דם ואז נוצר קריש דם ע"י פיברין אשר יוצר את הרשת הראשונית אשר אוטמת את הפצע ולאחר מכן הגוף מתקן את האזור הפצוע עד ריפוי ( אם ע"י אותה הרקמה או ע"י צלקת) כאשר אנחנו מרכזים את ה PRF אנו עוזרים לתהליך הריפוי . בתוך ה PRF - מצויים פקטורי גדילה , תאי דם לבנים וכן פיברין , מאחר וה PRF מאוד מרוכז הרי שהאפקט של הריפוי גדול ומהיר יותר . ניתן להשתמש ב PRF על מנת לעזור לסגור מהר יותר אזורים שעברו ניתוח או עקירה , PRF בשילוב עצם גרגירית - מאפשר טיפול קל יותר בעצם ( מתקבלת עצם בגוש אחד כמו ג'ל אשר קל יותר להשתמש בה) במקרים של בנית עצם או הרמת סינוס . היום משתמשים ב PRF גם בהזרקות אסטטיות . בנוסף אצל חול יסוכרת אשר סובלים מפצעים שלא נרפאים ניתן לשים על הפצע PRF דבר שעוזר בריפוי וסגירת הפצע.
איך מפיקים PRF ? - לוקחים דם ורידי - ( בדומה ללקיחת דם לצורך בדיקת דם) לתוך מבחנת ואקום - שמים בצנטריפוגה אשר מפרידה את מרכיבי הדם וע"י שימוש בפרוטוקולים שונים ניתן לקבל מספר סוגים של PRF בהתאם ללצורך ( יש נוזלי ויש כמו ג'ל) .
מקווה שהייתי לעזר :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לבלוע כיפת ריפוי?יהושע אוניקובסק14/02/2020
יש לי תחושה שהיא רופפת. האם יש סכנת בליעה?
האם אפשר לבלוע כיפת ריפוי?
ד''ר ניצן שלזינגר22/02/2020יהושע שלום,
במידה וכיפת הריפוי מרגישה רופפת - היא עלולה להתנתק לחלוטין - לכן רצוי להגיע למרפאת השיניים על מנת לחזק אותה למקום.
במידה וכיפת הריפוי תבלע סיכוי טוב שהיא תצא החוצה אבל עדיף כמובן להמנע מכך.
במידה והיא מאוד רופפת - ניתן לנסות לסובב אותה החוצה או פנימה ואז להגיע אל מרפאת השיניי לצורך החזרת או הידוק כיפת הריפוי למקום .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבת עליונה של ארבע שיניים עליונות קדמיותגלי04/02/2020
שלום רב. האם ניתן לבצע תותבת עליונה של 4 שיניים? כלומר 4 שיניים עליונות קדמיות. תודה רבה
תותבת עליונה של 4 שיניים עליונות קדמיות
ד''ר ניצן שלזינגר08/02/2020גלי שלום,
נאם מדובר על תותבת נשלפת ? קבועה?
בכל מקרה במידה ומדובר על תובתת נשלפת - הרי שניתן לבצע תותבת נשלפת לכל חוסר של שיניים קיים עד לקבל תתותבת שלמה .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הימנעות מהרמת סינוס לפני החדרת שתלאלה02/02/2020
שלום רב,
האם נכון שבאזור של שן 15-16 אף פעם אין צורך בהרמת סינוס לפני החדרת שתל ?
התכנון להשתיל שתל קצר או עם זווית בהטיה.
אני עם סינוסיטיס כרונית וחוששת מפריצה לסינוס
מראש מודה על התייחסותך ודעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המנעות מהרמת סינוס לפני החדרת שתל
ד''ר ניצן שלזינגר08/02/2020אלה שלום,
באזור 16 לעיתים קרובות יש צורך בביצוע /ל הרמת סינוס .
אבל נראה שהסטטיסטיקה אינה מעטננת שכן בסופו של דבר כל מקרה לגופו.
עלייך לבצע פנורמי / CT - על מנת לדעת מה מצב העצם שלך והאם את זקוקה להרמת סינוס.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות לאחר הטיפול בשתלIRIT26/01/2020
שלום רב.
אני ארבעה חודשים לאחר תחילת הטיפול בשתל. המקום מאוד נפוח אך לא כואב. האם אצטרך לקחת אנטיביוטיקה? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפיחות באזור השתלת שתל
ד''ר ניצן שלזינגר01/02/2020IRIT שלום,
יש לבצע בדיקה קלינית וצילום רנטגן.
ממליץ לפנות לרופא המטפל -
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב השתל בשן קדמיתאמיתי23/01/2020
שלום
יש לי שתל בן כמה שנים בשן הקדמית.
היא כעת הולטת כמה מילימטרים ביחס לשן הסמוכה לה. מצורף צילום. מה מצב השתל? מה דרך הפעולה הנדרשת?
מצב השתל בשן קדמית
ד''ר ניצן שלזינגר01/02/2020אמיתי שלום,
האפ יש כאב בלחיצה או נגיסה על הכתר של השתל? האם הכתר נייד ( השתל זז?) - במידה וכן יש להוציא את השתל ולשקול ביצוע של בנית עצם ושיקום חדש או על גבי שתל או ע"י כתר מרילנד ( כתר אשר מוצמד אל השיניים הסמוכות עם מעין "כנף"), כך לא פוגעים בשיניים הסמוכות.
על פי צילום הרנטגן ניתן לראות מעין פס שחור מסביב לשתל - דבר המרמז על כך שהתל נכשל ואינו תפוס בעצם.
יש לבצע בדיקה קלינית וצילום רנטגן נוסף.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעצב, המלצה לעקירה והשתלהורדה21/01/2020
שלום,
לאחר כאבים קשים ונפיחות קלה, נעשה צילום פנורמי וצילום ממוקד, ואובחנה אצלי דלקת בעצב (לכיוון האוזן).
השן הטוחנת התחתונה מס׳ 47, טופלה לפני כשנה ועברה טיפול שורש ועליה הורכב כתר משותף בן 3 שיניים. שן 47,שן 46 (שנעקרה לפני שנים רבות והמקום נותר ריק), ושן 45 .
השן הטוחנת עצמה לא היתה רגישה ולא כאבה ( גם בלחיצת השיניים זו על זו ובאכילה).
הכאב הורגש בעיקר, באיזור החניכיים שבסוף הפה/הלסת, אחרי השן הטוחנת, בלחי הורגש ממש מעין גוש והורגשה מעין ״משיכה״ לכיוון האוזן כאב קל והאוזן אף האדימה.
מאחר והורגש כאב קל כשבועיים קודם לכן, השן והאיזור נבדקו ע״י הרופא - לפני טיפול שיננית -שנעשה באותו יום והכל נמצא תקין.
באותו יום עברתי טיפול שיננית, ולמחרת הטיפול, הורגשו נפיחות קלה וכאבים קשים.
קיבלתי אנטיביוטיקה (אוגמנטין 875 פעמיים ביום ל 5 ימים).
לאחר הטיפול נעשה צילום ממוקד, הומלצה עקירה כירורגית של השן הטוחנת (47) והשתלת 2 שתלים (46-47).
האם ניתן להציל את השן, לוותר על העקירה והשתלה?
האם יש טיפול אחר שניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת בעצב עקירה והשתלה
ד''ר ניצן שלזינגר01/02/2020ורדה שלום,
לא ניתן לתת חוות דעת רק על סמך התיאור שלך.
על פניו נראה כי השן אכן אבודה - אולם יש צורך בבדיקה קלנית וצילומים ל צורך האבחנה וקביעת תוכנית הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ורדה ב.02/02/2020בוקר אור,
תודה על תשובתך.
אכן נעשו צילומים והטיפול נעשה.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשן טוחנת אחוריתגלעד21/01/2020
שלום ד"ר, יש לי כאבים ביומיים האחרונים בשן פנימית מאחור, לא יורד לי שם דם או משהו אבל כואב לי כמעט בכל מגע עם מים או מזון שנכנס לפה.
יכול להיות שאצטרך טיפול שורש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בלעיסה בשן טוחנת אחורית
ד''ר ניצן שלזינגר01/02/2020שלום גלעד,
קשה לת חוות דעת על סמך התיאור שלך בלבד- יש צורך בבדיקה וצילום רנטגן רלוונטי.
ישנם מקרים בהם יש רגישות ללעיסה ולמצים בגלל עששת עמוקה אשר הגיעה עד מוך השן ואז הטיפול הוא טיפול שורש.
בכל מקרה יש להבדק אצל נרופא המטפל אשר יוכל לקבוע את מקור הכאב והטיפול הנדרש.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיצה על מקום עקירה כירורגיתאבירם30/12/2019
שלום לרופא
לפני כשבועיים וחצי, עברתי ניתוח עקירה כירוגית של שן בינה כלואה,
היום,ראה אותי מישהו,שמכיר אותי,ככה פיתאום, כאילו בהומור, תפס בשתי אצבעותיו המקופלות,את הלחי שלי,לחץ משך וסיבב את הלחי, כמו שמסובבים לילד קטן כשעושים לו קוצי מוצי כזה,הרחקתי את הפנים אינסטנקטיבית אבל הוא לא הרפה, כל זה קרה ממש בחלקי שניות, הערתי לו שעברתי ניתוח בחיך וזה לא בסדר מה שהוא עושה, התנצל והיפסיק,
אבל,התחלתי להרגיש אי נוחות בלחי, ורמה מסוימת של כאב,
אני אשמח לדעת האם ללחוץ,או למשוך בצורה כזו,תוך הפעלת כוח,או בכלל להתעסק עם המקום הזה, בסמיכות של כשבועיים וחצי, פשוט עשוי להזיק לניתוח שעשו לי שם, במילה אחרת, לפגוע במקום המנותח בחיך, ולהביא לנזק כלשהוא ??אפילו מינימלי??ואם זה כן יכול לקרות, מה הנזק שעשוי לבוא בעקבות דבר כזה??
תודה עבור המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחיצה על הלחי מול מקום של עקירה
ד''ר ניצן שלזינגר18/01/2020אבירם שלום,
לאחר עקירה סביר שתהיה רגישות בלחיצה על הלחי אולם לא אמורה להיות בעיה.
במידה והאזור היה תפור והצביטה הזו גרמה לכך שהתפר נקרע מן הרקמה, יתכן ויהיו כאבים. (שבועיים וחצי לאחר העקירה סביר שהתפרים כבר הוסרו).
במידה ועדיין יש כאבים, ממליץלהבדק אצל הרופא המטפל.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי לשיניים בלסת עליונהאוראל29/12/2019
שלום ד'ר ,
אני בערך 4 שנים לאחר טיפול אורתודנטי אציין כי לא ממש שמרתי על התוצאות פשוט לא שמתי את הפלטה בלילות כי היא מאוד הציקה לי.
השאלה שלי היא כזו במידה ואני רוצה לעשות עכשיו ציפויים לשינים ויש לי קיבוע וכתר קדמי מלפני 8 שנים בערך ועדין יש לי תזוזה לפעמים בשיניים כי הקיבוע עדין לא יכול לשמר את התוצאה הראשונית , האם עם כל זה אני יוכל לעשות ציפויים ? אם תהיה לי תזוזה יוצרו לי רווחים. אני בת 26
ציפוי נשיניים בלסת העליונה
ד''ר ניצן שלזינגר12/01/2020אוראל שלום,
ציפוי שיניים- למינייט מצפה כל שן בנפרד ואינו מקבע את השיניים זו לזו ולכן במידה ותהיינה תזוזות אכן יפתחו רווחים.
ניתן לשקול קיבוע של השיניים ע"י פס מתכתי כמו אצל האורתודנט - דבר שישמור על השיניים מתזוזה ואז גם לאורך זמן תהני מן התוצאה היפה.
חשוב לציין כי במידה ויש קיבוע , יש לשמור היטב על הגיינה כי הקיבוע מגביל את הנקוי ואינו מאפשר ניקוי רגיל עם חוט דנטלי.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלה של שתל שהוצא לפני חודשייםליאן28/12/2019
דר שלום ותודה מראש, לפני 10 שנים עברתי 7 שתלים למעלה -6 למטה. שתל אחד למעלה בצד שמאל התנדנד והרופאה הוציאה אותו. שלשום כירורג שמגיע אליה ביצע שתל באותו מקום שהוצא השתל או ליד היכן שהיה השתל (לא יודעת בוודאות אחרי חודשיים שהוצא). שאלתי אותו אם זה פגע או נכנס לסינוס וענה לי כי זה היה קרוב מילימטר לסינוס נגע בסינוס ואז היטה אותו ימינה. שזה קרוב ממש. לא מבינה בזה, השאלה שלי אם חלילה זה נגע בסינוס או עשה חור עם המקדחה בתוך הסינוס, האם יכול לקרות לי נזק בנשימה או הנחיר בצד שמאל שנעשה השתל יהיה סתום לנשימה, אני יומיים אחרי השתל עדין כואב קצת המקום ומרגישה קשה לנשום בנחיר השמאלי. זה יעבור!? חלילה וחס ונעשה נזק יכול לקרות משהו בעתיד? תודה רבההה על תשובתך. ליאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה אחת ברשותך בבקשה, תודה רבה
ליאן28/12/2019לפי דברי הרופא היה קרוב קרוב קרוב נגע בסינוס כנראה חדר פנימה קצת ואז היטה ימינה. נניח שהשתל נכנס קצת לסינוס וככה ישאר בתוכו, יכול לקרות משהו לסינוסיטיס, לנשימה, אפשרי בכלל ששתל ישאר שם? אני רוצה להאמין שזה לא המצב אבל, נניח וכן מה קורה אז? ישנם מקרים כאלה? (לפי דברי הסייעת לפני ההשתלה היא אמרה לי שיש לו מכשיר לזיהוי הסינוס שפעם ראשונה ששמעתי דבר כזה) .תודה רבה לך ושבוע נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
החדרת שתל לסינוס
ד''ר ניצן שלזינגר18/01/2020ליאן שלום,
אין כל בעיה בהחדרה של שתל לרצפת הסינוס. כאשר רוצים לבצע הרמת סינוס סגורה מגיעים וחדרים אל הסינוס, מרימים את הרירית (הקרום המצפה את הסינוס)מחדירים עצם ומתקינים את השתל.
במקרים בהם מראש יש סינוסיטיס נמניעים מלהכנס לסינוס.
לפי התיאור שלך, השתל נמצא קרוב לרצפת הסינוס או אפילו מעט בתוכו- איני רואה כל בעיה עם הדבר.
במידה ועדיין אינך רגועה - פני לרופא המטפל והבדקי
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת סינוס וסינוסיטיס כרוניספיר15/12/2019
האם הרמת סינוס יכולה לסייע לי בהפחתת החומרה של התקפי סינוסיטיס שאני חווה ובתכיפות שלהם?
הרמת סינוס וסינוסיטיס כרוני
ד''ר ניצן שלזינגר27/12/2019ספיר שלום,
במצב של סינוסיטיס כרוני יש להיוועץ עם רופא א.א.ג. האם ניתן לבצע את הרמת הסינוס. יש לבדוק מה הגורם לסינוסיטיס. לעיתים לפני הרמת הסינוס יבוצע טיפול מקדים אשר יפחית או יעלים את הדלקת בסינוס. בד״כ הדלקת בסינוס באה לידי ביטוי בעיבוי של הרירית של הסינוס ולעיתים נובעת מחוסר של פתח ניקוז ראוי.
בכל מקרה הרמת הסינוס אינה באה לפתור דלקת של הסינוס ( יכול להיות שהדבר יקרה כתוצאה מעקירה של שן שגרמה דלקת בסינוס או כתוצאה מנטייה של אנטיביוטיקה כחלק מן הכיסוי התרופתי בהליך הרמת הסינוס).
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)