מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חום עקש ועקירת שן בינה כלואהדינה14/08/2018
שלום רב!
ביום ראדון בני בן 22 עבר ניתוח שן בינה כלואה.אתמול והיום כאבים חזקים וחום עד 38 וזה למרות הטיפול בדלצין ומשכי כאבים.האם יתכן?
אשמח להמלצות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חום עקש ןועקירת שן בינה כלואה
ד''ר ניצן שלזינגר31/08/2018דינה שלום,
לעיתים לאחר עקרית שן בינה כלואה יש כאבים בעיקר כאשר היתה דלקת חריפה באזור העקירה.
לגבי החום , בד"כ על מנת שתהיה תגובה של עליית חום גוף יש צורך בזיהום פעיל אזר גורם לתגובה בכל הגוף. אז יהיו כאבים חריפים + נפיחות גדולה מאוד וחם מאזור העקירה.
ממליץ להבדק ע"י הרופא המטפל. במידת הצורך ניתן להחליף אנטיביוטיקה.
החלמה מהירה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוק של הכתר מהמקוםשירה14/08/2018
נוצר שיש לי כתר זמני חשבנו שנתחיל את המדידות אבל בהחלטה משותפת החלטנו לדחות בעוד חודשיים , הבעיה כרגע שיש לי את החוט הדנטלי המחובר לידית שמעתי שיש בזה סיכוי לניתוח הכתר הזמני במיוחד בכתרים שלמעלה כי פחות רואים איפה בדיוק מכניסים במיוחד שזו שן אחורית , רציתי לשאול האם יש משהו שאפשר לנקות איתו עוד לפחות לתקופה עד שיתחילו את המדידות במילא ולא חוט דנטלי רגיל כי איתו ניסיתי כבר כמה פעמים אפילו סוגים ועוביים שונים ולא מסתדרת אלא משהו אחר שגם המקום יהיה נקי וגם לא יקרה בטעות שאנתק את הכתר מהמקום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוק הדבקה של כתר זמני ע"י חוט דנטלי
ד''ר ניצן שלזינגר31/08/2018שירה שלום,
אכן בשימוש בחוט דנטלי המחובר לידית , קיים חשש סביר שהכתר הזמני יתנתק מעצם הפעולה של משיכת החוט החוצה , דבר שעלול לנתק את הכתר הזמני ממקומו.
ההמלצה שלי היא שימוש בחוט דנטלי רגילארש אותו מכניסים אל בין השיניים ואז במקום למשוך חזרה החוצה כלפי הלסת הנגדית , פשוט מושכים דרך הצד ואז הכתר לא יתנתק.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות מתחת לכתר חדשאלי14/08/2018
שלום החלפתי כתר בחדש התפתחה לי דלקת במשך 5 שבועות .טיפלתי בשטיפות ומשחת שיניים גיני לאס. הרופא ציין שאין דלקת יותר ושם לי את הכתר החדש. יש לי רגישות מתחת לכתר האם ז ה תקין?? ובנוסף החניכיים שלי לא בדיוק במקום. יש
רווח בין השיניים הרופא ציין שזה יחזור למקום עם הזמן שזה בגלל הדלקת..האם נכון הדבר? ואם כן תוך כמה זמן? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רגישות מתחת לכתר חדש
ד''ר ניצן שלזינגר31/08/2018אלי שלום,
קשה לתת חוות דעת על סמך התיאור שלך בלבד מבלי לבדוק ולראות צילומים רלוונטיים.
בעקרון התקנת כתרחדש לא אמורה להיות מלווה בדלקת או כאבים (לעיתים יש מעט תחושה של לחץ מייד לאחר ההדבקה אבל התחושה חולפת לאחר מספר דקות או שעות)
אכן יתכן והחניכיים יחזרו למקומם לאחר תקופה מסויימת של מספר חודשים- אבל זה תלוי במצב הבריאותי של החניכיים וכן במיקום נקודהת המגע בין הכתר לשן הסמוכה.
מליץ לעקוב אצל הרופא המטפל .
בברכה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדללי דם וטיפול שורשיפה13/08/2018
בת 82 נוטלת מדללי דם פרדסקה110 פעמיים ביום
אמורה לעבור טיפול שורש
1-האם להפסיק נטילת מדללי דם לפני הפעולה וכמה זמן לאחריה
2- אמורה לעבור 2 עקירות האם להפסיק מתן מדללים כמה זמן לפני הפעולה וכמה זמן אחריה לתת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדללי דם וטיפול שיניים
ד''ר ניצן שלזינגר27/08/2018שלום,
עבור טיפול השורש , אין צורך להפסיק לטול את מדללי הדם .
בעקרון עבור טיפולים אשר אינם מערבים דם , אין צורך להפיק נטילת מדללי דם למשל: טיפול שורש , סתימות, מידות לכתרים והתאמת כתרים.
עבור טיפולים המערבים כירורגיה כגון: עקירות, ניתוחי חניכיים , השתלות שיניים או השתלת עצם , יש צורך בהתייעצות עם הרופא הכללי המטפל , האם להפסיק? לתת חלופה? או להמשיך בנטילת מדללי הדם. לעיתים גם עבור ניקוי אבן יש לבחון את הצורך בהפסקת שימוש המדללים הדם.
מקווה שהייתי לעזר :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע יש צורך בכתר זמניחיים12/08/2018
למה בכלל צריך כתר זמני? למה לא שמים ישר את הכתר הקבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדוע יש צורך בכתר זמני?
ד''ר ניצן שלזינגר13/08/2018חיים שלום,
הכתר הזמני שומר על השן עד לקבלת הכתר הקבוע.
מאחר ולצורך קבלת כתר קבוע שולחים את המידה למעבדה הרי שי שצורך עד לקבלת הכתר הסופי להשתמש בכתר זמני.
בנוסף הכתר הזמני יכול לתת מושג לגבי איך יראה השיקום הסופי.
היום ניתן לבצע כתר סופי ללא צורך בזמני - ע"י שימוש במערכת של חריטה ממוחשבת. לוקחים מידה עם מצלמה תלת מיימדית ושולחים את הנתונים הללו למחרטה אשר תוך כ 10-15 דקות מבצעת את הכתר הסופי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן כתרים זמניים מחזיקיםאיתן09/08/2018
כמה זמן כתרים זמניים יכולים להחזיק?
כמה זמן כתרים זמניים מחזיקים
ד''ר ניצן שלזינגר09/08/2018איתן שלום,
תפקיד הכתר הזמני הוא לשמור על השן והחניכיים וכן תת פתרון אסטטי עד שמסיימים את השיקום עם כתר הסופי.
במידה ומראש ידוע שהכתר הזמני אמור להיות תקופה ארוכה - הרי שניתן לבצע אותו במעבדה מאקריל מבושל.
כתר זמני יוכל להחזיק זמן רב אפילו שנה ואף יותר ובלבד שמידי פעם מדביקים אותו מחדשץ.
אחד החסרונות של הכתר הזמני הוא שהוא נשחק בקלות ולכן כאשר ממתינים איתו זמן רב יש סיכוי של אובדן מימד הגובה וכן היווצרות חור בכתר עצמו.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת וכאבים סביב כתר זמנישירה07/08/2018
יצא הגורל שנאלצו לדחות לי את התור עד שבוע הבא לא הסתכלו עדיין ככה שהמדידות לא במצב מודלק יהיו מקווה . שאלתי מה אפשר לעשות ביתי בינתיים להרגיע את הדלקת ושעד,שבוע הבא תעבור חוץ מצחצוח משתמשת במי פה שגם ככה משתמשת באופן יום יומי רגילים ללא אלכוהול ומאתמול גם מורחת ג'ל על המקום יש עוד משהוא ביתי למשל משחה מיוחדת טו עוד תכשיר אעשה ואקנה העיקר שיעבור עד שבוע הבא ויוכלו לעשות לי את המדידות. אציין גם שהכטבים ברובם בטים יותר בזמן צחצוח וניקוי פחות בשאר הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת וכאבים מסביב לכתר זמני
ד''ר ניצן שלזינגר07/08/2018שלום שירה,
נראה שאת עשוה את כל מה שניתן - צחצוח , שימוש בג'ל
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לפני מדידות לכתריםשירה06/08/2018
יש לי כתרים זמניים ואמורים להתחיל לי מדידות אבל פתאום התחילו קצת כאבים/אי נוחות ליד אחד הכתרים ואחרינשהלכתי לנקות ולצחצח השיניים במקום הנ"ל שניקיתי ליד הכתר הכואב ירד שם דם מה זה אומר זה יכול לקרות והאם אפשר להמשיך את המדידות או שזה סימן לנדהוא לא טוב ויצטרכו לשנות את התוכניות?
דלקת וכאבים מסביב לכתר זמני
ד''ר ניצן שלזינגר07/08/2018שירה שלום,
במידה והשן תקינה מבחינת מחלת חניכיים , יש לבדוק האם יש שאריות דבק או שההכנה עמוקה קצת יותר בחניכיים.
בברכה ובהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת שריפה אחרי טיפול שורשצדוק05/08/2018
האם תחושת שריפה היא דבר הגיוני אחרי טיפול שורש?
תחושת שריפה לאחר טיפול שורש
ד''ר ניצן שלזינגר07/08/2018צדוק שלום,
לא אמורה להיות תחושת שריפה לאחר טיפול שורש , אולם לעיתים אחד מחומרי השטיפה יכול לגרום לתחושה שכזו . הדבר \בד"כ חולף מעצמו.
בכל מקרה ממליץ להגיע לרופא המטפל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר הלבנת שיניים בסדעטרה אדר04/08/2018
שלום
לפני מספר שנים עשיתי הלבנת שיניים בעזרת סד שיניים וג'ל contrast plus . לאחר שהג'ל נגמר רכשתי ערכה חדשה דרך אמזון. (חידשתי הלבנה פעם או פעמיים בשנה... והחומר הספיק לי לכמה שנים). כעת אני לא מצליחה למצוא מוצר כזה ברשת, בארץ או בחו"ל. יש מוצר חלופי מומלץ של הלבנה לשימוש בתוך הסד שיש לי כבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חומר להלבנת שיניים בסד
ד''ר ניצן שלזינגר07/08/2018שלום אדר,
חומר הלבנה עבור סד , ניתן למצוא אצל רופא השיניים .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמונת העצם בסי טירחל שגיב02/08/2018
שלום רב,
בתכנית הטיפול צויין כי תהייה תוספת של חצי גרם עצם. במהלך ביצוע השתלים "גילה" הכירורג כי ה"עצם נספגה" לפי דבריו וכי יש סיכוי של 50% בלבד שההשתלה תצלח (שן מספר 22). האם יתכן כי לא ראו את מצב העצם בסי טי??? הרי לשם כך מבצעים סי טי, כדי לדעת מה מצב העצם. לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמונת העצם בסיטי
ד''ר ניצן שלזינגר07/08/2018רחל שלום,
הדמית הסיטי מאפשרת קבלת של מראה תלת מיימדי של העצם ומאפשרת לתכנן מראש את ההשתלה . ניתן ללמוד על נפח העצם והאם נזדקק או לא לבנית עצם.
אולם יש לזכור כי מדובר בהדמיה ולעיתים לא ניתן לראות הכל , בעיקר קיר דק בצד החיצוני של העצם - לא תמיד ניתן לראותו.לעיתיםם כאשר יש הרבה מתכות בפה יש תופעה של מריח אשר אינה מאפשרת לזהות את העצם
. בנוסף במידה ועבר זמן רב בין ביצוע הסיטי והההשתלה - יתכנו שינויים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש עם כתר זמניחזי02/08/2018
איך עושים טיפול שורש עם כתר זמני? מוציאים ומחזירים?
טיפול שורש עם כתר זמני
ד''ר ניצן שלזינגר07/08/2018חזי שלום,
מטרתו של הכתר הזמני היא לשמור על השן ובנוסף לאשפר תוצאה אסטטית עד לקבלת הכתר הסופי..
כשאר יש צורך בטיפול שורש בשן עם כתר שמני - מוצאים את הכתר במהלך הטיפול ומתקינים אותו בסיום הטיפול.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהצמת עצם השןאנה31/07/2018
שלום ד"ר שלזינגר,
עקרתי שתי שיניים לפני כשבוע ואני מתעתדת לעשות שם שני שתלים. הרופא העיר שאין במקום הזה מספיק עצם. הוא אמר לעשות CT בעוד מספר חודשים ולראות מה קורה. יש לי 3 שאלות בנוגע לכך:
1) איך אני עוזרת להצמיח יותר עצם במקום של השיניים שנעקרו? לאכול הרבה יותר מוצרי חלב יעזור? לקחת תוספ סידן וויטמין D יעזרו באופן משמעותי או שחבל על הזמן?
2) תוך כמה זמן מיום העקירה מוטב לעשות את השתל- חודשיים? שלושה? ארבעה? חושבת שאולי אם אחכה יותר זמן יש יותר זמן לעצם לצמוח ואז תהיה יותר עצם?
3) האם לדעתך שתיית 2 כוסות קולה ביום משפיע לרעה באופן משמעותי על השיניים והעצם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה בהצמחת עצם
ד''ר ניצן שלזינגר07/08/2018אנה שלום,
1. ככלל רצוי להוסיף לתזונה שלנו ויטמין D ולצרוך סידן בצורה יומיומית- האם זה בהכרח יזרז את בנית נעצם - איני יודע . אבל זה בטח לא יזיק.
2. בד"כ לאחר עקירה ( במידה טהשתל לא בוצע ביחד עם העקירה) ממתינים כ2-3 חדשים ואז ניתן להשתיל. כאשר ממתינים תקופה ארוכה - איכות העצם עולה אבל יש ספיגה גדולה יותר של העצם .
3. שתית קולה - גורמת לנזק למשנן הקיים - שכן מדובר בחומצה שאר מעודדת יצירת חורים[ . אני יכול להניח שהדבר פוגם בבנית העצם במידה ושותים קולה באופן יומיומי
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכתר כפול המחובר בין שתי שינייםקרן31/07/2018
שלום רב
יש לי כתר כפול מחובר בין שתי שיניים טוחנות בלסת ימנית תחתונה. שתי השיניים עברו יטיפול שורש ובאחת מהן יש מבנה יצוק. באחת השיניים יש סדק וצריך לעקרה ולשם כך צריך להוריד את הכתר מעל השן . היות והכתר הוא כפול - איך לעשות את הניסור של החיבור בין שני הכתרים, בתוך הפה או יש להסיר את שני הכתרים המוברים, לנסרם מחוץ לפה ואז להדביק מחדש את הכתר של השן שלא פגועה. השאלה נובעת מכך שאני חוששת שאם הניסור של החיבור בין שני הכתרים ייעשה בתוך הפה, הכוח שיופעל על השן השניה ישבור את הכתר השני ואת המנה והשן מתחתיו. האם חששותיי מוצדקות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיתוך והפרדת כתרים מחוברים
ד''ר ניצן שלזינגר07/08/2018קרן שלום,
בד"כ כאשריש כתרים מחובריםבפה ושן אחת זקוקה לטיפול או עקירה , ניתן לחתוך ולהפריד בין הכתרים . הדבר אינו מסובך ובדרך כלל ניתן לשמור על שלמות הכת רשנשאר בפה. במידה ומבוצע נכון , אין סכנה למבנה .
קשה מאוד להסיר כתר אשר מודבק בדבק קבוע והדבר עלול לפגוע בכתר או בשן עצמה ולכן מבצעים את היתוך בפה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים לא ישרים אחרי השתלהיונתן31/07/2018
יש מה לעשות עם כתרים לא ישרים אחרי השתלה?
כתרים לא ישרים לאחר השתלה
ד''ר ניצן שלזינגר07/08/2018יונתן שלום,
לא ברור למה הכוונה בכתרים לא ישרים.
בכל מקרה, לעיתים בגלל שבלסת הנגדית יש שיניים לא ישרות , הרי שכאשר מבצעים כתרים נגדיים , הם משלימים את הצד הנגדי ואז גם בם לא ישרים.
בכל מקרה ממליץ להבדק ולשאול את הרופא המטפל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)