מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כתר זירקוניה וצורך בניתוח חניכייםענת10/11/2018
מתי יודעים בוודאות שצריך הארכת כותרת ואמרו שננסה כתר זירקוניה אולי ימנע זה נכון שההשחזה אחרת והאם זה משנה אם זה כתר זירקוניה שמוכן ישר מחלק אחד או זירקוניה ומצפים בחרסינה האם יש שוני גם בשני הסוגים הנל לכמות ההשחזה שצריך לכתר והחלטה אם צריך הארכת כותרת כי אצלי זה 2 חלקים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צורך בהארכת כותרת
ד''ר ניצן שלזינגר10/11/2018ענת שלום,
הצורך בארכת כותרת נובע בד"כ מן העובדה שהעששת או חומר שן שהוסר מצוי בגובה החניכיים או אפילו יותר נמוך, כאשר מבצעים כתר - הוא אמור לחבוק לפחות 2 מ"מ של חומר שן בריא כך שההכנה של השן תהיהבמידה ועששת היתה עמוקה תגיע אל גובה העצם.
יש צורך לשמור על מרווח ביולוגי שהוא כ 2-3 ממ"מ מרחק של שולי הכתר מן העצם.ובמקרי הנ"ל זה לא מתקבל ולכן יש לבצע הארכת כותרת (כלומר הורדת גובה העצם ביחס לשן ולכן מתקבלת כותרת ארוכה יותר ומכאן שמה של הפרוצידורה.
במקרים מסויימים אפשר לבצע את הכתר כך שלא יגיע לחומר שן בריא אלא ישען רק על המבנה בחלק קטן של היקף השן.
אין משמעות בנושא הזה האם הכתר הוכן ביחדיה אחת של זירקוניה או זירקוניה עם ציפוי.
היתרון של הזירקוניה הוא בכך שהשוליים של הכתר בצבע השן ולכן מבחינה אסטטית , לא יראה פס כהה ולא חייבם להכנס נמוך לתוך החניכיים.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של כאב ולחץ בחניכייםנטע08/11/2018
רציתי לשאול מה אומר הרגשת לחץ /כאב שיש לי סביב כתר זמני/קבוע? האם הבעיה בגלל הכתר או יכול להיות מבעיה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושה של כאב ולחץ בחניכיים
ד''ר ניצן שלזינגר08/11/2018נטע שלום,
קשה לתת אבחנה על סמך התיאור שלך בלבד, יש לבצע בדיקה וצילום רנטגן.
בכל מקרה - לעיתים מדובר בשוליים של כתר המגיעים עמוק לתוך החניכיים -ואז צריך לבצע הארכת כותרת. או שיש עודף של דבק בשולי הכתר -יש לסלק את העודפים הללו.
כמו כן יתכן והשן עצמה גורמת לרגישות.
ממליץ להבדק אצל הרופא המטפל
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחטשה של כאב ולחץ בחניכיים
נטע08/11/2018אם צריך באמת הארכת כותרת ולא היו בטוחים אם כמו שאמרת שולי הכתר בתוך החניכיים בצילום אמורים לראות את זה אם לאנרואים לפי הסתכלות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תחושה של כאב ולחץ בחניכיים
ד''ר ניצן שלזינגר10/11/2018כמו שציינתי - קשה לתת חוות דעת על סמך התיאור ולכן יש להבדק אצל הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לצילום במרפאה כחלק מטיפולירדן07/11/2018
רציתי לשאול שעושים צילום במרפאה כחלק מטיפול או לאיתור בעיות חוץ מעששת האם מראה שברים/סדקים וגם בעיות של לחץ בעצם ובחניכיים שהשן /כתר יש בעיות או לחצים או אפילו אין מקום או רק ריקבון מראה הצילום במרפאה?
צילום רנטגן במרפאה
ד''ר ניצן שלזינגר07/11/2018ירדן שלום,
צילום רנטגן מאפשר לראות את השן והעצם.
כמובן שניתן לזהות ברוב המקרים עששתץ
לעיתים ניתן לזהות סדק בשורש (אם כי לא תמיד), ניתן לזהות דלקת שגרמה לספיגת עצם. ניתן לזהות ספיגתעצם עקב מחלת חניכיים.
בכל מקרה צריך לזכור שמדובר בהדמיה ולא תמיד ניתן לזהות הכל.
מקווה שהייתי לעזר :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתר אחרי לעיסהשירה05/11/2018
אני בשלבים של כתר זמני ומדידות וזה ייקח עוד קצת זמן עד שנגמר אבל תופעה מוזרה שקוראת לי. שאוכלת דברים די רכים הכל בסדר לועסת משהוא טיפה לנגוס קשה יותר פתאום כאילו מכה וכאב לכמה ימים אחכ עובר חושבת שרק רגעי ואם אחרי שעבר שוב התופעה קוראת האם זה בעיה בשן עצמה או בכתר הזמני שנוגעת במצב של הכאב ממש רגיש או יכול להיות אפילו גם בעיה של החניכיים גם אפילו והאם שיכשו עכשיו צילום שצריכים למדוד את חלק הזירקוניה אם יש איזו בעיה בשן יגלו אז ?
כאבים בכתר זמני לאחר לעיסה
ד''ר ניצן שלזינגר07/11/2018שירה שלום,
קשה לתת איבחון על סמך התיאור שלך.
ממליץ להבדק על ידי הרופא המטפל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשבר לי כתר של זירקוניה וחרסינהרעות04/11/2018
לפני כמה חודשים נשבר לי כתר של זירקוניה וחרסינה מ2 חלקים שמודדים גם את הזירקוניה . עכשיו התחלנו שוב את המדידות עכשיו שיגיע שוב וימדדו פוחדת שזה יקרההשוב ויש בעיה מה יכול להיות הגורם שקרה כזה דבר ואםשר לעשות משהוא שלא יקרה שוב ודבר נוסף שוחקת שיניים יש ל זה גם קשר למרות שפעם ראשונה עם כל הכתרים שעשו שקרה כזה דבר מה ניתן לעשות?
שבר של כתר זיקרוניה
ד''ר ניצן שלזינגר07/11/2018רעות שלום,
שחיקת שיניים יכולה בהחלט לשבור חרסינה.
יש לבחון מה גרם לשבר - בכל מקרה כדאי לבצע כתר זיקרוניה מלא ללא ציפוי של חרסינה (במידה וזה אפשרי) ואז הסיכוי לשבר קטן.\כמו כן לפנותמספיק מקום עבור הכתר , כך שיהיה יותר חומר.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ואולי פגיעה בחניכייםשירה04/11/2018
עשו לי מדידות לכתר קבוע ירד הרבה דם . חוץ מזה לאור המצב הזה יש תמיד סיכוי שהמדידות לא מדוייקות דבר שני שיותר מפחיד מאז הטיפול כל אכילה שנוגע במקום צחצוח ואפילו אם נוגעת בחניכיים שם במקום עם האצבע יש כאב וגם לחץ של הכתר במקום ת האם יכול להיות שקרה איזה נזק לחניכיים או לשן באופן כללי? או אפילו לא יאפשר לשים כתר למרות שזה כתר של זירקוניה מ-2 חלקים שיותר קל לחניכיים אבל אפילו אם כואב ומציק מכתר זמני איך אפשר לשים כתר קבוע. ועוד פרט לא יודעת אם משנה עברתי ניתוח הארכת כותרת לפני 7 חודשים זה קשור למצב? למרות שהחניכיים כבר היו אמורים מזמן להחלים?
לחץ ואולי פגיעה בחניכיים
יש לבדוק את החניכיים - ממליץ לפנות לרופא המטפל.
החניכיים כבר מזמן החלימו מן הניתוח של הארכת הכותרת.
החניכיים מגיבים טוב יותר חרינה מאשר לאקרל ולכן בהתקנת כתר חרסינה סביר שהמצב ישתפר.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלה של שן מזירקוניהיורם04/11/2018
1.רציתי לשאול האים אתה במרפאתך משתיל גם שתלי זירקוניה או רק טיטיניום?
2.אים אני רוצה כתר ללא מתכת מה ההבדל בן חרסינה לכתר זירקוניה אים שניהם ללא מתכת אז מה ההבדל אים אני משיג את אותו יתרון של חוסר מתכת?
3.כמה סוגי כתרים יש ללא מתכת ומה ההבדל בינהם?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלת שתל זירקוניה ושיקום זירקוניה
ד''ר ניצן שלזינגר07/11/2018שלום יורם,
קיימים היום שתלי זירקוניה ארש במקרים מסויימים מחליפים את שתלי הטיטניום- היתרון שלהם הוא בצבע הלבן שלהם ולכן באזור קדמי , הם יבטלו את ההשתקפות הכהה שלעיתים מתקבלת מאזור השתל בחניכיים דקים.
מצד שני אין הרבה נסיון עם השתלים הללו.
ישנם מספר סוגים של כתרים ללא מתכת-אשר בעיקר נחלקים לשני סוגים - חרסינה - כגון כתר E-MAX וכתרי זירקוניה.
בד"כ זירקוניה חזק יותר אולם לעיתים מבחינה אסטטית ה E-MAX יהיה יפה יותר תלוי בצבע של השן מתחת.
החניכיים מעדיפים כתרים ללא מתכת .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בלעיסה שיש לישירלי04/11/2018
רציתי להביא מה מביא כאב בלעיסה לא כל הזמן אבל יש מדי פעם וזו שן שעוברת כשיו טיפולים ?
כאב בלעיסה
ד''ר ניצן שלזינגר07/11/2018שירלי שלום,
קשה לתת חוות דעת, מה גורם לכאב בלעיסה- יכולות להיות הרבה סיבות: צורך בטיפול שורש, צורך בהארכת כותרת, סדק בשורש השן, דחיסת מזון......
יש לבצע בדיקה קלינית וצילום רהטגן רלוונטי.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינה ומדידותשירה03/11/2018
לפני חצי שנה עקרו לי שן בינה שהיו דימומים והפריעה לטיפול של כתר שהולכים לעשות לי בשן טוחנת תחתונה . שאלתי היא האם בעקבות העקירה זה פוגע במידות של הגובה והחניכיים בשן שליד כי לפני העקירה היו דימומים בין 2 השיניים הבינה שעקרו וזאת שאמורה להתחיל מדידות שוב .
עקירת שן בינה ומידות
לא אמורה להיות בעיה
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשו לי ניתוח הארכת כותרתנאוה02/11/2018
עשו לי ניתוח הארכת כותרת לפני כמה חודשים התחלנו כרגע את המדידות אני עדיין כמו לועסת יש מצב שלאחר קבלת חלק הזירקוניה /חרסינה מהמעבדה לפני שעושים הכל סופית יש מצב שעדיין יראו שמשהוא לא בסדר ויצטרכו לעשות או ניתוח נוסף או להרים ידיים ולכיוון שתל?
לאחר ניתוח הארכת כותרת
ד''ר ניצן שלזינגר03/11/2018נאוה שלום,
שאלה לא ברורה.
קשה לתת חוות דעת מבלי לבדוק- בכל מקרה במידה ומצב השן יציב , הרי שניתן להתקדם במידה והתחזית לגבי השן לא ברורה יש להמתין עם תכר זמני ולבדוק את מצב השן לאחר מספר חודשים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמני הרגשת לחץתמי01/11/2018
התחללנו מדידות לכתר קבוע מאז שהוחזר הכתר הזמני מרגישה יותר לחץ היה כל הזמן אבל עכשיו יותר אבל ממש לוחץ ושבסוף מה שגבולי ועושים כתר זירקוניה לא יעזור ונצטרך הארכת כותרת או שיכול להיות מכתר זמני גם לחץ גבוה שזה הגיוני כע הסתכלו פעם אחרונה שהתלוננתי וממש לא גבוה בטיפה אפילו. מה יכול להיות הסיבה ?
כתר זמני והרגשת לחץ.
ד''ר ניצן שלזינגר03/11/2018תמי/שירה שלום,
השאלה מבולבלת , לא ניתן להבין מה השאלה.
בכל מקרה ממליץ להבדק אצל הרופא המטפל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות סביב כתר קבועיערה01/11/2018
רציתי חשאול יש לי כתר קבוענשל כמה שנים כתר מחרסינה על מתכת בזמן האחרון כמה פעמים זה קרה שמנקה עם חוט דנטלי יורד משם דם מה שלא קורה בשיניים אחרות האם זה מקריות או שיכול להיות בגלל שזה באיזור הזה קשור לכתר?
רגישות סביב כתר קבוע
ד''ר ניצן שלזינגר03/11/2018שלום יערה,
קשה לתת חוות דעת מבלי לבצע בדיקה קלינית.
יתכן ומשטח המגע בין הכתר לשן לא מספיק הדוק ולכן נתפס במקום מזון אשר יכול לגרום לדלקת אשר גורמת לדימום מן החניכיים.
ממליץ להבדק אצל הרופא המטפל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר למידה לכתרשירה30/10/2018
בזמן המדידות לכתר הרופאה אמרה שקשה קצת יותר מהצפוי כי יש לי מדרגה וגם דימום יותר קשה מהצפוי מה זה אומר מדרגה ? וגם עדיין לאחר 24 שעות גם עדיין רגישות וכאבים וגם שמנקה אפילו קרוב למקום יש דוב דימום האם זה תקין?
דימום במהלך מידה לכתר
ד''ר ניצן שלזינגר03/11/2018שירה שלום,
קשה חלתת חוות דעת על סמך התיאור,
בכל מקרה מדרגה - כנראה הכוונה ל שוליים של ההכנה של השן - בצורת מדרגה- הדבר תקין ובד"כ בכוונה יוצרים מדרגה.
לעיתים לאחר המידה יש רגישות מן החניכיים עקב דחיקת החניכיים עם חוט , בד"כ הרגישות עוברת ללאחר מספר ימים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר למדידות לכתר
שירה03/11/2018הבעיה שעבר כמעט שבוע וכואב כמעט כל אוכל שנוגע בחניכיים וצחצוח היו לי פעמים קודמות ועוד,שן שעשו לימוההרגשה לא כחה האם יכולצלהיות שלא החלמתי מניתוח הארכת כותרת או שלא צלח כי עברו כבר כמעט 7 חודשים ובחיים לא ירד לינדם בכמות שירד נפעם אמרה אפילו שלא יפסק עד שהצליחו לעצור לקח הרבה זמן ובעקבות זאת גם המדיגות לא בטוח יהיו מדויקות ואיך מנשיכים בנגידות אם עדיין המקום כואב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי מדידות לכתרשירה29/10/2018
היי היום עשו לי מדידות ראשונות לכתר שגם עברתי לפני חצי שנה הארכת כותרת במהלך המדידות כמה פעמים ירד דם ואפילו קצת הרבה אין לי איזה דלקת משמעותית זה כתוצאה מהמדידות האם יכול להיות שתהיה לזה השפעה על איכות המדידה ?
דימום לאחר מידה לכתר
ד''ר ניצן שלזינגר03/11/2018שירה שלום,
לעיתים לאחר מידה לכתר יש דימום מן החניכיים המקיפים את השן , מאחר ושולי ההכנה של השן לכתר מצויים בגוה החניכיים , נורמלי שיהיה דימום.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים נוראיים וריח רע מהאף לאחר הוצאת שתל שלא נקלטיעל בן סימון29/10/2018
שלום רב
לפני מס חודשים ביצעתי ניתוח הוספת עצם +שתל.
לצערי השתל לא נקלט וכבר שבוע מאז שהוציאו לי אותו אני סובלת מכאבים נוראיים בכל הלחי לכיוון העין. כמו כן יש לי ריח רע באף.
מה ההסבר לתופעה ? האם זה סיבוך של הוצאת השתל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים וריח רע מן האף לאחר הוצאת שתל שלא נקלט
ד''ר ניצן שלזינגר03/11/2018יעל שלום,
לא ציינת באיזה איזור בפה השתל נכשל. במידה ומדובר בלסת עליונה באזור אחורי , יתכן ומדובר בכשלול המלווה בזיהום בסינוס ואז סביר שיהיה ריח רע מן האף וכן כאבים בכיוון העין.
ממליץ לפנות לרופא המטפל בהקדם - יתכן ויהיה צורך במתן אנטיביוטיקה או ניקוז מוגלה מן הסינוס.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)