מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלב המדידות לכתר ולשתלרעות19/07/2018
רציתי לשאול איך הולך שלב המדידות לשתל וכתר . מה עושים כל שלב וכמה תוורים סהכ עד שמותקן הכל בפה במקרה שאין בעיה והכל הוללך תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מידה לכתרים
ד''ר ניצן שלזינגר19/07/2018רעות /שירה שלום,
מידה לכתר עבור שן רגילה ועבור שתל - מאוד דומות:
במקרה של שן מסירים את הכתר הזמני ובמקרה של שתל מתקינים עליו טרנספר אשר מאפשר לטכנאי לדעת את המיקום המדוייק של השתל . ואז לוקחים מטבע ( כמו פלסטלינה ) וממתינים שיתקשה,
לוקים מידה של הלסת הנגדית + מנשך ( שעווה שסוגים עלים את השיניים או כל חומר אחר)
ושולחים לטכנאי - הטכנאי יוצר מודלים מגבס ומייצר את הכתרים ושולח למדידה.
הרופא בודק את הכתרים בפה ובמדית הצורך מחזיר ללטכנאי לגמר ובתור הבא מתקין.
היום ניתן לעשות את כל המידות בעזרת מידה אופטית- ע"י מצלמה תלת מימדית מצלמים את הלסת וכן את הלסת הנגדית ושולחים לטכאני את הקובץ. הטכנאי יכול ליצר את הכתרים לפי המודל הוירטואלי ואז הרופא בודק את הכתרים בפה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים שבועיים אחרי טיפול שורשגיא17/07/2018
לפני שבועיים עשיתי טיפול שורש ועדיין מרגיש כאבים. יכול להיות שהתפתחה דלקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים לאחר טיפול שורש
ד''ר ניצן שלזינגר17/07/2018שלום גיא
לעיתים לאחר טיפול שורש יש כאב אשר יכול לנבוע מלחץ שנוצר בקצה השורש - . בד"כ יש להוריד גובה מן השן כך שלא תגע בשן הנגדית ואז הכאב אמור להתפוגג.
במידה ועדיין הכאב ממשיך - ממליץ לפנות לרופא המטפל.
בברכה והחלמה מהירה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום על שן ושתלשירה14/07/2018
התחלנו מדידות לשתל הכי ראשונות אחרי חשיפת שתל והיינו אמורים להמשיך אבל בגלל עוד שן שלא היו בטוחים ועשתה בעיות עשיתי גם הארכת כותרת שלקח זמן עד שעשיתי והמתנה של הזמן מהניתוחמעכשיו חוזרת לשיקום שאלתי האם הטיפול שהתחילו לי בשיקום השתל מה שבינתייםמשלחו למעבדה יצטרכו מחדש כי זה יוצא מעל חצי שנה מאז ששלחו ומה שבינתיים שמו לי בפה לשתל גם בסדר נדמה לי שזה המבנה בינתיים או שיצטרכו הכל מחדש ?
שיקום שן טבעית ושתל
ד''ר ניצן שלזינגר17/07/2018שירה שלום,
השאלה מאוד מבולבלת.
האם יצטרכו לבצע מידה חדשה או לא? - תלוי אם החניכיים השתנו במשך הזמן. במידה ואין שינוי הרי שניתן להשמיך עם המידה הקודמת.
במידה וגם כך יש צורך במידה של השן הטבעית , הרי רצוי לבצע מידה חדשה.
בכל מקרה הדבר נתון לשיקול הרופא המטפל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי השתלת שתליםערן12/07/2018
אבא שלי עבר השתלה של כמה שיניים לפני כמה ימים והוא מרגיש לחץ וכאבים, האם תקין?
כאבים לאחר השתלת שיניים
ד''ר ניצן שלזינגר16/07/2018ערן שלום,
לאחר השתלת שתלים דנטליים יתכן ותהיה תחושה של לחץ ואף כאבים.
במקרים בהם יש בניה של עצם בנוסף להשתלה - אז הסיכוי לכאב גדול יותר.
תחושת הלחץ נובעת מן ההחדרה של השתלים ועוברת תוך מספר שעות עד ימים.
מאחל רפואה שלמה והחלמה מהירה
דר' ניצן שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בקשר לחריקת שינייםשירה09/07/2018
הנני כבר כמה זמן חורקת שיניים שלעיתים מעיר אותי בשינה בלילה לא תמיד כזה חזק הבעיה שהיום החמיר שעשיתי חריקה/הידוק חזק ביום שנשאר כאב מקווה שתוך כמה ימים יעבור ולא עשיתי נזק. אם עשיתי נזק יראו במבט או אם הכל כשורה תוך כמה זמן אמור לעבור. בכל מקרה באמצע טיפולים ושבוע הבא יש לי תור אבקש שיסתכלו. בגלל זה לחוצה שלא עשיתי נזק ועשיתי סדק בטעות לשן שאני מתחילה איתה שיקום אחרי שכל השלבים גמרתי ממש פוחדת שקרה שם משהוא ושאלה שניה בגלל שהשחיקה גברה האם יש טיפול חוץ לסד בלחלה גם משהוא למום לטפל?
חריקת שיניים
ד''ר ניצן שלזינגר16/07/2018שירה שלום,
חריקת שיניים בלילה יכולה לגרום למספר נזקים:
1. שחיקה של חומר השן באזור המגע עם השיניים הנגדיות.
2. - נזק לצואר השן - חלק מחומר השן יוצא החוצה ונוצר מעין שקע עמוק.
3. ספיגת חניכיים עקב העומס המרובה.
ממליץ לישון עם סד לילה. - ישנם טיפולים תרופתיים אולם ההשפעה שלהם חולפת לאחר מספר שבועות.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק בעקבות חריקת שינייםשירה09/07/2018
הנני כבר כמה זמן חורקת שיניים שלעיתים מעיר אותי בשינה בלילה לא תמיד כזה חזק הבעיה שהיום החמיר שעשיתי חריקה/הידוק חזק ביום שנשאר כאב מקווה שתוך כמה ימים יעבור ולא עשיתי נזק. אם עשיתי נזק יראו במבט או אם הכל כשורה תוך כמה זמן אמור לעבור. בכל מקרה באמצע טיפולים ושבוע הבא יש לי תור אבקש שיסתכלו. בגלל זה לחוצה שלא עשיתי נזק ועשיתי סדק בטעות לשן שאני מתחילה איתה שיקום אחרי שכל השלבים גמרתי ממש פוחדת שקרה שם משהוא ושאלה שניה בגלל שהשחיקה גברה האם יש טיפול חוץ לסד בלחלה גם משהוא למום לטפל?
נזק בעקבות חריקת שיניים
ד''ר ניצן שלזינגר16/07/2018שירה שלום,
חריקת שיניים בלילה יכולה לגרום למספר נזקים:
1. שחיקה של חומר השן באזור המגע עם השיניים הנגדיות.
2. - נזק לצואר השן - חלק מחור השן יוצא החוצה ונוצר מעין שקע עמוק.
3. ספיגת חניכיים עקב העומס המרובה.
ממליץ לישון עם סד לילה. - ישנם טיפולים תרופתיים אולם ההשפעה שלהם חולפת לאחר מספר שבועות.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרך תחזוקה של שתליםיואב08/07/2018
איך שומרים על שתלים תקינים? באיזה מצבים צריך להחליף שתלים?
תחזוקה של שתלים
ד''ר ניצן שלזינגר08/07/2018יואב שלום,
השאלה שלך נהדרת , הרבה אנשים מבצעים שתלים וחושבים שזהו , אין צורך יותר בתחזוקה והשתלים ישרדו לתמיד, לצערי הדבר אינו כך.
כמו שצריך לתחזק את השיניים ע"י ניקוי אבן תקופתי וניקוי יומיומי מוקפד ולהשתמש בעזרים כגון קיסמי שיניים ,חוט דנטלי ומכשיר המתיז מים ובנוסף שטיפות פה . הרי שגם השתלים זקוקים לאותו הטיפול.
יש לצחצח לפחות פעמיים ביום בגבול בין הגשר/כתר לחניכיים.
להעביר מברשות מיוחדות בין השתלים או קיסמים מיוחדים.
רצוי לבצע שטיפה במתז מים , בעיקר בשיקומים גדולים על גבי שתלים.ישנן שטיפות כגון ליסטרין שניתן להשתמש בהם באופן יומיומי.
וכמובן תחזוקה תקופתית אצל רופא השיניים או השיננית ובדיקה תקופתית אצל רופא השיניים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בעייתית - האם כדאי להחליף בשתל?גידי05/07/2018
יש לי שן אחורית תחתונה בעייתי, מלא טיפולים ותחזוקים. הציעו לי לעקור אותה ולעשות שתל ולסיים עם זה. האם באמת כדאי לוותר על שן אמיתית בשביל שתל?
שן בעייתית- האם כדאי להחליף בשתל?
ד''ר ניצן שלזינגר08/07/2018גידי שלום,
בעקרון כל עוד ניתן לשמור על השן , רצוי להשאיר את השן . במקרה בו השארת השן גורמת לנזק ( למשל דלקת אקוטית או ספיגת עצם) - הרי שאז עדיף לעקור את השן.
בהצלחה : -)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים לאחר עקירה כירוגיתיסמין04/07/2018
לפניי יומיים עברתי עקירה כירוגית של שני שייניים 34+35
עם תפרים שעוד שבוע צריך להגיע להסיר מעל השן היה אבסס או מורסה כבר המון זמן עקרו ונאמר לי לקחת 3 ימים אנטיביוטיקה ולהורדת כאבים ביום הראשון היו לי כאבים ממש חזקים למחרת נרגע מעט והיום ממש כואב לי במגע עם הלשון מרגישה כמו גולה כזו שצמודה לשן שליד העקירות במבט רואים כמו שכבה לבנה כזו כמו מוגלה וזה שורף וכואב לי מאוד אני מאז העקירה לא יכולה לאכול שופ דבר גם לא בצד השני זה כואב ושורף אפילו מרקים פושרים זה כואב וקשה לי לדבר יש לציין שנאמר לי 24 שעות לא לעשן אז עישנתי יום למחרת לא באותו יום מה זה יכול להיות ולמה זה עדעין כואב ככה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים חזקים לאחר עקירה כירורגית
ד''ר ניצן שלזינגר16/07/2018יסמין שלום,
בעקירהת שן עם אבצס- יש סיכוי גבוה יותר לכאב לאחר העקירה .
העשיון אף הוא יכול לגרום לכאבים כי הניקוטין מאט את קצב הריפוי.
כמו כן יתכן ואת סובלת ממכתשית יבשה - כלומר סוג של זיהום - אשר גורם לכאבים חזקים במשך 10 ימים ( הדבר נפוץ יותר בקרב מעשנים).
ממליץ להבדק אצל הרופאט המטפל - במקרה של מכתשית יבשה ניתן להכניס תרופה לתוך אזור העקירה- דבר שמרגיע את הכאב (יש לזכור כי התרופה - אלוואוג'ל- משפיעה רק למספר שעות ויש לחדש אותה כל מספר שעות).
החלמה מהירה ובהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כתר קבוע לאחר נפילה על השןרבקה02/07/2018
שלום רב
אני אמורה לשים כתר חדש לשן קידמית יש לציין שהשן השבורה שיש לי מתחת שחורה לאחר נפילה שהיתי קטנה
נעשתה לי עבודה פחות טובה בעבר ורואים שהשן אפרפרה בהדבקה הרגילה היה נראה סבבה אך שהודבקה השן בדבק קבוע השן היתה נראת אפרפרה
נשאלת השאלה עכשיו אני מחליפה אותה שוב איך ניתן למנוע זאת על מנת שזה לא יקרה האם זה ענין של סוג דבק שגרם לזה או בחירת צבע הכתר לא היתה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החלפת כתר קבוע לאחר השחרה של שן
ד''ר ניצן שלזינגר08/07/2018רבקה שלום,
לעיתים שן שעברה טיפול שורש משחירה . השחרת השן יוצר רקע כהה לכתר וכן סוג של הצללה כהה .
על מנת לכסות את הצבע הכהה ,יש לבחור צבע אשר יאטום את הצבע הכהה. ולבחור דבק מתאים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהפה באופן תמידידור01/07/2018
יש לי ריח רע מהפה כל הזמן, לא משנה כמה פעמים מצחצח שיניים או לועס מסטיק. מה עושים...?
ריח רעי מן הפה באופן תמידי
ד''ר ניצן שלזינגר15/07/2018דור שלום,
ריח רע מן הפה יכול להגרם משלושה מקורות:
1.חוסר היגיינה - רובד של פלאק + המון אבנית ודלקות חניכיים.
2. לשון מחורצת- אשר סופחת אליה מזון או חיידקים ופטריות.
3. ריפלוקס- עליה של מיצי עיכול אל הפה .
במידה ואתה סובל מריח רע מן הפה - אני ממליץ להבדק ובכל מקרה ובצע ניקוי אבן + לנקות היטב את השיניים + לנקות את הלשון עם מנקה לשון.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש כשיש דלקת חניכייםשגיא01/07/2018
יש לי דלקת כרונית בחניכיים, צריכה לעשות טיפול שורש. האם הדברים קשורים? האם יש מניעה לבצע את הטיפול כשיש דלקת?
טיפול שורש כשיש דלתק חניכיים
ד''ר ניצן שלזינגר08/07/2018שגית שלום,
באיזו רמה מחלת החניכיים?- האם השן בסיכון?
במידה ומדובר בדלקת חניכיים ללא אובדן עצם ניכר הרי שניתן לבצע את טיפול השורש .
בכל מקרה ממליץ על ביצוע של ניקוי אבן והדרכה להגיינה בנוסף לטיפול השורש.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע של שן התשנה לשחורעמיר28/06/2018
מה עושים עם שן שהצבע שלה הפך לשחור? חייבים לעקור?
השן השחירה , מה לעשות?
ד''ר ניצן שלזינגר28/06/2018עמיר שלום,
בד"כ שן משחירה לאחר שהיא איבדה את החיות שלה , במידה ואין טיפול שורש - יש לבצע טיפול שורש .
במידה ויש כבר טיפול שורש - ניתן לשקול ביצוע הלבנה של השן או לבצע כתר או ציפוי ( כתלות במצב ומיקום השן) עם צבע תואם ליתר השיניים .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת החלמה מהשתלת שתליםשמואל26/06/2018
כמה זמן החלמה יש אחרי השתלה? בעיקר כאבים, אחרי כמה זמן הם עוברים?
תקופת החלמה מהשתלת שתלים
ד''ר ניצן שלזינגר28/06/2018שמואל שלום,
קשה לתת תשובה - כמה זמן לוקח להחלים והאם וכמה כאב יהיה ומתי זה יחלוף - זה תלוי במטופל, בסוג והיקף הטיפול ( האם גם בנית עצם - שתל אחד או מספר שתלים - ?) במצב ההתחלתי של מקום ההשתלה ועוד..
מנסיוני - בשתלת שתל בודד בעצם קיימת טובה - כמעט ואין כאבים לאחר הטיפול .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן החלמה מהשתלת שינייםאבי24/06/2018
כמה זמן לקוח להחלים מהשתלת שיניים? האם צריך לקחת בשביל זה חופש?
זמן החלמה מהשתלת שיניים
ד''ר ניצן שלזינגר28/06/2018אבי שלום,
קשה ללת תשובה - כמה זמן לוקח להחלים - זה תלוי במטופל, בסוג והיקף הטיפול ( האם גם בנית עצם - שתל אחד או מספר שתלים - ?) במצב ההתחלתי של מקום ההשתלה ועוד..
מנסיוני - בשתלת שתל בודד בעצם קיימת טובה - כמעט ואין כאבים לאחר הטיפול .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)